HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

Yenişehir’’de ’‘yeni bir dünya’’’…

İç Göç Entegrasyon Projesi kapsamında hazırlanan ’“İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’” yarın açılıyor. ’

Yenişehir’’de ’‘yeni bir dünya’’’…


Psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı ve öğretmenlerin bulunacağı Yenişehir’’deki merkezde, dezavantajlı çocukların rehabilitasyonu ve toplumla yeniden bütünleşmeleri sağlanacak.
 
İZMİR - Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan ve Ocak ayında başlayan ’“Büyük göç alan şehirler olarak İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’’da ekonomik ve sosyal entegrasyon sorunlarının çözümüne destek projesi’” (İGEP), İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yürütücülüğünde çalışmalarına devam ediyor. 
 
İyileştirilmiş ekonomik, sosyal ve kültürel olanaklar aracılığıyla, kentte yaşayan tüm hemşeriler için kentsel farklılıkları gidermeyi hedefleyen proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’’nda bir araya gelen çalışma grupları, gerçekleştirilecek projeler ve hazırlanacak stratejik eylem planı için güç birliği yaptı.
 

 
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, proje kapsamında Cuma günü (yarın) Eşrefpaşa Hastanesi karşısında düzenlemesi tamamlanan ’“Çocuk ve Gençlik Merkezi’”nin açılışını yapacaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Abla-Ağabey-Kardeş ve Kardeş Aile projelerini yaşama geçirdiklerini, pek çok sosyal projeye destek verdiklerini belirten Hızır, ’“Dezavantajlı grup olarak tanımlayabileceğimiz iç göçle kente gelen vatandaşlara yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Bir yandan sağlık taramaları yapıyoruz diğer yandan sosyal yardımlarla onlara destek olmaya çalışıyoruz. 31 Mayıs 2010 tarihinde tamamlanacak olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yereldeki yürütücülüğünü sürdürdüğü İGEP Projesi’’nden de etkin ve verimli sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum’” diye konuştu.
 

 
İGEP Kapasite Geliştirmeden Sorumlu Uzmanı Gökhan Menteş ise proje kapsamında iç göçle gelenlerin bulundukları kentin yapısı ve dinamiklerine uyum sağlamaları amacıyla stratejik planlama çalışmasına başlayacaklarını, 5 ayrı çalışma grubuyla birlikte planı 1.5 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
 

 
Merkezde neler olacak?
Yenişehir’’deki İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’’nde, Konak ilçesinde yaşayan  7 ’– 22 yaş grubundaki çocuk, genç ve ailelerine keyifli, güvenli, gelişimlerini destekleyen bir ortam hazırlayarak sahip oldukları hakların farkında olan, kendilerine güvenen, kendilerine ve çevrelerine karşı sorumluluk duyan, hayal gücü zengin, eleştirel düşünen bireyler olmanın yolları öğretilecek. Psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, Türkçe öğretmeni, müzik eğitmeni, resim ve İngilizce öğretmenlerinin görev alacağı merkezde, çocuk ve gençlerin yanı sıra ailelere de psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Çocuk ve gençler için derslere yardımcı etüt çalışmaları, okuma etkinliği, resim, gitar, bilgisayar ve İngilizce kursları düzenlenecek. Çocuk ve gençlerin eğitime devamlarını sağlamak ya da eğitime kazandırmak için okullarla işbirliği çalışması yapılacak. Ailelere ihtiyaç duydukları konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi, Gaziler Caddesi No: 386
Yenişehir ’–Konak adresinde faaliyet gösterecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Napolitano Kordon’’u çok sevdi
Dün akşam saatlerinde eşi Clio Napolitano ile birlikte İzmir’’e gelen ...
’“Cenaze hatırası’” Meclis’’i de karıştırdı!
Başkan Bulut’’un cenazesinden sonra akşam yemeğindeki görüntülerin basına ...
Dikili Belediye Başkanı yine yargı önündeydi’…
İzmir'in Dikili ilçesinde belediyeye ait otogarın satışıyla ilgili ...
 
Başkan Kocaoğlu 'mahalle baskısı' istedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hayati önemde gördüğü projelerin ...
Başkan Sındır temizliğe 'el attı'!
Bornova’’da temizlik seferberliğinden renkli görüntüler’… Başkan Sındır ...
’“Parası olan belediyenin projesi yoktur!’”
Tire Belediye Başkanı Çiçek, borç-yatırım ikilemine ilişkin ilginç bir ...
 
Seferihisar’’da ders: Turizm
Cittaslow başvurusu ve Sığacık Limanı hamleleriyle turizme açılmayı hedefleyen ...
Konak parklarına kadın eli değiyor
Konak'ta bulunan parklarda, çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan mevsimlik ...
Haldun Dormen Başkan Tatı’’ya konuk oldu
Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen, Sahne Tozu Tiyatrosu kurucularından Muzaffer ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva