HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:51

İnce: Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum

CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim' özürünü 'Olacak iş değil' diyerek yorumladı ve Erdoğan’ı çok sert eleştirdi.

İnce: Atatürk ve İsmet Paşa dan özür diliyorum

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan 2. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Genel Kurul'un açılışında bir konuşma yapan İnce, "İçinde bulunduğumuz ülkenin bir özetini yap derseniz bana, herhalde o özeti şöyle yaparım. Bu ülkenin adliseyi, maliyesi, harbiyesi, zaptiyesi, hepsi işgal edilmiştir. Bu ülkede yazamayan bir medya, noterin ötesinde bir Çankaya, konuşmayan üniversite, direnmeyen sivil toplum ve korkak bir Türkiye. Böyle bir ülkede tartışmalar sağlıklı yürümüyor tabi" diye konuştu.
 
DİRENİŞ ZAMANI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere ziyareti sırasında İngiltere Başbakanı'nın makam odasına gitmesini eleştiren İnce, bunun devlet geleneklerine uygun olmadığını söyledi. Türkiye'de artık direniş zamanı olduğunu belirten İnce, "Bu direniş zamanında da emek örgütlerine çok iş düşüyor. Ortadoğu'da jandarmalığa soyunmuş bir Türkiye. Bu filmi daha önce gördük. Türkiye 2002'den bu yana bir fetret devrini yaşamaktadır. Burada hak arayanların haklandığı bir rejimdeyiz. Dünyada 35 bin terörist var. 13 bin 500'ü bizde bunların. Parasız eğitim istiyorum diyen, yemeği protesto eden 500 üniversite öğrencisi şu anda gözaltında" şeklinde konuştu.
 
ATATÜRK VE İSMET PAŞA'DAN ÖZÜR DİLERİM
İnce, Başbakan Erdoğan'ın Dersim'den devlet adına özür dilemesine de değindiği konuşmasında Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. 'Alevilerin kanı size helaldir' diyen Ebu Suud efendiyi öven bir Başbakan'ın Dersim'den özür dilediğini belirten İnce şöyle konuştu: "Olacak iş değil. Daha iki gün önce söylediklerini bir hatırlayalım. 'Beni bir mezhebin mensupları mahkum etti' dedi. Bunun bir an için doğru olduğunu düşünelim. Bu doğru bile olsa bir Başbakan bunu söyleyemez. Bu, bölücülüğün ta kendisidir. Abdullah Öcalan'dan daha tehlikelidir bu görüş. Yarın bir öğrenci çıkar derse, 'Ben Aleviyim, öğretmen sünni olduğu için beni bıraktı', yarın bir hasta çıkar derse ki 'ben Aleviyim, beni sünni doktor iyi tedavi etmedi', bunun sonu gelir mi? Böyle bir mantık olabilir mi? Bir CHP milletvekili olarak ben de Atatürk'ten ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum. 9 yıldır bunları yenemedik, iktidar olamadık diye."
 
ATATÜRK'Ü YARGILAMAK İSTYORLAR
İnce, Sabiha Gökçen havaalanının adının değiştirilmesinin tartışıldığına işaret ederek, amacın Sabiha Gökçen olmadığını ifade etti. İnce, "Amaç Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı. Sıra oraya gelecek. Şimdilik Sabiha Gökçen'le, İsmet Paşa'yla idare ediyorlar. Bunlar Cumhuriyet'i, Atatürk'ü yargılamak istiyorlar. Bu mücadele büyük bir mücadele. Devrimin ve direnişin cesur insanları yapabilir bunu. İnsanların yaşamında 10 yıl, 20 yıl büyük süreler ama toplumların yaşamında küçük süreler. Bu hikaye aslında çınar ağacıyla su kabağının hikayesidir. Çınar ağacının dibine bir su kabağı düşmüş. Biraz yağmur, biraz güneş, bir ayda o yılların çınarına yetişmiş. Başlamış çınarla dalga geçmeye. 'Bak sen yılların çınarısın, ben bir ayda sana yetiştim'. Çınar kıs kıs gülmüş. 'Merak etme' demiş. 'Hele bir güz gelsin, şu kırağılar düşmeye başlasın, seni göreceğim' demiş. Güz gelince su kabağının kafası ters dönmüş. Biz çınar ağacıyız tabi ki. Bunlar su kabağı. Bunlar gelip geçici. Burada her birimize ihtiyaç var. Ben kenarda durayım deme lüksümüz yok. Hani Atatürk, 'Bir tek şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak' diyor ya, bence onda hafif bir değişiklik yapmalıyız. Bizim bu günlerde bir tek şeye ihtiyacımız var. O da cesur olmak. Onun için sloganımız şu olsun diyorum. Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye'yi sevmekten ibaret" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET YALÇIN 27 Kasım 2011 Pazar 17:53

sAYIN iNCEYE KATILIYORUM.DOĞRU SÖYLEMİŞ.CHP'LİLER BU KADAR BECERİKSİZ OLMAMALI.SİZİ DOĞRULARI SÖYLMEYE DEVAM İÇİN DESTEKLENMENİZ GEREKİYOR

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 26 Kasım 2011 Cumartesi 18:05

ATATÜRK VE İSMET PAŞADAN ÖZÜR DİLEYECEK O KADAR ÇOK KİŞİ VAR Kİ... BİZİ BU HALE GETİREN ÖNCEKİ SİYASİ İKTİDARLARIMIZ. BU MİLLETE BİR TÜRLÜ GERÇEKLERİ ANLATAMAMIŞ OKUR YAZAR AYDINIMIZ. BU GÜNE KADAR ŞAHSİ MENFAATLERİ İÇİN SİYASET YAPMIŞ SİYASETÇİLERİMİZ.

Yorumu oyla      17      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cihaner: CHP'ye aklın almayacağı saldırı var
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Partimize karşı aklın almayacağı ...
Gül'den İngiltere'ye Kıbrıs ultimatomu!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere dönüşü Kıbrıs için net konuşarak, ...
Abdullah Gül’den ‘yüksek topuk’ yorumu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Buckingham Sarayı’ndaki karşılama töreninde ...
 
CHP eski genel Sekreteri Önder Sav'a şok
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, hacca gitmek isteyen bir ...
'Yıkılan cami' fotoğrafları Meclis'i gerdi
AKP döneminde rant için camilerin yıkıldığını savunan CHP'li Muharrem ...
Moroğlu'dan Meclis'e 'Kadına Şiddet Araştırması' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kadına yönelik şiddetin nedenlerinin ...
 
Onur Öymen'den Kılıçdaroğlu için şok iddia!
Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu'nun getirileceğini iki yıl önceden bilen ...
CHP'li Güler operasyonu eleştirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
Güler: Kadına dönük şiddet üretimle aşılır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir ziyareti ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva