HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2009 Cuma - 00:00

İzmir’’in hava kalitesine ’“sıkı takip’”

Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin en az seviyelerde olması için kentteki kömür depoları ile konut ve işyerlerinin yakıtları, baca ve kazan temizliklerini 4 devriye ekibi ile denetliyor.’

İzmir’’in hava kalitesine ’“sıkı takip’”

Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin en az seviyelerde olması için kentteki kömür depoları ile konut ve işyerlerinin yakıtları, baca ve kazan temizliklerini 4 devriye ekibi ile denetliyor.’
                                                                                                           
Geçtiğimiz kış aylarında yaptığı etkin denetimlerle İzmir genelindeki tüm kömür depoları, kaloriferli apartmanlar ile kömür depolama tesislerini sıkı takibe alan Büyükşehir Belediyesi, denetimleri bu yıl da aralıksız sürdürüyor. Kullanılan yakıtın kalitesi kadar baca ile kazanların bakım ve temizliklerinin de önemli olduğuna dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, ’“Kazanların ateşçi belgesine sahip kişilerce tekniğine uygun olara yakılması gerekiyor. Kış aylarında hava kirliliği seviyelerinin minimum düzeyde olması için önlemlerimizi alıyoruz’” bilgisini verdi.
 
2009-2010 kış sezonu denetimlerinin Haziran ayından itibaren başladığını hatırlatan yetkililerin verdiği bilgilere göre, bu dönem içinde kent genelindeki toplam 453 kömür deposunun tamamı birer kez, 47’’si ikinci kez denetlendi. Bin 59 kömür kaloriferli apartmanın tamamı birer kez kontrol edilirken, ikinci denetimlere başlandı. Bin 168 sıvı yakıt kaloriferli apartmandan ise 100’’ünün denetimleri tamamlandı. Kaloriferli binalardaki rutin kontroller ve gelen şikayetler doğrultusunda 113 apartman ve işyeri bacasıyla ilgili kullanıcılara uyarılarda bulunularak gerekli önlemler aldırıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: ’“4 devriye ekibiyle gerçekleştirilen denetimler sırasında, bir yandan satılan kömürlerin satış izin belgelerinin olup olmadığına bakarken, diğer yandan da yönetmelik ve genelgelerle belirlenen standartlara uygunluğunu tespit amacıyla numuneler alıyoruz. Numuneleri analiz için Çere ve Orman Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı’’na gönderiyor, gelen sonuca göre gerekli işlemleri yapıyoruz.’”
 
İNVERSİYON YOĞUN
Kış aylarının başında olduğumuz şu günlerde, gündüz ve gece sıcaklık farkının çok olması nedeniyle ’“inversiyon’”un (Atmosferin aşağı tabakalarında gerçekleşen ve soğuk hava katmanının daha yukarıdaki sıcak hava katmanı tarafından tutulmasıyla oluşan atmosfer olayı) yoğun olarak yaşandığını hatırlatan yetkililer, ’“Bu nedenle sanayi, trafik ve konutlardan kaynaklanan kirli gazlar atmosferde normal koşullarda seyrelmiyor. Ancak bu meteorolojik olumsuzluğa rağmen, İzmir’’deki 6 istasyonda saptanan kirlilik değerleri, sınır değerlerin oldukça altında seyrediyor. Örneğin, istasyonlardan alınan verilen ortalaması tozluluk değerinde sınır değerlerin dörtte biri, SO2 (kükürtdioksit) değerinde ise yaklaşık dokuzda biri seviyelerinde tespit ediyor. Vatandaşlarımız, hava kirliliği ölçüm sonuçlarını Çevre ve Orman Bakanlığı’’nın www.havaizleme.gov.tr sitesinden anlık olarak izleyebilir’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça 'barınağına' kavuştu
Eski Foça’’daki balıkçı barınağı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’’ın ...
Cittaslow aşçıları belgelerini aldı
Türkiye'nin ilk Cittaslow (yavaş ve sakin şehir) adayı olan ve çalışmalarına ...
Bornova metrosunu Ataç-E+M yapacak
Ege Üniversitesi - Evka3 metro hattı inşaat ihalesini Ataç-E+M ortaklığının kazandığı bildirildi. ’
 
Bayraklı’’da ruhsatlar ’‘eve teslim’’
İlçe belediyesi esnaflara kolaylık sağlamak amacıyla yeni düzenlemelere ...
Bornova ’‘köy turizmine’’ açılıyor
İlçe belediyesi tarafından düzenlenen ev pansiyonculuğu kursunu bitiren ...
Yenişehir’’de ’‘yeni bir dünya’’’…
İç Göç Entegrasyon Projesi kapsamında hazırlanan ’“İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Napolitano Kordon’’u çok sevdi
Dün akşam saatlerinde eşi Clio Napolitano ile birlikte İzmir’’e gelen ...
’“Cenaze hatırası’” Meclis’’i de karıştırdı!
Başkan Bulut’’un cenazesinden sonra akşam yemeğindeki görüntülerin basına ...
Dikili Belediye Başkanı yine yargı önündeydi’…
İzmir'in Dikili ilçesinde belediyeye ait otogarın satışıyla ilgili ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva