HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2011 Cumartesi - 13:56

Öztürk'e 'bayrak' suçlaması

Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ve Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’ın, partiden ihracı ile ilgili disiplin sürecini yürüten İl Disiplin Kurulu bu kez iddia makamını dinledi. Öztürk ile ilgili şok bir iddianın daha disiplin gündeminde yer aldığı öğrenildi. Öztürk “Nankörlük yapıyorlar” dedi.

Öztürk e  bayrak  suçlaması

Can Özlü/Egedesonsöz - Seçimlerin ardından Chp’de yaşanan iç tartışmalar sonunda Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk çeşitli suçlamalarla İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Ağırbaş ve Öztürk, geçtiğimiz günlerde yapılan İl Disiplin Kurulu toplantılarında ifade vermiş, kendilerini savunmuştu. Disiplin süreci ile ilgili son kararını 11 Eylül’de verecek olan İl Disiplin Kurulu, bu kez iddia sahiplerini dinledi. Yapılan toplantılar sırasında, Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ile ilgili şok bir iddianın daha gündeme geldiği öğrenildi.

TANIKLAR DİNLENDİ
İki başkanı, kesin ihraç talebi ile disipline sevk eden CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ödemiş İlçe Başkanı Öztürk’ün, parti aleyhine çalıştığını öne süren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eski meclis üyeleri ve Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’ın kendisine hakaret ettiğini iddia eden Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener ile yine Ağırbaş’ın kendini dövdürdüğünü savunan eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Günay Can, İl Disiplin Kurulu’na ifade verdi.

POSTER YAKTI İDDİASI
11 Eylül’e kadar devam edecek olan disiplin sürecinde, Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ile ilgili ilginç bir iddianın da disiplin dosyasına girdiği öğrenildi. Seçim döneminde parti aleyhine propaganda yürütmek, parti organları ile uyumlu çalışmamak gibi çeşitli suçlamalar ile karşı karşıya kalan Öztürk’ün “parti bayrak ve posterlerini dereye atıp yakmak­” suçlaması ile de karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. İddianın, dün ifade veren eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş imzası ile disiplin gündemine getirildiği iddia edildi. Öztürk’ün, seçim döneminin ardından parti bayrak ve posterlerini, gençlik kolları üyeleri aracılığı ile dereye attığı sonra da yaktığı öne sürüldü.

NANKÖRLÜK YAPIYORLAR
Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ise egedesonsoz.com’a yaptığı açıklamada, aleyhindeki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Poster ve parti bayrağı yakmak ile ilgili iddianın disiplin gündemine girmesini ilk kez duyduğunu ifade eden Öztürk “Böyle bir şeyi öne sürmelerine çok şaşırdım. Ben 50 yıllık partiliyim. Bu tür ufak hesapların peşinde koşmaları çok anlamsız. Yakılanlar, Genel Başkanımızın katıldığı Tarım Mitingi sonrası ıslanan, küflenen ve depoda yer kalmadığı için imha edilmesi gereken eski poster ve parti bayraklarıdır. Konu ile ilgili olarak Gençlik Kolları üyelerini de şahit gösterebiliriz. Tarım mitingi olduğunda ıslanıp küflendiler. Koku yaptıkları ve depoda yer kapladıkları için iyilerini ayırdık. 6- 7 çuval oldu, imha ettik. Ben 3 günlük adam değilim. ‘İyilerini ayırın, kötülerini atın’ dedim. Bugüne kadar herkese iyilik yaptım. Bu yaptıkları nankörlük. Apartman yöneticisi olamayacak adamların elinden tutarak belediye başkanı yaptım. Biz bazıları gibi, parti barajı aşamadığı zamanlarda bırakıp kaçmadık. Beni seçimle geçemeyeceklerini bildikleri için ayağımı kaydırmaya çalışıyorlar. Fırsat vermeyeceğim” dedi.

SON KARAR 11 EYLÜL’DE
Dünkü toplantıda ifade veren taraflar, öne sürdükleri iddialar ile ilgili kurula bilgi verirken, şikayetler hakkında hazırladığı dosyayı daha önce İl Disiplin Kurulu’na teslim eden İl Başkanı Tacettin Bayır, devam eden süreçle ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi. Daha önceki toplantılarda, hakkında şikayet bulunan ilçe başkanlarına söz hakkı veren disiplin kurulu üyeleri, iddia makamı ve tanıkların da ifadelerinin alınmasının ardından en geç 11 Eylül’de nihai kararını açıklayacak. Çıkacak her türlü sonuca göre, taraflar Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eriş,güriş,keskin lere 22 Ağustos 2011 Pazartesi 23:54

aşagıda belkide 40 yorum var hepsi aleyhinize boşa kürek çekiyosunuz sürüden ayrılanı kurt kapar ezildiniz kaybettiniz şimdiden öztürk gene lider artık siyaset yapmayacagım diyor kendisi ama sizler ve sizin gibiler adamı tetikliyor bu kongrede aday olursa öztürk şasırmam size inat olur bence olmasada onu tanımayan degil ilçe başkanlığını ödemişte simit satamaz oda öztürk farkı siz akşamlar ayran için rüyalarınız uzun sürsün yazık okadar siyasetin içindesiniz daha öğrenememişinz vahh ki vah size

Yorumu oyla      23      6  
ADD 22 Ağustos 2011 Pazartesi 21:34

ADD ÖDEMİŞ SEÇİMİNİ ARAŞTIRIN ERİŞ NASIL BŞK OLDU KAÇ OYLA KİMLERİN OYUYLA ZAR ZOR

Yorumu oyla      26      8  
ERİŞE 22 Ağustos 2011 Pazartesi 21:20

AYTUNU ATARSA GENEL BAŞKANI SİNKAF EDERİM DİYEN SEN DEĞİLMİSİN ROZETİNİ İSTEDİKLERİNDE VERMEDİM DEMEDİNMİ TACO BU İ.... KİM KAYDETTİ DEDİM DEMEDİNMİ ÇİFTÇİ MİTİNGİ GÜNÜ BUNLARI KONUŞMADINMI ERİŞ ANLATTTT BUNLARI ANLAT LİSTE AÇİKLANDİĞİNDA ALAATTİN İÇİN DANSÖZMÜŞ DEMEDİNMİ ÇALIŞSIN İ...AYTUN DEMEDİNMİ VE EN ÖNEMLİSİ DİNLE SAF BEKİR DİNLEE BUNU TACO MEMET ÇAKTIRMA BEN EMİNİ YERİM SEN BAŞKAN OL BEKİR ADAY OLAMAZ İŞ SANA KALIR ALAATTİNE BOZULMA DEYİP ANLAŞMADINIZMI

Yorumu oyla      27      7  
öztürkün yakını 22 Ağustos 2011 Pazartesi 20:15

rumuzla yazmazdım ama vardır bir engelleyen sebebi siz zaten tanırsınız beni.sizlere erişe gürişe hep saygılı davrandım ama DEĞMEZMİŞSİNİZ.BİR ÖZTÜRK GİDER DAHA İYİSİ GELİR VE İNANIN TEK AMACI SİZ OLURSUNUZ SAYGI DUVARINI AŞMAYIN SİZİ O ACEMİ TACONUZ BİLE KURTARAMAZ KELİN MERHEMİ OLSA SAÇINA SÜRER.

Yorumu oyla      24      7  
yine izmirdenn:)) 22 Ağustos 2011 Pazartesi 14:48

Hikmet Bey ; tanısan insanları emin olki ne zenci nede arap olmalarını istersin biraz daha düşü neden arap olmasın aman haaa diyeee:))

Yorumu oyla      20      6  
hikmet güriş 22 Ağustos 2011 Pazartesi 13:18

izmir den rumuzlu kardeşim kimliğini açıklada arap mısın zencimi biz karar verelim kimliksiz olmayın arkadaşlar.varsa yüreğiniz kimliğinizle yazarsınız.diğer kimliklsizlerede sözüm aynıdır.

Yorumu oyla      13      21  
İzmirden 22 Ağustos 2011 Pazartesi 11:32

Yani anlayacağın hikmet bey ,şuanda seçim olsa koy erişi baaşkan adayı olabilecek mi diye bir sor kendine ..İzmirdeki ne kadar chp li başkan varsa ödemiş te dahil hepsinin yüzünden kaybedilecek bu seçim..Hepsinin burnu havada makam arabaları camları filmle kaplanmış..neyse be kardeşim Ödemiş İzmirden güzel görünüyor..

Yorumu oyla      23      7  
hikmet güriş e 22 Ağustos 2011 Pazartesi 11:20

yaw kardeşim insanlara kod adı falan diyen adamsın.Sen kendin diğer haberlere kod adıyla yorum yapmıyormuydun boyuna posuna yazık be abim..Güldürme kendini.hayatında attığın bir hukşat ödemişte seni basketbolcu sandılar ama bilseler:)))

Yorumu oyla      26      10  
izmirden 22 Ağustos 2011 Pazartesi 11:15

Hikmet bey merhaba; Temizlik nasıl yapılır nerde olur insanlar sizden öğrenecekse vay Ödemişin haline.Seçimleri Sayın Mehmet Eriş katkısı sayesinde kazanmışız öyle söylemişsiniz,siz siyasetin S sinden anlıyorsanız ben arap olayım:) Kardeşim hadi Ödemiş eriş sayesinde Tüm İZMİR bayındır hariç merkez ilçe ve dış ilçeleridemi eriş kazandırdı güldürmeyin kendinizi.AKEPENİN yanlış siyaseti tehditçi siyaseti sayesinde kazanıldı bu seçim ,ha bu arada milletvekili olmak için koştu babasının hayrınadeğil

Yorumu oyla      24      8  
Arif ÇALIŞKAN 22 Ağustos 2011 Pazartesi 02:36

Böyle gülünç,çocukların bile inanmıyacağı,iddilarla bir ilçe başkanını suçlamayın.Dürüst olun,ağzınızdaki baklayı çıkarın deyinki Emin Öztürk'ün suçu Baykalcı olmak,suçu kurultay istemek ve kurultaya imza vermek deyin.Partisini çok seven,partiyi hiç satmayan,ve 50 yıllık CHP liye Bayrak yakmak gibi saçma sapan iddilarla partiye zarar vermeyin.Ödemiş'de Olağan ilçe kongresinde,seçilecek,ilçe başkanı olacak kişi CHP sini satmamış ve CHP sinden kaçmamış biri olacak.CHP Ödemiş Genç.Kol.Eski İlçe Bşk

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkan bloğunda ‘siyaset’ çatlağı
Genel seçimler öncesi bir araya gelerek ‘Balkan Platformu’nu oluşturan ...
Erdoğan yardımları elleriyle dağıttı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'nin Cezire bölgesinde Kızılay tarafından ...
Demirtaş: PKK bana göre iyi yapmıyor
Son dönemde giderek artan saldırılar nedeniyle PKK’yı eleştiren BDP Grup ...
 
Bakanlar 'ev'leniyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Urla’dan ev aldığını, kabinenin diğer ...
Moroğlu ve Türeli çiftçi turlarında
CHP’nin İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Rahmi Aşkın Türeli İzmir ...
Akay ilçe başkanlarıyla iftarda buluştu
Çalışmalarına Ramazan programlarıyla birlikte yoğun bir tempoda devam ...
 
Yeni MYK ses verdi görüntü yok
Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan ...
Başkan Keskin de disiplinde ifade verecek
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nda ifade verecek olan İl Başkanı Tacettin ...
Taze danışmana karpuz tezgahı soruşturması!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın, Siyasi Başkan Danışmanı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva