HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 10:24

Köylere yeni su şebekesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’nın Yaka, Çiçekli, Kayadibi, Karaçam, Sarnıç ve Kavaklıdere köylerinde 53 kilometre yeni su şebekesi döşeyecek.

Köylere yeni su şebekesi

İZMİR - Son 7 yıl içinde Bornova ilçesine yaklaşık 150 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçenin köylerindeki şebekeleri yeniliyor. Bornova’nın Yaka, Çiçekli, Kayadibi, Karaçam, Sarnıç ve Kavaklıdere köylerinde gerçekleştirilecek çalışmalar çerçevesinde eskiyen, kaçaklara neden olan şebekelerin yenilenmesi ile birlikte hem su tasarrufu sağlanmış olacak, hem de bölgede oturan vatandaşlar su sıkıntısı çekmeyecek. 3 milyon liranın üzerinde yatırımın yapılacağı şebeke yenileme çalışmaları 300 günde tamamlanacak. Bu kapsamda Yaka Köyü’ne 20 kilometre, Çiçekli Köyü’ne 6.2 kilometre, Kayadibi Köyü’ne 4 kilometre, Karaçam Köyü’ne 7.7 kilometre, Sarnıç Köyü’ne 4.3 kilometre ve Kavaklıdere Köyü’ne 10 kilometre olmak üzere toplam 53 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşenecek. Çalışmalar kapsamında Kavaklıdere Köyü’ne 500 metreküplük betonarme su deposu da yapılacak.
 
BORNOVA’YA YAKIŞAN YATIRIMLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Bornova, son 7 yıl içerisinde yaşam standardı yükselen bir ilçe konumuna geldi. İlçede bu dönem içinde toplam 511 bin 402 ton asfalt dökümü gerçekleştirildi, 99 bin 523 metrekarelik sathi kaplama yapıldı, 10 bin 522 metrekarelik parke, 14 bin 550 adet bordür döşemesi gerçekleştirildi. Pek çok yol ve bulvar düzenlenirken, Bornova Meydanı da uzun yıllardan sonra kent meydanı kimliğine kavuştu. Bornova ve Altındağ Kültür merkezleri ile içinde 5 bin kişilik amfitiyatro, olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonu, spor tesisleri, dinlenme bölgeleri, 593 araçlık otopark ve ünlü halk ozanı Aşık Veysel’i dev bir ağaç olarak simgeleyen 5 metrelik heykelin yer aldığı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, ilçedeki sosyal-kültür-sanat yaşamına büyük hareketlilik kazandırdı. 15. yüzyıldan kalan ve yıllardır atıl durumda olan, yıkılmaya yüz tutmuş Pınarbaşı Hamamı’nın bir tarih mirası olarak gelecek kuşaklara aktarılması için restorasyon çalışmalarına başladı.
 
1859 yılında yaptırılan tarihi Paterson Köşkü’nün kente yeniden kazandırılması için çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için gerekli olan “Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri”ni tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 kilometrelik vadi düzenlemesiyle 2008 yılında kente kazandırdığı Homeros Vadisi, yeni göletler ve piknik alanları ile genişletildi.
 
İzmir’in en önemli kirlilik kaynaklarından biri olan Bornova Belkahve’deki taş ocağı tesisleri yeni bir alana taşındı. İzmir’in Ankara yönünden giriş kapısı olan Belkahve’de başlatılan çalışmayla, ocakların boşalttığı 15 kilometrelik varyantta ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. 20 bin adetin üzerinde ağaç, çalı ve yer örtücü bitki dikildi.
 
Toptan çözüm çalışmaları kapsamında Bornova’nın muhtelif yerlerinde yaklaşık 7.5 kilometrelik kaldırım düzenlemesi, 3 bin metrekarelik park düzenlemesi yapıldı. Tüm bu çalışmalar için 120 milyon 768 bin lira yatırım yapıldı. İZSU’nun ilçede yaptığı yatırımların tutarı ise 28 milyon 690 bin lira oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı’dan çalışanlarına jest
Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde süpürgeci olarak çalışanlar ...
Şirinyer'in çehresi değişiyor
Büyükşehir ile Buca Belediyesi arasında imzalanan ortak protokolle hayata ...
Bornova'dan asfalt seferberliği
Yaz dönemi asfalt işleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi ...
 
Kemeraltı'na yeni meydan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da ...
Çöp konteynırları yeraltına alınıyor
Bayraklı Belediyesi, 100 adet çöp konteynırının yeraltına alınacağı proje ...
Denizle tanışmayan kalmasın
İzmir’de yaşadığı halde denizle buluşamamış yüzlerce kadına ve çocuğa ...
 
KİK’ten İzmir’e üstgeçit müjdesi
Kamu İhale Kurumu (KİK) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ...
Kocaoğlu: Körfez’de yüzülecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran genel seçimlerinin ...
Karşıyakalı öğrencilere tercih desteği
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (Kargem) eğitmenleri Karşıyakalı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva