HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2011 Cuma - 21:49

Yüksel: Başarısız değiliz

İzmir'in Aliağa ilçesinde parti teşkilatını ziyaret eden Yüksel, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, hedeflerini yüksek tuttukları için birtakım tartışmalar yaşandığını söyledi.

Yüksel: Başarısız değiliz

İZMİR - Seçim sonrası ilçeleri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, sonuçları ilçe örgütleriyle değerlendirdi. Aliağa’da yaptığı konuşmada CHP'de çok kısa sürede çok şeyler yaşandığına işaret eden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Eski Genel Başkanımız ile ilgili yaşanan sıkıntı, yeni Genel Başkanımızın seçilmesi sonrasında kurultay, referandum... Genel Başkanımız hiç ara vermedi, saha çalışması yaptı. Bu arada projeler hazırlandı, proje bazında, halka dokunma anlamında olsun ciddi değişim yaşadı. Bu kadar süre içinde proje üretmiş, yeni söylemler gerçekleştirmiş, Güneydoğu, Kürt sorunuyla ilgili projeler olsun ama bu kadar kısa sürede hepsini anlatması güçtü tabii. Bu işin bilimini yapan insanların tespitidir ki, bu kadar kısa sürede bu kadar değişim gösteren parti oy kaybı bile yaşayabilirdi.''
 
Yüksel, Türkiye genelinde oylarının yüzde 20'den yüzde 26'ya çıktığını ifade ederek, ''Tüm sağ partilerin AKP'de birleşmesi, Saadet'in oylarının AKP'ye gitmesi gibi birçok faktöre karşın, sanki bizim başarısız olduğumuz gibi algı yaratılmak istenmiştir ancak zaman geçtikçe yorumlar daha sağlıklı yapıldıkça görülmüştür ki, bu doğru değildir. Partimizin oylarında ciddi bir yükseliş vardır'' dedi.
 
Strateji grubu oluşturulacağını, seçim sonuçlarının detaylıca inceleneceğini belirten Yüksel, şöyle konuştu:
''Önümüzde projelerimizi anlatmak için uzun bir süreç var ancak yarın seçim varmış gibi yola koyulduk. Belirlenecek stratejilerle Türkiye genelinde çalışmaları sürdüreceğiz. İzmir'de de AKP ile oy farkını artırdık. 'İzmir'de birinci parti olacağız' diye yola çıktılar, iki bakan gönderdiler, Başbakan özel olarak geldi. Bayındır'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geldi. Bu arada en çok oy artırdığımız yer Bayındır. 30 ilçenin 30'unda da 2007'ye göre oylarımızı artırdık. Çünkü elmalarla armutlar toplanmaz, 2009 yerel seçim sonuçlarıyla il genel meclisi oylarıyla kıyaslıyorlar. Yerel seçimlerin kendine has yerel dinamikleri vardır. Genel seçim ile yerel seçim kesinlikle kıyaslanmaz. 2007'ye göre kıyasladığımızda 30 ilçenin 30'unda da oy artışımız var. Biz yüzde 8'in üzerinde, AKP yüzde 6 civarında oy artırmış. Milletvekili sayımızın en çok arttığı il yine İzmir'dir ancak öyle bir hava yaratıldı ki, sanki AKP burada birinci parti oldu, biz de iki, üçüncü parti olduk. Öyle bir şey yok, asla özgüvenimizi kaybetmiş falan da değiliz, biz İzmir'de farkı artırdık.''
 
Partide bir tüzük çalışması yapıldığını, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündeminde kurultay olmadığını ifade eden Yüksel, ''Biz yeni kurultayı yeni tüzükle birlikte yapacağız. Genel başkan adayı olmanın önündeki bütün engelleri kaldıracağız. İsteyen gelsin aday olsun, herkesle yarışırız. Tüzüğümüz hazırlanıyor. Hazırlandıktan sonra il, ilçe örgütleriyle tartışacağız, sonra MYK'da görüşeceğiz ve kurultayda kabul edeceğiz, o tüzük ile kurultaya gideceğiz. Bu tüzükle de parti tepeden tırnağa demokratikleşmiş bir parti olacak'' dedi.
 
Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bazı hususlarda başvuruları olduğunu belirten Yüksel, şunları söyledi:
''Birtakım şaibeler oldu. İzmir'de de oldu. AKP'ye basılmış oy pusulaları bulundu. Sanal seçmen tespit ettik. Mesela yeni polisler vardı seçimlerde. Mezuniyetleri öne çektiler, sicil numaralarını soruyoruz, yok. Emniyet müdürüne sordum, mezuniyetleri bir hafta öne çekildi, dün mezun oldular, sandıklarda görevlendirildiler. Sırf oy kullanabilsinler diye. Başka yerlere tayinleri çıkmış. İzmir'de mezun olanlar görevli olarak sandık başlarında gönderildi ve oy kullandılar. Ayrıca biz seçim sonuçlarının YSK tarafından taranıp sandık sandık internet sitesi üzerinde yayınlanmasını istedik, herkes görsün, kontrol etsin dedik ama bunu da YSK reddetti. Biz hiçbir şeye bahane bulmak istemiyoruz. Şu oldu, bu oldu demek istemiyoruz. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmayacağız.'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Seçimde başarısızız, Susam'a karşı haksızım'
Partisinin toplantısında milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga eden ...
İtirazlar şimdilik sonuç vermedi
AK Parti’nin İzmir 2. Bölgede, CHP’nin de 1. Bölgedeki sandıklar için ...
Bayır'dan çarpıcı seçim açıklamaları
12 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında bir sonuç alınması üzerine ...
 
Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP
Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli ...
Güçbirliği mücadeleye devam kararı aldı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçim çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda ...
'Kurultay istemekte, istememekte ayıp değil'
Erdoğan'ın davaları geri çekmesini yorumlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Günay: Engel olmazlarsa Dünya mirasına dahil edeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ni Dünya Mirası ...
Tekin’den eleştirilere çok sert yanıt
Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt ...
İnancıyla ilgili ilk kez konuştu
İlk kez inancıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Evet, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva