HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2011 Salı - 19:58

Örgüt, Tacettin Bayır’a sert çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başarısız örgütlerden hesap soracağını açıklamasının ardından İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın da AK Parti'nin gerisinde kalan ilçeler için "gerekirse görevden alırız" türünden açıklamalar yapması ilçe başkanları tarafından tepkiyle karşılandı.

Örgüt, Tacettin Bayır’a sert çıktı

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun
seçim sonuçlarının hemen arkasından, "Başarıyı ödüllendirip, başarısızlığın hesabını soracağım. Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ve gerekirse görevden alacağım" şeklindeki sözleri ile başlayan ve İl Başkanı Tacettin Bayır'ın oy oranı bakımından AK Parti'nin gerisinde kalan ilçeleri sorgulayacaklarını açıklaması örgütte yeni bir krizin daha başlamasına neden oldu. Seçim sonuçlarında oy oranı AK Parti'nin gerisinde kalan 11 ilçenin CHP'li İlçe Başkanları sert konuştu.

Bayır: 366 oy başka partilere yazıldı...haberi için tıklayın
 
ÇELEBİ: ÖNCE BELEDİYELERE BAKSINLAR
AK Parti'nin yüzde 43,37 ile birinci parti çıktığı Bergama'da yüzde 38,63 oy alan CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Gürsel Çelebi, alınan sonuçta ilçe örgütünün başarısızlığının bulunmadığını söyledi. İl Başkanı Bayır'a sert çıkan Çelebi, "Bu tür konular kendi içimizde olan aile içi bir problemdir. Eğer İl Başkanı görevden alacaksa alabilir, değişiklikler kongreye kadar sürer kongrede örgüt tercihini yapar" dedi. Bergama'da ilçe örgütü olarak gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Çelebi, "AKP'nin milletvekili adayları arasında bölgeyi çok iyi bilen ve daha önce belediye başkan adayı olmuş bir isim vardı. Bizim adaylarımız ise bölgeyi tanımıyordu. İlçe yönetimi olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bizi eleştireceklerine belediyenin yaptıklarına baksınlar. Halka ne hizmet verdik, insanlara belediye olarak ne kadar hizmet götürdük, ona baksınlar. İzmir'de bütün belediyeler bizde. Önce belediyelerin çalışmalarına bakmak gerek" dedi. Seçim sonuçlarının hesabını gönül rahatlığıyla vereceğini de söyleyen Çelebi, İl Başkanı Bayır'ın açıklamalarının da sadece kendisini bağlayacağını söyledi.
 
BOZDAĞ: 2007 SEÇİMLERİNE BAKSINLAR
CHP'nin AK Parti'nin gerisinde oy aldığı Buca'da ise İlçe Başkanı Bozdağ, oylarının 2007 seçimlerine oranla arttığını dile getirdi. AK Parti'nin 2007 seçimlerinde de birinci parti olduğunu hatırlatan Bozdağ, hesap verilmesi gerekiyorsa bundan kaçmayacağını söyledi.

Bozdağ, "2007 seçimlerinde Buca'da oy oranımız yüzde 30'lar seviyesindeydi. Şimdi ise yüzde 39 bandındayız. Yerel seçimlere bakarak Buca'da başarısız olduğumuzu söylemek yanlış olur. Ben ilçe örgütüme sonuna kadar güveniyorum. Her yöneticime ve üyeme teşekkür ediyorum. Eğer buna rağmen bir hesap sorma anlayışı sergilenirse de buna da saygılıyız. Genel Merkezimizin taktiridir. Benim hesabım meydandadır. Çağırırlarsa gider hesabımı veririm" dedi.
 
BECEK: KİMSE BİZE BAŞARISIZ DİYEMEZ
Belediye Başkanlığı'nı uzun yıllar sonunda kazanan Gaziemir'de ise İlçe Başkanı Elif Becek, başarısız bir sonuç almadıklarını 2009 yerel seçimlerine bakılarak kendilerinin başarısız gösterilmeye çalışıldığını savundu. İlçe Örgütü'nün çok başarılı bir seçim süreci geçirdiğini ifade eden Becek, verilmeyecek hesabının bulunmadığını da dile getirdi. Becek, "Biz Gaziemir İlçe Örgütü olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Kimse bizi çalışmadılar diye sorgulayamaz. 2007'ye oranla oy artışımız var. Gaziemir örgütü olarak bizler her şeyin hesabını gayet net verebiliriz" diye konuştu.
 
AĞIRBAŞ: ÖNCE LİDER KENDİNİ SORGULASIN
2007 seçimlerinin ardından çıkan yasa ile İzmir'in iki yeni ilçesinden biri olan Karabağlar'da ise İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, İl Başkanı Tacettin Bayır'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Sorgulanmaya ihtiyacı olan bir kişi varsa onun öncelikle İzmir İl Örgütü'nün başındaki isim olan Bayır'ın olması gerektiğini dile getiren Ağırbaş, şöyle konuştu:
"Sayın İl Başkanı önce ilçelerde başarısızlığın hangi kritere göre belirleneceğini açıklamalıdır. Kaldı ki, eğer bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu önce liderdir. Lider önce kendisini sorgulamalıdır. Sayın İl Başkanı'nın bu açıklamaları son derece yanlıştır. Eğer Karabağlar'a başarısız diyorlarsa bu onların tek taraflı baktığını gösterir. Bizler gece gündüz, kadın kolları, gençlik kolları ile çalıştık. Seçime iki gün kala ancak parti bayrakları geldi. Sorgulanması gereken bir şey varsa öncelikle bunların sorgulanması gerekiyor. Lider önce kendisi kendini sorgulayacak. Bu ilçelerle sınırlı bir sorun değil. Eğer bir başarısızlık varsa bu ilçelerle sınırlı değildir. Ben başarısız olduğumuzu düşünmüyorum."
 
AKPINAR: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK
AK Parti'nin önde çıktığı Torbalı'da ise İlçe Başkanı Faruk Akpınar, "Başarısızlık oranı 2007 genel seçimleriyle mi, yoksa 2009 yerel seçimlerine göre mi belirlenecek? 2007 yerel seçimlerinde yüzde 27 civarında oy almışız, 2011 genel seçimlerinde bu oran yüzde 37 olmuş.

Hiçbir zaman yerel seçim ile genel seçim kıyaslanamaz. Biz de Torbalı'da 2009 yerel seçimlerinde başarılı belediyecilik hizmetlerimiz ile diğer partilerden de oy aldık. Torbalı'da sağ görüş ağırlıklı olmasına rağmen 2007 seçimlerine 5 bin olan oy farkı şimdi bin 200 civarında. Eğer Torbalı'da başarısızız diyorsak, İzmir genelinde başarısız demek lazım. Benim hesap veremeyeceğim hiçbir konu yoktur. Sonuna kadar hesap verebilirim. Keşke her örgütümüz Torbalı ilçe örgütü kadar çalışmış olsa" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalı 19 Haziran 2011 Pazar 23:44

Bana sorarsanız sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu dışında hiç ama hiç kimse canla başla çaslışmadı. Ben seçim kampanyası boyunca aday gösterilmeyen hiç bir milletvekillini halkın arasında görmedim,şimdi basında bazı eski milletvekillerin kurultay çağrılarını görüyorum.Bunların hangi yüz ile bu çağrıyı yaptıklarını anlamakta zorluk çekiyorum. Bana göre chp nin 12 haziran seçimlerinde alınan oyların tamamının sayın Genel Başkanımızın başarısının sonucudur.

Yorumu oyla      12      7  
gülderen oran 15 Haziran 2011 Çarşamba 00:53

syn ilçe bşk..siz bucada yaşıyorsunz herhalde..buraya ayak uydurun..yaylacıkk..mh olun..yıldız değil oy aldığın yere gitme ..hemşeri ayaklarına takılma..sana akp güzel cevep verdi ..ayıkla prinçin taşınııı...halkçı ollll...

Yorumu oyla      12      7  
erkan 15 Haziran 2011 Çarşamba 00:37

erkan tek herhalde dünkü partili,, TACETTİN BAŞKAN VARKEN SİZ EKMEGE AGU DİYORDUNUZ DAHA 30 YILLIK PARTİLİDİR BÜYÜK BAŞKAN İŞTE GERÇEK ÖRGÜT İŞTE GERÇEK BAŞKAN

Yorumu oyla      13      9  
Dosta Bak Düşman Arama 14 Haziran 2011 Salı 20:46

İki gündür yapılan yorumlar inanılacak gibi değil.Sanki futbol kulüplerinin fanatik taraftarları konuşuyor.Ahmet Dursun Seba Gitsin misali.Parti yeni bir yapılanma sürecine zaten girecek.Yıllardır adamcılık yüzünden çektiğimiz sıkıntıları herkes biliyor.Dönem adamcılık dönemi değil,tam tersine partiye sahip çıkma dönemi.Tabandan başlayarak yeniden yapılanarak bu sorunlar çözülmeli.Genel Başkana bu konuda tam destek verilerek seçim öncesi verdiği tabana dayalı parti örgütlenmesi modeli sözünün hayata geçirilmesi sağlanmalı.SEN BEN söylemleri kimseye kazanç sağlamaz.

Yorumu oyla      17      9  
ERKAN TEK 14 Haziran 2011 Salı 20:24

BU İNSANLAR YILLARDIR HİÇ MENFAATSİZ ÇALIŞIYOR SEN KİMSİNKİ BAYIR HER İLÇEDEKİ ADAMLARINLA PLAN İÇİNDESİN

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zülfü Livaneli'den Haberal açıklaması
Zülfü Livaneli, gündeme bomba gibi düşen yazısı ile ilgili olara bir açıklama yaptı.
AKP ve CHP geçersiz oylara itiraz etti
AK Parti ve CHP, kendi partilerinin mühürleri bulunan ve çeşitli nedenlerle ...
Erdoğan’dan Esad’a ‘şiddetten uzak dur’ uyarısı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü.
 
Süne’ye göre seçim hezimetinin sorumlusu yeni CHP
Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sesleri her koldan yükselirken, İzmir ...
Bir eleştiri de Muharrem İnce'den
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin aldığı oy oranına ilişkin, ...
Büyükşehir grubunda CHP'lilerin seçim tartışması
CHP İzmir’de seçim sonuçlarından memnun olmayan meclis üyeleri grupta tartışma çıkarttı.
 
Sait: 6'yı göçmen oylarıyla çıkardık
Rıfat Sait, seçilmesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin oylarının etkili ...
Ve Baykal konuştu: Ortada bir başarı yok
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını ...
’Konak Tüneli’ne haftaya başlıyoruz’
AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva