HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2011 Pazar - 13:48

Günay operasyonda yargıyı suçladı

Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı tepkiler geliyor. 44 kişinin gözaltına alınıp 11 kişinin tutuklandığı ve 6 ayda ikinci kez gerçekleşen operasyonun AK Parti hükümeti ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yargıya yüklendi.

Günay operasyonda yargıyı suçladı

EGEDESONSÖZ – Operasyonun ikinci günü Paris’te açıklama yapan ve hem operasyon saatini hem de özel yetkili mahkemeleri eleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımdan sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Günay’da yargının operasyon biçiminin yanlış olduğunu savundu. Kanal 7’de yayınlanan ‘Başkent Kulisi’ programına canlı yayın konuğu olan günay. Sunucunun sorusu üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, polis baskını ve gözaltılara ilişikin çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP’lilerin operasyonu AK Parti hükümetiyle ilişkilendirmesine tepki gösteren Günay “Biz Türkiye’yi demokratikleştirmeye çalışıyoruz. Neden böyle bir operasyona imza atalım ki?” dedi.

Çoğunluğu üst düzey bürokrat belediye personelinin sabahın erken saatlerinde polis tarafından evlerinden alınmasının yanlış olduğunu ve özel yetkili mahkemelerin bu noktada hata yaptığını savunan Günay “Diyorlar ki 3 gün gözaltına aldık, 3 sonra da bıraktık. Ne var bunda? İnsan hayatında değil üç gün, bir saatlik gözaltının bile psikolojisini ve yaratacağı travmayı ölçemezsiniz . O kişilerin o saatlerde neler yaşadığını eşinin çocuklarının ne hissettiğini, nasıl strese girdiğini hesaba kattınız mı? Ortada bir suç varsa, bu insanlar devlet memurudur. Çağırırsnız ifadeye gelirler” dedi. Bakan Günay programın devamında, yargının hükümet tarafından kontrol edildiği yargısının doğru olmadığını savunan ifadeler kullandı.

Aşlık: Yargının binalarını yeniledik, inşallah zihniyetini de yenileyeceğiz
Protokol konuşmaları sırasında söz alan Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, kongreler önce gen merkez talimatı ile tek aday belirlenmesinin ani-demokratik uygulama olarak görülmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti. Çok adaylı yarışların, kırgınlık ve küslük yaratmamasını isteyen Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonları da eleştirdi. Aşlık “CHP’den çok Ak Parti’ye zarar verdi. Yargının işine karışmıyoruz ancak bu operasyonlar ahlaki değerler çerçevesinde yapılmalıdır. Kaçma ihtimali olmayan bir insanı sabaha karşı evinden almak doğru değil. Yargının binalarını yeniledik. İnşallah zihniyetini de yenileyeceğiz. İnsan haklarına saygılı bir yargı sistemi yaratılmalı. Birilerini rahatsız etmeden, kamu vicdanı istismar edilmeden operasyonlar yapılmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı, EXPO için Paris’teyken operasyon yapmanın kimseye faydası yok. Yapılanlar kanuna aykırı değil ama ahlaklı da olmadığını düşünüyoruz. Yargı, yürütmeyi zora sokacak davranışlardan uzak durmalıdır. Kocaoğlu’dan da bizi üzecek şeyler söylememesini rica ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertuğrul 7 Aralık 2011 Çarşamba 18:20

Bakanımız ve beraberindeki heyet İzmirimizi EXPO da temsil ederken operasyonun düğmesine basılıyor. şu savcının yaptığına bak. CHP nin ekmeğine yağ sürmek denir buna.

Yorumu oyla      12      6  
İzmir'e Yazık.. 28 Kasım 2011 Pazartesi 10:15

Sayın Ali Adacı, ben de işim gereği diğer şehirleri dolaşıyorum sık sık. Bursa'ya da daha 2 hafta önce gittim. Madem Bursa'da yaşıyorsunuz, şehir merkezine kadar trafik ışıklarının kaldırılıp yerine alt geçitlerin yapılmasını, üstüne bir de gidiş-geliş arasına metro-tramvay yapılmasını da mı görmüyorsunuz? El alem çalışıyor, biz de yok rant, yok gökdelen diye eleştiriyoruz. Bizde ihaleleri kim alıyor peki? Onlar 10 yıl önce ne yapıyordu? Giderek geriliyor İzmir, bari bunu görün..

Yorumu oyla      12      6  
ALİ ADACI 28 Kasım 2011 Pazartesi 09:34

ZAMAN ZAMAN YAZIYORUM, İZMİRDE OLUP İZMİR İ VE YÖNETİMİNİ ELEŞTİREN ARKADAŞLAR HEP İZMİR DIŞINDAKİ ŞEHİRLER UÇUYOR ARGÜMANINI KULLANIYORLAR, BEN İŞİM GEREĞ O SAYDIKLARI ŞEHİRLERE SIK SIK GİDİYORUM VE O ŞEHİRLERDEN BİRİ OLAN BURSADA YAŞIYORUM, VE YARATILAN RANT DIŞINDA HERHANGİ BİR UÇMA GÖREMİYORUM BUNDAN 10 SENE ÖNCE SADECE ARABA YIKAMA İŞLETMESİ OLAN ADAMLAR ŞU AN GÖKDELEN DİKİYOR BURSADA VE BU SÜREDE YAPILAN BELEDİYE İNŞAAT İHALELERİN % 80 İNİ BU ARKADAŞLAR ALDI, ÜSTÜNE BİŞİ DEMEYE GEREK YOK

Yorumu oyla      12      7  
İzmir'e Yazık.. 28 Kasım 2011 Pazartesi 08:32

Sayın Gökhan rumuzlu yorumcu, benim Şakir Turan ile bir alakam yok. Şakir Bey'in aşağıdaki yorumuna da katılmıyorum ayrıca. Bilip bilmeden varsayımlarla yorum yapmayın lütfen. Asıl siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz. İzmir'i değerlendirirken diğer şehirlerimizin katettiği yola ve geldikleri yere bakın, ondan sonra görüş belirtin derim. El alem uçtu, biz geri gidiyoruz. Dibimizdeki Manisa, Denizli coşuyor. Konya, Bursa ışınlanıyor resmen.. Ama bizdeki kafa hala aynı.. Yazık..

Yorumu oyla      12      7  
Gülcan 28 Kasım 2011 Pazartesi 02:33

Akp İzmirimize gölge etmesin yeter.Belediye seçimlerini böyle ayak oyunlarıyla kazanacaklarını zannediyorlar.Başka kapıyaa..

Yorumu oyla      16      9  
HARUN DEMİR 28 Kasım 2011 Pazartesi 02:29

Bu olaylar İzmirlileri daha çok kenetlendirdi.Belediye Seçimlerinde akp boyunun ölçüsünü mutlaka alacaktır.

Yorumu oyla      16      7  
LODOS 27 Kasım 2011 Pazar 20:17

Şakir kardeş haklısın akp belediyelerinde yolsuzluk olmuyor çünkü belediyeler gibi küçük işlere bakmıyorlar bu ülkenin limanları var bankaları var türk telekom'u var yada şöyle diyelim VARDI bunların satışından gelen paralarla yeterince çaldılar ne hacet belediyelerden gelecek 3 5 kuruşa, ateş olsun olmasın duman çıkartıyor bunlar birgün seninde bir şekilde dumanın çıkarsa çok bağırırsın adalet diye...

Yorumu oyla      22      7  
Gökhan 27 Kasım 2011 Pazar 17:08

Şakir Turan ve İzmir'e Yazık diyen 2 kişi var, belki bunlar aynı kişiler bile olabilir..Bunlar düz mantık çalışıyor, yani görmek istedikleri gibi her şey..O yüzden cevap bile yazmamak gerekir..Şakir Bey benden size bir video: http://www.youtube.com/watch?v=1TF25SXWhGA

Yorumu oyla      18      7  
Düşün Şakir Düşün (zor da olsa) 27 Kasım 2011 Pazar 16:32

Şakir ! Aşağıdaki yorumu oku.. anla... Üstünde DÜŞÜN (yapabilirsen)

Yorumu oyla      25      7  
Şakir Turan 27 Kasım 2011 Pazar 15:17

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Tüm chp lileri içeri atmak lazım ki,yolsuzluklar sona ersin.İstanbulun İSKİ skandalını hala unutmadık.AKP belediyelerde yolsuzluk olmuyor dikkatinizi çekerim.

Yorumu oyla      14      36  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir operasyonun ardından tek yürek
İzmir siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmeler, CHP İzmir milletvekillerini ...
Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş uyarısı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Brüksel’e giderken iç çatışma uyarısı yaparak ...
Türeli Balkan göçmenlerinin taşınmazlarını sordu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
 
AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli
AK Parti İzmir’de Bayındır kongresi ertelenirken Kiraz ve Ödemiş’te delegeler sandığa gitti.
Bağış: Kapatılan kapıları tek tek açarız
AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecindeki eleştirilere yönelik ...
Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi öven Bakan'la tartıştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalistleri partisi kongresi ...
 
İnce: Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum
CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim' özürünü 'Olacak iş değil' diyerek ...
Cihaner: CHP'ye aklın almayacağı saldırı var
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Partimize karşı aklın almayacağı ...
Gül'den İngiltere'ye Kıbrıs ultimatomu!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere dönüşü Kıbrıs için net konuşarak, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva