HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 13:16

Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını belirterek CHP yönetimini eleştirdi.

Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok

İZMİR - Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin aldığı oy oranını beğenmeyen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. CHP'nin eski Genel Başkanı Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık'a seçim sonuçlarını değerlendirdi.
 
Kılıçdaroğlu'na "kendini kandırma" sözleriyle seslenen Baykal, sonuçları şöyle yorumladı: "Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP'nin oyu yüzde 29'du. Şimdi ise yüzde 26'ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu artırdı. Sorunu çözmek istiyorsak önce hastalığı doğru teşhis etmeliyiz. Başarılıyız deyip kendi kendini kandırmak büyük hatadır. Ortada bir başarı yok."
 
BAYKAL'DAN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Baykal, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yakın kurmayları ile biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yenişafak gazetesinin haberine göre Baykal, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki isimleri ise eleştiri bombardımanına tuttu.
 
"Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar. Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. 'Çık televizyona tartışalım' denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Adaylar medyanın yönlendirmesiyle belirlendi. Hiçbiri doğru düzgün çalışmadı. Bizim zamanımızda oylarımız yüzde 28 olarak görülüyordu. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
leyla 15 Haziran 2011 Çarşamba 07:18

Eleştirmeye hakkı olan insanlar ancak parti için çalışanlar olabilir,çalışıyor gibi görünüp içten içe kuyu kazan 13 haziranda da derdinin parti değil çıkar olduğunu belli edenler değildir.İşte biz burdan kaybediyoruz AKPde böyle değil adamlar içte birbirinide yese dışarıya sağlam duruyorlar.Ama chpliyim diyen niceleri bizi içten bitiriyorlar.Bunu söyleyen baykal neden listesini kendisi oluşturduğu antalyadan 2.parti çıktı abaca?

Yorumu oyla      14      8  
ERDOĞAN SEYHAN 15 Haziran 2011 Çarşamba 06:48

BU FİLM YABANCI DEĞİL. SAYIN BAYKAL DA HER SEÇİMDEN SONRA BAŞARILI OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU. İSTİFA SESLERİNE KULAĞINI TIKIYORDU. ANTALYADA NİÇİN KAYBETTİ?

Yorumu oyla      15      8  
ULAŞ GÜNEN 15 Haziran 2011 Çarşamba 00:03

Kardeşlerim, dövülerek hırpalanarak aşağılanarak dayak yiyerek büyümüş çocuklarız, bugün Türk Siyasi Hayatı’nda adını bildiğiniz lider kadrosunun hepsi ‘soğuk savaş’ yıllarının siyasetçileridir, mutluluğumuz şu ki Allah önümüze bir kapı açtı, artık kukla gaddar kahya cahil düzenbaz siyasilerden kurtulabiliriz müjdesi önümüze çıktı ve şimdi mutluluktan havalara uçuyoruz. Zaman mutluluğumuzla alay edilecek zaman değil, bazı insanlar dünyaya zamansız gelmiştir ve başka dünyanın çocuklarıdır, zehir, yaşadığımız kirli geçmiş bilinen siyasetin beynimize güvensizlik aşılamasıyla vücudumuzu sardı bu yüzden hepimiz olumsuz bozuk konuşuyoruz.. Önümüzde bambaşka bir siyaset bizi bekliyor, buz denizlerini tanımadığımız için önce ürkeriz, ama saftır, sessizdir, sizi dinlendirir. Yeter be, korkularımızı gizleyerek yaşayamayız. Siyasetin karanlık ağzı. değil özel hayatlarımızı, tüm ülkeyi teslim aldı.. Anlayın artık pervasız eleştirileriniz sizi ayakta tutmayacak, cahil bir küstahlıkla üç dört kelime etme uğruna yani tembelliğin sıkıştırdığı kişilik spazmlarıyla büyük siyasi kararlarla alay etme hakkını kimsede ve önce kendinizde görmeyin, tarihi günlerin arifesinde yaşıyoruz. Şimdi anında kavrayan üstün zekamız varsa eğer hemen devreye girmeli ve Kemal Kılıçdaroğlu ismine cesaretle sahip çıkabilmeliyiz. Artık siyasi atmosferi kirleten, insanları yıldıran, ülkeye çaresizlik üreten tüm siyasetçilere, karşı bir siyaset için ‘adayım’.. Neye adayım; Demirellerden, Mesut Yılmazlardan, Tansu Çillerlerden, Tayyip Erdoğanlardan, Özallardan, hepsinden yılmış tırsmış ve çaresizlik öğrenmiş ben, artık bunlara karşı ‘siyasi olarak kendimi yükümlü hissediyorum. Hepimiz taşıdığımız tek tek bireysel enerjilerimize güvenmek zorundayız, Kılıçdaroğlu’nun ‘cesareti’ Türkiye’nin CHP’nin önünü açmıştır, hepimizin tüm siyasi hayatımızı temize çekme günü bugündür.. Bozgun üstüne bozguna uğradığımız geçmişe lanet olsun.. Heyecanlı ve ağlamaklı bir ses tonu gırtlağımda düğümleniyor. Kılıçdaroğlu’nu yüz yüze görmüş ve bir kez olsun telefonda dahi konuşmuş değilim.ama bu isme şiddetle sahip çıkmalıyız.

Yorumu oyla      14      8  
erkan tek 14 Haziran 2011 Salı 22:16

tarık kardeş katılmasamda saygın doğru ve güzel .bunlar chp barajaltında boğulmalıdır diyen ecevite özen gösterdiler bu partiye ömür veren baykalı sayamadılar baykalında çok umrunda ya.

Yorumu oyla      17      9  
Tarık 14 Haziran 2011 Salı 20:36

Sayın baykalın devlet adamlığına genel başkanlığına bir şey demeyeceğim.Bu partiye hizmet etmiş emeği geçmiş biri.Teşekkür ediyorum.Şunu hiç düşündünüz mü 35 yıldır çankırıya Genel başkan gitmemiş.Örgütler paramparça.Kimse kimseyi sevmiyor,Sayın Baykal ve Önder bey ekibi alanlara inmeden bir kaç klasik sözlerle laiklik,ordu vs söylemleriyle günü ve milletvekilliği koparan davranışlarının suçunu bu parti çekmek zorunda mı?Ne verdiler ve ne istiyorlar.Hep yüzde 20 lerde kalıp insanların dertlerine tepeden bakmayı mı?Ben İdolijisini Tam bağımsız bir Türkiye diyen Atatürk ilke ve devrimlarine sahip çıkan çağdaş bilimsel çözüm üreten ve insanların umudu olan ,Türk siyasetine Önderlik eden bir parti düşüncesişni savundum savunacağım.Gerisi otursun oturduğu yerde.Teşekkür.

Yorumu oyla      21      7  
erkan tek 14 Haziran 2011 Salı 19:46

varmı kardeşim ben kılıçdaroğlunu SEVMİYORUM. BEN EGELİYİM SEVMEK ZORUNDAMIYIM SİNSİ ADAMI

Yorumu oyla      18      13  
Erkan Tek''e 14 Haziran 2011 Salı 16:23

Sana katılıyorum Erkan. Bu adamlardan br şey olmaz. Bunlar Baykal'ı anlayabilmiş olsalardı bugün bu hezimeti zaten yaşayamazdık. Ben Baykal'ın yerinde olsam otururum oturduğum yerde ne mücadelesiymiş bu insanların birlik beraberliği vatanın bölünmez bütünlüğü için savaş vereceksin bi de bunların diline düşcen. Alah hepinizi bildiği gibi yapsın. Ayop günah be.

Yorumu oyla      19      21  
buraj 14 Haziran 2011 Salı 15:14

şimdi gayet net anlaşılıyor neden senelerce CHP nin ileri gidemediği.Bu zihniyet yönetti işte.Yazıklar olsun sana Baykal.Sana ve ekibine.Bu yaptığın düpedüz kendi partini satmaktır.Kılıçtaroğlu seni adam yerine koyup partide bıraktı sıfatına hürmeten.Belkide evine göndermeliydi.Yazık sana.Çatlasanda patlasanda o yönetimde olamayacaksın artık.

Yorumu oyla      32      14  
erkan tek 14 Haziran 2011 Salı 14:50

saygısızlar bdplilere gösterdığıniz saygıyı baykaldan esirgiyosunuz kılıçdaroğlu bom boş be baykalın kültürü yeter baykalın eksisi hazır kıta teteikçisi yok mezhep bağı yok kaseti bi yakınızla olmadıktan sonra niye sizi ilgilendiryor

Yorumu oyla      21      28  
14 Haziran 2011 Salı 14:25

sayın baykal siyaset biliyorsan chp bu gün senin açıklamanla yüzde yirminin altına düştü bunu yapmaya hakkınız yok anlayın artık siz yoksunuz

Yorumu oyla      31      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını ...
EXPO’nun başına kim geçiyor?
Yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Günay’ın İzmir’in ...
Böylesi ancak Türkiye’de olur!
Bağımsız milletvekili adayının oy kullandığı sandıktan kendisine tek bir oy bile çıkmadı.
 
Reuters Başbakan'ın ofisine girdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ...
‘Ya DP’ye geçecek ya da yeni parti kuracak’
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir ...
AKP'nin yerel seçim planı
CHP’ye kalesinde hasar veren Ak Parti’nin yerel seçimler için düşündüğü ...
 
AKP'nin yüzde 50 başarısının sırrı ne?
Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarda olmasına rağmen, özellikle CHP’nin ...
CHP’nin kapısı Erdoğan’a açık ancak…
Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği konusunda balkon konuşmasında kapılarını ...
Anket şirketlerinde sonuçları kim bildi?
AK Parti'nin yüzde 50 ile kazanacağını en doğru tahmin eden araştırma şirketi ANDY-AR oldu.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva