HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2011 Pazar - 16:52

DP'de Naşit Birgüvi yeniden il başkanı

Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı, 10. Olağan İl Kongresi için sandık başına gitti. Genel Başkan Namık Kemal Zeybek’in de katıldığı kongreye, tek liste ile girildi. Birgüvi geçerli 430 oyun tamamını alarak yeniden il başkanı oldu.

DP de Naşit Birgüvi yeniden il başkanı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı 10. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kültür Park Fuar Alanı, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DP eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı, çevre illerdeki parti yöneticileri, DP İzmir İlçe Başkanları ve çok sayı da partili katıldı. DP İzmir İl Teşkilatı, Genel Başkan Zeybek’i salon girişinde ‘kır at’ ile karşıladı. Zeybek ata binmedi ancak şekerle beslemeyi de ihmal etmedi. Efelerin zeybek gösterisi ile başlayan kongre renkli görüntülere sahne oldu. Kongre sonucunda Naşit Birgüvi geçerli 430 oyun tamamını alarak yeniden il başkanı seçildi.
 
BİRGÜVİ: “KÜSLÜKLER BİTECEK”
Kongrenin açılış konuşmasını, seçimlere tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Naşit Birgüvi yaptı. Parti tabanındaki tüm kırgınları yeniden partiye kazandırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Birgüvi, seçimlerden aldıkları kötü sonuçların acısını yaşamaktansa, yeniden dirilmenin gayreti içine girdiklerini söyledi. Parti içi birlik ve beraberliği yeniden sağlamak için bir kez daha il başkanlığına aday olduğunu belirten Birgüvi “Kırgınlık ve küslüğü unuttuk. Hedef DP’de bütünlük olmalı. Tabanda tüm kırgınların kapısını çaldık, bütün halde çıktığımız yolda ‘DP meşalesi ile çıktık yola, vermeyiz İzmir’i ne AK Parti”ye ne de sola’ sloganı ile bu kongremizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
“DERSİM FAYDA SAĞLAMAZ”
Demokrat Parti Genel Bakanı Namık Kemal Zeybek’in hedefinde ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan vardı. Erdoğan’ın, dış güçler tarafından yazılan bir senaryoyu oynamak için devletin başında olduğunu öne süren Zeybek “Ben öğretmenlik de yaptım. Eğer Erdoğan’a not verecek olsam, devlet adamlığına sıfır, siyasetçiliğine 100 verirdim. Siyasette demogoji ile netice aldıklarını zannedenler ülkenin başına bela olur. Kabuk tutmuş Dersim yarasını tekrar gündeme getirmek doğru değil. Kimseye faydası yok. Başkan Erdoğan, Cumhuriyeti kaldırmak ve Atatürk’ü zihinlerden kazımak hedefinde olan bir senaryonun oyuncusudur. Soruyorum bugünkü iktidara ve Erdoğan’a: Türkiye’de 81 vali var. Bu valiler içinde bir tek Dersimli var mı? Ya da bunların içinde tek bir Alevi vali var mı? Sayın Başbakan bir konuşma yaptı. Cumhuriyet tarihimizin en tuhaf günleri oldu. Başbakan tuttu kapanmış yarayı deşti, tırnakları ile kaşıdı, abarttı kanattı. Sayın Başbakanın artistlik develer vadisi diye dizi olsaydı o filmde başrol oynasaydı çok da başarılı olurdu. Kurtlar vadisi değil develer vadisi çok da yakışır ona. Bir plan proje var ve onun sahnelerini oynuyor. Sahne şu Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak, Atatürk’ü zihinlerden kazımak. Bu artistler bu senaryoyu oynuyorlar. Durup durduk yerde Dersim’i kanatmak, acı bir olayı ortaya getirmek sonra da özür dilemekle kim inanır senin samimiyetine. Eğer samimiyetin var ise bir tane Alevi’yi getir makama koy samimiyetini görelim” dedi.
 
“ARTİST BAŞBAKAN”
Bedelli konusunda Başbakanın bir yıl öncesine kadar çok farklı bir söylem içinde olduğuna dikkat çeken Zeybek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Başbakan Mayıs ayında bir konuşma yaptı. Bedelli askerlik asla söz konusu olmaz. Böyle bir şey olursa halk oylamasına gideriz dedi. Ne oldu? Şimdi tam tersini yapıyor. Çünkü Başbakan artisttir. Ne yazıldıysa onu söyler onu oynar. Ben öğretmenlik de yaptım. Eğer ona not verecek olsam Devlet adamlığından sıfır siyasetçiliğine 100 verirdim. Siyasette demogoji ile netice aldıklarını zannedenler ülkenin başına bela olur. İç ve dış siyasette iflas etmiş iktidarın yaptığı tek şey arka arkaya gelen zamlar. Zam yapmasaydık, Yunanistan gibi olacaktık diyor. Demek ki Yunanistan ile aramızda bir zamlık mesafe kalmış. Biz eşeğimizi sağlam kazığa bağladık diyor. Hangi sağlam kazığa bağladın Başbakan? Millete sapladığı kazığa mı bağladın? Başbakan bizi ısrarla bölmeye çalışıyor. Çünkü görevlerinden birisi bu. Biz DP olarak buna izin vermeyeceğiz. Asla ırkçılığı kabul etmedik. Kimsenin kökenine bakmadan birleştik ve millet olduk. Ne Başbakan ne de yandaşları bizi birbirimizden koparamayacak izin vermeyeceğiz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevda 29 Kasım 2011 Salı 02:01

sayın naşit baskanımız tekrar basımızda olmanızdan cok memnunuz siz herşeyin iyilerine layıksiniz yolunuz acık olsun ankaraya kadar gidersiniz inşallah baskanım sayenizde cok güzel kongıre gecirdik saygılarımla

Yorumu oyla      14      6  
İZMİRLİ 28 Kasım 2011 Pazartesi 13:31

Artık yeter söz milletin, demenin zamanı gelmedimi? 1946 ruhunu yeniden canlandıralım. Rahmetli Celal Bayar ve Adnan Menderesimizi her zaman dualarla analım. Onlar Türkiye nin gelmiş geçmiş büyük devlet adamlarındandır.Sayın Süleyman Demirel'ede sağlıklı ömürler dilerim. Kıratı tekrar şaha kaldıralım...

Yorumu oyla      17      7  
ALINTERİ GÖREVLİSİ 28 Kasım 2011 Pazartesi 11:52

BASIN GÖREVİNİ TAM YAPMIYOR!BEN BU KONGRE'YE İZLEYİCİ OLARAK KATILDIM.SAYIN ZEYBEK,KONGRE'DE ÖYLE AĞIR AÇIKLAMALAR YAPTI Kİ,HİÇ BİRİ BASINDA YER ALMAMIŞ.ZEYBEK; BAŞBAKANI SURİYE KONUSUNDA TAYYİP BEY'İ "AMERİKA GÖREVLİSİ" OLARAK VE "ARTİST" VE BÜYÜK YALANCI"OLARAK İLAN ETTİ.EGE'DE SONSÖZ SADECE "ARTİST"KISMINI YAYINLAMIŞ.ZEYBEK VE KONGRESİ GAYET CANLI VE TEŞKİLATI DİMDİK AYAKTAYDI.BÜLENT ARINÇ'IDA BİR GÜZEL BENZETTİ..GÜZEL VE HEYECANLI BİR KONGREYDİ.KUTLARIM...

Yorumu oyla      18      6  
BABASIZ YETİMLER 28 Kasım 2011 Pazartesi 10:15

Sn;BİRGİVÜ,tebrik ederiz hayırlı olsun...Partililerinizin büyük bir tarafı şu anda EYERSİZ AT SÜVARİSİ konumunda YARIŞA GİREMİYORLAR,diğerleride başka partilerin GRESS YAĞCISI durumunda,BABA ise YAŞLI,işin çok zor allah yardım etsin,geri gelen DÖNEKLERİ kabul etme.saygılar.

Yorumu oyla      18      7  
hüseyin ahmetoğlu 27 Kasım 2011 Pazar 17:27

sn zeybek rahmetli sn özalın rahleyi tedrisattan geçen biri olarak bu eleştirilerinizihiç siyasi karyerinize ve uslubunuza uymamıştır..lütfen o misyondan gelen biri olarak bu partinin başına uymadığınızı ifade etmek istiyorum.sizin yeriniz başka yerler olamsı gerekli

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de bu kez Genel Merkez'in dediği oldu
Ak Parti’de kongre heyecanı bu kez Bornova’da yaşandı. Hüseyin Özkan ve ...
Günay operasyonda yargıyı suçladı
Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı ...
CHP İzmir operasyonun ardından tek yürek
İzmir siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmeler, CHP İzmir milletvekillerini ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş uyarısı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Brüksel’e giderken iç çatışma uyarısı yaparak ...
Türeli Balkan göçmenlerinin taşınmazlarını sordu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli
AK Parti İzmir’de Bayındır kongresi ertelenirken Kiraz ve Ödemiş’te delegeler sandığa gitti.
 
Bağış: Kapatılan kapıları tek tek açarız
AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecindeki eleştirilere yönelik ...
Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi öven Bakan'la tartıştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalistleri partisi kongresi ...
İnce: Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum
CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim' özürünü 'Olacak iş değil' diyerek ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva