HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2024 Çarşamba - 08:28

CHP Genel Merkez'den Başkan Eşki'ye övgü!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’yi ziyaret ederek, Bornova Belediyesi’nin son 5 ay içinde yaptığı çalışmaları dinledi. Ziyarete, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve il ile ilçe yöneticileri de katıldı. Başkan Eşki, yoğun çalışma temposuyla gerçekleştirilen projelerden bahsederken, Başarır Bornova’da kısa sürede büyük işler başarıldığını belirtti.

CHP Genel Merkez den Başkan Eşki ye övgü!

Yoğun bir tempoyla çalıştıklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Yoğun bir çalışma temposundayız. Temel amacımız, belediyenin iş yapabilme gücünü vatandaşımıza hissettirmek. Güne çok erken saatlerde başlıyoruz. Sabah 5 gibi sahada oluyoruz. Hatta bir sabah da saat 6’da il başkanımızla sahaya çıktık. O da çalışma şeklimizi gördü. Saat 8’e kadar her gün bir mahallede eksikleri tespit edip, 8’den 5’e kadar da gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Bornova’nın kronikleşmiş problemleri var. Önemli kısmı da kamulaştırma yoluyla çözülebilecek konular. Önümüzdeki süreçte hepsini çözeceğiz” dedi.

9 Kent Market’ten 7’si açıldı, ilk Moto Kurye Parkı hizmete girdi
Başkan Eşki, Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve planladığı projeleri; “9 Kent Market’ten yedisini açtık. Diğer ikisini de yakında açacağız. Esnafın olmadığı 3 bölgede Kent Lokantası açtık. Dördüncüsünü planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin verdiği destekle 14 dönümlük araziye TIR Parkı yaptık. Türkiye’deki ilk Moto Kurye Parkı’nı Bornova’da açtık. Abide-i Hürriyet Parkı’nı, İtfayeci Parkı ve Pumptrack Parkı gibi Bornova’ya, İzmir’e değer katacak tematik park projelerimiz var. Çok geniş kapsamlı bir asfaltlama hamlesi yaptık. Önümüzdeki süreçte günde üç ayrı serim yaparak yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Böylece hızlı bir şekilde yol ve altyapı ile ilgili problemleri çözmüş olacağız” sözleri ile anlattı.

Uğur Mumcu İzmir’in Prestij Sahnesi olacak
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili projelerinden de bahseden Başkan Eşki, “Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ni İzmir’in ihtiyaç duyduğu prestij sahneye dönüştüreceğiz. Bir tarafı 400-500 kişilik klasik tiyatro sahnesi, diğer tarafı 700-750 kişilik modern bir sahne olacak. Türkiye’nin ilk çağdaş sanatlar müzesini Bornova’da kurmak istiyoruz. 3 kreş açmayı planlıyoruz. Dershanemizi dört kat büyütmeyi hedefliyoruz. Aşevi ile kimsesizlerin evlerine yemek dağıtmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sorumluluk alanımız dışında da varız
Bornova’da gerçekleştirilen diğer sosyal hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Eşki, “Sarnıç’ta Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte bir caminin temelini attık. Pınarbaşı’nda ihtiyaç olduğu için belediyemize ait binayı karakol olarak kullanılmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne verdik. İki okulun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 47 okulun boya-badana işlerini yapıyoruz. 3 yeni sağlık ocağı açılması için ilgili kurumlarla işbirliği yaptık. Yani sorumluluk alanımızda ve belediyenin işi olmamasına rağmen vatandaşın ihtiyaç duyduğu her yerdeyiz” dedi.

Ali Mahir Başarır: "Belediyelerimiz önemli bir sınav veriyor"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova’da kısa sürede büyük işlerin yapıldığını belirterek, CHP’li belediyelerin merkezi hükümetin yapması gereken işleri üstlendiğine dikkat çekti: Başarır; “Gerçekten Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atılmış. Aslında anlattığınız ve yaptığınız hizmetlerin çoğunu merkezi hükümetin yapması gerekiyor ama öyle bir dönemde yaşıyoruz ki insanlar evine ekmek götüremiyor. Belediyeler olmasa bu aileler çok daha büyük sıkıntılar çekecek. İnsanlar kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamadığı için çocuklarını okula yollayamıyor, tenceresini kaynatamıyor. Bu noktada belediyelerimiz önemli bir sınav veriyor” dedi.

CHP’li belediyelere büyük baskı var
Başarır, CHP’li belediyelere uygulanan baskılara dikkat çekerek, “Belediyelerimize büyük baskı var. İktidara mensup belediyelerin borçları kapatılıyor. Bizim belediyelere anında işlem yapılıyor. Bu çok yanlış bir yaklaşım. Ancak bugünler geçecek. Tüm belediyelere daha adil, eşit davranan bir yönetim gelecek” diye konuştu.

İzmir’e yakışan bir başarı
Başarır, İzmir’de CHP’nin başarılı sonuçlarına da vurgu yaparak; “Ben İzmir’le gurur duyuyorum. 2 ilçe dışında hepsinde kazandık. Ben bu anlamda örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarının yaş ortalaması en düşük olan il, aynı şekilde kadın belediye başkanı sayısının en fazla olduğu il. Bu da İzmir’e yakışan bir durum. İzmir’i hiçbir zaman bırakmayacağız. Bornova, İzmir, Türkiye güzel günleri görecek” ifadelerini kullandı.

 
Kantinciler anlattı: 100 gevrek zor satıyoruz!
 
Kommagene'ye 'İzmir' imzası!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
XXX 18 Eylül 2024 Çarşamba 16:37

KARACAOĞLAN MAHALLESİNDEKİ TIR PARKINA ÇÖZÜM BULUN. DAHA KAÇ KEZ SÖYLENMESİ LAZIM ACABA. KAMU ADINA NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILSIN. YAPILMAMASI ACABA ORDAKİ KİŞİLERLE ÇIKAR İLİŞKİLERİ Mİ VAR ACABA DİYE DÜŞÜNDÜRÜYOR.SİZİN YETKİ ALANIZDA DEĞİLSE O ZAMAN İLGİLİ KURUMLARA İLETİN ÇOK MU ZOR YAHU. BU GÖRMEZDEN DUYMAZDAN GELEN TAVRINIZ NEDİR YAHU. BİR MAHLLENİN SORUNUNU ÇÖZÜNDE BİZ VATANDAŞ OLARAK BİZ DE TAKTİR EDELİM. Bİ ZAHMET

Yorumu oyla      0      0  
18 Eylül 2024 Çarşamba 14:46

Acaba genel merkezin bu tavrı Sayın Tugay cumhurbaşkanı adayını belirti diye ona karşı bir cikismidi?r

Yorumu oyla      1      0  
Renak 18 Eylül 2024 Çarşamba 14:38

Körler, sağırlar birbirini ağırlar misali... Başkanı olduğu sendika yetkiyi kaybetti. O da gelip personelle uğraşmaktan başka ne yaptı acaba. AKP karşıtlığı olmasa seçim kazanabilir miydiniz, bunu düşünün önce.

Yorumu oyla      3      2  
18 Eylül 2024 Çarşamba 14:15

Körler sağırlar birbirlerini ağırlar. kapalı devre yalakalık sistemi kurulmuş. Plaketlerimiz de hazır zaten her daim ya da arada bir plaket vermeye hazırız. Yeter ki bol bol yağlama yıkama yap. Ben de diyordum ki benzinci de neden yağ kalmamış.

Yorumu oyla      3      1  
sessiz cogunluk 18 Eylül 2024 Çarşamba 13:02

Sayın Eksi önceki genel başkanı sahiplenerek yeni Chp de hiç kimsenin yapmadığını yapmistir ,Çünkü herkes seçim sonucunda Sayın Kilicdarogluna sırtını dönmüş ve hakemliği bir çok ithamda bulunmuş bu ithamlara Sayın Özelde dahil karşı çıkmamış hatta onaylarcasina sessiz kalmıştır,,,Bir tek Sayın Deniz Yücel birseyler soylemistir,,Şimdi Genel Merkezi temsilen sayin Başarır tek başına Dön Kisot misali savunma yapan o sahiplenici tavrın arkasında kendilerine bir pay çıkarmasınlar ,,Partinin sessiz çoğunluğu herkesin ne yaptığını izliyor Bi kenara yazıyor,, Yerel seçimdeki başarı genel merkezin değil değer vermediği sessiz cogunluklarin eseridir..Kaldı ki Izmirde oyların düşmesi genel merkeze bir tepkidir

Yorumu oyla      1      1  
18 Eylül 2024 Çarşamba 10:53

iduğ başkan seçimden önce bu arkadaşa bir şey demişti..ne demişti :)))

Yorumu oyla      6      1  
secmen 18 Eylül 2024 Çarşamba 10:15

Sayın Ali Mahir başarının nasıl zıp zıp zıpladım hala gözümüzün önünde ,,,,Daha dün gibi...Çocuklarına dede dedirtigi bir senelik başkanın seçimi kaybettiğinde sevinçten nasil çılgına döndüğü gözlerimizin önünde,, unutmadık aklımızda.. Oysa Sayın Eksi Sayın Basaririn ,genel başkanın, birçok başkanın ve yöneticinin yaptığının aksine,Sayın önceki genel başkanı kamuoyu önünde sahiplenmistir. İşte fark budur,,,,Ancak merak edilen bir konu vardır,Önceki genel başkan İzmire geldiğinde de Sayın Eksi aynı vefayı göstermek toplantıya katılmış midir?Yoksa son vefa gösterisi o bir an için midir..Dileriz partinin geçmişini sahiplenen son sözleri gercekcidir ve parti içindeki benzer kişilere karşı da savunacaktir....Çünkü kendisinden üst kadrolar vefasızlığı bellekleri kazinmistir

Yorumu oyla      3      1  
Partili 18 Eylül 2024 Çarşamba 09:18

Seçimler yenı bitti ne yapmış ki başkan genel merkez yöneticileri tarafından atandı onların başkanı övgü versinler halk henüz bir hizmet görmedi kışın gelişmesini bekliyor

Yorumu oyla      7      1  
izmir 18 Eylül 2024 Çarşamba 09:16

İzmir de zenginlere belediye satın aldı çoğu beceriksiz

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon esnafı ikna oldu: Berlin duvarı gibi değilmiş!
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, deniz suyu taşkınlarına ...
İzmir'de çöpün yolculuğu... İki günde dünya turu!
Kentlerde artan tüketimle birlikte evsel atıkların miktarı da günden güne ...
İzmir'de kış spor okulları zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor okullarında kış dönemi 23 Eylül’de ...
 
Manisa'da su sorununa çözüm!
Bir Damla Su, Geleceğin Umudu’ sloganıyla Manisa’da ilk kez yapılan ‘Manisa ...
Başkan Tugay'dan sağlıklı şehirler vurgusu: Akılcı çözümler üreteceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Avrupa Hareketlilik ...
Avrupa Hareketlilik Haftası Çiğli’de başladı
Çiğli Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa ...
 
Özfatura'dan Tugay'a 'Basmane Çukuru' desteği: Ben de aynısını yapardım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’ndaki ...
Urla'da temizlik seferberliği!
Urla Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
Aydın'da Adnan Menderes anısına lokma hayrı yapıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın yetiştirdiği en önemli siyasi isimlerden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva