HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2011 Pazartesi - 17:29

AK Parti İzmir’de şok iddialar

Karşıyaka İlçe Başkanı Bozkurt’un ağabeyi ve Yamanlar Köy muhtarı hakkında, usulsüz mesire alanı kiralamaktan soruşturma açılırken Menemen’de de İlçe Başkanı Kuran’ın genel merkeze ‘CHP’li belediyeye iş yapıyor’ diye şikâyet edildiği öğrenildi.

AK Parti İzmir’de şok iddialar

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kongre süreci devam eden AK Parti’de teşkilatlardaki siyasi rekabetin yanı sıra ilginç gelişmeler de yaşanıyor. Karşıyaka’da genel merkezin adayı İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un ağabeyi Olcay Bozkurt hakkında Yamanlar Mahallesi’ndeki muhtarlığa ait mesire yeri nedeniyle soruşturma açılırken, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran’ın CHP’li belediyeye iş yaptığı gerekçesiyle genel merkeze şikâyet edildiği öğrenildi.
 
YEMEK İHALESİ AK PARTİ’Lİ BAŞKANA
Delege seçimleri oldukça tartışmalı geçen AK Parti’de ilçe kongreleri ile ilgili kaos yaşanırken genel merkezin uyarılarına rağmen adaylar bir bir çıkmaya devam ediyor. Genel merkezin tek aday uyarılarını dinlemeyen partililer her şeyi göze alarak yarışta ‘ben de varım’ diyor. Kongre salonlarında yaşanması beklenen siyasi mücadele farklı alanlara aşındı. İlçe kongresi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Menemen’de İlçe Başkanı Arif Kuran’ın CHP’li belediyeden yemek ihalesi aldığını tespit eden belgeler ortaya çıktı. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) 828527 numaraları yapılan başvurunun ardından resmi açıklama geldi. Menemen Belediyesi, Başbakanlığı’nın sorusuna verdiği cevapta Kuran’ın belediyenin Ramazan Ayı’nda yaptığı iftar programlarının yemeklerini verdiğini açıkladı.
 


KLÂS YEMEK ŞİRKETİ
Menemen Belediyesi tarafından gönderilen yazıda “Belediyemizin 01 Ağustos-30 Ağustos 2011 tarihleri arasında Menemen Köy ve Mahallelerinde vermiş olduğu iftar yemeklerinin alımı belediyemizin şirketi olan Meta-Su Şirketi’nden karşılanmıştır. Sayın Arif Kuran’ın sahibi olduğu Klas Yemek Şirketi’nden 2008-2009 yılları Ramazan Ayı’nda yemek alımı yapılmış olup, belediyemizin harcamaları 5018 sayılı kanun gereği her sene düzenli olarak Sayıştay tarafından denetlenmektedir” ifadeleri kullanıldı. Kuran’ın kongre öncesinde oldukça zor durumda bırakacak resmi belgeler Menemen’de elden ele dolaşırken ilçe başkanı olduğu dönemde belediyenin yemek işlerini alması siyasi krize neden oldu.
 
ART NİYETLİ YAKLAŞIM VAR
Kongre öncesinde kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Menemen hükümet meydanında kurulan iftar çadırında maliyetine yemek verdim. Bunu sanki belediyenin tüm işlerini ben alıyormuşum ve belediye ile organik ilişkim varmış gibi lanse ediyorlar. Yaptığım iş hayır işidir. Gizli saklı bir şeyim yok. Aradan iki yıl geçmesine rağmen bu konuyu şimdi gündeme getirenler artniyetli kişilerdir’ dedi.
 
 
MESİRE YERİ BAŞKANIN ABİSİNE
Kongresi henüz yapılmayan Karşıyaka’da İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un da adının karıştığı flaş bir gelişme yaşandı. İzmir İl Özel İdaresi tarafından Yamanlar Köyü Muhtarlığı’na kiralanan Yamanlar Mesire Alanı’nın işletmesinin muhtarlık tarafından usulsüz şekilde AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un ağabeyi Olcay Bozkurt’a verildiği bilgisi kongre öncesi ilçe kulislerine düşerken, kaymakamlığın konuyu iki aydır soruşturduğu öğrenildi.
Temiz havası, doğal güzellikleri ile başta Karşıyaka, Çiğli ve Bayraklı İlçeleri’nde oturan vatandaşlar olmak üzere İzmir’in farklı noktalarından özellikle yaz aylarında binlerce ziyaretçi kabul eden Yamanlar Mesire Yeri soruşturmalık oldu. Köy Muhtarı Mehmet Yegün’ün Özel İdare tarafından yıllar önce muhtarlık tüzel kişiliğine tahsis edilen içinde restoran ve gezi alanlarının bulunduğu mesire yerinin AK Partili İlçe Başkanı Bozkurt’un ağabeyine verildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Köylülerin yaklaşık 1 milyon TL’yi bulan kiralama işleminin ihalesiz verilmesi nedeniyle ayağa kalktığı öğrenildi. Aralarında imza toplayan ve muhtarı şikâyet eden köylüler konuyu kaymakamlığa bildirdi. Öte yandan muhtarlık ile kiracılar arasında yapılan sözleşmenin örneğinin de Kaymakam Avcı’nın önünde olduğu öğrenildi. Kongre çalışmaları devam eden Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ve ağabeyi ile ilgili ortaya atılan iddialar genel merkeze de taşındığı kaydedildi.
 
KAYMAKAM SORUŞTURMA BAŞLATTI
Mesire alanının AK Parti’li başkanın ağabeyine kiralandığı iddiaları ve yapılan şikayet üzerine Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı soruşturma başlattı. Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Kaymakam Avcı, “Bize şikâyetler ve ihbarlar geldi. Ben de yetkimi kullanarak konunun araştırılması için mal müdürünü görevlendirdim. Rapor bugün yarın önüme gelecek. Ayrıntılı bir şekilde inceledikten sonra konuyu çok yönlü olarak detaylandıracağız. Şimdilik soruşturma ve konuyla ilgili yapılan araştırma bitmeden net bir şey söyleyemem” dedi.
 
MUHTAR İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Köy Muhtarı Mehmet Yegün ise kendisini köyde sevmeyen ve muhaliflerin şikayet ettiğini belirterek, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Mesire alanı şu anda köy tüzel kişiliğinin üzerindedir. Burayı muhtarlık olarak biz işletiyoruz. Başka da bir şey söyleyemem” diye konuştu.
 
İŞLETMEYİ DEĞİL MÜTEAHHİTLİĞİNİ ALDIK
AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt da, “Bu konunun muhatabı ben değilim. Konuyla ilgili uzaktan yakından alakam yok” ifadelerini kullandı. Bozkurt’un Yamanlar Köyü Muhtarlığı’na ait mesire alanını usulsüz ve ihalesiz kiraladığı iddia edilen ağabeyi Olcay Bozkurt ise egedesonsöz’e açıklama yaptı. Bozkurt: “Ortada bir kiralama yok. Biz köy muhtarlığı adına mesire alanının inşaat işlerini yani müteahhitliğini yapıyoruz. Eski muhtar Serhat Serçekuş’un şikayeti üzerine kaymakamlık soruşturma açtı. Biz gerekli bilgi ve belgeleri zaten verdik. Orası çok güzel bir tesis oldu.
 
AMAÇ KARDEŞİMİ YIPRATMAK
Ziyaretçiler yapılan işlerden çok memnun. Tesislerin tamir ve onarımını yapıyoruz. Kiralamakla ve işletmekle ilgim yok’ dedi. Kardeşi İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’la yedi yıldır ayrı iş yaptıklarını da kaydeden Olcay Bozkurt, ‘Kardeşimi benim üzerimden kongre sürecinde köşeye sıkıştırmak isteyenler var’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak partili eskidelege 4 Aralık 2011 Pazar 15:27

menemen yerel gazetelerinde ak partinin tanıtım amaçlı reklamlamlarını yaptırdım masraflarını cebimden ödedim.chp menemen belediye meclis üyesi recai önal hakkında yolsuzluktan suç duyurusu yaptım.akebinde arif kuran tarafından partiden ve delegelikten istifa ettirildim.basında cıkan haberlere katılıyorum.hatta bu işin uzantısında chp li kamu görevlileri hakkında açılan kamu davalarına takipsizlik kararı verdiren suan görevden alınan bir müstesarda var.

Yorumu oyla      18      7  
10 nisan 2009 tarihli milliyet gazetesı 30 Kasım 2011 Çarşamba 12:24

Aydemir, hem sitem hem de istifa etti AKP’de, seçim yenilgisinin ardından başlayan hesaplaşmalar, yaprak dökümüne dönüştü. Bornova Belediye Meclisi’nin eski üyesi Latif Aydemir, parti yöneticilerinin, 30 ilçeden sadece birinde kazanmayı başarı olarak gördüğünü kaydederek, “Bu partinin İzmir’de küçük beyinlerle yönetilmesine karşı olduğum için gidiyorum” dedi ve istifa etti. Aydemir, “İzmir’i İzmirliler yönetmiyor. İstifamla bir kıvılcım çaktım. Bunun volkana dönüşeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Bayraklı Belediye Başkan aday adaylığına soyunan, aday gösterilmeyen 36 yaşındaki Latif Aydemir, meclis üyeliği listesinde 17’inci sırada yer bulmuş, seçilen 13 kişi arasına girememişti. İZMİR DHA

Yorumu oyla      14      7  
sağduyulu menemen delegeleri 30 Kasım 2011 Çarşamba 10:44

sağduyu ve vicdanınızın sesiyle,2009 yerel seçimlerinin satılmasının belgesinden sonrada TAHİRİN taşaronuna oy vermeye eliniz gidiyorsa.bunu ticari bir durummuş gibi düşünmek ak partiye inanın ihanettir.üç yıldır tahire toz kondurmayan bir ilçe başkanı var karşımızda.

Yorumu oyla      17      6  
evet alaattin kocayıya 30 Kasım 2011 Çarşamba 10:33

azıcık onurunuz varsa istifa edin,atatürke hakaret edenler,partiyi satanlar,ırk ayrımı yapanlar,tahirin taşaronları derhal adamsanız.ama nerde

Yorumu oyla      17      6  
alaattin kocaayı 29 Kasım 2011 Salı 23:07

ak parti menemen ilçe başkanı sn arif kuran,bu ak parti seçmenine ihanettir,bu ak partiye ihanettir,bu başbakanımız,liderimiz sn receptayyip erdoğana ihanettir.derhal istifa edin ve onurunuzu kurtarın.çevrenizdeki sizin gibi belediyenin yalakalarına bakmayın.saygılar..

Yorumu oyla      19      6  
gezgin 29 Kasım 2011 Salı 22:51

EVET ORDA BİR KÖY UZAKTA DA DEYİL KSK YA 10 KM UZAKLIKTA VE ORDA BİR MESİRE ALANI VAR TAM 11 YILDIR NEDEN DAHA ÖNCELERİ HABER OLMUYOR DU BU MUHTAR AMA YANLIŞ AMA DÜZGÜN BİR ŞEY YAPMAK İSTİYOR KÖY HALKINA İŞ İMKANI SUNA BİLMEK İÇİN ELİNİ DEYİL TAŞİN ALTINA KELSİNİ KOYUYOR EL İNSAF GİDİN BİR KÖYÜ GÖRÜN ESKİ MUHTAR ZAMANIN DA KÖYÜN İÇİ ÇAMUR PİSLIK İÇİN DEY Dİ ŞİM Dİ HER YER PARKE TAŞI HER YER TEMİZ ÇEŞME YOKTU SU İÇEBİLMEK İÇİN HER SOKAKTA ÇEŞME VAR LAHIM SULARI SOKAKLARA AKARDI KALİZYON YAPTI

Yorumu oyla      14      6  
sağduyu 29 Kasım 2011 Salı 17:01

menemen de bu kadar şaibe konuşulacak ben yerimde durmam koltuk bu kadar tatlı olmasa gerek,vicdan sahibi olan yapışmaz.ak parti oyların 97 sici izmirde r.t.erdoğan sayesinde alıyor.kimse mabal okumasın.ne il,ilçe nede milletvekili ona göre kimse nankörlük yapmasın

Yorumu oyla      24      6  
mega1971 29 Kasım 2011 Salı 15:17

ak kurtlar savulun tuncay bozkurt gelıyor.kalıtesıyle duruşuyla durustluguyle 10 numara ekıbıyle hodrı meydan

Yorumu oyla      18      9  
menemen ilçe yönetimi 29 Kasım 2011 Salı 12:20

1. arif kuran (chp li belediye ile menfaat ilişkisi) 2. ismet arı ( chp li belediye başkanının akrabası) 3. orhan tokat ( chp'li meclis üyesinin ortağı) 4. bayram görer ( chp li meclis üyesinin ortağı) 5. zeki turgut ( sevgi yolunda usulsüz muvakkat inşaat ruhsatı ile inşaat yapıyor) 6. Ahmet Orhan ( sekon inşaata çalışıyor )(sahibi chp meclis üyesi)

Yorumu oyla      39      7  
arif kuran 29 Kasım 2011 Salı 11:58

belediye meclis üyeni zabıta salondan dışarı atarken gıkının çıkmamasını şimdi daha iyi anlıyoruz.bu belgeler herşeyi açıklıyor.başka söze hacet yok

Yorumu oyla      36      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP operasyon savcısını HSYK'ya şikayet edecek
CHP İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ...
Kongrelerde kimler kazandı kimler kaybetti?
AK Parti’de ilçe kongrelerinde genel merkezin uyarılarına rağmen aday ...
CHP'li Tarhan: AKP lideri Tuncelili olabilir mi?
CHP'nin Dersim olaylarıyla yüzleştiğini savunan Grup Başkanvekili Emine ...
 
Ak Parti İzmir’de neler oluyor?
İlçe kongreleri devam eden AK Parti İzmir’de ilçelerdeki cepheleşmeler giderek derinleşiyor.
Meclis'te yeni 'sekreter' krizi
TBMM Teşkilat Yasası'nda yapılacak değişiklik Meclis personeli arasında rahatsızlık yarattı.
'İzmir'in tüm sorunlarını Ankara'ya taşıyacağız'
CHP İzmir Milletvekilleri, parti il ve ilçe yönetimlerinin ardından belediye ...
 
DP'de Naşit Birgüvi yeniden il başkanı
Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı, 10. Olağan İl Kongresi için sandık ...
AK Parti İzmir'de bu kez Genel Merkez'in dediği oldu
Ak Parti’de kongre heyecanı bu kez Bornova’da yaşandı. Hüseyin Özkan ve ...
Günay operasyonda yargıyı suçladı
Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva