HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 18:19

Yeni ilçeye hükümetten tam destek

Egedesonsoz.com’un duyurduğu ‘İzmir’in 31. ilçesi’ haberi Gümüldür, Ürkmez, Özdere ve Doğanbey/Payamlı beldelerinde sevinçle karşılanırken başta Kültür ve Turizm Bakanı Günay olmak üzere projenin hükümet tarafından da desteklendiği öğrenildi.

Yeni ilçeye hükümetten tam destek

Fatih Yapar/Egedesonsoz/Özel - Genel seçimin ardından başlatılan Yeni İçe Çalışması AK Parti ve CHP kulislerini de hareketlendirdi. Büyükşehir sınırlarında kaldığı için yerel seçim öncesi kapatılan Menderes’e bağlı ‘Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Seferihisar’a bağlı Doğanbey/Payamlı Beldesi’nin birleştirilerek ilçe yapılması ile ilgili başlatılan çalışmaya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla start verildiği öğrenildi. Seçim sürecinde bölge sakinlerinin bu yöndeki talebini gören Günay’ın konuya sıcak baktığı ve seçim sonrasında harekete geçerek ilçe olma hazırlığını başlattığı kaydedildi.

Büyükşehir sınırlarında yeni ilçe olmak için aranan ’50 bin nüfus’ şartının ‘Turizm Bölgesi’ formülüyle aşılmasında da Günay’ın devreye girdiği, kentin denize sınır olan 4 beldesinin ilçe yapılarak hem altyapı hem de turistik potansiyelinin arttırılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın projeye hükümet düzeyinde destek verilmesini de sağladığı, ilçe olma çalışmalarının bu nedenle hızlandığı kaydediliyor.
 
GÜNAY: YENİ İLÇE TURİZM İÇİN DE ÖNEMLİ
Yeni ilçe projesi hakkında egedesonsoz.com’a konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölge sakinlerinin heyecanına ortak olduklarını, taleplerine de sahip çıktıklarını söyledi. Seçim sırasında bölge sakinlerinin bu yönde haklı bir talepleri olduğuna dikkat çeken Günay, “Bize getirilen öneriye sıcak baktık. Özellikle Menderes’e bağlanan beldeler bu konuda çok istekliydi. Çünkü Menderes’in sosyal ve ekonomik dokusuyla bu bölgenin sosyal ve ekonomik dokusu uyuşmuyordu. Hem de bu beldelerimizin turistik değer taşıyor olması bölgeye gidecek yerel hizmetin önemini arttırıyordu. İlçe olma talebi şu anda araştırılıyor. Yapılan çalışmanın sonucunu birlikte değerlendireceğiz. Bölgenin ilçe olması kentin turizm potansiyelinin gelişmesi açısından da son derece önemli” diye konuştu.

AŞLIK: YENİ İLÇE İÇİN FİZİKİ KOŞULLAR HAZIR

Seçim öncesi bölgede yaşayan seçmenden gelen talep doğrultusunda harekete geçtiklerini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, söz konusu beldelerin ilçe merkezlerine 20-25 kilometre uzak olduğuna dikkat çekerek, “Bu durum bu beldelerde yaşayanların yerel yönetimlerden yeteri kadar hizmet almalarına engel teşkil ediyor. Beldeler ilçe merkezlerine son derece uzak. Arada dağların da olması ister istemez fiziki açıdan bölgeyi ayırıyor. Ayrıca bu bölgenin yıllarca belde belediyeleri tarafından idare edilmeleri nedeniyle ilçe olmak için her türlü fiziki koşulları da hazır. Belediye hizmet binaları, kamu binaları hazır. Birkaç okul ve hastane takviyesi ile bölge kısa sürede büyük bir ilçeye dönüşür. Şu anda yoğunluklu olarak yazlık amaçlı kullanılan bu bölge ilçe olduktan sonra hem altyapı hem de turistik açıdan gelişecek, yeni yatırımlara paralel olarak nüfusu da kısa sürede 100 binlerin üzerine çıkacaktır. Hükümet olarak bu projenin arkasındayız. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız da projeyi destekliyor. Bizler de seçmene verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi.
 
SOYER: ÇOK YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR
Yeni ilçe çalışmasında Doğanbey/Payamlı bölgesini kaybedecek olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de yeni ilçe çalışmasına sıcak bakıyor. Başkan Soyer, “Belediye olarak bu bölgeye hizmet götürmemiz çok zor. Kilometrelerce uzağa hizmet götürmekte açıkçası zorlanıyoruz. O bölgenin sorunları benzer nitelikte. Sonuçta ayrılıp ayrı bir ilçe olmalarında bizim için hiçbir mahsur yok. Son derece de yerinde ve doğru bir karar olur diye düşünüyorum” dedi. Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün ise 3 beldesini çok sayıda seçmenini kaybedeceği projeye çok sıcak bakmıyor.

ÖZGÜN: YENİ İLÇE POPÜLİST BİR YAKLAŞIMIN ÜRÜNÜ
Yeni İlçe Projesi'ne tek karşı görüş Menderes Belediye Başkanı Ergün Özgün'den geldi. Özgün, hükümetin desteklediği çalışmanın popülist bir yaklaşımın ürünü olduğunu savunurken, "Mevcut yerel yönetim modelinde zaten ilçe belediyeleri yok sayılıyor. Güç Büyükşehir'in elinde. Dolayısıyla yeni ilçe yapılarak bölgeye daha çok hizmet geleceğini savunmak doğru değil. Onun yerine ilçe belediyeler güçlendirilmeli" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÜRKMEZLİ.......... 5 Ağustos 2011 Cuma 11:56

Bu dört beldenin kapatılması bölgenin ekonomik olarak zayıflamasına neden olmuştur. buna rağmen bu bölgelerden akp!ye iyi oy çıkmıştır.zaten bizim halkımız kendine yapılanları çabuk unutur.şimdide hükümet bizi ilçe yapacak diye sevinçten uçar. Buradan sayın Ergun başkana bir tavsiyem olacak.Yerel seçimlerde başkanın seçilmesine gümüldür ve özdere'den gelen oylar etkili olmuştur,lütfen koltuğundan kalkıp biraz çalışsın.Aziz başkana muhalif olacağına, desteğini alsın..

Yorumu oyla      12      6  
dogrucu 14 Temmuz 2011 Perşembe 08:53

Doğal yapı ve birbirleri ile bağlantıları bakımından Doğanbey, Payamlı, Ürkmez, Gümüldür, Özdere, Ahmetbeyli ayrılmaz bir bütündür. Bu beldelerin birbirleri ile hiçbir farklılıkları yoktur. Ayrıca bu beldelerin Seferihisar ve Menderes ile yapı ve özellikleri tamamen farklıdır. O bakımdan bu sahil beldelerinin birleştirilerek ayrı bir ilçe oluşturulması çok doğru bir karardır.

Yorumu oyla      17      7  
metin Dereli 13 Temmuz 2011 Çarşamba 19:35

yazık çok yazık Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Doğanbey ve Ürkmeze hizmet götürmediği gibi oralardan kurtulmaya çalışıyor. bir dahaki seçimlerde aday olmayı başarırsa ürkmez ve doğanbeyden oy alamayacağını iyi bildiği için seferihisarı küçültmeyi göze alıp bu operasyonu destekliyor

Yorumu oyla      20      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste 'Ayasuluk' tartışması
Selçuk Belediyesi Temmuz ayı ikinci birleşiminde 3. gündem maddesinde ...
Aliağa'nın projesi örnek oldu
Aliağa Belediyesi’nin engellilere yönelik projeleri belediyelerin ilgisini ...
‘Çalışmak istemeyen bırakıp gitsin’
Bürokratlarına rest çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, ...
 
Çiğli'de yaz spor okulları açıldı
Sporun ilçede yaygınlaşmasına önem veren Çiğli Belediyesi bu yıl da yaz ...
Köylere yeni su şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’nın Yaka, Çiçekli, Kayadibi, Karaçam, ...
Başkan Tatı’dan çalışanlarına jest
Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde süpürgeci olarak çalışanlar ...
 
Şirinyer'in çehresi değişiyor
Büyükşehir ile Buca Belediyesi arasında imzalanan ortak protokolle hayata ...
Bornova'dan asfalt seferberliği
Yaz dönemi asfalt işleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi ...
Kemeraltı'na yeni meydan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva