HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2024 Pazartesi - 20:51

O belediyeye SGK'dan 15 gün süre: Para ödenmezse taşınmazlar satılır!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Foça Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile 15 gün içerisinde 11,5 milyon TL’lik borcunu ödemesini aksi durumda teminat olarak gösterilen taşınmazların satışa çıkarılacağı uyarısında bulundu. Meclis toplantısında açıklamada bulunan Başkan Fıçı ayrıca makam araçlarının üzerinde 64 farklı haciz olduğunun da bilgisini verdi.

O belediyeye SGK dan 15 gün süre: Para ödenmezse taşınmazlar satılır!

BÜŞRA ÇETİNKAYA/ EGEDESONSÖZ – Foça Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı idaresinde yapıldı.

Başkan Fıçı, meclisi bilgilendirmek adına Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelen yazıyı okudu. Yazıya göre, Foça Belediyesi’nden cari dönem borçlarına yönelik bir yapılandırma yapılması istendi. Borçların ödenmemesi durumunda ise haciz işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

‘79 GAYRİMENKUL SGK TARAFINDAN SATILABİLİR’
Başkan Fıçı şunları söyledi:

“27.08.2024 tarihinde Foça Belediye Başkanlığına Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü imzalı bir yazı geldi. Bu yazıda da cari dönem borçlarıyla ilgili bir planlama yapmamız istendi. Bu yazıyı kısaca okumak istiyorum. ‘Kurumumuza olan borçlarınızdan dolayı aleyhinize müdürlüğümüzce icra takibi açılmıştır. Borcunuzu defaten ödeme gücünüzün olmadığını belirterek müdürlüğümüze tecil ve taksitlendirme talebiniz kabul edilerek borcunuz 36 taksite bağlanmıştır. Dosyanızın tetkikinde tecil ve taksitlendirmeye ilişkin son ayı izleyen ayların, cari ayların, 2024 ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran dönemlerini kapsar. Tecil, taksitlendirme harici cari dönem borçlarınızın ödenmemesi nedeniyle tecil ve taksitlendirme ödeme planınız bozulmuştur. Bakiye borcunuz 27.08.2024 itibarıyla 11 milyon 592 bin 877 TL’dir. İşbu borcunuzun tamamını 27.08.2024 tarihi itibarıyla 15 gün içerisinde müdürlüğümüze ödemenizi, aksi takdirde cebri icraya devam edileceği ve teminatınızın paraya çevrileceği hususunu önemle ihtar ederiz. Geçmiş dönem meclisin 06.10.2023 164 sayılı kararına göre Foça Belediyesi’ne ait 59 adet taşınmaz o dönemin meclisi ile o dönemin borcu olan 123 milyon 733 bin 936 TL 16 kuruş borca karşılık Dokuz Eylül Sosyal Güvenlik Merkezi teminat olarak verilmiştir. Kalan 9 gün süre içerisinde bu parayı ödeyemeyeceğimiz için geçmiş dönemde teminat olarak verilen 79 adet gayrimenkul, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından satılabilir. Kamuoyuna ve sayın meclis üyelerine duyurulur.’

‘MAKAM ARACINDA 64 TANE HACİZ VAR’
Bu önemli bir karar ve konu. Özlem Hanım, satılmasın diye bizim makam aracını talep etmişti. Dileği mecburen yerine geliyor. Makam aracının üzerinde 64 tane haciz var. Dolayısıyla satış kararı almamıza rağmen bu 64 arkadaş her kimse, firma ya da kurum, sadece yoğun bir şekilde makam aracını hedef almış. Tek dilekleri o makam aracının benim tarafımdan kullanılmamasıymış. Zaten benim de o araca binmeyi hiç istemediğimi biliyorsunuz. Sıradan, herkes gibi bir makam aracı kullanmaktayım. Algı yaratmak isteyen gruplara saygılarımı sunuyorum. Bu Foça, hakkettiği yere benim dönemimde gelecek. Bunun mutluluğunu 15 meclis üyesi olarak hepimiz dönem sonunda kutlayacağız.”

BOZTEPE: SADECE FOÇA BELEDİYESİ’NİN AYIBI DEĞİL
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Bu yazıyla ilgili ne yapacağınızı, bizlerin ne yapacağı ile ilgili de bir açıklama yapmanızı isteriz. Gerekli il müdürlükleriyle görüşülecekse görüşürüz. Muhakkak ki kurumlar alacağını almak ister. Size bu aracı satamayacaksınız demiştim. Tutanaklarda var. Bugün satamıyoruz diyorsunuz, zaten satamayacaktınız. Tıpkı 17-18 gayrimenkul satışını da alıp satamayacağınızı söyledik. Çünkü üstünde haciz var. Sadece Foça Belediyesi’nin ayıbı değil. Türkiye’deki birçok belediyenin başına gelen bir şey” dedi.

FIÇI: SGK’YI MAHKEMEYE VERDİK
Başkan Fıçı, “Her belediye bir şekilde borçlanmak zorunda zaten. Gelir gider dengelenmiyorsa, kentte 38 bin küsur nüfus olup da 250 bin kişiye hizmet ediyorsanız 6 ay boyunca bununla başa çıkmanız çok mümkün değil. Bu anlamda birtakım açıkların olması normal. Detay bilgi vereyim. Sosyal Güvenlik Kurumu 850’nin tamamına haciz koymuş durumda. Zaten SGK’yı mahkemeye verdik. Siz bizim bütün gayrimenkullerimizi haczedemezsiniz. Bizim size olan borcumuzun tutarının yasal olarak 2-3 katı olacak kadarını haczedebilirsiniz. Henüz bugün adli tatil bitti, dönem başladı. Ben belediye başkanı olarak, meclis üyelerimiz olarak bu süreci takip ediyoruz. SGK İl Müdürü ile görüşmüş bir insan olarak konuşuyorum. Bu gayrimenkullerin satılması ya da takas yöntemiyle anlaşılacak ise gerçek değerinde satılması, borcun silinmesi önemli. Bir sonraki mecliste sonucunun ne olduğunu yine paylaşacağım. Bu yazı geldi. Bu ivedilikle ödenmesi gereken 11 milyon 592 bin sadece bir para değil artı şirketin 100 milyon borcuna karşılık yeniden yapılandırmak için ona da 10 milyon yatırmak gerektiği için bu 23 milyonu benim şu anda bahsedilen 1 hafta içinde bulmam mümkün değil. Bu tehdidi, bu satış olarak algılayıp sizlerle paylaştım. Geçmiş dönemde ellerine sunulmuş 79 adet taşınmaz hazır. İstediği an bunları istediği rakama satar ve bizim tutarımızdan düşer. Foça hepimizin. Bizleri seçen temsilciler, burada bazı şeyleri savunalım diye seçtiler. Bugün ayın 2’si olduğuna göre kum saati çalışıyor. Bu hafta içi Ankara’ya gidin. Yetkililere ulaşın derdinizi arz edin. Uzman ekiple bir değerlendirme yaptık. 585 milyon gerçek değeri. Toplam borcumuz 205 milyon.  En kıymetli alanımızda haciz var. 1600 dönümlük arazide haciz var. Bu düzenlemenin bir şekilde yapılması gerekiyor. O araba satılacak Hüsnü Bey, rahat olun. O arsalar satılacak ve biz nefes alacağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Foça’nın nefes alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Sanki ben cebime para alıyormuşum gibi, dükkan kiralarına, yapılan işgaliyelere tahakkuk gönderdiğimizde beni suçlayarak bugüne kadar ödemedikleri çok komik rakamlara işgal ettikleri yerleri gerçek değerine getirdiğimi için suçlama aldım ama çok önemli değil. Planladığımız her şey düz bir çizgi. Yasal altyapısı oluşmuş, mevzuata uygun ve hep birlikte Foça’yı düzlüğe çıkaracağız” ifadeleriyle yanıt verdi.

BOZTEPE: BÜYÜKŞEHİR FOÇA’YI DA KURTARSIN
AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Fıçı’ya şöyle cevap verdi:

“Sayın Başkan dediklerinize katılıyorum. Eskiden de haciz olurdu. Önce telefonu keserlerdi. Ofisteki telefonu kessen ne olacak sanki. 1980’li 1990’lı yıllarda. Tabii ki kabul edilemez. Bütün gayrimenkule haciz konması doğru değil. Kurum kendi parasını alacak. İlk önce siz Ankara’ya gidin, görüşmenizi yapın. Önümüzdeki ayın 12’sinde Büyükşehir meclisi var. Osman abi de orada, siz de varsınız, Ümran Hanım da var. 4’ümüz beraber önerge verebiliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’mıza 25 milyon neyse bir katkı koysun. Bunu borç olarak verebilir, hacizle devralabilir. Destek alabiliriz. Yapacağınız görüşmelerde ne gibi yardım isterseniz biz yanınızdayız. Hepimiz mutlaka öleceğiz, bu araba da mutlaka satılacak. Yine kısa zamanda satılamayacak. Önemli değil. Birçok örnek veriyorum. Eskişehir örneğini de CHP’li belediye olduğu için örnek verdim. Foça bir turizm kenti. Biz burada çok getiriler kazanabiliriz belediye olarak. Geçenlerde Acarlar kampında yapılan bir etkinlik. Tamamen sponsorlukla yapılan bir etkinlik diye biliyorum. Herkes çok memnun. Çoğaltabiliriz. 5 arkadaşımız hiçbir zaman sizin önünüze set koymadık. Esas muhalefetimizi seçim tarihleri başladığı zaman konuşuruz ederiz. Geçmişte 1989’dan beri Foça’yı CHP yönetiyor. Hepsiyle de dostluğum var. Biz yönetmedik. Hep birlikte el birliğiyle ne yapabiliriz. Bizim kentimiz değerli. Az önce örnek verdiniz, Kumburgu için 580 milyon dediniz. 1 buçuk milyardan aşağı giderse ben ne olayım. 200 milyon Foça’da iyi bir yerde 4 tane villa parası. Biz akıllı davranacağız. Siz de iş hayatından gelen birisiniz. Geçmişle hesaplaşacağımıza önümüze bakalım. Turizm kenti, etkinlikler neler yapabiliriz. Foça Festivali yapılıyordu, 4-5 gün sürüyordu. Ulusal basında görülüyorduk. Erdal İnönü geldi zamanında Foça’da bir iki gün kaldı. Eğer Ankara’da bunun önünü açamazsanız biz nasıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, Karşıyaka Belediyesi’ni borç batağından kurtarıyorsa, Foça’yı da kurtarsınlar. 50 milyon lira neyse verin, borç olarak. 4 arkadaşımız olarak bu önergenin altına imza atmaya hazırız.”

FIÇI: CARİ DÖNEMİN ÖDEMELERİ İSTENİYOR
Başkan Fıçı, “10 gün içerisinde satışın olmasının ihtimali yok zaten. İstedikleri parayı 15 gün içerisinde temin ettik ama SGK cari dönemi istiyor. Bir sonraki ay cari dönemi ödemediğimizde yapılandırmayı bozacak. Normal prim borçlarını öder hale gelmediğimiz halde bu macera devam edecek. Diyelim ki gayrimenkulü devrettik, çözdük. Silsile olarak devam eden bir süreç. Aynı şekilde Maliye de üstümüze gelmeye başladı. Belli bir enerji lazım. Bunlara zaman ayırdığımızda normal süreci kaçırıyorsunuz. İvedilikle bir çözüm bulmak lazım. Sizlerin de bilgisi olacaktır. Tek başıma belediye başkanıyım ama siz olmadığınız zaman iş yürümüyor. Ben her yere giderim. Ben randevu alamıyorsam sizden tabii ki destek isterim. Bu Foça için yoksa siyasi arenamız bambaşka taban tabana zıttız” şeklinde konuştu.

FIÇI: ‘FUARDA STANT AÇMAYACAĞIM’ DEDİM
Fıçı, son olarak İEF’te açılan Foça Belediyesi standı ile ilgili şunları söyledi:

“Fuar standını açmamak gibi bir şey söz konusu değil. Birkaç ay önce İZFAŞ’tan bana ziyarete geldiler. Fuar’da stant açamayacağımı söyledim. Uygun bir bütçe yaratamayacağımı ama seneye açacağımı söyledim. Sonra yine bir arkadaşımızla görüştüğümde kesinlikle açmayacağım dedim. Herhangi bir para ayıramam dediğim halde İZFAŞ bütün belediyeleri ekledikleri gibi Foça Belediyesi’ni de eklemiş. 9 Eylül’e kadar boş kalacak. Bunun için algı yaratmayın. Zaten katılmayacağım bir standın boş kalmasının da Foça gündeminde kalmasının da bir mantığı olmadığını düşünüyorum.”

 
Müdürlükten 'ormanlık alana yapılaşma' iddiasına yanıt: Yanan alan verimsiz bölge!
 
Dağ’dan yanan alanlarla ilgili iddialara yanıt: Siz gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 5 Eylül 2024 Perşembe 17:49

Çöpleride toplamıyorsunuz Buna engel olan ne ortalık geldiginizde beri çöp içinde Başkan oldunuz Hayal kırıklığına uğrattınız

Yorumu oyla      0      0  
Gerçek başkan 3 Eylül 2024 Salı 12:33

Genel merkez neyle taşıdı bunca parayı foçadan ? Bence bu başkan kendini götüremeyecek diye şuan algı yaratıyor mağdurum da mağdurum :) yemezler yani biz yemeyiz sen ve senin ailen ve yönetimin yiyor imar müdürün şimdiden bağış istiyor bilmiyoruz mu sanıyorsun ? Paran yok fuara gitmiyorsun ama araba kiralıyorsun ? Param yok diyorsun her yerde çimler çiçekler kurudu ? Suda mu yok bırak algıyı yönetemiyorsun ekibin yok ekip ekip dedin seçimde hazır dedin kandırdın bavulcularla yol yürüyorsun köyünde ev yaptıran köyünde yaşayan ekibin oldu bırak bu dümüneni daha fazla rezil etme foçayı

Yorumu oyla      0      0  
KAYYUM 3 Eylül 2024 Salı 10:09

KAYYUM ATAYIN

Yorumu oyla      0      0  
ali desidero 3 Eylül 2024 Salı 09:18

sgk tüm belediyelere eşit davranmalı borçlarını ödemeyenleri alışkanlık haline getirenlerin ipotekli mal varlıklarını satmalı. bu bir ders olmalı. bugüne kadar böyleydi ama hiç olmazsa bundan sonraki başkanlar ayağını yorganına göre uzatmalı. vatandaşın vergisini eşini, dostunu, akrabasını, sevgilisini, hemşehrisini, bilmem nereliler derneğinin başkanının yakınını işe alacağım diye için çar çur etmemeli. siz batık şirketi satın alır mısnız? peki batık belediyelere başkan olmak için neden 50 kişi aday olur? sgk tutarlı davranırsa bundan sonra kimse bld bşk. adayı olmaz ve ilçe belediyeler de kapatılır, olması gereken budur...

Yorumu oyla      1      0  
3 Eylül 2024 Salı 02:52

Ce Ha Pe Foça ya ve İZmir e çok yatırım yaptığı hizmet ettiği için çok paralar harcandı doğal olarak!!!!! Yalan mı? Şaka yaptım canım zaten kendileri de biliyorlar 35 yıldır ne haltlar çevirip İzmir i casabbaya çevirdiklerini.

Yorumu oyla      2      0  
Nazim arat 2 Eylül 2024 Pazartesi 23:49

Konya belediyesi gibi bazı belediyelerin KURUS BORCU YOK ayağını yorganına göre uzatacaksin. Borcu olan konuşmasın borcunu odesin

Yorumu oyla      2      0  
Yorgun demokrat 2 Eylül 2024 Pazartesi 22:17

Geçmişi sorgulamayan hesap sormayan CHP, Foça halkına bedel ödetiyor. Nerde yendi bu paralar.Herkes biliyor CHP susuyor

Yorumu oyla      7      2  
ismail 2 Eylül 2024 Pazartesi 21:14

madem yapamayacaktın neden aday oldun????

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça’da gündem ‘eko-kondu’… Mahkeme kararı beklenecek!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri tarafından Foça’da ...
Bornova Meclisi'nde tartışmalı teklif: Homeros'un adı değişsin!
Bornova Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Musa Çevik, ...
Başkan Önal'dan 'deprem' çıkışı: Merkezi hükümet Bayraklı'ya ne verdi?
Halk Konut’ta sözleşmelerin reddedildiği iddiaları ve süreç hakkında konuşan ...
 
Karşıyaka Meclisi’nde dönüşüm tartışması!
Karşıyaka’nın merkez mahallelerinde 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
Konak'ta 'yapı kayıt' tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda gündem yapı kayıt ...
Güzelbahçe'ye yeni kardeş şehirler... Yaralar birlikte sarılacak!
Güzelbahçe Belediyesi, 6 şubat depreminde büyük zarar gören Adıyaman Belediyesi ...
 
Türkiye'de bir ilk... Büyükşehir'e inovasyon sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları ...
Başkan Yiğit, mecliste konuştu: Arsa mağdurları için kavga da ederiz!
Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa ...
Başkan Mutlu'dan barış mesajı: Savunmaya devam edeceğiz
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva