HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2011 Pazartesi - 10:56

Ak Parti İzmir’de neler oluyor?

İlçe kongreleri devam eden AK Parti İzmir’de ilçelerdeki cepheleşmeler giderek derinleşiyor.

Ak Parti İzmir’de neler oluyor?

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Delege seçimlerinin ardından Torbalı ilçe kongresi ile birlikte kongrelerin startını veren AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Genel merkezin tek aday uyarılarını dinlemeyen partililer ilçelerde bir bir aday olarak çıkmaya başladı. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı Ankara’da yapılan toplantılarda İzmir’e aday olarak gönderilen isimlerinin karşısına neredeyse bütün ilçelerde aday çıkması krize neden oldu. Bayraklı’da genel merkezin işaret ettiği İsmail Sarı’ya rakip çıkan Erdal Seyitler’in kazanması, Urla’da Mehmet Öget’in adaylıktan çekilmesi, Bayındır’da aday bolluğu nedeniyle kongrenin ertelenmesi ve son olarak İl Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Hasan Ali Karaman’ın Bornova İlçe Başkanlığı için aday olması genel merkezin dikkatini çekti. 
 
BAYRAKLI GÖREVDEN ALINABİLİR
İzmir’de teşkilatın karışmasına neden olan kongrelerin hafta içinde yapılması planlanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) gündemine gelmesi bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan MKYK’da İzmir’deki ilçelerin son durumları, genel merkez tarafından aday gösterilen isimlere rakip çıkması, yerel seçimler ve Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun partiye etkisinin gibi konuların da görüşülmesi bekleniyor. Genel Merkez’den onay alan Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı’ya rakip olan ve kongreyi kazanan Erdal Seyitler ve beraberindeki ekip ile ilgili de İzmir’den Ankara’ya rapor gönderildiği öğrenildi. Raporda, delege seçimleri sürecinde yaşanan kavga nedeniyle disipline gönderilen Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, telekulak olayında yaşadığı mağduriyet ile gündeme gelen İlçe eski Başkan Yardımcısı Yücel Demir’in Seyitler’e destek verdiği ifade edildi. Bayraklı Belediyesi’nden doğrudan temin ihaleleri aldığı iddia edilen ve özellikle varoş mahallelerde belediyenin merdiven ve kaldırım çalışmalarının müteahhidi olduğu öne sürülen Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici de genel merkeze gönderiler raporda geniş yer aldı. Raporda, Seyitler’in listesi de ayrıntılı bir şekilde genel merkeze rapor edildi. Raporda AK Parti’den istifa edip CHP’ye yakınlaştığı söylenenLatif Aydemir gibi isimler de yer alıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer'in de destek verdiği söylenen kazanan liste genel merkezde analiz edilecek. Öte yandan AK Parti’nin İzmir’de tartışılmasına ve genel merkezin ağırlığının sorgulanmasına neden olan Bayraklı’nın kongreyle göreve gelen yeni yönetiminin görevden alınabileceği de kulislere yansıdı.
 
İL BAŞKANINA SUÇLAMA
Kongrelerin bol adaylı ve rekabet ortamında gerçekleşmesi teşkilatta bölünmeyi arttırırken İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da sorgulanmaya başlandığı öğrenildi. Akay, genel merkezden onay alan ilçe başkan adaylarının arkasında durmamak, ilçelerde ağırlığını koymamak ve genel merkezi yanlış yönlendirmekle suçlanıyor. Eleştiri okları Akay’a yönelirken ilçelerdeki hareketlilik de devam ediyor. Daha önce İl Başkanlığı için ‘tek aday’ söylemleri artan Akay’ın rakiplerinin gelişen olaylar neticesinde harekete geçeceği de parti kulislerinde konuşuluyor.
 
RAHATSIZ DEĞİLİZ
Genel Merkez tarafından aday gösterilen isimlere rakip çıkması, bazı ilçelerde bu isimlerin kongre kazanması, adayların çekilmesi ve kongrelerin ertelenmesi gibi yaşanan olayları değerlendiren İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı önemli açıklamalar yaptı. Kabakcı ilçelerde yaşanan aday bolluğundan rahatsız olmadıklarını söyledi. Önemli olanın İzmir’i en iyi hizmet edecek olan kadroları oluşturmak olduğunu ifade eden Kabakcı, “Kongrelerde adaylar çıkabilir. Bu durum bizi hiç rahatsız etmiyor. Bir yerde çok aday varsa doğru yoldayız demektir. Genel merkezimiz kongreler için bazı isimler üzerinde fikir belirtti. Biz ‘aday bu isim olsun’ diyoruz. Bizim istediğimizi parti tabanı istemezse diyecek bir şeyimiz yok. Biz de ‘eyvallah’ deriz. Delegeler ve tabanın istediğine karşı çıkamazsınız. Aday olanlar ve kongrelerde yarışanlar da bizim mensuplarımız. Gayet demokratik bir ortamda yarışlarını yapıyorlar. Ben onlardan kavga etmemelerini medeni bir şekilde demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Barış içinde yarış bizim için bir sorun teşkil etmez” ifadelerini kullandı.

PARTİYE YAKIŞMIYORLAR
Bayraklı’da İsmail Sarı’nın karşısında yer alan ekibin en önde gelen isimleri arasında bulunan Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici sert konuştu. Bilici, “Asıl partiye yakışmayanlar İsmail Sarı gibi başka adaylara, partilere çalışan ve sabahtan akşama kadar sarhoş gezen insanlardır. Parti kurulduğundan bu yana içinde siyaset yapıyorum. Partide göreve geldiğimde muhasebe şirketimdeki defter kayıtlarında bulunan sayı 140’lardan 60’lara düştü. Tarlamı, gelir getiren gayrimenkullerimi sattım. Bu zamana kadar ödediğim telefon faturası 100 bin TL’yi geçti. Genel merkeze kim ne gönderiyorsa, nasıl bilgi veriyorsa önce çıkıp adam gibi meydanlarda dolaşsınlar. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve belediye ile en ufak bir bağlantımı tespit etsinler bırakın özür dilemeyi istediklerini yaparım. Delegeler istediği kişiyi ilçe başkanı olarak seçtiler. Bu partide demokrasi varsa ilçe başkanı görevine devam eder. Eğer görevden alınacaksa partide ismi aday göstersinler kimse de rakip çıkmasın öylece seçime gidilsin. Bunun adı kraliyet olur. Başbakanımız ‘trenden inen bir daha binemez’ dedi. Bu sözler İsmail Sarı’nın kendisine tam uyuyor. Erdal Seyitler bu partiyi bırakıp hiçbir yere gitmedi. Teşkilatın içinde yer aldı. Delege ne derse o olur” ifadelerini kullandı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osmanlı 27 Aralık 2011 Salı 23:53

Neyi sorguluyoruz...Değerli AKPARTi liler bu haberlerle aslında Partimizin Bayraklı ve tüm izmir deki çıkışına balta vurmak isteyenlerin olduğunu unutmayın.Acaba biz nasıl bunları kendi içlerinde bölüp parçalarız diyenlere sakın alet olmayın.Demokrasi gereği yapılan seçimlerde kazananın AKPARTİ olduğunu ve bizi kendi aramızda iç hesaplaşmaya iç kavgaya çekmeye çalışan zihniyete karşı lütfen DİK duralım.

Yorumu oyla      13      6  
İNANMA KİMSEYE 1 Aralık 2011 Perşembe 00:34

SEÇİMDEN ÖNCE DESELERKİ BUNLAR BİR ARAYA GELİP BAYRAKLIYI YÖNETECEKLER DESELER KENDİLERİ BİLE İNANMAZ.POLİT BURO ÜYELERİ GİBİ BAYRAKLIYI İLÇEYE SEÇİLEN YÖNETİCİLER YÖNETMİYECEK O.LİSTEYİ YAPAN İL DELEGE LİSTELERİ ÇÜNKÜ HEM İLİ YÖNETECEKLER HEMDE GELECEKTE BAYRAKLIYI YÖNETECEK MECLİS ÜYELERİ VE BAŞKANI SEÇECEKLER ÖYLE KOLAY DEĞİL GENEL MERKEZİ UNUTMAYIN SİZ HER NE KADAR GENEL MERKEZE KARŞI GELSENİZDE

Yorumu oyla      15      8  
İZZETTİN M. 30 Kasım 2011 Çarşamba 22:51

ARKADAŞLAR İZZETTİN MİZAN KENDİNİ İZMİR SİYASETİNDE BİTİRMİŞTİR.NEDENİ İSE KENDİSİ HERKESİN İÇİNDE BEN 2.ADAM OLMAM İSMAİL SARIYLA OLURUM.ERDALLA BİRLEŞMEM BU YÜCEL NE ŞEYTAN DÖNEK DİYECEKSİN.ERDAL BEYİN YANINDAKİLERE YAMYAM DİYECEKSİN ONDAN SONRA İSMAİL SARI OLMASINDA KİM OLURSA OLSUN DİYECEKSİN.SEN MERAK ETME GENEL MERKEZ HEPSİNİ BİR DEFTERE NOT EDİYORDUR.

Yorumu oyla      16      8  
mazluma desdek 30 Kasım 2011 Çarşamba 15:01

sevgili mazlum kardeşim izzettin mizan da dürüs bir kişi onun için diğerleriyle olmam dedi diğerleri derken erdalın kendisi değil bayraklı da akpartiyi rezil ednler ama baktıki izzet bey yalnız olmayacak birleşildi ama iyiki oldu benim sediğimden değil ismail sarının listesi kuluçkaya yatmışakpartinin emekçileri yok liste belli olsa idiismail bey bu oyu alamazdı ismail bey gerçekten teşkilaççı felan değilmiş izzettin beyde onlarıla olmakla oda kendini bitirdiinşa allah bundan sonra birlikol

Yorumu oyla      13      10  
MAZLUM 30 Kasım 2011 Çarşamba 10:55

izzet beyi kutluyorum gercekten sözünün eriymiş ben asla birlesmem diyordu bana kazık attılar diyordu yücel benim için bitti asla yanımda olmaz diyordu noldu izzet bey siz bildigim kadar inançlı bir kişisiniz inananlar yalan söylermi din kardesine seneryo yazarmı koltuk ve mekan için degermi bir ildelegeli için 5 TANE ADAMINI YÖNETİME SOKMAK İÇİN YALAN SÖYLEMEK KIVIRMAK YAKIŞIRMI SENİN BİR ÖZÜR BORÇUN VAR SENİ DİNLEYENLERDEN KONUSTUKLARINDAN BEN SANA ÇOK GÜVENMİSTİM bakıyorum simdi yüçel kankın

Yorumu oyla      17      9  
hatırla geçmiş geleceğe ışık tut 29 Kasım 2011 Salı 21:04

değerli arkadaşlar gelin şu dedikoduları bırakalım hepimiz partiliyiz diyemiyeceğim.partili insanlar zaten kim gelirse gelsin çalışır.içimizde beklenti için yandaşlık yapanlar çok çalışmazlar kendilerini her listeye yazdırırlar görev yapanlarında yazılmasına engel olurlar gerçekleri görün ismail sarıyı parça parça yıkamıyacaklardı hepsi paylaştı ve birleşti yıktılar helal olsun.ismail sarı ne yaptı.2.5.sene onu kongereye taşıyanları sahilde denize attı o insanlarda onu sattı ona bir ders oldu

Yorumu oyla      14      10  
ayse.. 29 Kasım 2011 Salı 17:49

iftira edileni değil, edeni kirletir. zira insan genellikle başkasına vurmak istediğini çamura bulanır. Latif Aydemir gibi bir insanı çamura çekemezsiniz.Babacan, yardımsever , dost canlısı, merhametli, kıymetli bir insanı üzmeniz sizi bitirir. Latif Aydemir gibi bir insan dünyaya birdaha gelmez. kıymetini bilmek gerek. Daha çok faydası olacak İzmir'e

Yorumu oyla      36      10  
ŞEHNAZ 29 Kasım 2011 Salı 16:25

ELİNİZİN ALTINDAKİ CEVHERDEN HABERİNİZ YOK. BENİM PARTİMDE BİR TANESİ ÇIKSIN YA BU ADAM GİBİ BİR TANE VAR YA DEĞİL İZMİRİ TÜRKİYERYİ YAR ETMEZLER KİMSEYE.HANİ HAK HUKUK DİYONUZ YA BOŞ ABİLER HEPİNİZDE BOŞ HADİ NİCK KULLANANALAR GWERÇEK İSİMLERİNİZİ YAZSANIZA GÖREYİM ADAM GİBİ,,,

Yorumu oyla      17      7  
29 Kasım 2011 Salı 15:37

MİKAİL BEY PARTİNİN KURULUŞUNDAN BERİ HİZMET EDİYORMUŞ PARTİYE HANGİ TARİHTE ÜYE OLMUŞ BİR ONU SÖYLESİN.Üyelik Bilgileri: Ad: MİKAİL Soyad: BİLİCİ Durum: Aktif üyedir İl: İzmir İlçe: Bayraklı Belde: Mahalle: CENGİZHAN Üye Sıra No: 35300002643 Üyelik Tarihi: 1 Ocak 2008 PARTİMİZ 2001 DE KURULDU.SÖYLEDİĞİ HERŞEY YALANDIR.

Yorumu oyla      17      7  
BURAK BERK 29 Kasım 2011 Salı 14:27

BİLİCİ DİYE YAZAN KARDEŞ EĞER ÖYLE BİR ŞEY VARSA VE BUNU YANSITMIYORSAN.... TERBİYESİZLİK YAPMANIN YERİ DEĞİL. HERKES HERKES HAKKINDA KONUŞUYOR AMA İFTİRA VE VARSAYIMLAR SUNUYOR. DELİKANLI GİBİ DELİLLERİNİ VER PARTİ YETKİLİLERİNE YADA BASINA...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te yeni 'sekreter' krizi
TBMM Teşkilat Yasası'nda yapılacak değişiklik Meclis personeli arasında rahatsızlık yarattı.
'İzmir'in tüm sorunlarını Ankara'ya taşıyacağız'
CHP İzmir Milletvekilleri, parti il ve ilçe yönetimlerinin ardından belediye ...
DP'de Naşit Birgüvi yeniden il başkanı
Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı, 10. Olağan İl Kongresi için sandık ...
 
AK Parti İzmir'de bu kez Genel Merkez'in dediği oldu
Ak Parti’de kongre heyecanı bu kez Bornova’da yaşandı. Hüseyin Özkan ve ...
Günay operasyonda yargıyı suçladı
Büyükşehir’e yapılan ikinci operasyon sonrası AK Parti cephesinden farklı ...
CHP İzmir operasyonun ardından tek yürek
İzmir siyasetinde son dönemde yaşanan gelişmeler, CHP İzmir milletvekillerini ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş uyarısı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Brüksel’e giderken iç çatışma uyarısı yaparak ...
Türeli Balkan göçmenlerinin taşınmazlarını sordu
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli
AK Parti İzmir’de Bayındır kongresi ertelenirken Kiraz ve Ödemiş’te delegeler sandığa gitti.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva