HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2024 Salı - 09:07

Sendikadan reste rest: Binlerce İZENERJİ işçisiyle geliriz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şube zamanında ödenmeyen ikramiye alacakları için eylem düzenledi. Açıklamada ikramiyelerin zamanında yatmaması üzerine iş bırakılacağı kaydedildi. Büyükşehir belediyesinin 'soruşturma açarız' açıklamasına yanıt veren Başkan Ercan Gül "Baskılar devam ederse, basına yalan haberler devam ederse fazla uzun sürmez, binlerce İZENERJİ emekçisiyle bu kapıya geliriz, bu kapıya geliriz, bu kapıya geliriz!" dedi.

Sendikadan reste rest: Binlerce İZENERJİ işçisiyle geliriz!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şube zamanında ödenmeyen ikramiye alacakları için eylem düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Binası önünde gerçekleşen eylemde "ikramiyelerin gününde ödenmesini talep ediyoruz" pankartı açıldı.

'ÖNCELİK MÜTEAHHİTE DEĞİL İŞÇİYE VERİLSİN'
İlk olarak açıklama yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube sekreteri Serkan Yıldırım "Bir önceki yönetim döneminde süren bu alışkanlık geçen yıl yapmış olduğumuz eylemle birlikte ara verilmişti. Ancak yerel seçimlerden sonra yeniden ikramiyelerimizin gününde ve zamanında ödenmesi maalesef sağlanmadı. Bizler çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Bu ülkede enflasyonun her gün arttığı ücretlerimizin her güne her gün eridiği  noktada bizler hakkımız olanı gününde ve zamanında istiyoruz. Aldığımız ücretlerle zaten  karnımızı bir lokmayla doyururken bir de gününde ve zamanında ödenmediğinde hiçbir anlam ifade etmiyor.  Bugün burada bunun artık bir son bulması için oturma eylemi başlatacağız. Umuyoruz ki bizi duyuyorlardır. Umuyoruz ki kulaklarını açmışlardır. Ve bu işçinin sesini duyarlar. Sizlerin talep ettiği öncelik işçiye verilmesi. Müteahhite taşerona değil" dedi.



İKRAMİYE KRİZİ SONLANDIRILSIN
Yine açıklama yapan Genel İş İzmir 9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar da "İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ şirketinde örgütlü olan DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 nolu şube yönetim kurulları ve iş yeri temsilcileri olarak toplu iş sözleşmemizde kazandığımız ve geçmiş yılda mücadelesini verip bedel ödediğimiz ikramiyemizin zamanında ödenmemesi üzerine bugün burada toplanmış bulunmaktayız.  Emekçilerinden fedakarlık yapmasını bekleyen bir anlayışı doğru bulmuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde emek sarf eden tüm üyelerimiz yıllardır bu sağduyu göstermiş durumdalar. Artık yeter.  Türkiye'nin en büyük belediye şirketlerinden biri olan İZENERJİ'de yakın zaman içerisinde toplu iş sözleşme sürecimiz başlayacaktır. Bizler emekçileri olarak toplu iş sözleşmesi sürecimiz başlamadan önce bu ikramiye krizin artık ortadan kaldırılmasını istiyor.  Hakkımız olanı istiyoruz. Fakat yaşanan bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cemil Tugay ve bürokratlarıyla yapmış olduğumuz görüşme sonunda bulunduğu bir sonuç çıkmamıştır. Ülkenin içinde bulunduğu enflasyon kıskacının içerisinde paranın her geçen gün ve her geçen saniye değer kaybettiği bu zamanlarda ödemelerin ivedi olarak yapılması talebimizdir. Çünkü kısa süre önce eğitim süreci başlamış olup almış olduğumuz ücretlerimizin büyük çoğunluğunu çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını harcamış bulunmaktayız. Bu zorlu koşullarda maaşımız dışına nefes alabileceğimiz tek dayanağımız olan ikramiyelerimizle zamanı da ödenmediği takdirde yaşamımızı idame edemeyecek duruma geliyor. Burada Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına sesleniyorum. Belediyemizde olan krizin faturasını biz emekçilere kesilmesini kabul etmiyoruz.  Buradan tekrar haykırıyoruz. Tekrar ediyoruz ve uyarıyoruz. Bu süreçte emekçileri olarak toplu iş sözleşmesinden doğan bütün haklarımızın gününde ve zamanında yerine getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediğ takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz." ifadelerini kullandı. 



SENDİKA’DAN BÜYÜKŞEHİR’E YANIT: BİNLERCE İZENERJİ İŞÇİSİYLE GELİRİZ!
Sendikanın eylemle ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamada bulunmuş. Şunu söyleyelim; Geçmişte de bu emekçilere, baskılar uygulandı. Karşılığını fazlasıyla aldılar. Biz bu mücadele büyüsün istemiyoruz. Burada baskıyla bizi susturacağınızı, bu mücadeleyi sonlandıracağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Baskılarla bu mücadeleyi sonlandırmak yerine İZENERJİ emekçisinin ücretini verip bu kaosu ortadan kaldırmanız gerekiyor. Aksi halde baskılar devam ederse, basına yalan haberler devam ederse fazla uzun sürmez, binlerce İZENERJİ emekçisiyle bu kapıya geliriz, bu kapıya geliriz, bu kapıya geliriz! İZENERJİ emekçisinin iradesini verdiği temsilcileri, yöneticileri bugün itibariyle tanıyacaksınız. Ama o gün bugünse biz bu mücadeleden geri adım atmayacağız. Bunu burada gerçekten hakkımız olan ikramiyeler zamanında ödenmesi için istiyoruz. Kimseyle kavga etmek gibi derdimiz yok. Kimseyle bireysel bir sorunumuz yok. Sadece hakkımız olanı istiyoruz ve baskılarınız ne kadar devam ederse o kadar da mücadelemiz büyüyecek, buradan bunun bilinmesini ve bu tutumlardan da vazgeçilmesini tekrardan dile getiriyoruz. İyi niyetli adımlar beklerken saat sabahın saatlerinde açıklamamızın ardından burada hukuktan bahsediliyor. Yasal olmayan bir eylemden bahsediliyor. Eğer hukuku, yasayı bize öğretecekseniz bizim paramızı verin. Biz hukuku zaten yıllardır burada yaladık yuttu. Yıllardır bu kapıda mücadeleye geldik. Ve herkes bunu bilsin; Eğer ki bu adımdan geri atmazlarsa bu ücretlerimiz için bize yakın bir tarih vermezlerse sözümüzü söz bu kapıdan gitmeyeceğiz!

 
Lübnan'daki vatandaşların tahliyesi yarın başlıyor
 
EBSO buluşmasında ilginç diyalog: İzmir’den Rusya’ya ambargo delen ticaret!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım Şen Bornova 8 Ekim 2024 Salı 11:29

Bürokratlara sesleniyorum derken? Bürokrat mi kaldı izbbde? Saolsun Cemil Bey is yapacak bürokratları temizledi İyi günler

Yorumu oyla      4      2  
Tırt 8 Ekim 2024 Salı 11:24

Sendikasız çalışanlar hala temmuzda almaları gereken zammı bekliyor. Belediye, SGK'ya olan borcunu 800 milyon TL ödeyerek yapılandırmış. Demek ki sendikasız çalışanların zammıymış tüm belediyenin dengelerini bozan. Çalışanın değil, çok bağıranın haklı olduğunu sanan belediye.

Yorumu oyla      0      4  
ALİ SAYGIN 8 Ekim 2024 Salı 11:19

Emekçinin hakları gününde ve zamanında verilmeli sendika başkanı gerekeni yapmış

Yorumu oyla      3      2  
ACİL 8 Ekim 2024 Salı 11:07

ACİL ÇALIŞMAYAN YÖNETİCİLERİNİZİ MÜDÜR VE DAİRE BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALIN.....

Yorumu oyla      3      2  
Eğitimli 8 Ekim 2024 Salı 10:11

Memura yaptığını işçiye de yaparsa herkese eşit davrandığını görmüş oluruz başkanın

Yorumu oyla      1      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez temizliğine 'Safinaz' takviyesi!
İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik sonrasında seferberlik ilan edilirken, ...
Parklarda akıllı sulama hamlesi: 1 yılda 1 baraj kadar tasarruf!
Su tasarrufu için radikal adımlar atmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Onat Tüneli'nde son durum: Yüzde 80 tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Onat Tüneli çalışmalarını ...
 
İzmir, Devler Kulübü’nün kapısını araladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün amatör branşlara yatırımları ...
Başkan Turan’dan şiddete tepki
Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Ekim ayı olağan meclis toplantısı ...
'3 milyar' eleştirilerine Ünsal'dan yanıt: Borçlar 10 yıllık!
Karşıyaka Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi AK Partili üyelerin ret oyları ...
 
Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul ...
Tugay'dan bir çizik daha: ESHOT Müdürü görevden alındı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, istifasını istediği ESHOT ...
Büyükşehir'e niyet SGK’ya kısmet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediyesi'nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva