HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2011 Cuma - 10:06

Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt

Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt verdi: ''20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz.''

Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt

İSTANBUL - CHP’li muhaliflerin hedefindeki isim Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, örgüte sahip çıkarak, “Örgütün ne günahı var? Olağanüstü çalıştılar” dedi.
 
Vatan gazetesinin haberine göre, Baykal’ın ve diğer muhaliflerin televizyon ve gazete üzerinden konuşmasını da eleştiren Tekin, “Partimizin kurullarında söylenseydi daha şık olurdu” diye konuştu. “Kurultay ihtimali görmediğini” söyleyen Tekin, Genel Merkez’deki değişiklikle ilgili yetkilinin Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı.
 
''Benim kellemi ancak ve ancak Sayın Kılıçdaroğlu, kurultay delegeleri ister. Gerisi de vızırtıdır.'' diyen Gürsel Tekin, ''Eleştirenleri çok garipsiyorum. Hele CHP’li olanları. Siz parti yöneticileri olarak seçmeninize veya partilinize bir iddia koymazsanız olur mu? Sayın Başbakan da 2009’da yüzde 50’nin üzerinde dedi, yüzde 38 aldı. Biz maça çıkarken ‘Yenileceğiz’ mi diyecektik? Ne bekliyorlardı o eleştirenler. “Hayır efendim biz muhalefet olacağız, iktidar istemiyoruz’ mu dememizi bekliyorlardı. Bunu ben ne bugün söylerim ne de yarın.'' diye konuştu.
 
''Mazaretlere sığınmak istemiyoruz.'' diyen Tekin son olarak şunları söyledi: ''Yine de kamu olanakları sınırsız kullanıldı. Valilikler, kaymakamlıklar, olağanüstü medya baskısı oldu. Bütün bunlar seçim döneminde olmaması gereken şeylerdi. Sonra Sayın Başbakan’ın söylediği çirkin laflar, affedilebilir laflar değildir. Söylenebilecek laflar değildir. Siyaseten insanlar birbirini eleştirebilir ama insanların ırklarıyla, soyuyla sopuyla siyaset yapmak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına asla yakışmaz.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman Çelebi 18 Haziran 2011 Cumartesi 12:47

'Hele CHP’li olanları. Siz parti yöneticileri olarak seçmeninize veya partilinize bir iddia koymazsanız olur mu? Sayın Başbakan da 2009’da yüzde 50’nin üzerinde dedi, yüzde 38 aldı' Demiş SAyın G.Tekin ama sen iddia da yapılması gerekeni söyledin %30 alamazsak istifa ederim diye. Ortada iddia ya gelinmiş sonuç belliyapılması gereken belli ama mızıkçı çocuklar gibi mızmızlık ediyorsun. Sen dürüst adamdın ya istifa etsene ? Bu partiye zarar veren tek kişisiniz hani derler ya ekin zararlısı diye,işte o tam size uygun aam farklı bir şekilde örgüt zararlısı. .

Yorumu oyla      18      6  
m.ilker 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:09

Çocukluk dönemimizde bir şarkı ögretmişlerdii.Ben azıcık farklı sööyleyeim.ARI VIIZ VIZ ! ARI VIIZZ BİZ BAL YAPAN CANLILARIZ KOVALAMA BİZİ ELİNLE SARI ARILARI ÇAĞIRMAYALIM KOVANA !

Yorumu oyla      14      7  
OYA 17 Haziran 2011 Cuma 16:19

DEmokrasinin bir gereğidir sanıyorum karşıt fikirler. Ama artık yetmez mi? CHP kendi içinde tabii ki birbirini eleştirebilir ama bunu bir ev halkı gibi yapmalıdır bence. Kol kırılır yen içinde kalır. Seçimler bitti ve bana göre Sayın Kılıçdaroğlunun kişisel performansını takdir etmek gerekir. Bence artık CHP bu iç eleştirileri bir kenara bırakıp gerçekten kendi içinde kendisini masaya yatırmalıdır. Yerel seçimler geliyor... Halk hizmet bekliyor... bence artık himzete odaklanmak gerekiyor.

Yorumu oyla      12      7  
Orhan Tungaç 17 Haziran 2011 Cuma 10:38

Vızıltıdan Tekin'e. Deniz Baykal'ın 17 yıllık iktidarında en çok eleştiri parti içi demokrasinin olmamasına dönüktü. Baykal bu yüzden despotlukla, krallık düzeni kurmakla itham edildi sık sık. Buna rağmen ne Baykal'dan ne de yakın kadrosundan üyeleri incitici söz duymadık. Bugün kü CHP yöneticilerinin ise argo kelime hazineleri çok zengin anlaşılıyor. Bu zenginliği de parti üyeleri için harcıyorlar. Kelime yetersizliği çekenlerin argoya ve küfüre başvurduklarını, bu eksikliği gidermenin yolunun da kitap okumaktan geçtiğini öğrenmiştik dil derslerinde. Benim de kelime yeterliliğine ne kadar sahip olduğum şüphe götürür tabii ki. Bu eksikliğimi mazur görmenizi dileyerek,Gürsel Tekin'in sözlerini ' trişkadan nağmeler' olarak tanımlıyorum.

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnancıyla ilgili ilk kez konuştu
İlk kez inancıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evet, ...
Karataş: Önce hesap versinler
CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, olağanüstü kurultaya gidilmesi ...
Çıray: Benim genel başkanım Kılıçdaroğlu
CHP’den İzmir milletvekili seçilerek TBMM’ye giren eski DP’li Aytun Çıray, ...
 
Bayır: Kavgayı Genel Merkez çözecek
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kocaoğlu-Susam kavgasının değerlendirerek, ...
Ayakkabı Fuarı arayı düzeltti
Seçim süresince sürekli polemik halinde bulunan Bakan Günay ile Başkan ...
CHP 1. bölgede 7 için bastırıyor
İzmir 1. bölgede 6 milletvekili çıkan CHP, yaklaşık 2 bin oy farkla AK ...
 
AK Parti’nin başarısı Korellileri meraklandırdı
Güney Kore’den genel seçimleri izlemek için Türkiye’ye gelen heyetin İstanbul’dan ...
Yıldırım: Durmak yok, yola İzmir'den devam
24. dönem milletvekilliğine İzmir’den seçilen Ulaştırma eski Bakanı Binali ...
Bakan Günay: Benim çılgınım EXPO 2020
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de medya temsilcileriyle ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva