HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2011 Pazartesi - 15:00

Kongrelerde kimler kazandı kimler kaybetti?

AK Parti’de ilçe kongrelerinde genel merkezin uyarılarına rağmen aday bolluğu yaşanırken Bornova ve Bayraklı’daki seçimler AK Parti İzmir İl Teşkilatı’na hareketlilik getirdi. İzmir siyasetinin yakından tanıdığı isimlerden kimi ilçe yöneticisi ve il delegesi olurken kimi ise kaybetti.

Kongrelerde kimler kazandı kimler kaybetti?

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İl Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ederek Bornova’da genel merkez tarafından aday gösterilen İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’a rakip olan Hasan Ali Karaman’ın listesinde ilginç isimler liste dışında kaldı. Mavi listede adını “AKP Bornova İlçe Başkan Adayı” yazarak yarışa katılan Karaman’ın listesinde bulunan Bornova siyasetinin yakından tanıdığı isimler ya yönetime giremedi ya da delege olamadı. Bornova’da en ilginç gelişmelerden biri ilçe yönetimlerine konulacak isimlerde yaşandı. Hüseyin Özkan’ın yardımcısı iken muhalif kanatta yer alan eski İlçe Başkan Yardımcısı Şeref Balbay kaybetti. Kaybeden Mavi listede Hasan Ali Karaman’dan sonra ikinci sırada ilçe yönetiminde yer verilen Balbay’ın daha önce gerçekleştirilen Bayraklı kongresinde kazanan Erdal Seyitler’in listesinde de olduğu tespit edildi. Bornova’dan yönetime girme çabası suya düşen Balbay, Bayraklı’dan il delegesi oldu. Balbay’ın daha önce üyeliğinin iki ilçede de bulunmadığı, askıda olduğu ve Bayraklı’da oturduğu iddia edilmişti. Konu İl Başkanlığı’na ve genel merkeze bildirildi.
 
KAYBEDEN LİSTE KABARIK
Bornova’daki kongrede Milletvekili Erdal Kalkan ve Nesrin Ulema’nın desteğini alan Karaman’ın listesi kaybedince eski İlçe Başkanı Yunus Timur, Bayraklı’dan il delegesi olan Latif Aydemir’in ağabeyi Hasan Aydemir, Ordulular Derneği Başkanı Mehmet Öz gibi isimler yönetime giremedi. Karaman’ın il delegesi listesinde yer alan muhaliflerin ilk ilçe başkan adayı, belediye başkan aday adayı Abdullah Tekbaş, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde İZELMAN  Genel Müdürü olan Murat Taşer, AK Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı, Grup Başkan Vekili Dursun Çetin, Belediye Meclis Üyesi Yahya Yıldız, Habaş Şirketi Genel Müdürü Belediye Meclis Üyesi Haşim Ayten,  eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Seyhan, İl eski Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, Bornova eski Belediye Başkanı Ali Sözer, Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Şahar Uzun,  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Barış Aydın gibi isimler başarılı olamadı. Ankara’ya giderek hemşerisi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üzerinden ilçe başkanlığı için nabız yoklayan ve umduğunu bulamayan İl eski Başkan Yardımcısı Selami Seven de kaybeden tarafta yer aldı.  Öte yandan Karaman’ın listesinin en sonunda eski İl Başkanı Ömür Kabak ile kavga eden ve Kabak’ın görevden alınma sürecinde etkili rol oynayan İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Rabia Yüreklitürk’te yer alması dikkat çekti. Öte yandan İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın da görevleri gereği iki listede olduğu için kazanmış oldu. Ayrıca Karaman’ın listesinden kongre günü 7-8 kişinin istifa ettiği, tüzük gereği asil il delegesi sayısı kadar yazılması gereken yedek il delegesinin de yazılmadığı öğrenildi.
 
KAZANANLARDA SEVİNÇ
Kongrede İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ile birlikte beyaz listede tanınmış isimler kendisine yer buldu. Özkan’ın listesinde ilçe yönetimine Yerel seçimlerde Demokrat Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Mehmet Erkoç girerken kaybeden listeye destek veren Bornova eski Belediye Başkanı Ali Sözer ve Milletvekili Erdal Kalkan ile birlikte uzun zamandır siyaset yapan Can Özyer, bu kez karşı tarafta yer alarak kazanan listeye adını yazdırdı. Özyer’in genç oğlu Oğulcan Özyer de il delegesi oldu. Özkan’ın il delege listesinde Bornova Belediye Başkan Adayı Dursun Ali Özkan, İşadamı Belediye Meclis Üyesi Abdullah Kavuk’un oğlu Mehmet Kavuk, Belediye Meclis Üyeleri Salih Bölük, Reyhan Küçükbay, Ahmet Türkyılmaz, İl Başkan Yardımcıları Salih Kılıç ve Aziz Demir yer aldı. Öte yandan kaybeden Karaman’ın listesinde yer alan eski İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan’ın oğlu  Fatih Taştan kazanan beyaz listeye girmeyi başardı. Beyaz listede İl eski Başkan Yardımcısı milletvekili aday adayı Bülent Delican, Cevdet Çayır, Adalet Demir ve İl Genel Meclis Üyesi İlhan Kaya gibi tanınmış isimler de yer alarak zafere ulaştı.
 
BAYRAKLI’DA İLGİNÇ İSİMLER
Bayraklı’da Milletvekilleri Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Ali Aşlık gibi isimlerin desteğini alan İsmail Sarı’nın listesi kaybederken Sarı’nın soyadı gibi ‘sarı’ renkte olan listesinde bulunan isimler de kaybetti. Listesinde belediye meclis üyelerine ve mahalle temsilcilerine ağırlık veren Sarı’nın ekibinde Kurucu Teşkilat Başkanı Abdullah Mertoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe, Kemal Büyükkesim, Murat Akdemir, Hakan Yıldız, Mehmet Çalmaz, Gülden Han ve Ali Kökoğuz gibi isimler yer aldı. Birçok il ve ilçe eksi yöneticisi tarafından desteklenen sarı liste delegelerin onayından geçmedi. Kaybeden listede Milletvekili Aydın Şengül’ün  ortağı Osman Sağlam, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mehmet Karal döneminde partiden gönderilen Yeşim Özkök, Milletvekili Hamza Dağ’ın İl Gençlik Kolları Başkanlığı döneminde yönetiminde yer alan Abdullah Yalçın, Kocaman Şirketler Grubu Sahiplerinden Aydan Kocaman, Bornova’da seçimi kaybeden Hasan Ali Karaman’ın yeğeni Mustafa Karaman gibi isimler yer alırken bu isimler ilçe yönetim listesine giremedi. Aynı listenin il delegesi asil bölümünde ise İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Alper Güldalı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Demirkaya ve Sedat Gürler, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal, Bayraklı İşadamları Derneği Başkanı Öner Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi İpek Eroğlu ile kavga eden Manavkuyu Mahalle  Temsilcisi Şevket Eroğlu, Tek-Gıda İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Tufan Aysan gibi isimler yer aldı. Bayraklı’da Sarı’nın listesinde yer alan Konak İlçesi Alsancak Bölge Başkanı Nuri Akış da kazanamadı.
 
ESKİ BAŞKANDAN SEYİTLER’E DESTEK
Sarı’nın karşısında yer alan listeyi destekleyen Karşıyaka İlçe eski Başkanı Mikail Bilici, Yücel Demir ve İzzettin Mizan gibi isimler kazanan tarafta yer alırken Erdal Seyitler’in zafere ulaşan listesinde CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ömer Fitöz’ün kardeşi Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Metin Fitöz de yer aldı. Sarı’nın yönetiminde yer alan fakat Seyitler’e destek veren Bektaş Türk, Ali Rasim Alkışlar, Coşkun Demir gibi isimler de kazanan listeye adını yazdırdı. Seyitler’in beyaz listesinde AK Parti’den istifa eden ve CHP’ye geçeceği söylentileri yayılan eski Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir, ortağı İdris Avcı, Coşkun Demir ve Şevket Köse gibi isimlerin olması dikkat çekti. Bayraklı’da en ilginç gelişme ise Sarı’dan önce ilçe başkanlığı yapan Avukat Bayram Toksoy’un muhalif listeyi desteklemesi ve kazanan listede il delegesi olması oldu.
 
Öte yandan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan iki listede de yer aldığı için kazanan tarafı da garantilemiş oldu. Seyitler yönetiminde belediye meclis üyesi olarak Aslan ile birlikte sadece Baki Durmuş’un ismi yazılırken disipline gönderilen ve partide üyeliği askıya alınan Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür’ün ismi hiçbir yere yazılamadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
il başkanıma öneri 2 Aralık 2011 Cuma 00:30

genel merkeze karşı gelenler kendi başına buyruk diktatör insanlar demek genel merkeze karşı gelmek sayın başbakanı genelbaşkanı tanımıyorum demektir parti tüzüğüne göre hemen görevden alınıp bu kişileri disipline gönderreceksin adam döveceksin nasıl olsa parti af ediyor yarın ben meclis üyesi belediye başkanıda milletin vekilide yaparlar çünkü bizden korkuyorlar diyorlar

Yorumu oyla      12      6  
vahki vah 29 Kasım 2011 Salı 17:59

latif aydemir bukadar akparti ve başbakan sevdalısı idide 2009 yerel seçimlerinden buzamana kadar neredeydi bundan sonra bayraklı ilçeyi hasan karabağ yönetecek bekleyin görün hak verin

Yorumu oyla      16      14  
sibel 29 Kasım 2011 Salı 17:32

arkadaşlar biraz durup düşünelim bu Latif Aydemir kimdir diye.Düğün salonu işletmecisi ve inşaat müteahidi değilmi bayraklı da istihdam yaratan biri sıfatı ile belediye,çalışanları ve doğal olarak belediye başkanı ile de görüşmesi gerekn biri değilmidir. ben ve benim gibiler belki elini kollunu sallayarak belediye gidemez ama o adam bunu yapmak zorunda hayatı bayraklı iş yerleri evi ailesi bayraklı sınırlarında kalan bir insan değilmi?Meyve veren ağacı taşlamaktansa neden meyvesinden faydanılmaz

Yorumu oyla      15      6  
şehnaz 29 Kasım 2011 Salı 17:28

çamur at izi kalısn demişler... Bu iftiralar yüzünden kim bilir kaç kişini canı yandı, ama allah aşkınan insan insan gibi değer verenlerden uzak durun. Sanıyomusunuzki Latif AYDEMİR ben CHP ye geçiyorum dediğinde sade bir vatandaş olarak kalabileceğini. Bayraklı da onu tanımayan,yardımlarını bilmeyen var mı? ama bu haberleri yazanlar bilmiyo galiba Keşke chp ye geçse belki bizimkiler onun kıymetini bilir.Siz akp liler olarak kusura bakmayın bilmediniz bilmeyeceksiniz ve öğreneyeceksiniz de......

Yorumu oyla      18      6  
Sibel 29 Kasım 2011 Salı 17:20

Latif Aydemir bu işe gönül vermiş biridir, böyle yalan yanlış yorumlarla onu yıldırmaya gücünüz yetmez

Yorumu oyla      16      7  
erdal beye tavsiye 29 Kasım 2011 Salı 16:52

değerli kardeşim erdal bey önce ismail beyden söz edelim 5-veya-6 kişinin etkisinde kalan ismail bey kendi sonunu hazırlamışdır.bizler teşkilatın içinde izleyen eksikleri söyleyen bir kaç kişiyiz sürekli hataları görüyoruz tabanla ilişkiyi hasta ziyaretleri cenazelere düğünlere işsiz olan partiyi taşıyan mahalle başkanların çocukları var bunların elinden tutmadı bu insanlar herşeyini harca yarak görev yapıyorlar o bunları görmedi sizde görmesseniz sizin de agıpetiniz bu olur saygılar

Yorumu oyla      16      7  
ayse.. 29 Kasım 2011 Salı 16:50

Latif Aydemir gibi bir insan birdaha dünyaya gelmez. kıymetini bilmek gerek.. İnşallah daha iyi yerlere gelecek. Hep söylediği bir söz var : Doğru tektir, sallansada yıkılmaz..

Yorumu oyla      19      7  
aksevdalı 29 Kasım 2011 Salı 16:48

beyler latif aydemir tam bir başbakan sevdalısıdır yalan yanlış yazlar yazmayın ayıptır

Yorumu oyla      14      7  
dadaş 29 Kasım 2011 Salı 13:48

latif kardeşim seni canı gönülden kutluyorum bu yazılanlar senin şefkini kırmasın bizler seni çok iyi yanıyoruz başbakanımızın dediği gibi. halka hizmet hakka hizmet. desturumuz budur bizim senin yolun hak yolu kardeşim allah yardımcın olsun bu kutsal davada hep senin yanındayız inşallah rabbim seni daha iyi yerlere nasip etsin

Yorumu oyla      14      7  
karadenizli 29 Kasım 2011 Salı 12:04

ben bir karadenizli olarak anadolu kültürünü latif aydemir ve onun gibi iş adamlarının örnek alınabileceği gerek yatırım gerekse istihdam olarak bayraklı ve özellikle bornova meclis üyüliği döneminde adam gibi adam geçmişini bilen ve unutmayan en büyük yatırımının insan sermayesidir düşüncesini sergilediği için 2014'ün eminimki vazgeçilmez isimlerinden biri olabilir.Yolun açık olsun bizim uşak....

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Tarhan: AKP lideri Tuncelili olabilir mi?
CHP'nin Dersim olaylarıyla yüzleştiğini savunan Grup Başkanvekili Emine ...
Ak Parti İzmir’de neler oluyor?
İlçe kongreleri devam eden AK Parti İzmir’de ilçelerdeki cepheleşmeler giderek derinleşiyor.
Meclis'te yeni 'sekreter' krizi
TBMM Teşkilat Yasası'nda yapılacak değişiklik Meclis personeli arasında rahatsızlık yarattı.
 
'İzmir'in tüm sorunlarını Ankara'ya taşıyacağız'
CHP İzmir Milletvekilleri, parti il ve ilçe yönetimlerinin ardından belediye ...
DP'de Naşit Birgüvi yeniden il başkanı
Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı, 10. Olağan İl Kongresi için sandık ...
AK Parti İzmir'de bu kez Genel Merkez'in dediği oldu
Ak Parti’de kongre heyecanı bu kez Bornova’da yaşandı. Hüseyin Özkan ve ...
 
Günay operasyonda yargıyı suçladı
Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı ...
CHP İzmir operasyonun ardından tek yürek
İzmir siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmeler, CHP İzmir milletvekillerini ...
Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş uyarısı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Brüksel’e giderken iç çatışma uyarısı yaparak ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva