HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 13:09

’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’

AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısında, seçim sonuçlarına bir çok sandığa itiraz ettiklerini ve Konak Tünel projesinin 1 hafta sonra projelendireceğini açıkladı.

’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’

İZMİR - Genel seçim sonrasında İzmir'deki basın kurumlarının temsilcileriyle biraraya gelen Yıldırım, iyi bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek kente yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı.
    
Seçim sonuçlarıyla ilgili parti olarak il seçim kuruluna itirazda bulunduklarını ifade eden Yıldırım, ''İzmir'de her iki bölgeden de birçok sandık sonucuna itiraz ettik'' dedi. Kentte alt geçit, yol gibi kolay aşılabilecek konuların bile efsane haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, bunları yapmanın belediyenin işi olduğuna dikkat çekerek ''Neticede yapılacak. Belediyenin işidir diye bir şey yok. Vatandaşın ihtiyacı varsa 'belediyenin işidir ben karışmam' diyemem. Yapamazsan müsaade edeceksin yapacak olan yapsın'' dedi.
    
İzmir körfeziyle ilgili düşünceleri sorulan Yıldırım, büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaların içeriğini bilmediğini, büyük körfez projesini belediyenin tek başına yapmasının mümkün olmadığını söyledi.
    
Yıldırım şöyle konuştu: ''Bu tip konularda çıkan çamurun döküleceği yer konusu sorun oluşturuyor. Haliç'te yaptığımızı yapabiliriz. 5 milyon ton çamuru alıp Eyüp sırtlarında bir yere verdik sonra orayı parka dönüştürdük. Ama İzmir'deki bu projenin detayını bilmiyorum.
    
İzmir'in acil konusu katı atığın yakılması, enerjiye dönüştürülmesi, körfez kanalından çıkan ve arıtılan çamurların yakılmasıdır. Şu anda depolama sorunu var. Körfezde çamurun üzerine kireç atıyorlar, kireç yağmurla eriyor. Körfezde koku yapıyor. Bu yöntem sürdürülebilir bir yöntem değil.
    
Başkan (Aziz Kocaoğlu) artık yavaş yavaş dosyalarını bize açacak, biz de dosyalarımızı ona açacağız. Beraber işlere girmemiz lazım. Dosyaları derken de müşterek yapacağımız projeleri kastediyorum. Milletin, İzmirlinin işi için bizde siyaset olmaz.''

Konak tüneli projesi bu dönem biter
Mürselpaşa ile Konak arasında yapımı düşünülen tünelin projelerini hemen başlatacaklarını, bu projenin işe başlandıktan sonra 2.5 yılda tamamlanacağının altını çizen Yıldırım, ''Bu işin projesi önümüzdeki hafta başlıyor. Hedefimiz belediyeyle sorun yaşamazsak bu dönemde bitmesi. Güzergahla ilgili sondaj çalışmaları yapılacak. Makine çalıştığı zaman binalarda göçük olabilir, risk oluşturabilir diye güzergah boyunca tünellerin geçtiği yerin üzerinde kısmi geçici kamulaştırma yapmak gerekir. Benim çılgın projem bu. Körfez geçişi de bana göre büyük proje ama onun yapımı bu projeye göre daha kolay. Çalışmaya başladıktan sonra projeyi 2.5 yılda tamamlayacağız'' diye konuştu. İzmir'in EXPO 2020 adaylığını önemsediklerine dikkat çeken Yıldırım, EXPO ile ilgili yasal düzenlemeye gidileceğini sözlerine ekledi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 17 Haziran 2011 Cuma 18:43

bingöllü hakan mademki herşey devlet parasıyla yapılabiliyordu neden başkanınız,başkanlarınız bu güne kadar 1 çivi bile çakmadı bu şehre..izmir dışına bi çık da şehir gör..burası koca bi köy haline geldi sizin gibi dar fikirliler yüzünden...

Yorumu oyla      13      7  
Hasan 15 Haziran 2011 Çarşamba 01:09

Sayın Bakan iyi niyetli olarak İzmir' e yapmak istediğiniz hizmetler, Mimarlar odası tarafından mahkeme kararıyla durdurtulur. Burası İzmir burada işler böyle yürür yani yürümez. Bknz.Basmane çukuru.

Yorumu oyla      17      15  
bingöllü hakan 14 Haziran 2011 Salı 22:53

erbil 1955 sen lafı nerenden anlıyorsun,,,cahilce konuşma,,asıl sende gocunan bişeyler var belliki bişeyler batmış,,,,bizim yorumumuzdanda belliki bizde hizmet ve icraat istiyoruz,,,evet benim beynim var ve aslanlar gibi özgür irademlen oy kullandım,,,başkaları gibi bir menfaat için değil,,,,

Yorumu oyla      16      12  
izmir 14 Haziran 2011 Salı 22:34

haydı bakanım başlatında susturun iş bilmeyenleri izmir yatırım görsün

Yorumu oyla      20      17  
ÜNAL ÇETİN 14 Haziran 2011 Salı 19:29

BIRAKIN ARTIK ŞU ÇILGIN PROJE SAFSATASINI ÖNCE İNSANLARIN CEBİNE PARA KOYUN KARNINI DOYURUN ÇIKARIN İNTİBAK YASASINI, ÇIKARIN İNSAN GİBİ YAŞANACAK ASGARİ ÜCRETİ VB. İŞTE BİZİM ANLADIĞIMIZ PROJE BU.

Yorumu oyla      24      15  
doğrucu davut derki 14 Haziran 2011 Salı 18:42

projeler güzeldi. şimdi yapalım bunları olalım mest. yüksel morarsın,bayır sararsın.hasan karabağ olsun mort.levent ölçer görevden alınsın.hasana kelepçe takılsın.çıkmasın dışarı tam 100 yıl kalsın.bayraklı olsun ampul ve izmire yön versin.allah yar ve yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      16      14  
ERBİL1955 14 Haziran 2011 Salı 17:54

sayın " bingöllü hakan" yorumun çok saçma olmuş sanki içinizde bir acı varmış gibi biz bu hizmetleri özledik onun için susup, bekleyeceksin hizmet alamadığında" beynin var oyum chp" ye deyip oyunu vereceğin yere veririsin şimdi sizin susma zamanınız susun ve başınızı önünüze eğin. ve hizmet vereni alkışlayın alkışlamakta bir erdemdir.

Yorumu oyla      21      16  
İnci 14 Haziran 2011 Salı 17:49

Sayın bakan,projeleri için seçildi.Bayraklıda çoğumuz bunun için oy verdik.Bayraklı AKP ilçe teşkilatı bizden oy istemedi.Semtimizden bile geçmedi.Sadece parti şarkısı söyleyen araçlar geçti.Bundan sonra icraat.Hep beraber bakıp göreceğiz..

Yorumu oyla      18      14  
bingöllü hakan 14 Haziran 2011 Salı 15:43

sn bakan bu hizmetleri babanızın hayrına yapmıyorsunuz bu millet size yetki verdi zaten dokuz yıldırda vermişti mecbur yapacaksınz,,yine bizim paramızlan yapacaksınız o yüzden farklı durumlara çekmeyiniz anlayış ben yaparım istedimmi yaparım olmazsın,,,hizmet yapın yeter,,,

Yorumu oyla      28      20  
14 Haziran 2011 Salı 15:08

sn bakan, izmir'de herkes birbirinin paçasını tutar. o yüzden işiniz zor. üstelik, 2-3 yıldır otobanı kullanmalarına rağmen izmir'e çivi çakmadınız der. -lütfen 2005-2006'daki altınyol trafik rezaletini hatırlayın!- işte bu yüzden içi hizmet aşkı ile yanmayan kişilerin izmir'de işi hep zordur. yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      27      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EXPO’nun başına kim geçiyor?
Yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Günay’ın İzmir’in ...
Böylesi ancak Türkiye’de olur!
Bağımsız milletvekili adayının oy kullandığı sandıktan kendisine tek bir oy bile çıkmadı.
Reuters Başbakan'ın ofisine girdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ...
 
‘Ya DP’ye geçecek ya da yeni parti kuracak’
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir ...
AKP'nin yerel seçim planı
CHP’ye kalesinde hasar veren Ak Parti’nin yerel seçimler için düşündüğü ...
AKP'nin yüzde 50 başarısının sırrı ne?
Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarda olmasına rağmen, özellikle CHP’nin ...
 
CHP’nin kapısı Erdoğan’a açık ancak…
Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği konusunda balkon konuşmasında kapılarını ...
Anket şirketlerinde sonuçları kim bildi?
AK Parti'nin yüzde 50 ile kazanacağını en doğru tahmin eden araştırma şirketi ANDY-AR oldu.
Yüksel: Sadece çalışan hesap sorsun
Ypılan eleştirilere yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva