HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2024 Salı - 12:15

Başkan Tugay'dan spor zirvesinde mesajlar: Devlete elimizi uzatmaktan geri durmayız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi'nde konuşan Başkan Cemil Tugay "Devlet kurumlarımızın değerli yetkililerine de elimizi uzatmaktan, bize uzattıkları eli ivedilikle sıkmaktan geri durmayız. Tesisleşmeyi daha ileri seviyeye taşımak için birlikte hareket etmeye çok ihtiyacımız var. Önce burada birlikte yürüyeceğiz, sonra yetişen sporcularımızın maçlarını meydanlarda izleyip galibiyetlerde birbirimize sarılacağız" dedi.

Başkan Tugay dan spor zirvesinde mesajlar: Devlete elimizi uzatmaktan geri durmayız!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye siyasi parti il başkanları, milletvekilleri ve sporseverler katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay şunları söyledi: 

Göreve başladığımızdan bu yana, kentimizdeki eksikleri tamamlamak ve yaralara pansuman yapmak için hızla harekete geçtik. Acil dokunulması gereken kısımlara müdahale ettikten sonra, şimdi nitelikli ve kalıcı çözümleri İzmir’e sunmak için ihtiyaç duyulan planlamaları yapıyoruz. Bu zirve de, İzmir için en önemsediğimiz konulardan biri olan spora ilişkin yapılacakların planlanması açısından son derece değerli. Ortak aklı kullanarak tespit edilen sorunları birlikte değerlendirip, planlamayı birlikte yapacağız. Burada yer alan kıymetli spor insanlarımız “Şunlar yapılırsa uygun olur.” diyecek, biz görev telakki edeceğiz ve olanaklarımız çerçevesinde hemen harekete geçeceğiz. Bir süre sonra dönüp bakıldığında, İzmir Spor Zirvesi’nin ne kadar önemli olduğunu, buradan doğan fikirlerin kenti spor anlamında nasıl değiştirdiğini çok daha iyi göreceğiz. Katılımınız için, İzmir’e bir şeyler katma isteğiniz için hepinize teşekkür ederim.

İzmir’in sporcuları var,

organizasyon becerisi yüksek yöneticileri var,

Tesisleri ve olanaklarıvar,

Bu işe omuz vermek isteyen iş insanları var,

Kamu kurumlarını paydaş haline getirmeye niyetli devlet insanları var…

O zaman geriye, doğru planı ortaya koymak ve kararlılıkla bunu hayata geçirmek kalıyor. Her alanda olduğu gibi sporda da, yerel yönetim olarak yarınlara kalıcı işler bırakacak vizyonla hareket etmeyi öncelik olarak belirledik. Bunun için İzmir Spor Zirvesi’ne benzeyen toplantıları sürdüreceğiz. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığımızdaki arkadaşlarımız hazırlıklarını yapmaya başladılar. Kentin sporuna ilişkin çalıştaylar düzenleyeceğiz ve buralardan çıkacak sonuçlar İzmir’in “Spor Eylem Planı”nı önümüze koyacak. Çalıştaylar için şimdiden akademisyenlerimizden destek istediğimi ifade ediyorum. Bize omuz vermek isteyen hocalarımız da hazırlıklarını yapmaya başlasınlar.

Hangi ilçemizde hangi spor branşlarına yönelik hizmet verebildiğimizi gösteren spor envanterimizi kolay erişilebilir duruma getiriyoruz. Bu envanterden yararlanarak bir “spor haritası” oluşturacağız. Projelerimizi bu haritanın ışığında daha hızlı hayata geçireceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler olarak, kamunun kaynaklarını kamu adına belirli süreliğine kullanmak için görevlendirilen kişiler olduğumuzun bilincinde hareket ediyoruz. Bu sorumlulukla tüm politikalarımızı sosyal adalet kavramı ile temellendirerek oluşturuyoruz. Ekonomik imkânsızlıkların bizi sporda geri bırakmasına müsaade etmeyeceğiz. Fırsat eşitliğini sağlayabilmek için yürütmekte olduğumuz pek çok proje var. Geçtiğimiz hafta tanıtım toplantısını yaptığımız, 30 ilçemizdeki okullarımıza spor malzemesi desteği bunlardan biri. Çok sayıda branştaçocuklarımızın eksik kalmaması için ihtiyaç duyulan malzemeleri temin edip okullarımıza ulaştırıyoruz. Desteği 22 milyon lira düzeyine yükselttik, yüz binlerce çocuğumuza ulaşacağız. Daha fazlasını sağlayabilmek için hazırlıklarımız devam ediyor.

Bildiğiniz üzere Amatör Spor Kulüpleri Haftası’nın içindeyiz. Asla yalnız bırakmadığımız amatör kulüplerimize 6 milyon liraya yakın spor malzemesi isteği, 15 milyon lira nakit destek ile 1 milyon 862 bin lira tutarında su desteği vereceğiz. Bucasporumuzun, Altınordumuzun altyapısından yetişen, Avrupa’da, milli takımlarımızda bizi gururlandıran yeni Salih Uçan’ların, Cengiz Ünder’lerin, Çağlar Söyüncü’lerin yetişmesi için elimizi taşın altına koymayı sürdüreceğiz.

Çocuklarımızın spor dallarına elverişliliğini bilimsel bir ölçüm yaparak tespit edebilmek için ücretsiz olarak Sportif Yetenek Ölçümü yapıyoruz. Müjdesini yeni verdik, artık bu ölçümde bir spor dalına eğilimi yüzde 100 olarak saptanan çocuklarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzün spor okuluna ücretsiz kaydedeceğiz. Kentimizin köklü spor kulüpleriyle de iş birliği yaparak benzer bir desteği onların da vermesini istiyoruz. Yakın zamanda buna ilişkin resmî adımları da atacağız. Ücretsiz eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimizin okuldaki başarılarını da artırmak için desteklerimize “iyi not alma” şartı da ekleyeceğiz. Altınordu kulübümüzün çok beğendiğim felsefesini kapsamını biraz genişleterek biz de benimsiyoruz:

İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzün, sporcu yetiştirme hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarını ileri götüreceğiz. Çocuklarımızın, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sporu yaşamının bir parçası hâline getirmesinin yanı sıra; ülkemize, özellikle millî takımlarımıza lisanslı sporcular kazandırma önceliğine odaklanacağız. Son Olimpiyatlar’da istediğimiz sonuçları alamadık. 2028 ve 2032’de bu manzarayı tersine çevirmeyi, çok daha fazla temsil edilmeyi ve İzmir’e madalya getiren sporcularımızla Kordon’da kutlama yapmayı hayal ediyoruz.

İzmir’i gerçek bir spor kentine dönüştürmek istiyorsak; sporu görünür kılmak, spor kültürünü ve bilincini yaygınlaştırmak zorundayız. Avrupa Spor Haftası’nda buna dair pek çok şey yaptık. Vapur seferlerimizde egzersiz eğitimleri başlattık. Cumhuriyet Meydanı’nda Çocuk Atletizm Şenliği düzenledik. Buca ve Karşıyaka’daki yeşil alanlarda ücretsiz halk oyunları atölyesi başlattık. Spor ve sağlıklı yaşamın, kentin her yerinde hissedilmesi için gayret gösteriyoruz. Yakında, açık alanlarda spor malzemelerini ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşturduğumuz konteynerler göreceksiniz. Vatandaşlarımız, parklarımızda, sahillerimizde bu noktalardan kimliğiyle gerekli malzemeleri alıp hemen spor alanlarına geçebilecekler. Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerimizde, yaşlılarımızla yaptığımız egzersizleri daha fazla kişiye ulaştıracağız. Eşrefpaşa Hastanemizdeki Sporcu Sağlığı Birimimizi daha da güçlendireceğiz.

Aktif bir Spor İzmir mobil uygulamasına sahibiz. Yapay zekâdan daha fazla yararlanarak, bu uygulamayı geliştireceğiz. Her İzmirlinin cep telefonunda bulunan ve sık kullanılanlarında yer alan bir uygulama olmasını sağlayacağız. Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte Spor İzmir üzerinden yurttaşlarımızı hem spor yapmaya hem dayanışma içinde olmaya çağıracağız. Teknolojiyi sporda kullanmaya değinmişken, İzmirli gençlerimize bir müjde daha vermiş olayım. Yakında e-spor alanında da pek çok hizmetimizi size sunacağız.

Yerel bazdaki projelerimizin yanında, İzmir’in sporunu uluslararası düzeyde ilerletmek için de farklı spor dallarında yarışmalar düzenliyoruz. Çok başarılı bir 9 Eylül Uluslararası Yarı Maratonu düzenledik. 2025 yılında, her yıl gerçekleştirdiğimiz Maraton İzmir var, hazırlıkları devam ediyor. Uluslararası Kadınlar Sutopu Turnuvası’na ev sahipliği yaptık. Belediyemizin kulübünün sporcuları şampiyon olarak bizi gururlandırdı. Downsendromlu sporcularımızın uluslararası başarıları göğsümüzü kabartıyor.

Çok büyük potansiyeli olan İzmir, bir spor kenti olmayı ve bol bol gururlanmayı fazlasıyla hak ediyor. Yazın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda futbol millî takımımızı meydanlarda heyecanla izledik. Olimpiyatlar’da, kadın voleybolcularımızın ve diğer branşlardaki sporcularımızın müsabakalarını büyük heyecan ve coşkuyla takip ettik. Doğru bir stratejiyle, uluslararası arenada daha fazla sporcuyla yer alıp daha fazla sevinç yaşayacağımıza inanıyorum. Bunu, hep birlikte başaracağız.

Tüm spor faaliyetlerinde, sporun dostluk ve kardeşliği beslemesi gerektiğini vurgulamaktan vazgeçmeyeceğiz. Hangi branşta olursa olsun, müsabakalar neticede bir oyundan ibaret ve oyun kurallarının içinde kalmak gerek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, oyunu kurallarına göre oynayacak ve kural dışına çıkmamayı ortak bir kültüre dönüştürmek için mücadele edecek.

Dünyada uygulanan ve başarıya ulaşan tüm modellerden faydalanacağız. Farklı ülkelerdeki spor projelerini inceleyerek ülkemize ve kentimize en uygun olanları burada hayata geçireceğiz. Avrupa Birliği ile ortak projeler oluşturarak hibe modeliyle, kurumumuza olan maliyeti azaltıp kentimizin sporuna en üst faydayı getireceğiz.

Yineliyorum; tüm paydaşlardan destek bekliyoruz. Bu zirveyi birlikte düzenlediğimiz İzmir Ticaret Odası’nın kıymetli başkanı Sayın Mahmut Özgener başta olmak üzere, iş dünyamızın da gerekli destekleri vereceğinden hiç şüphem yok. Sporumuzu da, ekonomimizi de hep birlikte ayağa kaldıracak, hep birlikte büyüteceğiz.

Aynı şekilde devlet kurumlarımızın değerli yetkililerine de elimizi uzatmaktan, bize uzattıkları eli ivedilikle sıkmaktan geri durmayız. Tesisleşmeyi daha ileri seviyeye taşımak için birlikte hareket etmeye çok ihtiyacımız var. Önce burada birlikte yürüyeceğiz, sonra yetişen sporcularımızın maçlarını meydanlarda izleyip galibiyetlerde birbirimize sarılacağız. Hatta, uluslararası organizasyonları düzenlemeye aday olup, bu hakkı elde edeceğiz ve başarımızı hep birlikte kutlayacağız.

Bir tesis kazandırmak, elbette çok maliyetli. Bunu yapabilmek için gerekli şartları oluştururken, mevcut tesislerimizi nasıl daha verimli kullanabileceğimizi de değerlendirmeliyiz. Örneğin; belediyemizin bazı yoksul mahallelerimizde yer alan tesisleri var. Bu tesislerde uzman spor eğitimcileri de var. Okullara da çok yakın. Ancak, böyle bir uygulama olmadığı için okullarımızın beden eğitimi öğretmenleri, derslerini bu tesislerde yapamıyor. 100 metre ötede harika bir çim saha varken, çocuklarımız betonun üzerinde futbol oynuyorlar. Valiliğimizin, milli eğitim müdürlüğümüzün desteğiyle oluşturacağımız bir protokol, tesislerimizin daha fazla çocuk ve öğretmenimiz tarafından kullanılmasının önünü açabilir.

Sporda da, diğer konularda da…

“İzmir’de bu iş şöyle daha iyi yapılabilir.” diyen kim varsa dinlemeye, önünü açmaya, ondan görev almaya hazırız. Gelin, bize omuz verin.

Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese, verecekleri büyük katkılar için şimdiden tüm spor insanlarımıza ve katılımcılarımıza, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.

İzmir Spor Zirvesi, İzmir’in sporunu ve sporcularını zirveye taşımanın en önemli adımlarından biri olacak.

 
Vali Elban’dan spor zirvesinde mesaj: Tesisi hallettik ama başarı gelmedi!
 
İZSU’nun Bornova’daki çalışmalarına yerinde inceleme
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ekim 2024 Salı 13:27

Sayın Tugay, Karşıyaka Stadı'nın yapımının bir an önce başlaması için lütfen bakanlıkların peşini bırakmayın.

Yorumu oyla      1      0  
8 Ekim 2024 Salı 12:58

Bütçe çktü ise bankamatikçilerin maaşlarınnı devlet ödemek zorunda değil.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Elban’dan spor zirvesinde mesaj: Tesisi hallettik ama başarı gelmedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde ...
'Askıda Yemek' Bayraklı'da!
Sosyal belediyecilik anlayışıyla dayanışma ağını büyüterek daha fazla ...
Manisa'da tarım arazilerine koruma kalkanı!
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ...
 
Başkan Sengel’den Çamlık Mahallesi’ne ziyaret
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yeni haftaya Çamlık mahallesinde ...
Buca'da Roman açılımı!
Herkese eşit hizmet ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Buca Belediye Başkanı ...
Bornova için yaratıcı çözümler yarışacak
Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği ...
 
Bornova’da kitap günleri sona erdi
Türkiye’nin en geniş katılımlı kitap fuarlarından biri olan “Homeros’un ...
İkramiye eylemi için soruşturma hamlesi!
İZENERJİ'de örgütlü Genel İş İzmir Şubelerinin ikramiyelerle ilgili yaptığı ...
Karabağlar patili dostlar için buluştu
Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva