HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2011 Cumartesi - 09:46

Arıtman ve Mengü, Tekin’e sert çıktı

CHP’de hedefteki isim Gürsel Tekin’in açıklamaları muhalifleri tatmin etmedi. Arıtman derhal kurultay isteğini yinelerken Mengü, “Baykal kapatılmış, baraj altında kalmış partiyi bu günlere getirdi” dedi.

Arıtman ve Mengü, Tekin’e sert çıktı

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Vatan’a yaptığı açıklamalara parti içi muhalefet tepki gösterdi. Tekin muhaliflere “20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz. Kellemi sadece Kılıçdaroğlu ve delege isteyebilir. Gerisi de vızırtıdır. Kurultay ihtimali görmüyorum” diye seslenmişti. CHP’li muhaliflerin önde gelen isimlerinden Canan Arıtman ve Şahin Mengü ise Tekin’in eleştirileriyle ilgili Vatan’a şu değerlendirmelerde bulundu:

Tekin: 20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz?...haberi için tıklayın
 
ŞAHİN MENGÜ: ALTI AYDA SEN NE YAPTIN?
‘20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz?’ demesi çok enteresan bir ifade. Bugüne kadar Baykal ve Önder Sav’ın ne yaptıkları ortada. 80’de kapatılmış sıfırdan gelmeye çalışan bir parti. Sonunda bir araya gelinmiş bir dönem baraj altında kalınmış arkasından gelinmiş. Bütün bunları inkar etmek kolaycılıktır. O zaman ona sorarlar; sen İstanbul il başkanlığı yaparken ne yaptın diye. Birkaç çarşaflıya rozet takarak mı ciddi atılım yaptım? O zaman yürekli olsalardı CHP markasıyla İstanbul’da belediye başkanlığı seçimine girmeselerdi. Orada alınan oy CHP markasıyla alınmıştır.
 
Onun istifasını kim istiyor bilemem delege her şeye kadirdir. Onun istifasını isteyenlerin hiçbir tanesinin geçmisinde evrakta sahtecilik yok. Ayrıca o dosyasından evrak çalındığı için soruşturma açıldığı yönünde iddialar basına yansıdı. Bunlara cevap versin. Muhaliflerin eleştirilerine tepki göstermesini de anlamadım. Muhaliflerin şu anda partide görevleri yok. Dolayısıyla orada şu anda konuşacakları bir ortam yok. Nerede konuşacaklar, aynayı mı bakıp konuşacaklar? Elbette gazete ve televizyonlara konuşacaklar. Partide şu anda genel bir kurultay beklentisi var. Partililer güven tazelenmesini istiyorlar. Bence CHP’de eksen kayması var mı yok mu asıl bunun tartışılması gerekir.
 
ARITMAN: BAYKAL’IN POLİTİKASI İZLENMELİYDİ
20 yıldır partide ne yapıldığı ortada. Bu parti yüzde 4’lerden yüzde 29 bandına kadar getirildi. Konjoktürün bu kadar uygun olduğu bir noktada alınan bu seçim sonuçlarıyla partiyi buralara getirenlerin söylecek sözleri olmadığını düşünüyorum. 22 yıldır siyaset yapan birisi olarak şunu söylüyorum; genel başkanlık makamında kim olursa olsun bu büyük, vahim hatalar yapılmasaydı CHP’nin oyu yüzde 35 olurdu. Konjonktür buna gayet müsaitti. Sayın Baykal’ın politikaları aynen devam ettirilseydi CHP’nin oyu yüzde 35’in altında olmazdı. Tabanımızda, seçmenimizde güven bunalımı yarattılar.
 
Hakikaten partiyi basında kamuoyunda tartışmayalım diyorlarsa bunun engellenmesi için kurultayı çağırsınlar. Bir an önce kurultayı çağırsınlar ki her şey kurultayda bitsin. Bu görev onlara düşer. O zaman tartışmalar da biter. Kurultay kararları her şey üzerindedir. Kimse de üzerinde hiçbir şey söylemez. Hariçten gazel okuyorlar. Görev sorumluluklarını bilerek konuşsunlar.
 
Kurultaydan kaçmaya gerek yok. Bundan kaçarak çok yanlış yapılıyor. Lütfen biran önce kurultay toplansın. Seçimi masaya yatıralım bundan sonra ne yapmalıyız buna karar verelim. Faturayı kim ödeyecek buna karar verelim. Tabi fatura el yaktığı için faturayı ödemekten kaçıyorlar. Minderden kaçmasınlar, mazeret üretmesinler. Ayıp ve yanlış oluyor. Ayrıca ben demedim Gürsel Tekin, ‘Yüzde 30’un altında kalırsak ayrılırım’ diye kendisi söyledi. Siyasetçi sözünün eri olmalıdır. Biz tabanımızın sesini yansıtıyoruz. Tabanımız kurultayın toplanması için bize baskı yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baki 1 Temmuz 2011 Cuma 20:27

yazıklar olsun sızlere kimi kandırıyorsunuz sız baykalcılar ve savcılar oy vermedınız ayıptır

Yorumu oyla      12      6  
Egemen 18 Haziran 2011 Cumartesi 18:47

Vekil koltuğu ne tatlıymış.Demek ki alışkanlık yapıyor.Hangi gazeteye baksam Canan Arıtman..! Hangi Tv'ye baksam Şahin Mengü..!

Yorumu oyla      14      7  
ahmet 18 Haziran 2011 Cumartesi 15:34

arkadaşlar canan arıtman aday olduğu gün chp baraj altında kalacaktır önder sav genel başkan olursa kandisi dahi chp ye oy vermiyecektir vermedide sorun bakalım deniz baykal oy vermişmi bu seçimde

Yorumu oyla      13      8  
kamal 18 Haziran 2011 Cumartesi 13:46

şahin mengü asıl ihanetçilerin başında gelir sebebinide çok iyi bilir tanıyan varsa telefon edip sorsun manisada neler yaptığını

Yorumu oyla      16      7  
kamal 18 Haziran 2011 Cumartesi 13:42

canan saydığın isimler eksik kalmış.bunlar yıllardır ne yaptı.SAVCI SAYAN ın agrı sında %2 oy aldık sülalesi akp ye oy verdi aynı ekip bu seçimlerde chp ye oy vermedi ki kılaçtaroğlu ve GÜRSEL TEKİN başarısız gözüksün diye bunların kendileri varsa iyi yoksa çalışmak deyil oy bile vermezler hepsi bana göre hain

Yorumu oyla      16      7  
alisami 18 Haziran 2011 Cumartesi 12:11

uluorta eleştiri kime fayda sağlar bilmiyorum, konuşulacaksa konuşalım.yani herşey konuşulsun ama önce örgüt yeniden doğru olarak yapılansın bunun için 1 tüm üyelikler yenilensin 2 delegelik sistemi kaldırılsın 3 yeni yönetimler kurultay temsilcileri seçilsin partinin hafızası yerine gelsin.işte o zaman gerçek partililer kalır ve bu sorunları medenice tartışır çözer.maddi manevi partiden nemalananlarda ayıklanmış olur.ve temizlenir.

Yorumu oyla      17      6  
canan arıtn,man 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:22

deniz baykal önderliğinde içinde arıtman mengü önder sav berehan şimşek mehmet faraç onur öymen mustafa özyürek SAVCI SAYAN-genel sekreter-vb olduğu parti olsun türkiye yi sallar ilk seçimde ½60 oyalır*......

Yorumu oyla      13      12  
ekrem 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:45

sayın canan arıtman sen ne kadar bu partiye bağlı bir siyaset annayışın var hangi çalışmaya katıldında şimdi konuşuyorsun kendine gel ilk kez chp kendi kimliğine kavuştu

Yorumu oyla      20      7  
İLYAS POLAT 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:29

BAYKAL POLİTİKASI IZLENMELİYDİ DEMİŞ...İLK KASETDEN SONRA......VARAN....1...2...3...4...GELSEYDİ NE OLACAKTI..O ZAMAN SIFIR ÇEKERDİ..DİYEBİLİRMİSİN..SN..ARITMAN..

Yorumu oyla      19      7  
Kazım EMİR 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:15

Sayın arıtman CHP KARŞIYAKA ilçe binası neredeeee ?

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Başarısız değiliz
İzmir'in Aliağa ilçesinde parti teşkilatını ziyaret eden Yüksel, seçim ...
'Seçimde başarısızız, Susam'a karşı haksızım'
Partisinin toplantısında milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga eden ...
İtirazlar şimdilik sonuç vermedi
AK Parti’nin İzmir 2. Bölgede, CHP’nin de 1. Bölgedeki sandıklar için ...
 
Bayır'dan çarpıcı seçim açıklamaları
12 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında bir sonuç alınması üzerine ...
Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP
Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli ...
Güçbirliği mücadeleye devam kararı aldı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçim çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda ...
 
'Kurultay istemekte, istememekte ayıp değil'
Erdoğan'ın davaları geri çekmesini yorumlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
Günay: Engel olmazlarsa Dünya mirasına dahil edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ni Dünya Mirası ...
Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt
Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva