HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2011 Perşembe - 16:31

Karataş: Önce hesap versinler

CHP eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, olağanüstü kurultaya gidilmesi yönündeki çağrısını bir kez daha yineledi. Genel Merkez yönetiminin başarısız örgütlerden hesap soracağı iddialarına sert çıkan Karataş, "Hesap soracaklarına önce kendileri hesap versin" dedi.

Karataş: Önce hesap versinler

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP'de 12 Haziran seçimlerinin ardından başlayan muhalif hareket sesini giderek yükseltiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran ve partinin biran önce olağanüstü kurultaya gitmesini isteyen muhalefetin İzmir'deki etkin isimlerinden eski İl Başkanı Kemal Karataş, seçimlerin ardından ilk kez toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından çıkan, 'yola devam' kararını eleştirdi. MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu'na destek vererek olağanüstü kurultaya gidilmesinin yanlış olacağını belirtmelerine tepki gösteren Karataş, Kılıçdaroğlu'nu seçimler öncesi verdiği sözleri tutmamakla suçladı. CHP Lideri'nin daha önce partiyi iktidar yapamaması halinde görevi bırakacağını açıkladığını söyleyen Karataş, "Bu kadar ayak diretmeye gerek yok. Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkan olurken, kurultayda ve seçimlerde de; ' iktidar olamasak görevini bırakırım' demişti. Bu sözünü tutmalıdır. Artık güneş balçıkla sıvanamaz hale geldi. Rakamları çarpıtarak başarısızlığın üstünü örtmeleri mümkün değildir. Önümüzdeki yerel seçimlerde de bu kadroyla, bu anlayışla, bu eksen kaymasıyla gidilirse başta büyükşehir olmak üzere birçok belediyeyi kaybederiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne daha fazla zarar vermek istemiyorsa kurultayı toplansınlar. Bunu öneriyoruz" dedi.

ÖNCE KENDİLERİNDEN HESAP SORSUNLAR
İzmir'de CHP'nin 11 ilçede AK Parti'nin gerisinde kaldığını hatırlatan Karataş, bu sonucun sorumlusunun Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile İl Başkanı Tacettin Bayır olduğunu söyledi. İkiliyi başarısız bir seçim kampanyası yürütmekle suçlayan Karataş, "Şimdi başarısız olunan ilçelerden hesap soracaklarını söylüyorlar. Hesap soracaklarına önce kendileri hesap versin. Eğer hesap vermesi gereken biri varsa bunlar ilçelere para göndermeyen, materyal vermeyen, program sunmayan, sundukları programlarda da belediye başkanlarını öne çıkarmayıp hiç tanınmayan adaylarla seçim çalışması yapanlardır. Yanlış strateji uygulayan ve abuk sabuk demeçler veren il başkanı ve Yüksel suçludur. İlçelerin ne suçu vardır" diye konuştu.

ÇALIŞANI GÖRMEDİM
Kurultay seslerinin yükselmesinin ardından Genel Merkezin ilçe örgütlerini baskı altına almaya çalıştığını da öne süren Bayır, "Gözdağı vermeye çalışıyorlar, kurultayın önünü kesmek için bir gözdağı veriyorlar. Ama bilmiyorlar ki, gözdağı vere vere partinin gözlerini çıkaracaklar. Kabahati başkalarında aramasınlar. Seçim dönemi bir tek kapının çalındığını görmedim, duymadım. Nereye sorduysam, 'CHP grubu gelmedi' diyorlar. Seçim haftasında Yeşilyurt'ta Ulu Önder Caddesi'nden biri vatandaş beni aradı, 'AKP'liler iki kez buraya geldi. CHP'lilerin bir teki bile gelmedi' diyerek feryat etti. Bunlar sadece bir mirasyedi gibi, İzmir'in sosyal demokratlığına, AKP'den ürken korkan anlayışına güvenerek tembellik yaptı. Ama alınan sonuç ortada. Daha fazla zarar vermek istemiyorlarsa bıraksınlar" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLYAS POLAT 18 Haziran 2011 Cumartesi 10:36

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI YAPILMADINIZ...MİLLETVEKİLİ ADAYI YAPILMADINIZ...İL BAŞKANI SEÇİLMEDİNİZ..EN İYİSİ URLA DELELGESİ KALMAK...SAYGILAR...

Yorumu oyla      12      6  
sosyal demokrat 17 Haziran 2011 Cuma 14:20

gözlemlerinde ve tavsiyelerinde genelde haklı çıkan karataş sanırım bu seferde haklı,malesef ortada bir başarısızlık var bunu görmek ve kabul etmek gerekir,haburun avukatlığını yapan,ergenekondan yargılanan,partinin adresini bilmeyen,gülen cemaatini öven,partiye oy vermeyen ve bunun gibi birçok sebeb sayabilirim,ve bu insanlar malesef şu anda ychp nin milletvekilleri,sanırım atatürkün kemikleri sızlıyordur,sayın kılıçdaroğlu ve ekibi gerekeni yapın istifaaaaaaaa.......

Yorumu oyla      15      6  
Süleyman Çelebi 17 Haziran 2011 Cuma 13:46

Evet CHP liler hiç çalışmadı bu seçimde. Ben Karabağlar Maliyeciler Mahallesinde oturuyorum. AKP'liler muhtarlık olmak üzere kaç defa evleri ve bulunduğum sokağı ziyaret etmişlerdir. Araçlarını neredeyse her gün sokaktan geçirmişlerdir. (Millekvekili adaylarıda gelmiştir.) Ama ne yazıkkı 1 tane bile CHP'li ne mahalle muhtarını ziyaret etmiştir,nede evimin kapısını çalmıştır. Sokaktan araçları bile geçmedi. Hala il başkanı çok çalıştık diyor. . gözümüzle görmesek inanacaz. .

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: Benim genel başkanım Kılıçdaroğlu
CHP’den İzmir milletvekili seçilerek TBMM’ye giren eski DP’li Aytun Çıray, ...
Bayır: Kavgayı Genel Merkez çözecek
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kocaoğlu-Susam kavgasının değerlendirerek, ...
Ayakkabı Fuarı arayı düzeltti
Seçim süresince sürekli polemik halinde bulunan Bakan Günay ile Başkan ...
 
CHP 1. bölgede 7 için bastırıyor
İzmir 1. bölgede 6 milletvekili çıkan CHP, yaklaşık 2 bin oy farkla AK ...
AK Parti’nin başarısı Korellileri meraklandırdı
Güney Kore’den genel seçimleri izlemek için Türkiye’ye gelen heyetin İstanbul’dan ...
Yıldırım: Durmak yok, yola İzmir'den devam
24. dönem milletvekilliğine İzmir’den seçilen Ulaştırma eski Bakanı Binali ...
 
Bakan Günay: Benim çılgınım EXPO 2020
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de medya temsilcileriyle ...
Moroğlu mazbatadan önce halka koştu
12 Haziran 2011’de yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’nde 2.Bölge’den ...
Balkon sözünü tuttu, davaları geri çekti
Başbakan Erdoğan, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına karşı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva