HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 13:58

Büyükşehir grubunda CHP'lilerin seçim tartışması

CHP İzmir’de seçim sonuçlarından memnun olmayan meclis üyeleri grupta tartışma çıkarttı.

Büyükşehir grubunda CHP lilerin seçim tartışması

Fatih yapar/Egedesonsöz. Seçimlerin ardından tüm Türkiye’de alınan oy oranları CHP’de krize neden olurken başta İzmir’de başlayan yangın devam ediyor. Parti içi muhalefetin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırması İzmir’deki muhalifleri de harekete geçirmişti. Başta eski vekiller Abdürrezzak Erten, Canan Arıtman, Selçuk Ayhan ve Kemal Anadol’un yaptığı sert açıklamalardan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu’nun da karıştığı ortaya çıktı. Belediye meclis toplantısı öncesinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda CHP’liler il yönetimini suçlarken belediye başkanlarının da kendilerinin devre dışı bırakılmasından şikayet ettiği öğrenildi.
 
YÜKSEL BEKLEMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Paris’te olması nedeniyle Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın önderliğinde toplanan CHP grubunu sakinleştirmek kolay olmadı. Seçim sonuçlarının ardından iyice gerginleşen ve tatmin edici açıklama yapılmasını bekleyen meclis üyelerinin karşısına Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel çıktı. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın grup başkanı olmasına rağmen toplantıya katılmaması dikkat çekerken Yüksel’in açıklamaları tepki topladı. Yüksel’in “Seçimlerde oylarımızı arttırdık. Gayet iyi bir sonuç çıktı” söylemine sinirlenen CHP Grubu, duruma tepki gösterdi. Yüksel’in konuşmasını yapmasının ardından apar topar salondan ayrılması da ortalığın karışmasına neden oldu.
 
İSTİFA ETSİNLER
Yüksel’in gruptan ayrılmasının ardından söz alan Karabağlar Meclis Üyesi Uğur Yelekli’nin, il yönetimine yüklendiği öğrenildi. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda 20 vekil çıkartacağı yönündeki açıklamaların gerçekleşmediğini belirten Yelekli toplantıda, “Daha önce ‘9. sıradaki kişiyi arayıp tebrik ettim. Yüzde 30’un altı başarısızlıktır. Çeker giderim’ diyenler var. Onların dedikleri gerçekleşmedi. Bırakıp gitsinler” dediği öğrenildi. Yelekli’nin ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm il başkanının meclis grubuna hitap etmesi gerektiğini savundu. Seçim sonuçlarını başarısızlık olarak nitelendiren Kürüm, “Konuşma yapıp gidiyorlar. Bizi dinleme gereği bile duymadılar. Böyle şey olur mu? Belediye başkanları seçim zamanında dışlandı. Mahalleleri bilmeyen vekil adayları ilçelere gitti. Nasıl anlayış” diyerek tepki gösterdiği ifade edildi.
 
Toplantıda ayrıca Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Necat Yılmaz’ın da alınan sonuçlara tepki gösterdiği, sorumlu olarak da il yönetiminin başarısızlığını gösterdikleri öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
parti emekçisi 15 Haziran 2011 Çarşamba 12:02

arkadaşlar hüseyin çalışkana laf söyliyeceğinize lord il başknına laf söyleyin belediye meclis grup toplantısına katılmadı.sizler nerdeydiniz o çalışkan 1992 den beri bu parti için çalışıyor emek veriyor.

Yorumu oyla      13      8  
anti savbaykalcı 15 Haziran 2011 Çarşamba 11:59

sayın baykal sen yüzdeler üzerinden konuşuyorsun ama adam oy veren seçmen sayısını 4 milyon arttırmış. ve sayın baykal'a tüm samimiyetim ile söylüyorum ki, sen hala partinin başında olsa idin  bile chp için hayal olabilirdi. kılıçdaroğlu geldi ne mi oldu sayın baykal? bazı şeyker hayaldi, gerçek oldu! eğer yeniden chp'nin başına geçerse gidip haydar baş'a oy veririm. yaparım bunu!

Yorumu oyla      14      6  
Hüseyin Çalışkan 15 Haziran 2011 Çarşamba 01:17

Sevgili Fatih, basına kapalı bir toplantıda aldığın bilgilerle yaptığın habercilik için seni tebrik ediyorum, benim ismimide kullandığın için keşke ne söylediğimi bana sorsaydın , ben ülkenin bu sıkıntılı sürecinde herkez'in dikkatli ve sorumlu olmasını, şahsi beklenti ve egolar üzerinden siyasi reaksiyonların tehlikeli olacağını ve partimizin bölünmelere karşı korumanın hepimizin görevi olduğunu.Bu seçimlerde CHP gücü'nün bilerek veya bilmeyerek yeterince sürece sokulmak istenmediğini ifade ettim. Yazının altında yorum yapan isimsiz "kişilere" isimlerinden utanmamalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'yi çok zor günler bekliyor hepimizin, hepimize ihtiyacı var. saygılarımla.

Yorumu oyla      12      6  
sizi 15 Haziran 2011 Çarşamba 01:00

sizi ATAMA ŞİKAYET EDİYORUMMM..CHP.YÜZÜ SİYAH İNSANLAR........

Yorumu oyla      13      9  
tepkili vatandaş 14 Haziran 2011 Salı 23:13

evet hüseyin çalışkan en son konuşacak insandır.seçim çalışmalarında kaç kere insan içine çıktı,çünkü halkın arasına giremiyorlar,tepkiler yüzünden.sevilmeyen saygı duyulmayan insanlar.bence onlar istifa etmelidir.bu partinin nimetlerini yediler doymadılar.düşsünler artık chp sinin yakasından...

Yorumu oyla      19      6  
Dosta Bak Düşman Arama 14 Haziran 2011 Salı 20:19

Demek ki CHP %30 veya üzeri bir oy alsaymış bu arkadaşlar oturup ağlayacakmış.

Yorumu oyla      20      10  
Deniz 14 Haziran 2011 Salı 17:03

huseyin çalışkan kendisi istifa etsin 2.lik bile basarisizliktir diyen kendisi.ben onları bu makamlar gittikten sonra görecek bakalım halkın esnafın arasında nasıl dolaşacaklar..

Yorumu oyla      25      8  
14 Haziran 2011 Salı 16:44

vay vay vay şu hüseyin çalışkana bakarmısınız sanki alınan oylar onların başarısıymış geçin siz onlarıda halkın içine giremiyorsunuz neden karşıyakada çalışmadınız esnafı dolaştığınızı kimse görmedi bakmayın sizin şak şakçılarınız sizi övüyor o koltuktan inince sizi kimse yarayıp soramaz bile karşyaka halkıda siz çok başarılısınız diye oy vermedi elit insanların yaşadığı yerlerde her zaman chp kazanır sade vatandaşta girse belediye başkanlığına kazanır yani ceket koysa chp kazanır karşıyakada

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sait: 6'yı göçmen oylarıyla çıkardık
Rıfat Sait, seçilmesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oylarının etkili ...
Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını ...
’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını ...
 
EXPO’nun başına kim geçiyor?
Yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Günay’ın İzmir’in ...
Böylesi ancak Türkiye’de olur!
Bağımsız milletvekili adayının oy kullandığı sandıktan kendisine tek bir oy bile çıkmadı.
Reuters Başbakan'ın ofisine girdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ...
 
‘Ya DP’ye geçecek ya da yeni parti kuracak’
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir ...
AKP'nin yerel seçim planı
CHP’ye kalesinde hasar veren Ak Parti’nin yerel seçimler için düşündüğü ...
AKP'nin yüzde 50 başarısının sırrı ne?
Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarda olmasına rağmen, özellikle CHP’nin ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva