HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 12:55

Aliağa'nın projesi örnek oldu

Aliağa Belediyesi’nin engellilere yönelik projeleri belediyelerin ilgisini çekti. Konak Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Aliağa’ya giderek “Engelsiz Yaşam Cafe&Park” projesini yerinde inceledi.

Aliağa nın projesi örnek oldu

İZMİR - Aliağa Belediyesi tarafından kent merkezindeki Zeytinlipark içinde Engelli vatandaşlara yönelik açılan Engelsiz Yaşam Cafe&Park Türkiye’deki yerel yönetimler ve STK’lara rol-model oldu. Konak Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Aliağa’ya giderek projeyi yerinde inceledi. Konak Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi başkanı Metin Çınar, Aliağa Belediyesi’nin örnek bir sosyal projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek, “Aliağa Belediye Başkanı Sayın Turgut Oğuz’a, Engelli yurttaşlarımıza bakış açışından dolayı teşekkür ediyoruz. Aliağa’da çok önemli bir proje başarılmış. Bu projeyi Konak’ta da gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
 
Aliağa Belediyesi engelli yurttaşlar için Zeytinli Park içinde Engelli Vatandaşlar için içinde Park, özel spor aletleri ve Cafe’nin bulunduğu tesisi “Engelsiz Yaşam Park&Cafe” adıyla hizmete açtı. Belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan tesiste bulunan satış büfesi, derneğe sürekli gelir getirmesi amacıyla Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ne tahsis edildi. Tesisin açılışı 25 Haziran 2011 tarihinde yapıldı.
 
KONAK ENGELLİLER MECLİSİ ALİAĞA’YI İNCELEDİ
Aliağa Belediyesi’nin Sosyal projesi diğer belediye ve STK’ların da dikkatini çekti. Konak Belediyesi Kent Konseyi Engelliler meclisi üyeleri Aliağa’ya giderek projeyi yerinde inceledi. Engelsiz Yaşam Cafe park’ta bulunan Satış büfesi, özel spor aletleri ve diğer birimleri inceleyen heyet, Aliağa Belediyesi’ni ve Aliağa Engelliler Rehabilitasyon merkezi’ni de ziyaret etti.
 
ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN PROJESİ ÖRNEK OLDU
Heyette bulunan Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Metin Çınar, “Aliağa Belediyesi’nin engelli yurttaşlarımız için büyük önem taşıyan Sosyal projesini yerinde görmek için Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan’dan aldığımız destek ile buraya geldik. Turgut Oğuz Başkanımızın Engellilere bakış açısıyla onların hayata bağlanmalarına yönelik güzel çalışmalarını inceledik. Bunları Konak Kent Konseyi olarak Konak’ta uygulamaya açacağız. Engelli meclisinde, Aliağa’da olduğu gibi bir engelli merkezi oluşturmak onların sosyal hayata bağlanmaları yönüyle çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.
 
ALİAĞA’DAKİ ÖRNEKLERİ KONAK’A TAŞIYACAĞIZ
Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Metin Çınar, Konak’ta Engellilere yönelik çeşitli projeler başlatılacağını da ifade ederek, “Aliağa’daki örnekleri Konak’a taşıyacağız. Bu konuda Aliağa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalar yapılmış. Engelsiz Yaşam Cafe&Park projesinin Türkiye’ye örnek çalışmalar olacağını umut ediyorum” dedi.
 
BAŞKAN OĞUZ: AMACINA UYGUN BİR PROJE YAPILDI
Aliağa’da yaşayan Engelli yurttaşların kent yaşamına aktif olarak katılımı, sorunlarının çözümü amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Öncelikle Aliağa’da yaşamın her alanını engelli vatandaşlarımız için “engelsiz” hale getirdik. Bu projemizle de hem engelli yurttaşlarımıza sürekli gelir getirebilecek hem de kendilerini geliştirerek sosyal yaşama aktif olarak katılabilecekleri bir ortam hazırladık. Projemize Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gösterilen ilgi de amacına uygun bir iş yapıldığını gösteriyor” dedi.
 
SOSYAL PROJE ENGELLİ YURTTAŞLAR İÇİN MODEL OLDU
Aliağa Belediyesi’nin örnek projesi olan Engelsiz Yaşam Park Cafe’de; çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma gurupları, gökkuşağı renginde kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde 7 adet engelli fitness aleti, basketbol potası ve piknik masaları ile Engelliler Derneğine tahsis edilen satış büfesi yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çalışmak istemeyen bırakıp gitsin’
Bürokratlarına rest çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, ...
Çiğli'de yaz spor okulları açıldı
Sporun ilçede yaygınlaşmasına önem veren Çiğli Belediyesi bu yıl da yaz ...
Köylere yeni su şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’nın Yaka, Çiçekli, Kayadibi, Karaçam, ...
 
Başkan Tatı’dan çalışanlarına jest
Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde süpürgeci olarak çalışanlar ...
Şirinyer'in çehresi değişiyor
Büyükşehir ile Buca Belediyesi arasında imzalanan ortak protokolle hayata ...
Bornova'dan asfalt seferberliği
Yaz dönemi asfalt işleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi ...
 
Kemeraltı'na yeni meydan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde Perakende Balıkçılar Çarşısı’nın da ...
Çöp konteynırları yeraltına alınıyor
Bayraklı Belediyesi, 100 adet çöp konteynırının yeraltına alınacağı proje ...
Denizle tanışmayan kalmasın
İzmir’de yaşadığı halde denizle buluşamamış yüzlerce kadına ve çocuğa ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva