Rifat ÖZER
Özfatura ve Kamala
1 Eylül 2024 Pazar

Geçenlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret eden Dr. Burhan Özfatura… İzmir’in ilk Büyükşehir Belediye Başkanıdır. 1984 -1989, 1994 - 1999 yılları arasında, Anavatan ve Doğruyol Partilerinden iki dönem başkanlık yapmıştı…

Burhan Bey, başkanlığında ve sonrasında yoksul ve dar gelirli halk kesimine, fakir fukaraya karşı çok duyarlı bir insandı. Evka’lar, aşevleri, engelliler, büyütülen Tansaş’lar ve diğerleri, vazgeçilmez sosyal projelerindendi…

***

Başkanlığı bitince zamanını projelere ayırdı… Halen ‘Engelli Bireyleri Koruma Vakfı’nın (Ebkov) Başkanlığını yürütüyor… Vakfın Konak Engelli Yaşam Köyü’nde, her yaş grubuna hiç bir ücret istenmeksizin hizmet veriliyor…

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, 0-3 yaş grubuna öncelikli olmak üzere, 0-6 yaş grubu eğitilmektedir. Riskli bebek danışma merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon programı mevcuttur.

7-12 ve 12-18 yaş grupları da aynı eğitim programlarına tabi tutuluyor. 18 yaş üzerileri için “Hayata Devam” projesi uygulanıyor. Uygulama evleri ve müzik, resim, seramik, el sanatları, plates ve hareket, drama, bilgisayar ve oyun atölyeleri var…

Şu an Konak Halk Eğitim Merkezinde eğitilen 23 yaş üzeri ile birlikte, 100 bireye hizmet veriliyor. Oysa kapasite 300'dür!

Burhan Başkan ; “Engelli çocukları olan ailelere rica ediyorum, gelip okullarımızı görsünler… Hiç bir ücret ödemeyecekler. Deniz yıldızlarımızın tümünü hayata kazandıralım, herkese hizmetin ulaştırılması tek arzumuzdur.” çağrısı yapıyor!

***

Burhan Bey, ülke ve dünya sorunlarıyla ilgisini, entelektüel birikimlerinin izlerini, gazete yazılarında ve kitaplarında hiç eksik etmedi…

Gelirlerini başkanı olduğu vakfa bıraktığı iki de kitap yazdı… Biri daha önce bir yazımızda da sözünü ettiğimiz ve ön kapağı Atatürk’lü “Yaşadıklarım, Unutmadıklarım, Yazdıklarım” adlı kitaptı. Diğeri de bu yazımızın konusu olan “Çilemiz Bitmiyor” adlı kitap…

***

Gözlem Gazetesindeki 2 yıllık yazılarının toplandığı Çilemiz Bitmiyor kitabı hemen her soruna parmak basıyor... Doğaldır ki, çokça da güç sahiplerine olan eleştirilerini içeriyor.

Kitapta Atatürk için de, 24.09.2021 tarihinde şunları yazıyor ;

“Bir takım aklını ve vicdanını kaybetmiş tipler sırf Atatürk düşmanlığı yapmak adına “Keşke Yunan Kazansaydı” diyebilmekte… Vatan haini isyancılara karşı kazandığımız muazzam zaferi bile karalayabilmektedirler…”

Kadın Milli Voleybol Takımımızla ilgili 06.10.2023 tarihli yazısında da, yine şunları söylüyor ;

“Milli Kadın Voleybol Takımımız şu ana kadar hiç şahit olmadığımız muhteşem bir başarı kazanmıştır… Güçlü ülkeleri mağlup etmiştir. Dünya listelerinin en üstünde yer almıştır. Bu başarılar ülkesini seven herkesi mutlu etmiş, gururlandırmıştır…”

Bunlar, çoklardan sadece 2 özet örnekti…

***

Gelelim yazımızın başlığına…

Denilebilir ki, ‘Özfatura ve Kamala’ ne alaka!

Oysa Burhan Bey, Kamala için de 01.04.2022 tarihinde Gözlem’de… aynen şöyle yazmış ;

“Bugün de Kamala Harris denilen, asıl adı Kamile olan Hint asıllı başkan yardımcısına çok dikkat edilmelidir... Zira üst akılın hedefi bunu başkan yapmak ve Üçüncü Dünya Harbi’nin Çin ile Hindistan arasında olmasını sağlamak. Böylece arzu ettikleri gibi, bir büyük nüfus kırımı olacaktır…”

Öngörüsüne ve bize göre de ;

Dengeli bir Kamala, ABD Başkanı olacak ama. Dileyelim ki, savaştırmak gibi bir denge dışılık da olmayacak!

İyi Pazarlar…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OSMAN TUNÇ 5 Eylül 2024 Perşembe 08:34

sayın yazar bir yanlışı düzelteyim. vakıf engellilere ücretsiz hizmet vermiyor. her ay milli eğitim bakanlığına fatura kesiliyor. ücretsiz hizmeti veren konak halk eğitim merkezi. ama nedense vakıf kendi ücretsiz hizmet veriyormuş gibi reklam yapıyor.

Yorumu oyla      2      0  
Az Bilmiş 1 Eylül 2024 Pazar 12:26

Özfatura dediğiniz neredeyse kordonu yok edip m.kemal sahil bulvarına bağlantı yapacak olan başkan değilmiydi? yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Piriştina seçilince kordonu kurtarmıştı.

Yorumu oyla      4      0  
Lombak 1 Eylül 2024 Pazar 11:40

Kamile de gelse Domaldinyo da gelse bunların Türkiye politikası değişmez.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva