HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 09:48

Şirinyer'in çehresi değişiyor

Büyükşehir ile Buca Belediyesi arasında imzalanan ortak protokolle hayata geçirilmesi planlanan “Şirinyer Pazaryeri Projesi” için ilk adım atıldı. İlçe merkezinde, 86 bin metrekarelik alan üzerinde, kapalı pazaryeri protokolü, Buca Belediye meclisinin ardından, Büyükşehir meclisince de onaylandı.

Şirinyer in çehresi değişiyor

Can Özlü/Egedesonsöz/Özel - Proje, yüzde 65’i Buca Belediyesi’ne, yüzde 35’u ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait alan üzerinde hayata geçirilecek. Arazinin bitişiğindeki 240 metrekarelik şahsa ait mülkiyet de Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılacak. Proje kapsamında, 15 bin metrekarelik alanda yer altı otoparkı yapılacak. 45 bin metrekarelik bölümde ise yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek.
 
İMZALAR GELECEK HAFTA
4 bin 500 metrekaresi Büyükşehir Belediyesi’ne, 2 bin 500 metrekaresi ise Buca Belediyesi’ne ait olacak şekilde inşa edilecek alışveriş merkezinde, sinema ve tiyatro salonları ile ticaret ofisleri yer alacak. Dev projenin yapı maliyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Proje iki yıl içinde bitirilecek ve yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak. Taraflar, önümüzdeki hafta bir araya gelerek, üzerinde uzlaşılan protokol metnini törenle imzalayacak. 20 yıla yakın süredir yapımı gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen proje ile Şirinyer’e yeni bir vizyon kazandırılması hedefleniyor.
 


“TİCARET CANLANACAK”
Projeyi hayata geçirecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yıllardır özlemi duyulan ve eksikliği hissedilen projeyi yaşama geçirmek bizim için de çok önemli. Projede yer alan otopark, pazaryeri, alışveriş ve ticaret merkezleri ile kültür sanat mekanları, hem Buca’nın hem de İzmir’in, sosyal ve ekonomik yaşamına hareketlilik getirecek” diye konuştu.
 
“HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ise “son yılların en kapsamlı çalışması” olarak nitelendirdiği proje ile Şirinyer’in ve Buca’nın kaderini değiştireceklerini söyledi. Tatı “Proje tamamlandığında Buca ve dolayısıyla İzmir çok şey kazanacak. Otoparkı olmayan ilçeye yeni bir otopark kazandıracağız. Kapalı pazaryeri ve sosyal donatı alanları ile Şirinyer’in vizyonunu geliştireceğiz. 20 yıl boyunca tüm belediye başkanlarının hayalini kurduğu projeyi hayata geçirmek üzere olduğumuz için mutluyuz. Geç kalınmış bir proje ancak Buca’nın hem sosyal hem de ticaret hayatına katkı yapacağını düşünüyoruz. Protokol metni üzerindeki çalışmalar sürüyor. Bir iki hafta içinde karşılıklı imzaları atacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Haydar 15 Temmuz 2011 Cuma 02:59

Kim yapmış.Ne yapmış.Çatlasınızda patlasanızda Ercan Başkan ve Aziz Başkan zamanında yapılacak Şirinyer Pazar yeri.Neden 15 yıldır yapılamadı madem.Bunun hesabını sorun.Trilyonlarca borç nereye yapılmış 15 yıldır.Merak etmeyin Ercan başkan verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor.Getirmeye de devam edecek.Buca yaşanabilir bir yer olacak.Herşey Buca için.

Yorumu oyla      17      9  
Atahan GÖKBERK 14 Temmuz 2011 Perşembe 10:17

Değerli Bucalı ve Şirinyerli Arkadaşlar.Bizler bu Projeyi bence birkez değil on kez düşünmeliyiz derim.Hepinizin bildiği gibi bu Alan Çok yoğun bir yer,bilhassa Pazar kurulduğu zaman trafik felç olmakta,ulaşım durmaktadır.Sokaklarda Park eden araçlar yüzünden evlerimizden bile çıkamaz hale gelmekteyiz.Bu proje gerçekleşirse buranın yoğunluğu çok daha fazla hale gelecektir.Yer altı otoparkı diyorlar,buraya ücret ödeyerek girecek vatandaşların çok olacağınıda sanmıyorum.Hiç bir şekilde trafik yoğunluğu azalmayacaktır.Aynı şekilde İnsan yoğunluğu da daha çok artacaktır.Örnek FORBEST te yürüyemezsiniz artık,nefes bile alamazsınız.Bucanın tam göbeğinde böyle bir proje sanırım çok daha fazla sorun getirecektir.Yollar zaten bu trafik yoğunluğunu kaldıramıyor.Sinema ve Tiyatro olacak deniyor.Günümüzde Sineme lar tek tek kapatılmakta,Tiyatro salonlarının da Bucanın Daha sakin ve trafik problemi olmayan alanlarda da olabileceğine inanmaktayım,keşke bir değil on tane Tiyatro Salonları açabilseydik.Bakın böyle Projeler hepimizin kulağına Hoş gelmektedir.İşçievlerinden ve Mehtap Mah.den birçok Vatandaşımız büyük zahmetler çekerek Şirinyer pazarına gelmektedirler.Otobüslerin yetersizliği başka bir sorun,duraklardaki yığılmalar ise ayrı bir derttir.Bence böyle bir Yapılaşma daha çok Dert getirecektir.Yapılması gereken Şirinyer pazaryerine olan talebi azaltmaktır.Semtlerde uygun alanlarda Semt Pazarlarını arttırmalıyız.Kapalı olarak yapılırsa dahi iyi olur,çok büyük olmasıda gerekmez.Önemli olan vatandaşlarımızı,arabasız olarak pazarlara ulaştırabilmektir.Şirinyer de insanlar artık Nefes alamaz hale geldiler,bence bu alan Park ve Yeşil alan hatta Spor Kompleksi olarak düşünülmelidir.Bu nüfus yoğunluğuna göre yetersiz bile kalabilir.Burası akşamları Ailelerin kafalarını dinliyebiliceği bir alana dönüştürülmelidir.Her tarafımız BETON yığınları ile kuşatıldı.Hiç olmazsa burası açık alan olarak kalsın.Sizlere burasının ekonomik ve sosyal yaşantımıza hareketlilik getirecek MASALına da kesinlikle inanmamanızı rica ederim.

Yorumu oyla      16      12  
Kaya Bay 14 Temmuz 2011 Perşembe 10:10

Betonlayın her yeri..... Sonrada en küçük yağmurda sular altında kalsın.... Şirinyerin yapılaşmaya en kötü yeridir orası.....

Yorumu oyla      13      13  
Bilge Hanoğlu 13 Temmuz 2011 Çarşamba 23:03

Büyükşehir'in ilçe belediyeleri ile aradaki sürtüşmeyi ve çekememezliği bırakıp, koordinasyona ve hizmete ağırlık vermesi yerinde olacaktır. Geçen iki buçuk yılın önemli bir bölümü kayıptır. Örneğin hasan Ağa parkının yürüyüş yolu dökülüyor. Hasan Büyükşehir'e bağlı imiş. Buca'ya izin vermemiş, hem de kendi yapmamış. Planlamaların sürdüğü söyleniyor. Toz içinde yürümek istemiyoruz.

Yorumu oyla      16      6  
sadi berk 13 Temmuz 2011 Çarşamba 20:51

insallah yapilacak olan yerde yine torpil islemez biz dogma büyüme sirinyerliyiz korkumuz bazi sihirli eller altinda pazaryerleri baskalarina peskescekilmesin

Yorumu oyla      16      6  
ersin 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:53

isimsiz 46 tam yerinde bir yorum yapmış :))

Yorumu oyla      22      11  
isimsiz 46 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:48

aşağıdaki yorumcunun " muhteşem 5 yıl " benzetmesi çok yerinde olmuş ama 5 yıldan kısa sürebilir bu muhteşemlik...İşte o zaman , Buca için muhteşem yıllar başlayacak..

Yorumu oyla      20      10  
şahin yıldız 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:10

Büyükşehir olmasa Şirinyerin hali harap zaten..Sağolasın Aziz Kocaoğlu,sen büyük başkansın..Tek dayanağımız sensin aman Bucaya hizmete devam Aziz Bey,yoksa Bucanın hali harap..AKP yi senin hizmetlerinle ve sağduyulu CHP seçmeniyle ancak altedebiliriz zaten..İş Ercan Tatıya kalırsa vay Bucanın haline..O şimdi bu projeyi kendi yapıyormuş gibi pazarlamaya çalışacaktır..Neyse ki Bucada herkes herşeyin farkında,BUCA SARAYI hariç tabii..SARAY DA ise MUHTEŞEM BEŞYIL yaşanmakta,Ercan Tatı için bir daha asla olamayacak olan MUHTEŞEM BEŞYIL..

Yorumu oyla      25      12  
Ali Osman 13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:22

Teşekkürler Ercan Başkanım,Teşekkürler Aziz Başkanım.İşte Başkanlar işte hizmet.Bu hizmet bittiğinde bazılarına kapak olacak...

Yorumu oyla      21      17  
ali 13 Temmuz 2011 Çarşamba 11:40

sonunda ya. emeği geçenlere teşekkürler

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan asfalt seferberliği
Yaz dönemi asfalt işleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi ...
Kemeraltı'na yeni meydan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da ...
Çöp konteynırları yeraltına alınıyor
Bayraklı Belediyesi, 100 adet çöp konteynırının yeraltına alınacağı proje ...
 
Denizle tanışmayan kalmasın
İzmir’de yaşadığı halde denizle buluşamamış yüzlerce kadına ve çocuğa ...
KİK’ten İzmir’e üstgeçit müjdesi
Kamu İhale Kurumu (KİK) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ...
Kocaoğlu: Körfez’de yüzülecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran genel seçimlerinin ...
 
Karşıyakalı öğrencilere tercih desteği
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (Kargem) eğitmenleri Karşıyakalı ...
Arıtma tesisleri için son viraj
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 1 yıl önce ...
Efes antik gemilerine kavuştu
Selçuk Belediyesi’nin “Efes Antik Limanı Canlandırma” projesi kapsamında ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva