HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2011 Pazar - 14:31

AK Parti İzmir'de bu kez Genel Merkez'in dediği oldu

Ak Parti’de kongre heyecanı bu kez Bornova’da yaşandı. Hüseyin Özkan ve Hasan Ali Karaman’ın yarıştığı kongrenin gergin ve çekişmeli geçeceği söylenirken, beklenen olmadı. Mevcut başkan Hüseyin Özkan 400 delegenin 300’nün oyunu alarak ezici bir üstünlük sağladı ve yeniden başkan seçildi. Karaman ise 68 oyda kaldı.

AK Parti İzmir de bu kez Genel Merkez in dediği oldu

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Teşkilatı’ndaki seçim heyecanı Bornova İlçe Kongresi’nde devam etti. Yeşilova Okçu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Nesrin Ulema, Erdal Kalkan, Hamza Dağ, Ali Aşlık, ilçe başkanları il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede, Genel merkez tarafından yeniden aday gösterilen Hüseyin Özkan ile Özkan’a muhalefet eden Şeref Balbay, Ali Fuat Yakın, Yahya Yıldırım ve Dursun Çetin’in desteğini alan Hasan Ali Karaman yarıştı. Bir süre önce İl Başkan Yardımcılığı görevinden –iş yoğunluğunu gerekçe göstererek- istifa eden Karaman ile Özkan’ın salona girişi sırasında destekleyicileri tarafından karşılıklı sloganlar atıldı. Gergin geçmesi beklenen kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi. Genel Merkeze muhalif adayların Urla ve Bayraklı’da seçimi kazanması ile moral bulan Karaman’ın, başkanlık koltuğuna oturup oturamayacağı merak konusu oldu. Seçimlerde 400 delege oy kullanacak.
 
ADAYLAR KOZLARINI PAYLAŞTI
Adaylar arasında ilk sözü Hasan Ali Karaman aldı. Karaman “Kongrenin kaybedeni yoktur. Kim başkan olursa olsun, AK Parti kazanacaktır. Parti içi meseleler tartışılır hale geldi. Kırgınlık ve küslükler ileri boyutlara ulaştı. Yoğun baskılar ilebu göreve aday olmam istendi. Görevdenkaçmam söz konusu değil. Bizler bu davaya sevdalıyız. Kendime vazif gördüğüm için il başkan yardımcılığı görevimden istifa ettim. Delegelerin kararı kutsaldır. Hedefim Bornova’da birlik ve beraberliği yeniden kurmak. Yetersiz kalan ilçe binamızı daha uygun bir yere taşımak istiyorum. Çalışmalara buradan başlayacağım” şeklinde konuştu.
 
Kongreye, mevcut ilçe başkanı olarak giren Hüseyin Özkan ise “3 Yıllık görev süremizde hizmet anlayışından hiç sapmadık. Zorluklarla ve engellerle karşılaştık ancak durmadık. Hiçbir zaman, halktan aldığımız emanete ihanet etmedik. Partimizi önce Bornova’da, sonra da İzmir’de iktidar yapmak için çok çabaladık. 2014 yerel seçimlerini bu inançla kazanacağız” dedi.

Zafer Hüseyin Özkan’ın oldu
400 delegeden 300’ünün oyunu mevcut başkan Hüseyin Özkan alarak yeniden başkan seçildi. 68 oyu Hasan Ali Karaman aldı. 32 delege sandık başına gitmedi. Hasan Ali Karaman ilk sandık sonuçlarının açıklanmasından sonra salonu terk etti. Yeniden AK Parti Bornova İlçe Başkanı seçilmesinin ardından küçük bir teşekkür konuşması yapan Başkan Hüseyin Özkan ‘Bu bir hizmet yarışıydı biz kazandık. Partimiz için, Bornovamız için hayırlı olsun. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim’ dedi.
 
İşte Kazanan liste
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Seçilen Hüseyin Özkan’nı listesinde şu isimler yer aldı: Musa Çevik,Murat Aydın, Senem Susuzlu, Ali Kanteper, Süleyman Dinçsever, Kamil Beşkaya, Sait Tatlı, Ayşegül Akbay, Ömer Akyollu, Mehmet Erkoç, Seval Güneş, Bora Koçu, Serdar Altınkılıç, Can Özyer, Ersen Akçay, Selda Gültekin, Zafer Akbeniz, Abdullah Öteyaka, Mehmet Oral, Yaşar Demirci, Mustafa Çağın, Vedat Tunç, Ender Aydoğan, Nihat Eren, Ülkü Terzioğlu, Mehmet Saygın, Yılmaz Bağakrası, Cem Albayrak, Hayrettin Özcan.

Ağı toplar kaybetti
Hüseyin Özkan’ın ezici üstünlükle kazandığı kongrede mavi listeyle yarışan, Hasan Ali Karaman’nın yönetim ve delege listesinde yer alan, Bornova teşkilatının ağır topları büyük bir mağlubiyet aldılar. Eski ilçe başkanlarından Dursun Çetin, Yunus Timur, Mustafa Seyhan gibi isimler liste dışı kalırken, Bornova teşkilatının önemli simalarından Rahmi Taştan, Barış Aydın, Abdullan Tekbaş, Selami Seven, Şeref Balbay, Ömer Ok gibi isimler delege seçilemedi. Üç eski ilçe başkana ve çok sayıda güçlü muhalif isim Özkan zaferine engel olamadılar. Kongredeki en ilginç detay ise Hasan Ali Karaman’ın Mavi Listesi’nin başında AK Parti yerine ‘AKP’ Bornova İlçe Başkan Adayı yazması oldu.

AKAY “YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ”
Kongrenin açılış konuşmasını, vefat eden dayısı Özer Uysal’ı toprağa veren ve acısını kalbine gömerek partililerin yanında olan İl Başkanı Ömer Cihar Akay yaptı. Akay konuşmasında “Kongrelerimizdeki coşkuyu, başka partilerde göremezsiniz. Kongreler bizim için bahar mevsimleridir. Yerel seçimlerde de belediyeleri kazanarak yaz mevsimini göreceğiz. Bizler şahıslara bağlı siyaset yapmıyoruz. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan görevde olduğumuz dönemde hayırlı hizmetler yapmaktır. 10 aydır birlikte çalıştığım Hüseyin Özkan’a başarılar diliyorum. Hasan Ali Karaman da il başkan yardımcımken affını istedi ve istifa etti ama kafasında başka bir düşünce varmış. Onun da yolu açık olsun. Her iki arkadaşıma da barılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
 AŞLIK ‘OPERASYONU’ ELEŞTİRDİ
Protokol konuşmaları sırasında söz alan Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, kongreler önce gen merkez talimatı ile tek aday belirlenmesinin ani-demokratik uygulama olarak görülmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti. Çok adaylı yarışların, kırgınlık ve küslük yaratmamasını isteyen Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonları da eleştirdi. Aşlık “Genel merkez, tek aday uygulamasını, birilerinin önünü kapatmak ya da bazılarının önünü açmak için yapmadı. Amaç, listelerin bölünüp, gücümüzün dağılmasının önüne geçmekti. Bu uygulamayı anti-demokratik olarak algılamak doğru değil. Böyle bir algı partimize zarar verir. Kongreler yeni yaralar açma değil, var olan yaraları sarma sürecidir. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyona da değinmek istiyorum. Her iki operasyon da CHP’den çok Ak Parti’ye zarar verdi. Yargının işine karışmıyoruz ancak bu operasyonlar ahlaki değerler çerçevesinde yapılmalıdır. Kaçma ihtimali olmayan bir insanı sabaha karşı evinden almak doğru değil. Yargının binalarını yeniledik. İnşallah zihniyetini de yenileyeceğiz. İnsan haklarına saygılı bir yargı sistemi yaratılmalı. Birilerini rahatsız etmeden, kamu vicdanı istismar edilmeden operasyonlar yapılmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı, EXPO için Paris’teyken operasyon yapmanın kimseye faydası yok. Yapılanlar kanuna aykırı değil ama ahlaklı da olmadığını düşünüyoruz. Yargı, yürütmeyi zora sokacak davranışlardan uzak durmalıdır. Kocaoğlu’dan da bizi üzecek şeyler söylememesini rica ediyorum” dedi.
 
AMÇ GÖNÜLLERE GİRMEK
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise “Ak Parti rüzgarı, Bornova’da bir başka esiyor. Seçimden sonra yine halkın ayağına gitmeye ve dertlerini dinlemeye gayret ettik. Son günlerde yaşadığımız olaylar bu rüzgarı tersine çeviriyor. İzmirli artık hizmete aşık. İzmirli hizmet istiyor. O hizmeti İzmir’e biz yapacağız. Siyasette hizmet söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. 35 projenin ilk adımlarını attık. Gönüllere, hizmet ile gireceğiz. İçi boş sözlerle siyaset yapmayacağız” diye konuştu.
 
Bornova siyaseti üzerinde etkili olan İzmir milletvekili Nesrin Ulema da “Ak Parti ile geleceğimiz ve yarınlarımız daha aydınlık daha güzel olacak. Bornova ilçesi benim siyasete ilk başladığım yer. Teşkilatın her kademesinde çalışmış biri olarak, ben değil biz diyebiliyorsak, partinin menfaatlerini ön planda tutabiliyorsak ve ülkemiz adına en iyisini yaptığımızı düşünüyorsak doğru işler yapıyoruz demektir. Unutmayalım ki biz birlikte Bornova’yız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖNÜLDEN AK PARTİLİ 29 Kasım 2011 Salı 17:55

PAZAR GÜNÜ YAPILAN İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BAŞKAN ADYI HASAN ALİ KARAMAN KAYIP ETMEMİŞTİR.AKSİNE AZ OY ALSADA HER NE KADAR KAYIP GİBİ GÖRÜNSE DAHİ TEŞKİLATA KIRGIN VE KÜSKÜN OLAN VE DIŞARDA KALAN PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZI BİR ARAYA GETİREREK KONGREYE RENK KATMIŞTIR.KENDİSİNE BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM.YALNIZ BU İL BAŞKANI VE YÖNETİMİ HER İLÇEDE KENDİNE GÖRE TARAFLI DAVRANDIĞI SÜRE YEREL VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ AK PARTİNİN KAZNMASI ZOR GÖRÜNÜYOR.ALLAH PARTİNİN YARDIMCISI OLSUN

Yorumu oyla      14      6  
cemil bagatur 28 Kasım 2011 Pazartesi 10:33

karsıyaka olarak bornova ilçe teşkilatına başarılar dileriz.

Yorumu oyla      15      8  
tasviye dengesi 28 Kasım 2011 Pazartesi 09:54

kazananlar listesini bornovalı olarak inceledik,tanıyanlara sorduk,Listede 6 karslı,6 göcmen.3 ağrı,3 erzueum,3 malatyalı, var,bu şekilde gendeyi sağlamışlar,içlerinde 4 tane eski akp li var.tamamı ANAPLI ve DYP li 2 DSP li,1Chp li var.eski AKP lilerin hepsi yukarıda yazılı olan AĞIR İÇİ TALAŞDOLU TOPLAR ve tasviye edilmişler.partinin adı BORNOVA ANAP DYP,KERHEN destekli akp olmuş.hayırlı olsun.Buda gösteriyorki il başkanı ANAP kökenli olur.BİLAL DOĞAN. ÖMER sana güle güle.

Yorumu oyla      17      8  
bornovalı 28 Kasım 2011 Pazartesi 08:41

Doğrucu islamı sen bilmiyorsun herhalde.Sen gitte hoca seni kutsasın.O zaman yedici şartı öğrenirsin.

Yorumu oyla      14      8  
Doğrucu 27 Kasım 2011 Pazar 23:01

insan islamın altıncı şartını bilmelidir; Delegede yenilmişsiniz, temayülde yenilmişsiniz, genelmerkezde yenilmişsiniz alınan bu kongre sonucundan sonra umarım islamın altıncı şartınıda öğrenmişsinizdir.(islamın altıncı şartı haddini bilmektir.)

Yorumu oyla      14      14  
helal olsu 27 Kasım 2011 Pazar 22:23

hlal olsun bornovaya iki adayda pırıl pırıl altlarıda üstleri pırıl pırıl h.özkanda h. karamanda yarış böyle olur bayraklıdaki seçim sanki bdp nin kongeresi küfürler bağırıp çağırmalar kardeş kardeşi satmalar seçim kazanmak için birbirlerine küfür edipte rant için bir araya gelenler bu tablodan bayraklıyı yönetenler çıkacak.ne çıkarbiliyormusunuz civciv çıkar kuş çıkar ali aslanla mikail biliciden bir araya hayatta gelmez denen insanlardan ne çıkar siz düşünün.bunlar2009 da şanslarını yitirdiler

Yorumu oyla      16      15  
AK GÜZELBAHÇE 27 Kasım 2011 Pazar 21:25

HÜSEYİN ÖZKAN ABİMİ VE EKİBİNİ KAZANDIĞINDAN,SN HASAN ALİ KARAMAN ABİMİDE MEDENİ CESARETİNDEN VE CENTİLMENCE YARIŞMASINDAN DOLAYI YÜREKTEN KUTLUYORUM.BORNOVAMIZA HAYIRLI OLSUN.KAZANAN AK PARTİ OLDU.HAYIRLISI OLSUN.

Yorumu oyla      17      16  
MEHMET KARAL 27 Kasım 2011 Pazar 21:13

KIYMETLİ DOSTUM YILLARDIR VERDİĞİN MÜCADELE SONUCUNDA HAKETTİĞİNİ ALDIN.HİZMET KARŞILIK BULUYOR.KUTLU YOLCULUĞUNDA ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Yorumu oyla      16      17  
murat kalkan 27 Kasım 2011 Pazar 21:10

beklenen oldu. zaten Hüseyin Özkan'ın ezici bir üstünlükle kazanacağı biliniyordu.kendilerine macera arayanlarada yazık oldu.

Yorumu oyla      16      16  
hüseyin ahmetoğlu 27 Kasım 2011 Pazar 20:27

hüsyin başkanımı kutluyorum,ve durmak yok yola devam diyorum.2014 bornova ak parti blediyeciliği ile tanışmak için sabırsızlanıyor

Yorumu oyla      18      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay operasyonda yargıyı suçladı
Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı ...
CHP İzmir operasyonun ardından tek yürek
İzmir siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmeler, CHP İzmir milletvekillerini ...
Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş uyarısı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Brüksel’e giderken iç çatışma uyarısı yaparak ...
 
Türeli Balkan göçmenlerinin taşınmazlarını sordu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli
AK Parti İzmir’de Bayındır kongresi ertelenirken Kiraz ve Ödemiş’te delegeler sandığa gitti.
Bağış: Kapatılan kapıları tek tek açarız
AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecindeki eleştirilere yönelik ...
 
Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi öven Bakan'la tartıştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalistleri partisi kongresi ...
İnce: Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum
CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim' özürünü 'Olacak iş değil' diyerek ...
Cihaner: CHP'ye aklın almayacağı saldırı var
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Partimize karşı aklın almayacağı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva