Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
28 Eylül 2024 Cumartesi

Göztepe muhteşem bir Kayserispor galibiyeti sonrasında çıktığı zorlu Samsun deplasmanında 3-1 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve maçı 4-3 kaybetti.

İlk düdükle birlikte baskılı oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışan Samsunspor, ev sahibi olmanın verdiği avantajla Göztepe karşısında oldukça etkili ataklar sergiledi. Henüz 5.dakikada sakatlanan Solet yürekleri ağza getirip yerini Matsuki ye bıraktı. Bu şanssız sakatlıkla orta saha dengesi hissedilir ölçüde zayıflayan Göz-Göz oyunu tamamen yarı alanında kabullendi.

Zeki Yavru’nun kendi kalesine attığı gol sonrası iyice defansa gömülen sarı kırmızılılar golü filelerinde görse de Romulo’nun bireysel yeteneği ile yoktan var ettiği muhteşem golle öne geçmeyi başardı. 45 dakika boyunca rakibe sunulan fırsatlar, inanılmaz defansif hatalar ve isteksiz futbol hepimizi oldukça şaşırttı. Yine de soyunma odasına 2-1 galip giren Göztepe’nin bu önemli şansı değerlendirip 2.yarı toparlanmasını bekliyorduk.

Hatalı geri pası piyangosunu geri çevirmeyen Juan’ın 3-1 ‘lik skora imza attığı andan itibaren artık daha rahat bir karşılaşma olacağı yönünde yüksek beklentimiz oluştu. Morali bozulan Samsunspor yaşadığı şoku üzerinden atmaya çabalarken direkten dönen şutumuz adeta maçın dönüm noktası oldu. Ölü toprağını üzerinden atan Samsunspor sağlı sollu ataklarla ve doğru oyuncu değişiklikleri ile maçın kaderini değiştirdi.

3-1 önde götürdüğümüz bir mücadeleyi 4-3 kaybetmemize sebep olan en önemli faktör maalesef Stanimir Stoilov’un hatalı tercihleriydi. Her zaman hakkını teslim ettiğimiz Hocamız bu 90 dakika özelinde geldiği günden beri en kötü performansı ve tercihleriyle yenilginin baş sorumlusu oldu.

Özellikle Solet’in yerine giren Kuryu Matsuki ‘nin hiçbir varlık gösterememesi, Ogün’ün çok zayıf kalması, Dennis ve Doğan’ın gününde olmamaları gözlerden kaçmadı. 3-1 öne geçmiş bir takımın skoru garantiye alamaması ve iş disiplininden uzak görüntüsünün tek sorumlusu Hocamızdır.

İyi bir futbol oynayıp bu maçı kaybetsek inanın bu kadar üzülmezdik. Fakat alıştığımız Göztepe’nin oldukça uzağında, sadece kalesini savunmaya çalışan bir takım izlemek bizlerin onaylayacağı bir durum olamaz.

Stoilov ve futbolcularımızın Sivasspor karşısında kesinlikle kendilerini affettireceklerini düşünüyorum. Umarım bu yenilgiden ciddi dersler çıkartılır ve yeniden Avrupa umutlarımız tazelenir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva