HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2011 Cuma - 17:35

Bayır'dan çarpıcı seçim açıklamaları

12 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında bir sonuç alınması üzerine harekete geçen CHP İzmir İl Örgütü, seçim sonuçlarını masaya yatırdı.

Bayır dan çarpıcı seçim açıklamaları

FIRAT SOYLU(ÖZEL HABER)/EGEDESONSÖZ- İl Başkanı Tacettin Bayır, 30 ilçeden seçim raporu istedi. Milletvekili adaylarından ve belediye başkanlarından da çalışmalar hakkında analiz isteyen Bayır, kimin ne kadar çalıştığını tek tek rapor ederek Genel Merkeze iletecek. Bayır’ın İzmir raporunda ilçelerin detaylı seçim analizleri, milletvekili adaylarının performansları, eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının seçim çalışmalarına katkıları yer alacak. Raporlarda ayrıca 12 Haziran seçimlerinin 2007 genel seçimleri ile 2009 yerel seçim sonuçları ile karşılaştırılması da var.

KILIÇDAROĞLU’NA SUNACAK

Önümüzdeki hafta içinde Ankara’ya giderek Kılıçdaroğlu’na İzmir raporunu sunacak olan Bayır, “Seçimlerin ardından Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin’den bir teşekkür yazısı aldım. Bunun yanı sıra en kısa zamanda bir çalışma raporunun sunulması talimatı da yer alıyordu. Bunun üzerine çalışmalara başladık. Şuana kadar 15 ilçe raporunu verdi. İl genel meclisi grubundan da rapor istedik. Bunlarla birlikte kendi kişisel kanaatlerimi de ekleyip MYK’mıza ve Genel Başkanımıza sunacağım. Genel başkanımız bunları değerlendirip gerekli talimatları verecektir” dedi.

KOCAOĞLU-SUSAM KAVGASI KÖTÜ OLDU

İlçelerden gelen raporları arasında en dikkat çeken konunun Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam arasında seçime iki gün kala yaşanan kavga olayının olduğunu söyleyen Bayır, “Herkes haddini bilmeliydi” diyerek kavganın seçim sonuçlarına olumsuz yansıdığını kabul etti. Bayır, “Ben göreve geldiğim günden beri birçok şeye sessiz kaldım. Partim zarar görmesin diye sesimi çıkarmadım. ‘Kavgalı eve kız vermezler’ diyerek hep alttan aldım. Bazıları benim korkak olduğumu sandı ama ben hep partimi düşündüm. Ama partimizin iki önemli ismi seçime 48 saat kala bu olayla gündeme geldi. Bu da partimize zarar vermiştir. Kavganın ardından beni birçok partili aradı, ‘Başkan sen tuğlaları üst üste koymaya çalışırken, birileri bu tuğlaları elleriyle yıkıyor. Emeklerimize yazık oluyor’ diye veryansın etti. Bu yüzden kavga partimize zarar vermedi dersek yalan söylemiş oluruz. Düşünün iktidara yakın bir yerel gazete seçime bir gün kala manşetinden ‘CHP’de kavga’ diye yazıyor ve bu gazete iktidar partisi tarafından binlerce bastırılıp halka bedava dağıtılıyor. Bunun olumsuz etkisi elbette ki olmuştur. Bu yaşananların daha da büyümemesi için biran önce tatlıya bağlamak zorundayız” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN LİSTELERİ DAHA ÖRGÜTÇÜYDÜ
Seçimlerin ardından özeleştiri de yapan Bayır, AK Parti’nin listelerinin daha örgütçü hazırlandığını itiraf etti. Bayır, CHP olarak milletvekili aday listelerinde AK Parti’nin gerisinde kaldıklarını, AK Parti’nin iki icraatçı Bakanın yanı sıra iki eski İl Başkanını ve eski il kadın kolları ile eski gençlik kolları başkanını aday gösterdiğini söyleyen Bayır, “AKP listesi örgütü temsil eden bir listeydi. CHP olarak örgütten isimlere daha fazla yer vermemiz gerekiyordu. Bu durum önümüzdeki seçimlerde değişecek. İnşallah bu seçim bizim son önseçimsiz milletvekili aday belirleme seçimimiz olur. Bundan sonraki seçimlerde tabanın sesine daha fazla yer veririz” dedi.

İLÇELERİ GÖREVDEN ALMA YETKİM YOK

Seçim sonuçlarının ardından ilçelerde bir revizyona gidilip gidilmeyeceği konusunda kararın Genel Merkezde olduğunu da söyleyen Bayır, il başkanı olarak ilçeleri görevden alma yetkisinin bulunmadığını söyledi. Bayır, “İlçelerden istenen rapor sadece İzmir için değil, 81 il başkanlığından isteniyor. Genel Merkezimiz bir sonraki seçim için bir arşiv, bir şablon oluşturuyor. Bu seçimdeki eksiklikler tespit edilip, bu eksikliklerin giderilmesi için çalışacak. İlçe örgütlerinin karnesinde sadece olumsuz not olacak diye bir şey de yok. Çok iyi çalışmış ilçelere de olumlu not vereceğiz. Bunlarda karnelerinde yer alacak. İl Başkanı olarak benim ilçelerde değişiklik yapma gibi bir yetkim yok. Bu kararı MYK verir” diye konuştu. Bayır, Genel Merkeze sunacak raporun sonucunda verilecek karara herkesin saygı duyması gerektiğini de belirterek, “Eğer benim de yetersiz çalıştığıma kanaat getirilirse bende zayıf notu alacağım. Buna göre hesap vereceğim” dedi.

ÇATLAK SESLER KESİLECEK

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na 81’in 76’sının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptığını da hatırlatan Bayır, İzmir’de bazı eski milletvekillerinin, parti yöneticilerinin olağanüstü kurultay çağrısında bulunmaları konusuna da değindi. Bayır, 48 kurultay delegesi arasından bu tür muhalefet çıkışları yapanların sayısının 6’yı geçmediğini belirterek, “Seçimden sonra bazı çatlak sesler çıkmış olabilir. Şimdi o çatlaklarda kapanıyor. 48 kurultay delegesi içinden 6 tane bu tür isimler olabilir. Bunlarda ya listelere girememiş isimler ya da destek verdiği isimler listelere girememiş kişilerdir. Onlarda bu çabalarının partiye zarar vermekten başka bir işe yaramadığını gördüler” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nihat başaran 18 Haziran 2011 Cumartesi 16:58

siyasette örgütlerin sesine kulak vermeyen teşkilat daima başarılı olamadıgı bundan önceki seçimlerde de anlaşılmıştır.

Yorumu oyla      14      6  
Süleyman Çelebi 18 Haziran 2011 Cumartesi 12:36

Sayır Bayır, ne oldu şimdi aklına geldi örgüt. Göreve geldiğin zaman, gençlerle yürücem dediğinde ilk yönetimine hangi örgütten hangi genci aldın? Ya da hangi örgütten bir kişiyi aldın diye sormak daha doğru olur. Aday adayları sürecinde ilk başta ön seçim isterken örgüt için daha sonra sırf Gürsel Tekinin isteği için kurultay delegelerine sağlıksız diyerek biz belirleyecez dedin. Ardından belirlenecek olan listeler için mülakat yapacam dedin hangisine yaptın? Erdal Aksüngere mi? Alaattin Yüksel'e mi? hangisi yoksa Örgüt gençliğinin ve üniversite öğrenilerinin desteğini Alan ŞEner Akdemir'e mi? Söyleyin şimdi sayın Bayır Örgüt sizin belirlediğiniz kişiler mi ? yoksa Aday adaylığını 2-3 bin kişinin önünde açıklayan nevzat kavalar mı? Biliyormusun komik olmaya başladınız, Kaç yıldır siyasetin içindeyim diyorsun ama daha örgütünü tanımıyorsun. Kurultay delegeleri toplanacaktır ! toplanmalıdır. . . PArtimize ihanet edenleri (yani sizileri) ayıklamak için.

Yorumu oyla      14      7  
Kadir Mengi 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:10

Seferihisar'ın raporunu vereyim.Seçimin propaganda süresinde yani son 2 ayda chp li belediye başkanı 2 si yurtdışı olmak üzere defalarca seyehata gitmiştir.Burada olduğu sürede ise Ak parti 1. sıra bölge adayı olan Ertuğrul Günayın çalışmalarına şahsen destek vermiş ve esnafı beraber gezmişlerdir.CHP li belediye başkanı Tunç Soyer her fırsatta Basının ve halkın önünde Ertuğrul günaya olan minnettarlığını ifade etmekten çekinmemiş ve yine buna benzer platformalarda Aziz kocaoğlunu küçük düşürmeye çalışan ifadeleri kullanmaktan çekinmemiştir. İlçemize gelen chp li vekil adayları ise ilçe örgütünde ilçe başkanı ve yönetimden 2 kişi ile ziyaretlerde bulanabilmiş'tir.Son zamanlarda Tunç soyere tepkilerin bu tutumu yüzünden çoğalmasıyla Aziz başkanın ziyaretinde beraber yürümüşleridir.Kaldıki son 2 yılda aziz başkanın her ilçe ziyaretinde Tunç soyer yurtdışı ve yurtiçi seyehatlarda oluyor TESADÜFEN.Yine seçimlere kısa bir süre önce ilçede ki yerel bir haber sitesinde Aziz kocaoğlunu suçlayıcı içeriği olan bir yaazıyı yayınlatmış ve site üzerinden halen aziz başkanı yıpratma çalışmlarını bizzat Tunç Soyer kendi idare etmektedir.Tunç soyer'in genel seçimlerde chp adına çalışmaması belediyenin ekip ve ekipmanlarını akp li vekil adaylarının hizmetine sunmasının altında yatan diğer bir gerçek ise Expo ile ilgili önümüz

Yorumu oyla      15      7  
M. Olcay Nalbantoğlu 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:13

2003’de Tüzüğün üye yazım kurallarını açıkça çiğneyen işler yapıldı, genel merkezin işine geldiği için “tatlıya bağlandı”. 2005’te eski ve yeni il başkanları basın üzerinden, en galiz sözlerle atıştı : Sen sahte üye yazdın, hayır asıl sen yazdın diye; partinin kurumsal kimliğini o kişilerden daha önemsiz gören “nomenklatura” sesini çıkarmadı, işi “tatlıya bağladı”. Bugün de, herhalde söz konusu gerçek kişi veya kişiler, parti tüzel kişiliğinin saygınlığından daha önemli olmalı ki “işi tatlıya bağlamak zorundayız”. İşin özü şu ki, Tüzük partinin anayasasıdır ve en sade üyeden genel başkana kadar herkesi bağladığını anlamadığımız sürece, kurumu yıpratan her acılık kişilerin hatırına “tatlıya bağlanır” ve olan kuruma olur.

Yorumu oyla      13      6  
netzer 18 Haziran 2011 Cumartesi 01:30

Mereak ettim sayın Bayır... CHP"de kavga yazan gazete yalan mı yazmış... Kavga edilmedi mi... Ulu orta sen adam değilsin diye bağırılmadı mı... Doğruyu yazmak ne zamandan beri yanlış oluyor... Siz herşeyi yapın ama kimse yazmasın bunu mu istiyorsunuz....

Yorumu oyla      17      7  
kemal 18 Haziran 2011 Cumartesi 00:07

sonuna kadar arkandayız TACETTİN BAŞKAN...

Yorumu oyla      17      11  
örgüte haksızlık yaptırmayız 17 Haziran 2011 Cuma 23:01

Atanmış İl Başkanı olan Tacettin Bayır’ın seçilmişleri görevden alma gayreti içerisinde olmasını anlayabilmiş değilim. Böyle bir girişimin demokrasiyi reddeden bir girişim olacağından haberdar değil midir Sayın Bayır

Yorumu oyla      16      11  
veli 17 Haziran 2011 Cuma 19:53

sav-baykal hizipçi dönemi bitmiştir herkes bunu biliyor. sizi halk siyaseten tasfiye etti, gerçeği görün emekliliğin tadını çıkarın...güldürmeyin insanı

Yorumu oyla      19      11  
Mustafa Can 17 Haziran 2011 Cuma 19:51

Belediye başkanının istediği kişiyi ilçe başkanı yapacaksınız, sonra o ilçe başkanı aynı bld.bşk.için çalışmadı diyecek, insana gülerler. Kavga edenler için, 2 gün sonra birlikte rakı içerler demiştin, adamlar mahkemelik oldu, ne rakısı abi. Kurultay delegesinin eleştirisini çatlak ses olarak değerlendirirsen, kusura bakma o da rakı meselesine döner. Sen Aziz KOcaoğlu'nu disipline sevk edebiliyormusun ondan haber ver başkan !

Yorumu oyla      18      12  
deniz 17 Haziran 2011 Cuma 19:15

Sayın bayır rüya aleminde 48 delegenin 40 ı kurultay için imza verir.Bayır izmir örgütünü ancak bu kadar tanıyor. İlçelere not vereceğine önce kendisi gereğini yapmalıdır. 20 vekile öyle kitlenmişlerdiki başarı sadece kendilerinin olsun tasviye ettikleri partilileri bld. başkanlarını karıştırmadılar kampanyayaş başarısız oluncada cezayı bu insanlara kesmeye kalkıyorlar.Ancak G.tekin in taşakkür mektubuyla avunursunuz.

Yorumu oyla      16      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP
Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli ...
Güçbirliği mücadeleye devam kararı aldı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçim çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda ...
'Kurultay istemekte, istememekte ayıp değil'
Erdoğan'ın davaları geri çekmesini yorumlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Günay: Engel olmazlarsa Dünya mirasına dahil edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ni Dünya Mirası ...
Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt
Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt ...
İnancıyla ilgili ilk kez konuştu
İlk kez inancıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evet, ...
 
Karataş: Önce hesap versinler
CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, olağanüstü kurultaya gidilmesi ...
Çıray: Benim genel başkanım Kılıçdaroğlu
CHP’den İzmir milletvekili seçilerek TBMM’ye giren eski DP’li Aytun Çıray, ...
Bayır: Kavgayı Genel Merkez çözecek
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kocaoğlu-Susam kavgasının değerlendirerek, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva