HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2011 Cuma - 16:20

Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP

Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli isimlerinden biri olan Eski Genel Sekreter Yardımcısı A. Rezzak Erten, egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP

Egedesonsöz - Seçimin ardından yaptığı açıklamada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘ya istifa ya kurultay’ çağrısı yapan isimlerden biri olan Erten, gelinen noktada sağlıklı bir durum değerlendirmesi yapma fırsatı bulduklarını söyleyerek, sürece yönelik kafalardaki soru işaretlerini giderecek ifadelerde bulundu.

EKSEN KAYMASI VE TASFİYE MANTIĞI BAŞARISIZLIĞI GETİRDİ
CHP’nin içinde bulunduğu durumun her yönüyle tartışılması gerektiğini ve seçimde alınan sonucun açık bir başarısızlık olduğunu vurgulayan Erten, bunun en önemli nedeninin Yeni CHP olarak adlandırılan yapının izlediği yol olduğunu savundu. Erten, “CHP’yi Mustafa Kemal’in çizgisinden çıkarıp, ekseninden kaydırmak en önemli nedendir’ dedi. CHP’nin bir örgüt partisi olduğunu savunan A. Rezzak Erten, ‘Savaşa giderken ordunun yarısını tasfiye ederseniz başarı şansınız olmaz. Öncelikle tasfiye mantığının tamamen ortadan kaldırılması gerekirdi. Ama bu yapılmadı. Örgüt temsilcileri listelerde kendilerini bulamadı. Buna rağmen herkes elinden gelen çabayı gösterdi. Ama sonuç ne yazık ki başarısızlık oldu” diye konuştu. 

HALKIN İKTİDARINA GİDEN YOL MUSTAFA KEMAL YOLUDUR
Bu süreçte yapılması gereken en önemli adımın Yeni CHP’den kurtulmak ve Yeniden CHP anlayışına dönmek olduğunu savunan Erten, ‘Yoksul kesimin sorunlarını savunmak, sosyal demokrat bir politika izlemek için Yeni CHP anlayışında olmak gerekmiyor. Sosyal demokrasi ve özgürlükçü demokrasi bu gün geldiğimiz noktada en önemli açılımımızdır. Ancak özgürlükleri savunmak için CHP’nin kurucu idaresinin ortaya koyduğu ideolojik çizgiden ödün vermek doğdu değil. Yeni CHP anlayışı bu önemli kuralı atladığı için seçimde başarılı olamadı. Halkın iktidarını kurmak için Mustafa Kemal’in 1923’te ortaya koyduğu anlayışa sarılmak yeterliydi. Yeniden CHP hareketinin temel hareket noktası burasıdır. Yoksulun, ezilen kesimin sorunlarıyla uğraşmak, onlara çözüm üretmek, daha fazla özgürlükçü bir anlayışı hakim kılmaya çalışmak ama bunları yaparken gücünü Mustafa Kemal’in çizgisinden almak mümkündür. CHP’nin kırmızı çizgilerinden ödün vermeden ezilen sınıfların sorunlarını çözüp gerçek anlamda halkın iktidarını tesis etmek de mümkündür. Biz bugün bu anlayışla hareket ediyoruz. Adına Yeni CHP denilen yapının Okyanus Ötesi’nden medet umması, bazı bölgelerde verilen tavizlerin bazı bölgeleri rahatsız etmesi seçim yenilgisinin en önemli nedenidir’ dedi.

BU ANLAYIŞLA YEREL SEÇİMDE İŞİMİZ ZOR!
Yeni dönemde CHP üst yönetiminin ciddi bir özeleştiri yapması gerektiğini savunan Erten, ‘Kurultay şart. Yeni bir yönetim şart. Partinin yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisine getirilmesi şart. CHP’de tasfiyelerle partiden dışlananların yeniden ve yeni bir anlayışla partinin yönetiminde temsil bulması şart. Tüm bu adımlar için bugün kurultaya gidilmesi gerekiyor. Yoksa bu anlayışla önümüzdeki yerel seçimlerin de kazanılması zor görünüyor’ diye konuştu.

PARTİ İÇİ TASFİYE ANLAYIŞINA SON VERİLMELİ

Kılıçdaroğlu’nun halkçı politikalarını kendilerinin de desteklediğini Türkiye’de yoksul kesimin sorunlarını ele almanın kendileri için de önemli olduğunu savunan Erten, ‘Yeniden CHP hareketinde parti içi kan davası olmamalı, olmayacak. Dün bize yapılanı yarın biz başkasına yapmayacağız. Dünün ve bugünün doğrularından yola çıkarak CHP’yi iktidara taşımak tek hedefimiz olmalı. Kılıçdaroğlu da bu partiye lazım, Deniz Baykal da Önder Sav da diğer örgüt emekçileri de. Parti içi barışın tesis edileceği yeni bir sürece hemen başlanması için CHP’nin acilen kurultaya ihtiyacı vardır. 

DYP VE ANAP’LA AYNI KADERİ YAŞAMAYALIM

Yeni CHP en mükemmel koşullarda çalışmasına rağmen ancak yüzde 26 alabilmiştir. Türkiye’de artık yüzde 40’ları bulmayan bir partinin iktidar ya da iktidar ortağı olması zor görünmektedir. Bu anlayışla yönetildiği takdirde CHP’nin geçmişte DYP ve ANAP’ın kaderini yaşaması kaçınılmaz görünmektedir. Atatürk’ün partisi CHP’yi ANAP ve DYP’nin kaderinden kurtarmak da kurultay delegeleri için önemli bir görevdir. Sanıyorum yurdun dört yanındaki kurultay delegeleri bu süreci yorumlayıp zamanı geldiğinde gereğini yapacaklardır’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saviciler 18 Haziran 2011 Cumartesi 08:03

bakın bu kişi partinin en yetkili genel sekreterinin yardımcısı iken bile partiye taşıyacagını söylediği anadolu birliğinin oy potansiyelini kazandıramamış kişidir.bence hem bunlar hemde ekip olarak kendilerine hala barışamadıkları kişileride alarak çalıştıkları akp ye gitmelidirler.zaten tüm fotolar ve bilğiler genel başkanın masasındadır ayrıca ilçeledede bu kişlerle ilğili gerekli didiolin çalışmaları yakında başlayacaktır.hatta gürdal vekilide alarak gide bilirler akp ye.

Yorumu oyla      15      8  
18 Haziran 2011 Cumartesi 00:03

susun artık be susun... sizler pariye ne verdinizki şimdi çıkmış boş naralar atıyorsunuz... kılıçdaroğlu sizin batırdığınz partiyi kurtarmaya çalışan tek liderdir...

Yorumu oyla      15      13  
cihan 17 Haziran 2011 Cuma 23:58

düşün artık partinin yakasından,,halkın umudu kılıçdaroğlu

Yorumu oyla      16      13  
seçimde kime çalıştınız 17 Haziran 2011 Cuma 23:26

Seçimde ekip olarak CHP'ye mi çalıştınız mı? Biraz çalışsaydınız KARABAĞLAR VE KONAK'TA bağımsıza giden oylardan 2500 oy CHP'ye gelseydi 1. Bölgeden 7. milletvekili çıkacaktı. Böylece AKP'ye çalışmış oldunuz. Hiç konuşmaması gereken kişler siz ve ekibinizsiniz.

Yorumu oyla      16      11  
DOĞRUCU DAVUT 17 Haziran 2011 Cuma 23:01

KILINÇTAROĞLU ÇIKIŞ YOLUDUR CHP İÇİN .HİZİPÇİLER ABİLERİNDEN ÖĞRENDİKLERİNİ GÖSTERİYORLAR.SAKİN OLUN YOLA DEVAM EDİN.GERÇİ BANANE BEN AKP LİYİM .NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN.YAŞASIN 2014 DE ARTIK İZMİR AKP GİBİ NE YAPTIĞINI BİLEN BİR YÖNETİME TESLİM EDİLECEK.

Yorumu oyla      12      14  
izmir örgütü 17 Haziran 2011 Cuma 22:22

Rezzak beye katılıyorum.kaybedenler çekip gidecekler....

Yorumu oyla      19      15  
can 17 Haziran 2011 Cuma 19:59

chp seçmeni kılıçdaroğlunun arkasınadadır,,,bırakın laf salatası yapmayı

Yorumu oyla      23      13  
ali 17 Haziran 2011 Cuma 19:46

yahu yine mi siz,,,hadi güle güle gidin artık başka kapıya,,millet bıktı sizin o eski zihniyetinizden

Yorumu oyla      25      11  
necmi 17 Haziran 2011 Cuma 19:40

şaka mı yapıyor bu yaşlı amcalar anlamak mümkün değil,,,sizin halk tabanında bir karşılığınız yok hala anlamadınız mı

Yorumu oyla      26      11  
ferman altın 17 Haziran 2011 Cuma 18:03

Rezzak bey ne masal anlatıyo. Yıllardır sav ve baykal kendilerinden olmayanları tasfiye ettiler seçim yapmadan atamalarla ilçe yönetimleri il yönetimleri parti meclisleri oluşturdular, şimdimi akıllarına gelmiş tasfiye. YOOOK artık bundan sonra ekipçilik ve hizipçilik bitmişdir. Kılıçdaroğlu en kısa zaman da sav ve baykal grubuna biat edenleri temizleyip yerine örgüte dayalı bir anlayışla devam etmeli. SON CÜMLE BİDAHA BEDAVA MİLLETVEKİLLİĞİ YOK BEYLER....

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği mücadeleye devam kararı aldı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçim çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda ...
'Kurultay istemekte, istememekte ayıp değil'
Erdoğan'ın davaları geri çekmesini yorumlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
Günay: Engel olmazlarsa Dünya mirasına dahil edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ni Dünya Mirası ...
 
Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt
Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt ...
İnancıyla ilgili ilk kez konuştu
İlk kez inancıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evet, ...
Karataş: Önce hesap versinler
CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, olağanüstü kurultaya gidilmesi ...
 
Çıray: Benim genel başkanım Kılıçdaroğlu
CHP’den İzmir milletvekili seçilerek TBMM’ye giren eski DP’li Aytun Çıray, ...
Bayır: Kavgayı Genel Merkez çözecek
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kocaoğlu-Susam kavgasının değerlendirerek, ...
Ayakkabı Fuarı arayı düzeltti
Seçim süresince sürekli polemik halinde bulunan Bakan Günay ile Başkan ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva