HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2011 Cuma - 21:10

'Seçimde başarısızız, Susam'a karşı haksızım'

Partisinin toplantısında milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilk kez konuştu.

 Seçimde başarısızız, Susam a karşı haksızım

FATİH YAPAR/Egedesonsöz - Seçime iki gün kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam arasında yaşanan ve mahkemeye taşınan kavganın etkisi halen devam ederken Başkan Kocaoğlu ilk kez konuştu. Basın mensuplarının bu zamana kadar ısrarlı sorularına cevap vermeyen Kocaoğlu, basına kapalı olarak gerçekleştirilen grup toplantısında içini partililerine döktü. Meclis toplantısı öncesinde yapılan CHP grubunda konuşan Kocaoğlu’nun “Bu hatayı nasıl yaptım ben de anlamadım. Böyle bir şeyi asla yapmamam gerekirdi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sersem tavuk gibi ortalıkta dolaşıyorum. O gün yaptıklarım ve yaşananlar aklımdan gitmiyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi. O gün yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Kocaoğlu meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Biz de insanız. Zaman zaman istemediğimiz olaylar oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun ardından zor günler geçirdik. Ruh halim sıkıntılıydı. Onun getirdiği bir süreçten kaynaklanan davranış oldu. Kendi kendime sürekli bunu nasıl yaptığımı soruyorum” dedi.

Yüksel: Başarısız değiliz...haberi için tıklayın

Büyükşehir'de çöp kavgası...haberi için tıklayın
 
SEÇİM BAŞARISIZ
Kocaoğlu Paris’te olduğu hafta başındaki ilk grup toplantısında yaşananlara da değindi. Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in parti grubuna yönelik yaptığı konuşmanın ardından gitmesine sinirlenen meclis üyelerini bu kez yumuşatmaya çalışan Kocaoğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın herhangi bir açıklama yapmaması dolayısıyla sorumluluğu aldı. Toplantıda bir de seçim değerlendirmesi yapan Kocaoğlu’nun, “Bir seçim yaşadık. Kimileri 2007 seçimlerini örnek gösterirken kimileri de 2009 seçimlerini örnek göstererek karşılaştırma yapıyor. Bizim 2009’da aldığımız il genel meclisi oylarımız ortadadır. Bununla karşılaştırma yapıldığında seçimin başarısız olduğu ortaya çıkacaktır. Çünkü o zamandan bu seçime kadar gelen süreçte oylarımızda düşüş var” dediği belirtildi.
 
TATI İLE SÜRÜCÜ ATIŞTI
Kocaoğlu, başta belediye başkanları ve meclis üyelerini de uyarmayı ihmal etmedi. Herkesin canla başla yerel seçimlere hazırlanmasını isteyen Kocaoğlu, “Artık önümüze bakacağız. Hep birlikte hareket etmeliyi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Susam ile Kocaoğlu arasında yaşanan kavga ile ilgili Kocaoğlu’nu destekleyici sözler söylemesi meclis toplantısını bir anda gerdi. Balçova Belediye Meclis Üyesi Şerif Sürücü, Tatı’nın sözlerine tepki gösterdi. Aynı zamanda Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı da olan Sürücü’nün Tatı’yı eleştirmesi sinirleri gerdi. Toplantıda ayrıca Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Necat Yılmaz, Konak Belediye Meclis Üyesi Adnan Akyarlı ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Uğur Yelekli birer konuşma yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalılar 18 Haziran 2011 Cumartesi 13:25

aziz başkanım sen emekçileri küstürme gerisi çınar ağacı gibi uzun ömürlü olur asla yıkılmayız.

Yorumu oyla      16      7  
chp li 18 Haziran 2011 Cumartesi 12:50

aziz başkanın iyi olması kendine faydası şehre zarar veriyor yakında hroşima gibi koruma altına alıncaz allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun bu şehir bu başkanı hak ediomu yazık her şehir bizi geçti biz hala daha dürüstlüğünü savunuyoruz yapmayın allah aşkına dürüstlüğü bu şehre hizmet yapılmıycak anlamına gelio beledye şirket değil ki kear etsin hizmet istioz aziz başkan hizmet

Yorumu oyla      12      10  
Ahmet Çiğdem 18 Haziran 2011 Cumartesi 12:26

Seçim bitti. Aziz başkan İzmir'in seçilmiş başkanıdır. Herkes kendisine saygı göstermelidir. Ayrıca CHP'nin bulabileceği en iyi aday olarak seçilmiştir. Önümüzdeki seçimde de daha iyi aday bulması bence zor. Aziz başkan İzmir'e yakışır

Yorumu oyla      15      10  
İzmir'e Yazık.. 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:59

Hangi şeyiniz doğru ki, bu olsun..?

Yorumu oyla      15      9  
Hasan Hüseyin 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:25

Böyle şeyler olabilir.Olmazsa iyiydi ama.Artık önümüze bakalım.Bu olayı kapatalım.Aziz Başkanı rahat bırakın.Devam Başkanım İzmir seninle...

Yorumu oyla      18      8  
istifa etmeli 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:17

sayın başkan bu yolsuzluklar senin döneminde yapıldı.bu adamlar senin döneminde tutuklandı,körfez senin döneminde hiç temizlenmedi,....daha hangilerini sayalım.hemen istifa etmelisin.ayrıca senin genel başkanında istifa etmeli.

Yorumu oyla      19      13  
hüseyin ahmetoğlu 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:05

aziz beyi suçlamayın.aziz bey bir belediye başaknıdır.onu bu hale getirenlere soracaksın.altını üstünü oydu bu chp liler .adamı şeker hastası yaptılar.çileden çıkardılar .kimyasını bozdu bu chp liler.bunlar ancak bu işe yararlar ve bu işi çok güzel yaparlar.karışıklık oluşturarak korku ile sindirmeye çalışıyorlar.adil değil bu chp.ama dersini de aldı.bundan sonra izmirli uyayanıyor ve biliçli bir şekilde hizmetten yana tavır aldı ve almaya devam edecektir.

Yorumu oyla      15      10  
züklaç 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:20

saın kocaoğlu durma hemen istifa et.. bağırtıların izmirde 10 tane akp mitingine bedel oldu.

Yorumu oyla      19      12  
KARIŞ-MA 18 Haziran 2011 Cumartesi 00:39

sayın Tatı'nın gittiği heryer karışıyor!

Yorumu oyla      21      7  
İZMİRLİ 18 Haziran 2011 Cumartesi 00:15

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLI İZELMAN ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİNDE GELİNEN DURUM İLK ÖNCE ÇÖZÜLSÜN İZMİR BUNU HAKETMİYOR . BALÇOVADAN KONAĞA 1.5 SAATTE GELDİK AYIP ÇOK AYIP VATANDAŞIN GÜNAĞI NE ,ŞÖFÖRLERİNDE GÜNAHI YOK BU SORUN ÇÖZÜLSÜN LÜTFEN İZMİRE YAKIŞMIYOR .

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtirazlar şimdilik sonuç vermedi
AK Parti’nin İzmir 2. Bölgede, CHP’nin de 1. Bölgedeki sandıklar için ...
Bayır'dan çarpıcı seçim açıklamaları
12 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında bir sonuç alınması üzerine ...
Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP
Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli ...
 
Güçbirliği mücadeleye devam kararı aldı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçim çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda ...
'Kurultay istemekte, istememekte ayıp değil'
Erdoğan'ın davaları geri çekmesini yorumlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
Günay: Engel olmazlarsa Dünya mirasına dahil edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ni Dünya Mirası ...
 
Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt
Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt ...
İnancıyla ilgili ilk kez konuştu
İlk kez inancıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evet, ...
Karataş: Önce hesap versinler
CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, olağanüstü kurultaya gidilmesi ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva