HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

Bornova ’‘köy turizmine’’ açılıyor

İlçe belediyesi tarafından düzenlenen ev pansiyonculuğu kursunu bitiren Çiçekli, Yaka ve Kayadibi’’nde oturan 27 kadına sertifikalarını Başkan Sındır verdi. ’

Bornova ’‘köy turizmine’’ açılıyor



İZMİR - Bornova’’nın turizm potansiyeli yüksek köylerinden olan Çiçekli, Yaka ve Kayadibi’’nde yaşayan 27 kadına Bornova Belediyesi’’nin ev pansiyonculuğunu geliştirme projesi çerçevesinde kurs verildi.
 
6 ay süren kursun ardından ev pansiyonculuğu sertifikalarını evini ev pansiyonu olarak düzenleyen bir kursiyerin ev sahipliğinde alan kadınlar bu iş için çalışmalara hemen başlamak istediklerini belirtti. 

 
4 öğretim görevlisi tarafından 6 ay boyunca ev pansiyonculuğu eğitimi gören kadınlar, bu projeyle birlikte ekonomik hayata katılım sağlayacaklar. Köylerin turizme açılması yönünde başlanan proje kapsamında turistler köylere geldikleri zaman bu pansiyonlarda kalabilecekler. Köy yaşantısını tanıyıp, köy yiyeceklerini yiyecekler. Böylece hem turistlere köy yaşantısı tanıtılmış olacak, hem de köyler ekonomik gelirlerini yükseltmiş olacak. 

Homeros’’un yaşamış olduğu coğrafyada köy pansiyonculuğu projesinin çok önemli olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, köyleri kalkındırabilmek, köy turizmini geliştirmek adına, Bornova’’nın kırsalında bölgeleri belirlediklerini belirterek şunları söyledi: ’“Bu bölgelerde köy pansiyonculuğu projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında özellikle kadınlarımız, hem turizm, hem pansiyon işletmeciliği yaparak köylerini kalkındıracak ve turizme kazandıracaklar. Amacımız köy pansiyonculuğu aracılığıyla Bornova’’nın kırsal, köy turizmini geliştirebilmek. Buradaki değerleri de Homeros’’un yaşamış olduğu bu coğrafyada çok önemsediğimiz bir proje köy pansiyonculuğu. Umuyorum projede eğitim aşamasının sonrasında pansiyonculuk hizmetleri ve uygulamaları başarılı şekilde yürütülür. Yaşar Üniversitesi’’nin değerli öğretim üyelerinin katkıları da projemizin başarısında önemli rol oynamıştır. Emeği geçenlere ve kursa katılanlara çok teşekkür ediyorum.’” 
 

 
EVİNİ PANSİYON OLARAK DÜZENLEDİ
Bornova Belediyesi’’nin ev pansiyonculuğunu geliştirme kursiyeri olan ve diğer kursiyerlerle birlikte sertifikasını alan Tülün Öktem Kayadibi Köyü’’ndeki evini ev pansiyonu olarak düzenlemeye başladı.
 
Bahçesi ve balkonu gelecek turistlere göre düzenlenen evde bir de Homeros Salonu yer alıyor. Salonda Homeros’’un dünyanın çeşitli sanat galerilerinde bulunan heykellerinin tabloları yer alırken Tülün Öktem ve eşi Mümtaz Öktem salonun duvarına da Homeros’’un taçlandırma töreni resmini yaptırmış.
 
Şuan 4 odası bulunan evin henüz tamamlanmadığını belirten Tülün Öktem, ’“Biz ev pansiyonculuğunu çok benimsedik. Evimizi de buna göre düzenledik. Evin şuan 4 odası bulunuyor. Ama daha ek yapacağız. Bizim için önemli olan Bornova’’nın bir değeri olan Bornova’’da yaşadığı ihtimali çok yüksek olan Homeros ve Bornova değerlerini birleştirerek, Homeros’’un bizim değerimiz olduğunu benimsemek. Evimizi de bu yönde düzenliyoruz’” diye konuştu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenişehir’’de ’‘yeni bir dünya’’’…
İç Göç Entegrasyon Projesi kapsamında hazırlanan ’“İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Napolitano Kordon’’u çok sevdi
Dün akşam saatlerinde eşi Clio Napolitano ile birlikte İzmir’’e gelen ...
’“Cenaze hatırası’” Meclis’’i de karıştırdı!
Başkan Bulut’’un cenazesinden sonra akşam yemeğindeki görüntülerin basına ...
 
Dikili Belediye Başkanı yine yargı önündeydi’…
İzmir'in Dikili ilçesinde belediyeye ait otogarın satışıyla ilgili ...
Başkan Kocaoğlu 'mahalle baskısı' istedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hayati önemde gördüğü projelerin ...
Başkan Sındır temizliğe 'el attı'!
Bornova’’da temizlik seferberliğinden renkli görüntüler’… Başkan Sındır ...
 
’“Parası olan belediyenin projesi yoktur!’”
Tire Belediye Başkanı Çiçek, borç-yatırım ikilemine ilişkin ilginç bir ...
Seferihisar’’da ders: Turizm
Cittaslow başvurusu ve Sığacık Limanı hamleleriyle turizme açılmayı hedefleyen ...
Konak parklarına kadın eli değiyor
Konak'ta bulunan parklarda, çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan mevsimlik ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva