HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 13:49

Sait: 6'yı göçmen oylarıyla çıkardık

Rıfat Sait, seçilmesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oylarının etkili olduğunu belirterek, "AK Parti'nin 6 milletvekili çıkarmasına kimse ihtimal vermiyordu. Balkan ve Rumeli göçmeni hemşerilerimin oylarıyla biz bunu başardık" dedi.

Sait: 6 yı göçmen oylarıyla çıkardık

Fırat Soylu/Soner ÇağlarEgedesonsöz - İzmir 1. Bölgede CHP ile aynı sayıda milletvekili çıkaran AK Parti'de alınan 6 milletvekilinin sevinci yaşanıyor. Sandık sonuçlarında kıyasıya bir rekabetin yaşandığı 1. Bölgede 2 bin 500 oy farkıyla milletvekilliğini yakalayan AK Parti 6. Sıra milletvekili adayı Rıfat Sait, büyük çekişmeye sahne olan seçimlerde sonucu Balkan Göçmeni seçmenlerin oyunun belirlendiğini söyledi. CHP'nin 1. Bölge 7. Sıra milletvekili adayının da Balkan kökenli Aydın Özcan olduğunu hatırlatan Sait, "Rumeli ve Balkan göçmeni seçmenlerimiz tercihini AK Parti'den yana kullandı. Zaten en iyi seçilebilir sırada olan adayın desteklenmesi yönünde Balkan Göçmeni Dernekleri'nin ortak kararı vardı. Benim sıramda CHP adayından öndeydi. Milletvekili seçilmemde bana gösterilen destekten ötürü tüm Balkan göçmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

CHP ADAYI ÖZCAN AZ FARKLA KAYBETTİ
İzmir 1. Bölge seçimleri farklı bir yarışa da sahne oldu. AK Parti'nin Balkan kökenli adayı Rıfat Sait ile CHP'nin Balkan kökenli adayı Aydın Özcan arasındaki seçimi 2 bin 500 oy belirledi. AK Parti'nin 6. Sıradan aday gösterdiği Sait, CHP'nin 7. Sıra adayı Özcan'ı 2 bin 500 oy farkı ile geride bırakarak meclise girme başarısı elde etti. İzmir 2. Bölgede 7 milletvekili çıkarmayı başaran CHP, 1. Bölgede oy farkını artıramayınca 6'da kaldı. CHP'nin 7. Sıra adayı Özcan, çok az bir oy farkıyla milletvekilliği koltuğunu bir diğer Balkan kökenli aday olan Sait'e kaptırdı.

SONUCU GÖÇMEN OYLARI BELİRLEDİ
CHP ile aynı sayıda milletvekili çıkararak önemli bir sonuç elde ettiklerini söyleyen Rıfat Sait, şuna kadar CHP'den seçim sonuçlarına herhangi bir itirazın gelmediğini, gelmesi halinde ise sonucun değişmeyeceğini savundu. Buca, Gaziemir, Torbalı gibi Balkan kökenli seçmenin yoğunlukta olduğu ilçelerde birinci parti çıktıklarını hatırlatan Sait, göçmen seçmenden gelen oylar sayesinde 6. Milletvekilinin çıktığını belirtti. Sait, "İyi bir seçim süreci geçirdik. Balkan ve Rumeli kökenli İzmirli hemşerilerimiz bizi tercih etti. Bize göstermiş oldukları bu büyük destekten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra İzmir'imize ve Türkiye'mize hizmet etmek için çalışacağız" diye konuştu.

MECLİS ÜYELİĞİNİ BIRAKMIŞTI
Buca Belediye Meclis üyeliği görevinden parti Genel Merkezi'nin aldığı temenni kararına rağmen istifa ederek aday olan ve 6. Sıradan listeye giren Sait, aday olmadan önce Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü ve adaylığının bu görüşme sonunda kesinleştiğini söyledi. İzmir'de yaşayan Balkan ve Rumeli Göçmeni Dernekleri'nin seçimler öncesi milletvekili aday listelerinde yer alacak Balkan kökenli adaylara destek verme kararı aldığını hatırlatan Sait, "Federasyon ve Dernek yöneticilerimiz en iyi sırada aday gösterilecek isimlere destek vereceklerini açıklamıştı. Ben AK Parti'den 6. Sıradan aday gösterildim. CHP adayı arkadaşımız ise 7. Sıradan aday gösterildi. Benim meclise girme şansım daha yüksekti ve İzmirli hemşerilerimiz de tercihini benden yana kullandı" dedi.

CHP İTİRAZ İÇİN DEĞERLENDİRME YAPIYOR
İzmir 1. Bölge seçimlerinin çok çekişmeli geçtiğini de söyleyen ve "İzmirli, Bucalı ve Balkan göçmeni bir isim olarak büyük destek gördüm" diyen Sait, 1. Bölgede yer alan ilçeler arasında Balkan kökenli vatandaşların ağırlıklı yaşadığı ilçelerde AK Parti'nin birinci parti çıkmasında adaylığının büyük etkisinin olduğunu da vurguladı. AK Parti'nin İzmir 1. Bölgede 6 milletvekili çıkarmasına seçim öncesi kimsenin şans tanımadığını dile getiren Sait, "Biz maça 1-0 yenik başladık. Ancak çok iyi bir seçim kampanyası sergileyerek maçı çevirdik ve kazandık. Bundan sonra İzmirlilerin yanı sıra Balkan kökenli vatandaşlarımızın da sorunlarını mecliste takip edecek birisi var" diye konuştu.AK Parti'ye karşı çok az bir oy farkı ile milletvekilliğini kaybeden CHP 7. Sıra milletvekili adayı Aydın Özcan ise, itiraz için henüz başvurmadıklarını parti yetkililerinin incelemelerinin sürdüğünü söyledi.

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Ali Aşlık
Parti tabanımızla birlikte ciddi bir çalışma yaptık. Sayın Bakanlarımız da bize medya desteği verdiler. Güzel bir netice aldık. Ama daha da güzel olabilirdi. Canla başla çalıştık. Daha iyi sonuçlar için ortam hazırdı. Bildiğiniz gibi iyinin de iyisi vardır. Biz daha iyisini istiyorduk. Sonuçları küçümsemiyorum. İzmir’de çok önemli sonuçlar aldık. Gördüğüm kadarıyla görüntüden çok birebir çalışma daha etkili oluyor. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen tüm vekil arkadaşlarım bu birebir çalışmaya ağırlık verecektir. Çünkü son 10 günde biz pilot bölgeler seçerek birebir çalıştık ve iyi sonuçlar aldık. Seçim bölgemiz olan 1. Bölge anketlerde geride gözüküyordu ancak öyle olmadı. Yarından itibaren de seçim bölgeme giderek teşekkür ziyaretlerine başlıyorum. İlk ziyaret Selçuk ilçesine olacak.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Hamza Dağ:

Seçimden çok güzel sonuçlar ortaya çıktı. İzmir’inn tek bir partinin kalesi olmadığı görüldü. İyi bir çalışyma ile halka kendimizi anlatabildiğimizde İzmirlileri’n AK Parti’ye olan teveccühleri olduğu görüldü. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Canla başla çalışacağız. Yerel seçimlere kadar da beklemeyiz. Bizler İzmirliyiz. Kentimizde önümüzdeki süreçlerde daha iyi hizmet verebileceğimizi düşünüyorum. İzmirlilerin de bize olan güveni artacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını ...
’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını ...
EXPO’nun başına kim geçiyor?
Yeni kabinede görev almasına kesin gözüyle bakılan Ertuğrul Günay’ın İzmir’in ...
 
Böylesi ancak Türkiye’de olur!
Bağımsız milletvekili adayının oy kullandığı sandıktan kendisine tek bir oy bile çıkmadı.
Reuters Başbakan'ın ofisine girdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler ve değerlendirmeler yaptığı ...
‘Ya DP’ye geçecek ya da yeni parti kuracak’
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir ...
 
AKP'nin yerel seçim planı
CHP’ye kalesinde hasar veren Ak Parti’nin yerel seçimler için düşündüğü ...
AKP'nin yüzde 50 başarısının sırrı ne?
Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarda olmasına rağmen, özellikle CHP’nin ...
CHP’nin kapısı Erdoğan’a açık ancak…
Kılıçdaroğlu anayasa değişikliği konusunda balkon konuşmasında kapılarını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva