HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2011 Perşembe - 16:45

Taze danışmana karpuz tezgahı soruşturması!

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın, Siyasi Başkan Danışmanı olarak görevlendirdiği Ömer Eşki’nin, seyyar karpuz tezgahı meselesi yüzünden bir ilçe yöneticisine hakaret ettiği iddia edildi. Eşki ile tartışan ilçe yöneticisi Hüseyin Polat, konuyu disipline havale etti.

Taze danışmana karpuz tezgahı soruşturması!

Can Özlü/Egedesonsöz/Özel - Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın, geçtiğimiz haftalarda göreve getirdiği çiçeği burnunda Siyasi Başkan Danışmanı Ömer Eşki ile CHP Bornova İlçe Yönetimi’nin arası “seyyar karpuz tezgahı” yüzünden açıldı. CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Polat, ilçedeki ziyaretleri sırasında, Bornova Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki seyyar bir karpuz tezgahı ile ilgili olarak hem vatandaşlardan hem de çevre esnafından şikayet aldı.

“TOPUNUZ İSTİFA EDİN” DEDİ
Durumu belediye zabıta ekiplerine bildirmek isteyen Polat, Başkan Sındır’ın, Siyasi Danışmanı Ömer Eşki’nin tepkisi ile karşılaştı. İddiaya göre Eşki, tezgah sahibinin arkadaşı olduğunu öne sürerek, tezgahın kaldırılmaması gerektiğini belirtti. Vatandaş ve esnafın seyyar satışlardan şikayetçi olduğunu belirten Polat ile Eşki arasında söz dalaşı yaşandı. Genç Danışman Eşki’nin, 30 yıllık partili Polat’a hakaret ettiği ve “Feriştahınız gelse o tezgahı kaldıramaz. Siz ilçe yönetimi olarak bu partiye yakışmıyorsunuz. Topunuz istifa edip gidin” dediği öğrenildi. Hüseyin Polat, yaşanan tartışmayı CHP Bornova İlçe Başkanlığı’na taşıdı. Polat ile Eşki ile arasında geçen diyalogların rapor halinde yönetime sunulması ile disiplin süreci de başladı. CHP Bornova İlçe Yönetimi, önümüzdeki günlerde yapacağı yönetim kurulu toplantısında konuyu masaya yatıracak ve Başkan Sındır’ın Siyasi Danışmanı Eşki’yi, kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edecek.

YÖNETİM EL KOYDU
CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Polat, yaşanan tartışmanın hoş olmadığını ve karşılıksız kalmayacağını söyledi. Polat “Ben vatandaşın ve esnafın, seyyar karpuz tezgahı ile ilgili eleştirisini kendisine aktardım. Arkadaşının tezgahıymış. Kaldıramayacağımızı söyledi. Belediyenin zabıta ekipleri var, denetleme ekipleri var. Herkes kafasına göre bu konuda söz sahibi olmamalı. Bu partiye 30 yılımı verdim. Genç bir arkadaşın ağır hakaretlerde bulunması hoş değil. Sayın belediye başkanımız da olayın ardından beni arayarak disiplin sürecini başlatmamamızı istedi ama olay ilçe yönetim kurulumuza yansıdı. Kararı verip disipline sevk edeceğiz. Kararı parti büyüklerimiz verecek. Bir kişiyi siyasi başkan yaparken, eğitiminin yanında partililik bilinci ve birikiminin de göz önüne alınması gerektiğini belediye başkanımız da bilmeli” dedi.

“SAYGILI OLMAK ZORUNDA”
CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar da tartışmaya tepki gösterdi. Dündar “Bana ve yöneticilerime hakaret eden herkes parti organlarınca yargılanmalı. Siyasi başkan danışmanı, ilçe yöneticileri ile nasıl konuşması gerektiğini öğrenmelidir. Doğru bir davranış değildir. Partililer, seçilmiş yöneticilere saygılı olmak zorundadır. Gençlerimiz maalesef böyle hatalar yapabiliyor. Kararı İl Disiplin Kurulu verecek” dedi. Konunun taraflarından Siyasi Başkan Danışmanı Ömer Eşki de yaşanan tartışmayı doğruladı ancak parti içi bir mesele olduğu için açıklama yapmak istemediğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çeto çamlıbel 25 Ağustos 2011 Perşembe 00:27

ismi güzel kendi ismiylen yazmayan hayasız adam ha ömer ha ali yada hüseyin yani adam gibi adam olmayanlar yandaşlarınıza çamur atmayın em evladi kerbelayın loo elinizi bizden çekiniz artık

Yorumu oyla      13      6  
çeto çamlıbel 25 Ağustos 2011 Perşembe 00:19

ismi güzel kendi ismiylen yazmayan hayasız adam ha ömer ha ali yada hüseyin yani adam gibi adam olmayanlar yandaşlarınıza çamur atmayın em evladi kerbelayın loo elinizi bizden çekiniz artık

Yorumu oyla      13      8  
Bornovalı 22 Ağustos 2011 Pazartesi 18:54

artiz köy ağası,büyük izmir de küçük dünyasını mı kurmaya çalışıyo ki.Aynı yaşlardayız bence saygısız davranmış kendi de aynı yerlerden geçmişo zman sorunlar yaşamış sanırım ,bazı büyük ellerin sayesinde,40 yıllık siyaset tarihi geçmişi varmış gibi oraya mevkisine uçmuş.

Yorumu oyla      14      8  
Beni de ihrac edin... 22 Ağustos 2011 Pazartesi 01:26

Yaş 22 Öğretmen: Eti seni kemiği benim... Yaş 20 Asker: Vatan sana emanet ha canın da feda olsa hiç fena olmaz... Yaş 23 Avukat: Tüm yasal haklarımın vekaleti sende üstad... Yaş 25 Muhasebeci: Tüm param sana emanet... Gelelim ÖMER'e yaş 25, Siyasal Danışman...Olmaz. Daha genç. Hata yaptı ihraç edelim. O da kim oluyor. haddini bildirilim. Siyasal hayatını bitirelim de... Bir daha 30 yıldır siyaset yapıp da partimizi %30'a çıkaramayan abilerini üzmesin ki...Bizde ömürboyu muhalefet kalalım

Yorumu oyla      14      10  
kamil inal 21 Ağustos 2011 Pazar 13:50

arkadaşlar fazlayükleniyorsunuz gibi genc arkadaşlarımızı kaybetmeyelim hata yapmış olabir hemen asalımı arkadaşımızı memleketinden gelmiş izmirde siyaset yapıyor okuyor sagcı solcu diye yorum yapıyorsunuz nereden biliyorsunuz hepyanındamı dolaştınız eleştiri yapan arkadaşlar birgün ogul babasına arkadaşını kötülüyor baba derkioglum arkadaşını kötülüyorsun bana sen kendine hic aynada baktınmı oglum

Yorumu oyla      15      8  
sibel 19 Ağustos 2011 Cuma 10:37

ömerin yeni görevini büyük bir mutlulukla kutluyorum.Siz siyasete 30 yılınızı vermiş arkadaşlar yeterin artık gençlerin önünü tıkamayaın bırakın yaşamda doğru yolda ilerlesinler,hiçbir şahibesi olmayan pırılpırıl bir gencimiz yolun açık olsun seni daha güzel yerlerde görmek isterim.Bu olayı gündem yapanlarada ayıp diyorum,küçük olayları bırakın devletin iç meselerine kafayı yorun yeter artık küçük beyinler hiçbir zaman ileriyi göremezler.

Yorumu oyla      15      15  
Orçun derek 18 Ağustos 2011 Perşembe 21:10

İsminden belli kardeşim kim olduğu.Nasıl da her şey örtüşüyor. Emınım belediyede ali hasan hüseyin isimli biri yokturdur. Var ise de kessin kızaktadır.

Yorumu oyla      15      10  
kemal pir 18 Ağustos 2011 Perşembe 20:28

sagcilari solcu yaparsaniz olacagi bu bakin chp li politikacilarin cogu ya da yakinlari belediyede kadrolu veya is takibinde bu omer eksi denilen vatandas ozel sektorde is bulamayacak kapasitede belediye baskani yuce kamil sayesinde siyasi dansiman oldu .gorende 30 yillik siyasi birikimi var doktorali siyasi bilimci sanacak yaziklar olsun. nerede o eski erdal inonu lu shp ve sodep li donemler

Yorumu oyla      23      7  
BORNOVALI 18 Ağustos 2011 Perşembe 17:50

Bu delikanlımız ne iş yapıyordu "danışmanlık"tan önce? Bilmek ve ona göre bu yaptığı terbiyesizliği değerlendirmek lazım. Bir hemşehri ister bir başkan gider. Biz bunlar tezgah kursun diye oy istemedik insanlardan. Bunu unutmasın kimse!..

Yorumu oyla      24      8  
EŞREFPAŞALI 18 Ağustos 2011 Perşembe 17:15

OLAY TAM BİR KOMEDİ diyorlarya bunlardan "BOSTAN KORKULUĞU" bile olmaz iyi diyorlar,isabetli diyorlar diyenler "karpuz" dan anlyorlar ama bunlar yinee " kelek" çıkıyor..

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Birileri iç savaş hesabı yapıyor
BDP Grup Başkanı Demirtaş, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik ...
Kritik MGK'da yeni oturma düzeni
YAŞ'ın ardından MGK'da da oturma düzeni değişti. Asker ve siviller karşı ...
‘Mesele İzmir ise gerisi teferruattır’
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nda ...
 
AK Parti'den 'şaraplı anma'ya tepki
Datça'da AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz, Türk edebiyatının usta ...
Şehircilik bakanlığına süper yetkiler
TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın yürüttüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ...
Sabuncubeli çilesi tarih oluyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kazaların yaşandığı Manisa-İzmir Karayolu’nda ...
 
Meclis'te Ayşe ve Mehmet egemenliği!
24. Dönem milletvekilleri arasında ''Mehmet'' ismine sahip 49 milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Çiçek Demirel gibi olsun
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in tarafsız olmasını isteyen CHP lideri Kemal ...
'Sorunları diyalogla çözelim'
Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı dileyen ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva