HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 16:30

Süne’ye göre seçim hezimetinin sorumlusu yeni CHP

Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sesleri her koldan yükselirken, İzmir örgütünün önemli isimlerinden Eski PM Üyesi Mehmet Süne, seçimin CHP açısından hezimet olduğunu savunup, sorumluları istifaya çağırdı.

Süne’ye göre seçim hezimetinin sorumlusu yeni CHP

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP’de seçim sonuçlarının beklenenin çok altına çıkması parti içi yapılar tarafından tartışılmaya devam ediyor. Yeni CHP kadrosuyla birlikte hareket edenlerin sonuçların ‘başarı’ olduğunu savunurken partinin örgüt emekçileri sonucun kesin bir hezimet olduğunda birleşiyor. CHP’nin kalesi kabul edilen İzmir’de bile AKP ile arasındaki makasın 5-6 puan seviyesine düşmesi, 12 ilçede AKP’nin seçimi önde tamamlaması, bir çok büyük ilçede başa baş noktaya getirmesi parti içi özeleştirin İzmir’de daha yoğun yaşanmasına neren oluyor.
 
ESKİ TÜFEKLER ATEŞE BAŞLADI
12 Haziran gecesi Eski İl Başkanı Kemal Karataş’ın istifaya davet ettiği Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ya 13 Haziran sabası benzer çağrı Eski Milletvekilleri Canan Arıtman, Kemal Anadol, A. Rezzak Erten, Selçuk Ayhan, Bülent Baratalı gibi örgütün önemli isimleri tarafından da yapıldı. Aralarında Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de bulunduğu çok sayıda belediye başkanı da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sandıktan çıkan sonuçtan birinci derecede sorumlu olduğunu savundu.
 
YÜKSEL VE BAYIR ÖRGÜTÜ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR
Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini isteyen örgüt emekçileri partinin olağanüstü kurultaya götürülmesini ve sonucun kurultay delegeleri tarafından değerlendirilmesini talep ediyor. Örgütten yükselen ‘istifa’ seslerini kısmak için İl Başkanı Tacettin Bayır ve İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in gayretleri şu aşamada sonuç vermiyor.
Yüksel’in dün sıcağı sıcağına düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği, ‘Bizi sadece çalışanlar eleştirsin’ sözü seçim boyunca alanlarda olan isimleri rahatsız etti.
Yüksel’e bu konuda en sert yanıt Buca Eski İlçe Başkanı ve Eski PM Üyesi Mehmet Süne’den geldi.
 
SEÇMEN VE VEKİL SAYISININ ARTIŞI UNUTULUYOR MU?
Genel seçim süreci boyunca Milletvekili Adayı Güldal Mumcu ile birlikte 14 ilçeyi turlayan, gece gündüz seçim çalışmasında CHP’nin başarısı emek veren Mehmet Süne, seçimde alınan sonucun CHP için tam anlamıyla hezimet olduğunu vurgulayarak, bunun sorumlusunun başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Yüksel’in de içinde bulunduğu genel merkez yöneticileri olduğunu söyledi.

Süne açıklamasında şunlara değindi: “Hiç kimse rakamlar üzerine kafa karıştırmasın. Sayın Kılıçdaroğlu seçim akşamı apar topar bir toplantı yaparak hem oy oranın hem de milletvekili sayısının arttığına işaret edip, bunun da CHP için başarı olduğunu savunmuştur. Benzer savunu İzmir’de Sayın Yüksel ve bazı örgüt yöneticilerin de gelmiştir. Bana göre bu sonuç bir başarı olmadığı tam anlamıyla hezimettir. 3 milyon yeni oyun CHP’ye geldiğini savunan Sayın Genel Başkan 10 milyon yeni seçmeni unutmuştur. Milletvekili sayılarının batı illerindeki vekil sayılarının artmasına bağlı olduğu gerçeğini de atlamaktadır. YSK kararıyla bu seçim öncesi İzmir’in vekil sayısı 24’ten 26’ya İstanbul’un, Ankara’nın ve pek çok büyük ilin sayını artmış, CHP’nin oy alamadığı, vekil çıkaramadığı Doğu/Güneydoğu illerinin sayıları ise düşmüştür. Seçmen sayısının artması ve CHP’nin oy aldığı illerin vekil sayılarının artışı unutulması gereken bir noktadır.
 
2,5 PUANLIK ARTIŞA BAŞARI MI DİYORLAR
CHP’nin oyunun ne kadar arttığına gelince… O da herkesin malumudur. 2007 genel seçimleriyle yapılan mukayese doğru bir değerlendirme vermeyecektir. Çünkü 2007 seçimlerinde ‘diğer partiler’ diye bir şey vardı. Genç Parti, Saadet, DP gibi partiler yüzde 20’ye yakın oy almış, bugün ise bu partilerin tamamı yüzde 4’e sıkışmıştır. Ayrıca illa ki bir değerlendirme yapılacaksa son seçim 29 Mart 2009’da yapılmıştır. Türkiye genelinde CHP’nin oyu yüzde 23,17’dir. Buna karşın AKP yüzde 38,3 oy almıştır. 2007’ye göre CHP’nin oyları artarken AKP’nin oyları düşmüştür. 12 Haziran’da ise AKP’nin oyları neredeyse ’12 puan artarken CHP’nin artışı 2,5 puanda kalmıştır. AKP 9 yıllık yıpranmışlığına rağmen iki seçmenden birinin oyunu alırken CHP’nin 2,5 puanlık artışı başarı kabul ediliyorsa bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum.
 
HEZİMETİN BÜYÜĞÜ İZMİR’DE YAŞANDI
İzmir’e gelirsek, İzmir’deki hezimetin daha büyük olduğu herkesin malumudur. İzmir’deki sonucu 2007 seçimleriyle karşılaştırmak ve bunun adına da başarı demek abesle iştigalden başka bir şey değildir. İzmir’deki son seçim 2009’da yapılmış, İzmir halkı CHP’ye yüzde 48,2 il genel meclisinde, yüzde 56,7 Büyükşehir’de oy vermiş, 28 ilçe belediye başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını teslim etmiştir. Ayrıca 12 Haziran referandum oylamasında CHP’nin savunduğu ‘hayır’ bloğuna yüzde 63 oranında destek veren İzmir halkı bugün ne yazık ki CHP’nin oyunu yüzde 43’lere düşürmüştür.
 
HEZİMETİN TEK NEDENİ ‘YENİ CHP’DİR
Bunun en önemli nedeni CHP Genel Merkezi’nin izlediği politikalardır. Partinin topyekun seçime gitmesi gereken bir dönemde, iktidara yürünürken, parti içi iktidarın derdine düşen Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, adına Yeni CHP dedikleri yapıyla başta parti örgütü olmak üzere seçmen tabanının kafasını karıştırmışlardır. Partiyi bu noktaya getirenlerin emeklerini ve örgütü görmezden gelip, CHP’nin eksenini kaydıranlar, Atatürk’ün adını bile ağızlarına almaktan imtina ederken Hakkari’de Türk Bayraksız miting düzenlemekte bir beis görmemişlerdir. Genel af, özerklik gibi CHP’nin ana ilkeleriyle açıktan çelişen Yeni CHP kurmayları, Demirel, Fethullah Gülen ve uluslar arası sermaye yapısına uygun adımlar atmışlar bu adımlar Batı illerinde ters tepmiş, CHP’nin seçmen tabanını bile küstürmüştür., İktidara geliriz umuduyla taviz üzerine taviz veren Yeni CHP kurmayları, yeni oy getirmek bir yana İzmir ve çevresinde ciddi anlamda oy kaybı yaşamışlardır.
 
FATURAYI ÖRGÜTE KESEMEZLER
Seçimdeki hezimetin genel merkezden kaynaklı nedenleri olmakla birlikte yerel aktörlerden kaynaklı nedenleri de vardır. Kılıçdaroğlu’nun atadığı İl Başkanı Tacettin Bayır, göreve geldiği günden bu yana ilçe belediye başkanları ve seçilmiş örgüt başkanlarıyla medya önünde tartışmış, İzmir’de birlik ve beraberliği sağlayamamıştır. İlçe belediye başkanlarını milletvekili adaylarıyla alana indirmeyen Sayın İl Başkanı Tacettin Bayır’ın bugün seçim mağlubiyetini örgütlere ve belediyelere yıkma girişimi de bizler tarafından dikkatle izlenmektedir. Bayır ve Yüksel kendi başarısızlarını ilçe belediyelerine ve canhıraş çalışan, beş kuruşsuz seçim çalışması yapan örgüt emektarlarına yıkması anlaşılır değildir. Teşekkür edip, plaket vereceklerine örgütü suçlayanlar günü geldiğinde yanıtı yine örgütten alacaklardır.
 
YENİ CHP DEĞİL YENİDEN CHP
Eğer kendi başarısızlıklarını örgütlere fatura edip bunu da siyasi hesaplaşmaya dönüştürürlerse İzmir’de olağanüstü il kongresinin toplanması yakındır ve de kaçınılmazdır. Ön seçim bekleyen İzmir’e kentle bağı kopuk isimleri atayan, bırakınız sokakları ilçeleri bile sayamayan vekil adaylarıyla seçim çalışması yürüten, seçim bölgelerini birbirine karıştıran, belediye başkanlarını dışlayan, örgütlere destek vermeyen anlayış bugün tüm faturayı seçimde en çok ter döken örgütlere keserse bunun hesabını verir. Sonuç olarak, 12 Haziran seçimleri CHP açısından tam bir hezimettir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözünde durup ekibiyle birlikte görevi bırakması kaçınılmazdır. Derhal Kurultay’ın toplanması gerekmektedir. Yeni CHP değil yeniden CHP diyoruz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ekrem 16 Haziran 2011 Perşembe 23:06

erken konuşan yol alır derler hama uçurumada gide bilir dikat etmek gerekir hele buca gibi bir yerde siyaset yapıyorsan iki sefer düşünmek lazım her konuşan haklı deyil çalışan haklı oda kılıçtar oğlu

Yorumu oyla      12      6  
polat zeyni 16 Haziran 2011 Perşembe 13:51

mehmet süne'nereye gitse başarılı oluyor anlayın artık bumu.seçimlerde aziz kocaoğlu,m.susam,oguz oyan,kemal karataş birleşti ve yine dewiremediler.3 dönem de ya 1 Allahın kulu çıkmazmı dewirebilecek.mükemmel bir oy potansiyeli war bu adamın.karabağlar belediyesi akp nin garanti olarak saydığı belediyeydi ve mehmet süne elini attı sonuc ortada orayıda aldık.bana göre bu adam küstürüldü hem buca hem karabaglar bu seçimde kaybedildi.siz neyin derdini tartısıyosunuz hala bu adama bırakın İzmiri Türkiyerde 1 kişinin başarısız demeye hakkı yoktur.Bu adam akp den siyasete başlasaydı şerefim üzerine yemin ederim ki bakan dı şimdi.chp nin KÜRTLERLE OLMAZ zihniyetini deiştirmesini istiyoruz.zaten bir wekil az göndermesinin nedeni bagımsız aday mehmet tanhan ın kürt asıllı seçime girmesidir.koysaydın ya sende sayın süneyi kemal efendi hiçmi düşünemedin bütün partiler kürt adayı war benim niye yok izmirden,bu doğuluların oylarını nerden alacagım diye hiç mi aklına gelmedi.ya sen bi özeleştiri yapmayı öğren hala 3 milyon arttırdık diyorsun kemal efendi.SÖZÜNÜÜ TUTUN BARİ ŞEREFLİCE AYRILIN PARTİDEN.saygılarımla

Yorumu oyla      15      7  
esat sönmez 16 Haziran 2011 Perşembe 01:40

İzmirde bu tespitlerin hiçbiri doğru değildir.Bu tespitleri yapıp ta şaha kalkıp büyük laflar edenler, daha hala izmirlilerin derdini anlamış değiller.YAZIKLAR OLSUN. YUKARIDAKİ ELEŞTİRİLERİ YAPAN MUHALEFET GURUBUNA SESLENİYORUM. HALKIN CHP YE OLAN SEMPATİSİNİ DİREKT OLARAK ETKİLEYEN UNSUR, AZİZ KOCAOĞLU NUN YILLARDIR İZMİR DE DİŞE TIRNAĞA DOKUNUR BİR İCRAAT YAPAMAMASIDIR.BUNUN FARKINA İZMİR İ AKP YE KAPTIRINCA ANLARSINIZ ARTIK. KÖRFEZİN LEŞ GİBİ KOKUSU, BİTMEYEN METRO, KAÇ KERE İPTAL EDİLDİĞİNİ UNUTTUĞUMUZ METRO İHALELERİ, METRO İNŞAATI YÜZÜNDEN İFLAS EDEN HATAY ESNAFI, İLLALAH EDEN HATAY HALKI, HARMANDALINDA ÇÖZÜLEMEYEN ÇÖP SORUNU, ÇİĞLİDE BİNLERCE METREKARE ALANI 3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE DOLDURAN İNSAN DIŞKILARININ KARŞIYAKAYA YAYDIĞI KOKULAR, OPERASYONLARLA TUTKLANAN BELEDİYE BÜROKRATLARI, YAPTIKLARI SEVİYESİZ DEDİKODU DİYALOGLARI GAZETELERE DÜŞEN BAŞKANIMIZIN KODESTEKİ YAKIN ARKADAŞLARI, SEÇİME 24 SAAT KALA BAŞKANIN AĞZINDAN SAVRULAN KÜFÜRLERİN ULUSAL MEDYADA DEFALARCA GÖSTERİLMESİ, İPTAL EDİLEN ESHOT HATLARI, BALIK İSTİFİ SEYAHAT EDEN HALKIN FERYADI, ULAŞIMDAKİ SORUMSUZ HAT DEĞİŞTİRMELER, TORPİLLİLERİN İŞE ALINDIĞI, ESAS İZMİRLİLERİN İSE KARŞIDAN BAKTIĞI BİR BELEDİYE, KENDİ FİKRİNDEN BAŞKA FİKRE İTİBAR ETMEYEN AZİZ BAŞKAN, YÖNETİLEMEYEN ADI TUTUKLAMALARLA TÜRKİYEDE REKLAM OLAN BİR BELEDİYE, DEVAMLI İPTAL EDİLEN BAŞARISIZ İHALELER VE BECERİKSİZ BÜROKRATLAR, AYYUKA ÇIKAN YOLSUZLUK İDDALARI, VS.VS. SAYMAKLA BİTMEZ. İŞTE HALKIN DİREKT GÖRDÜKLERİ BUNLAR.HALK BUNLARA BAKIP OY VERMİYOR. YOKSA TACETTİN BAYIR IN NE YAPIP YAPMADIĞIYLA KİMSE İLGİLENMİYOR.İZMİR DE CHP İL BAŞKANI KİM DİYE SORSANIZ KİMSE BİLMEZ.KILIÇDAROĞLU İZMİRDE YETERİNCE DESTEKLENMİŞTİR. FAKAT AZİZ BAŞKANIN YUKARIDAKİ ZAFİYETLERİ, KILIÇDAROĞLUNUN VE CHP NİN İVMESİNE ENGEL OLMUŞTUR. İZMİRDE OY KAYBININ SEBEBİ, YUKARIDA YAZDIKLARIMIN BAŞ SORUMLUSU, SORUMSUZ TAVIRLARIYLA CHP LİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARAN AZİZ BAŞKANDIR.GERİSİ HAVA CİVADIR. BU PARTİYİ YÖNETENLER HALKIN NEYE BAKIP OY VERDİĞİNİ DAHA HALA ANLAYAMAMIŞLAR, YOK GENEL MERKEZ, YOK İL YÖNETİMİ GİBİ ZIRVALARLA KENDİLERİNİ TATMİN EDİYORLAR.GEÇMİŞ OLSUN.ESAS SORUMLUDA PARİSE GİTTİ.SİZ KENDİ KENDİNİZİ PARALAYIN ARTIK.

Yorumu oyla      14      6  
buca 15 Haziran 2011 Çarşamba 19:04

ha ha ha ha gülüyorum sana buca gençlik kolları :)çok komiksiniz yaaaaa :):):):) anlaşılan sizin adayınız vekil olamadı ya ondan böyle konuşuyonuz demi :))))) genel başkanım benim bilir nerde ne yapcagını....

Yorumu oyla      16      8  
BUCA GENÇLİK KOLLARI 15 Haziran 2011 Çarşamba 14:05

KEŞKE ŞU İZMİRDE SÜNE GİBİ 10 TANE ADAM OLSUN EĞER ŞU İZMİRDE CHP 20 TANE MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAZSA BİZİM ADIMIZDA GENÇLİK KOLLARI DEĞİLDİR

Yorumu oyla      17      12  
ersin 15 Haziran 2011 Çarşamba 11:22

Çok erken SÜNE, çok erken konuştun.Güldal mumcu ile göstermelik karabağlar ve diğer ilçe ziyaretlerini biliyoruz, sadece görüntü olsun diye bulundun bunu herkes biliyor.Süne bey size gelinceye kadar görüş bildirecek çok kişi var! Siz belediye başkanlığına aday,milletvekilliğine aday,PM ye aday ,ilçe başkanlığına aday,yani kendiniz için her yere aday oluyorsunuz,aday yapılmayacağınıZI anladığınız anda hemen başka bir isim verip bari şu aday olsun diyen birisiniz.Bu şekilde davranmanız örgüt içinde itibar bulmayacaktır.Kemal ve gürsel beye gelince en ağır eleştirileri bende yaparım,çünkü örgütü dışladılar,chp li olmayanları milletvekili yaptılar,laiklikten bahsetmediler,Atatürk'ten bahsetmediler,yıllarca partiye hizmet vermiş insanları görmezden geldiler ama Susam'ı milletvekili yaptılar,daha çok hataları var say say bitmez,bu şekilde 4 yıl sonra bırakın iktidar olmayı 12-18 bandında yürürler, gülmeyin bu yazdığıma görünen köy kılavuz istemez.Son olarak örgüt içinden olmayan insanlar aday gösterilmeye devam ederse yine hüsran.BAYKAL beye bir sözüm olacak, lütfen siz hiç konuşmayın CHP yi bu hale getiren asıl sizsiniz sayın BAYKAL,gidin artık bırakın CHP NİN YAKASINI.

Yorumu oyla      18      9  
buca 15 Haziran 2011 Çarşamba 08:00

hani vardırya bir deyim,körler sağırlar birbirini agırlar.bu açıklamasıda tam buna oturmuş.sormak isterim siz dün sayın sav ile birlikte toplantılarda sadece bu parti bize ait ve biz istediğimiz kişiyi istediğimiz yere getiririz diyen.sizin döneminizden kalma değilmi bu ilçe başkanları siz bucaya ve bir çok ilçeye talimatla çalışmamaları konusunda bilği geçmedinizmi,şimdi ne olduda dinlenme alanlarınızdan çıkıp partiyi eleştirir duruma geldiniz önce siz bir öz eleştiri yapında daha sonra oturun eleştirin.artı kim demişki sayın gürdal hn.ile çalışmış diye bir kere bucaya gelen siz diğer ilçelerde terslenmedinizmi.kardeşim.çalışmayın ama bol keseden eleştirin aynı gürdal hn. ğibi armut piş agzıma düş hesabı.yarın veya ertesi gün mutlaka izmir genelinde bir kampanya yaparak izmirli gerçek partililerin genel başkanın yanında olduğunu beyan eden bir açıklama mutlaka yapılacaktır bilğilerinize.

Yorumu oyla      23      9  
CENK EREN 15 Haziran 2011 Çarşamba 01:09

GÜN AĞARIRKEN ÖTEN HORAZLAR..

Yorumu oyla      18      9  
buca gençliiği 15 Haziran 2011 Çarşamba 00:38

can demir sen acaba neler yaptın gençlik kolu yönetimindesin acaba nekadar çalıştın sormak lazım kaçtane bayrak kaldırdın acaba kaçkere toplantılara girdinde birşeyler yapmaya çalıştın çözüm yürüttün başkalrın doldurşuyla gelipte kavgadan başka birşey yapmadın acaba kaçyıllık partilisin birilerin sayesinde gelipte yönetime girip emek vemiş birkiş hakkında yorum yapman çok yanlış acaba gençlik yönetimindesin seni kaç kişi tanıyor mehmet süneyi kaç kişi tanıyor tartışmak lazım önce açta parti tüzüğünü oku birşeyler öğren etrafına birşeyler paylaşta görelim senin amacın zaten partiye çalıştığını görmedik sana sorarım ilçede yönetimdekileri söyle desek bilmessin

Yorumu oyla      19      9  
alevi 14 Haziran 2011 Salı 23:11

Sayın mehmet süne ve arkadaşları nerede çalışmışlar acaba buca ilçede milleti kovdurdubu sabah kavaltısı yaptınız sonrada Karabağlar belediyesineKarabağlar belediyesine ait sosyal tesislerde seçime üç gün kala sayın Güldal mumcuyla yemek baş başa yemek yiyerekmi yoksa göstermelik birkaç çalışma fotoğrafıylamı anlatmayın bunları bize kimse çalışmadı bucada ercan beyden en büyük darbeyi almalarına rağmen elleri yine başka partiye gitmemiş.atamamışlar.işte böyledir alevi olmak.o yüzden kılınçtaroğluna bir şans vermelisiniz.sürekli lider değiştirerek bir yere varamazsınız ercan tatı vatandaşa para ve yıkım cezaları gönderirken siz nerdeydiniz selim bozdağa her konuda akıl verdınızde bu konuda neden bir şey yapmadınız her şey ilçede yemek yiyip boy gostermek deyıldır hangı mahalede çalıştınız soyle sizi tebrik ediyorum ve gidin karabağlarda siyaset yapın

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir eleştiri de Muharrem İnce'den
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin aldığı oy oranına ilişkin, ...
Büyükşehir grubunda CHP'lilerin seçim tartışması
CHP İzmir’de seçim sonuçlarından memnun olmayan meclis üyeleri grupta tartışma çıkarttı.
Sait: 6'yı göçmen oylarıyla çıkardık
Rıfat Sait, seçilmesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oylarının etkili ...
 
Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını ...
’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını ...
EXPO’nun başına kim geçiyor?
Yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Günay’ın İzmir’in ...
 
Böylesi ancak Türkiye’de olur!
Bağımsız milletvekili adayının oy kullandığı sandıktan kendisine tek bir oy bile çıkmadı.
Reuters Başbakan'ın ofisine girdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ...
‘Ya DP’ye geçecek ya da yeni parti kuracak’
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva