HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2024 Pazartesi - 19:22

Karşıyaka Meclisi’nde dönüşüm tartışması!

Karşıyaka’nın merkez mahallelerinde 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi kapsayan imar planına çok sayıda vatandaştan itiraz gelmişti. Konuyu Karşıyaka Meclisi'ne taşıyan AK Partili Adem Öztürk, “Karşıyaka’nın hiçbir ihtiyacını gidermeyen, belediye, hükümet konağı, dolmuş duraklarının olduğu yere çözüm getirmeyen, Tersane, Alaybey, Tuna mahallelerinde deprem dönüşümüyle ilgili hiçbir öneri getirmeyen, üstelik itirazlar kabul edildiğinde plansız olma riskiyle kalacak bir revizyon imar planı sadece iş olsun diye mi yapıldı?" dedi.

Karşıyaka Meclisi’nde dönüşüm tartışması!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Yıldız Ünsal idaresinde yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi etaplar halinde sürdürdüğü imar planı çalışmaları kapsamında Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane mahalleleri ile Bostanlı Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan alanın imar planına vatandaşlardan itiraz gelmişti. 102 vatandaşın itirazı oy birliği ile haklı bulunurken 50 vatandaşın itirazı ise geri çevrilmişti.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: SON YIL PANSUMAN AMAÇLI BİR PLAN GELDİ
AK Parti meclis üyesi Adem Öztürk, komisyondan gelen 1. Etap imar planı revizyonu ile ilgili söz alarak şunları söyledi:

“Afet durumunda araçların bile giremeyeceği sokaklar var. Siz burada mıydınız? Bilmiyorum ama biz depremde Karşıyaka’daydık. Müthiş bir kaos oldu. Alınacak bir dizi önlemlerde ilk ayak olarak bu şehrin ciddi bir şekilde imar planlarının revizyonlarına ihtiyaç duyulduğunu geçtiğimiz dönem belediye başkanımıza iletmiştik. 1. etap ile ilgili ciddi bir revizyon yaptığını söylemişti o dönem bizde de beklenti büyüktü. Reklamları yapılmıştı. Sonuç olarak son yıl öyle bir imar planı önümüze getirildi ki, beklentilerimizi karşılamayan, pansuman amaçlı, ada ayrım çizgilerinin belirtildiği, iki tane sağlıklaştırma alanının ilan edildiği, iki tane imar adasının birleştirildiği, aradaki yolun kapatılarak bir örneklem, imar adasının yapıldığı garip bir imar planı revizyonu getirildi. O zaman da Karşıyaka’nın hiçbir derdine derman olmayacağını, kentsel dönüşüm ile ilgili aslında hiçbir kalıcı tedbir getirmediğini söylemiştik. Haliyle bu revizyonun imar planı çeşitli etaplardan geçti. En son 1/1000’liği burada askıya çıktı. 1/5000’liği büyükşehirde askıya çıktı. Vatandaşlar da haliyle bu planlara bizim gibi düşünmüş olacaklar ki itirazda bulundular. Biz bu maddeleri görüştüğümüzde, Plancılar Odası’nın itirazları dahil olmak üzere vatandaşın haklılığını da ortaya koyarak, aslında yapılan bu değişikliklerin vatandaşların lehine değil de aleyhine olduğunu kabul ederek oy birliğiyle buraya getirdik. Geçmişe ait bu bilgileri şunun için verdim: Koskoca bir revizyon planı. Karşıyaka’nın hiçbir ihtiyacını gidermeyen, belediye, hükümet konağı, dolmuş duraklarının olduğu yere çözüm getirmeyen, Tersane, Alaybey, Tuna mahallelerinde deprem dönüşümüyle ilgili hiçbir öneri getirmeyen, üstelik itirazlar kabul edildiğinde plansız olma riskiyle kalacak bir revizyon imar planı sadece iş olsun diye mi yapıldı? Artık söylemekten bıktık. Madem imar planı revizyonu yapacaksınız, Karşıyaka’nın yarısını ilgilendiren bir durumsa lütfen göz boyamak için imar revizyon planı yapmayın. En azından o bölgeyi imarsız bırakma riskiyle insanları yüz yüze bırakmayın. Akılcı, bilimsel, mantıklı bir imar planı revizyonu yapın demiştik. İtirazların kabul edilmesi, ibrenin tekrar bu noktaya gelmesi, eski planla yeni plan arasındaki planın ada ayrım çizgilerinin daha net belli olması bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.

Başkan Ünsal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu önceki dönemden beri çalışılan bir konu. Sadece ilçe belediyelerini bağlamıyor, Büyükşehir’i de bağlayan bir şey. Kolay bir şey değil. Belediyelerde de süreklilik söz konusu. Bununla ilgili büyükşehirde imar komisyonunda yer alan arkadaşımız Nilüfer Hanım da burada. Açıklamasını yapsın” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu adına verilen bilgiler arasında şunlar:

“Revizyon imar planları, bir bölgede kentin geleceğiyle ilgili ana kararlar. Arsa birim değerlerinin bu kadar kıymetli olduğu. Emsallerinin 5-6-7 olduğu bir yerde bu çalışmayı yapmak çok zor. Bu bölgelerde de çok çalışıldı. Kenti rahatlatmak istiyoruz evet ama bu sefer de emsal değerleri, komik bir değer ama, 10’lara, 12’lere çıkması gerekiyor. Normalde buranın emsalleri 5. Alanı boşaltmak istediğimiz zaman en aşağı 10. Bu da olacak bir planlama mantığı değil. Bu plan buna rağmen, üstünde mevcut yapıların olmasına rağmen bazı şartlar getiriyor. Eğer kendileri ada bazlı birleşirlerse, itirazların bir kısmında bu vardı ve kabul ettik, inşaat alanlarını kamu kullanımına açarlarsa yüzde 20 gibi inşaat artışı veriyoruz. Bu güzel bir olay. Bunun karşılığı olarak da zaiyat yüzde 45. Yüzde 20’lik kısmını kamuya terk alıyoruz. Minibüs duraklarının olduğu bölgeyi de çalıştık. Büyükşehir de bazı çalışmalar yapılıyor, proje aşamasında. Bu bölgede bir proje çalışıldığı zaman planın bu bölgeyle ilgili revizyonu çok kolay. Özellikle bir şey yapmadık. Tersane bölgesini anlattım. İki bölgede planın getirdiği adaların birleştirilmesi vardı. O bölgedeki mal sahipleri ciddi anlamda itiraz ettiler, bir kısmını kabul ettik, mağduriyeti önlemek adına. Metro hattında 4-5 tane binanın mantıklı itirazları vardı, kabul ettik. Bostanlı bölgesinde yatık binaların olduğu yerler, uzun bir süredir basının gözü önünde. Ada bazlı birleşmeleri durumunda planın ana kararlarına aykırı olmayan yüzde 20 inşaat artışlarını verdik. İtirazların bu kısmını kabul ettik ama son noktayı büyükşehir karar verecek. Onun komisyonlarında da değerlendirilecek.”

Konuya ilişkin konuşma yapan Başkan Ünsal, “İZBAN’da çok güzel çalışma var. Altyapıyı biliyorum ama ortada net bir şey olmadığı için söylemiyorum ama ilçemizi çok rahatlatacak bir şey. Ada bazlı çalışma yapılması ilçemizi rahatlatacaktır, yüzde 20 kat artışı, yüzde 20 araziden de yeşil alana daha fazla bırakılması iyi olacaktır. İlçemizin bir silüeti, kimliği var onu bozmamak lazım. Karar Büyükşehir Belediyesi’nde” dedi.

İlgili maddeler, komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği alarak kabul edildi.

‘STK ZAMMI’ TARTIŞMASI
Mecliste AK Parti Grubu’nun verdiği Sancar Maruflu Sivil Toplum Kuruluşlarında yer alan 300 TL olan kiralarının İZ bedele dönüştürülmesine yönelik önerge tartışmalara neden oldu. Başkan Ünsal, Sayıştay raporundan örnek verirken, AK Partili meclis üyeleri, STK kiralarına yapılan zamma tepki gösterdi.

Başkan Ünsal, söz konusu önergenin ‘bir önerge olmadığını’ söyleyerek şöyle devam etti:

 “STK’lardan alınan katılım payının kamu zararı yaratmasına ilişkin Sayıştay bulgusu var bu sene yayımlanan raporda. ‘Sonuç olarak belediye tarafından hazırlanan yönergenin ilgili maddesinde ifade edildiği gibi ortak giderlere katılım payının günün koşullarına uygun olarak belirlenmesi ve gerçekçi bir maliyet analizi yapılması gerekmektedir.’ O yüzden bunu kabul edemiyoruz.”

AK Parti meclis üyesi Adem Öztürk söz alarak, “Bu bir önerge değilse gündemin beşinci, üçüncü maddesi de bir önerge değil. İkisi de tamamen aynı konuları kapsıyor. Önergelerin gündeme alınmasını alınmamasını komisyonlarına gönderilip gönderilmemesini oylamanız gerekiyor. Havada kalmaması için gündeme alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Ünsal, Öztürk’e cevaben, “Gündemimizde var bu konu tekrar almaya gerek var mı dedim. Bunları içerik açısından da çok rahat değerlendirebiliriz. Şu anda bu önergenin gündeme alınmasını oylayalım” dedi.

İlgili önerge oy çokluğuyla kabul edilmedi.

AK PARTİLİ ÜNAL: YÜZDE 1200 ZAM OLMAZ
Başkanlıktan gelen önergelerde yer alan Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde STK’ların 300 TL olan kiralarının 3 bin 500 TL’ye çıkarılması ile ilgili tartışma yaşandı.

AK Parti meclis üyesi Hasan Ünal, söz alarak konuştu:

“Sayıştay raporlarını öne sürdünüz ancak belediyeye ait mülklerde ticari faaliyet gösteren yerlerle ilgili bu tarz bir talebi gündeme getirebilir. Ancak size belediyeye ait rakamlar düşük kalıyor güncellenmesi gerekiyor dediyse bunun adı yüzde 1200 zam olmaz. Sayın Başkan, STK’lar resmi kurumların dışında kalan bağımsız çalışan politik sosyal, hukuki lobi çalışmaları ikna ve eylemle çalışan gönüllük usulüyle çalışan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. STK, oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Topluma yarar sağlamak için kurulmuş yasal topluluklardır. Karşıyaka’da toplumla çokça iç  içe olan birlikteliği sağlayan, yardımlaşan, etkinlikler düzenleyen, geçen yıl 150 çocuğumuzun Sancar Maruflu’daki STK’lar sünnet törenini gerçekleştirdiler. Asla ticari karlılığı olmayan kuruluşlardan kira alınmaması gerekirken yüzde 1200, aylık 300 lira olan kiranın 3 bin 500 liraya çıkarılması hiçbir mantığa sığmaz. Az önce vermiş olduğumuz önergede İZ bedel dedik. Kısa bir açıklama yapayım. Gerçek değeri tespit edilemeyen veya edilmesi uygun görünmeyen ancak hesaplarda izlenmesi gereken iktisadi kıymetlerin muhsabeleştirilmesinde kullanılan kayıtlarda yer verilen en düşük tutarı ifade eder. Bildiğim kadarıyla 100’e yakın STK var. Alt alta üst üste vurduğunuz zaman, bunların belediyeye nasıl bir kamu zararı oluşturduğunu aklımız almıyor. Komisyonlara sevk olacak anladığım kadarıyla. El vicdan. Bu derneklerimiz aidatlarla, bağışlarla ayakta durmaya çalışan kuruluşlar. Ret oyu kullanacağız.”

BAŞKAN ÜNSAL: BELEDİYE OLARAK BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATTIK
Başkan Ünsal, AK Partili Ünal’a şu yanıtı verdi:

“STK’lar ile ilgili sizden biraz daha fazla bilgi sahibi olabilirim çünkü çok büyük STK’larda yönetim kurulu başkanlığı yaptım çok uzun yıllar. Dediğiniz şeyi çok iyi biliyorum. Tamamen gönüllü yapılan bir hizmet. Sancar Maruflu birçok STK’yı ortak noktada buluşturan bir merkez. Geçen yıl yapılan büyük bir çalışmadır. Belediye olarak önemli bir açığı kapattığımızı düşünüyoruz. Yerleşkede elektrik, su, internet, güvenlik gibi hizmetler veriyoruz. Bunlar da maliyet oluşuyor. STK’lardan aldığımız mevcut katkı payı bu hizmetlerin maliyetlerini karşılamadığı yönünde geçen yılın Sayıştay raporlarında bulgular var. Siz bulamadınız ama okuyayım. Bulgu 17. Başlığı ‘STK’lara kiralanan yerlere ilişkin tahsil edilen katılım payının düşük olması’. Sayıştay bunu yazmaz tesislerdedir dediniz. Sadece STK’ları diyor. Tekrar edeyim size, duyamadınız herhalde. Sonuç olarak belediye tarafından hazırlanan yönergenin ilgili maddesinde ifade edildiği gibi ortak giderlere katılım payının günün koşullarına uygun olarak belirlenmesi ve gerçekçi bir maliyet analizi yapılması gerekmektedir.’

‘FİYATLARI DURDURAMIYORUZ, KEŞKE BİZ DE ZAM YAPMASAK’
Biz de gerçekçi bir çalışma yaptık. Daha iyi bir hizmet vermek ve kamuyu da zarara uğratmamak adına böyle bir fiyat düzenlemesi yaptık. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Tabii ki komisyonlara gitmesi için grup sözcüsünün teklifi var. Yerleşke ile ilgili bilgi vereyim konuya pek hakim değilsiniz. Yerleşkede ofis kullanan 62 dernek var. 54 STK posta kutusu kullanıyor. 22 tanesi hiç ofisini açmıyor. Dışarıda sıra bekleyen 149 dernek var. 39 dernek etkinliklere katılım sağlamış, 20 dernek faaliyet planı şartlarını yerine getirmemiş, 12 derneğin de yerleşke dışında dernek binaları vardır. Bunların bedelsiz olmasını istediniz ama elektrik, suyun fiyatlarının değişmesinin bizimle alakası yok. 2002’den beri AKP hükümetinin bir ekonomi politikası var. Fiyatları durduramıyoruz. Keşke bir de yapmasak.”

Plan bütçe komisyonuna gönderilen önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

TARIMSAL HİZMET MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN KAPATILDI?
AK Partili Adem Öztürk, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kapatılmasına ilişkin gündem maddesi ile ilgili söz alarak, “Bu müdürlük, geçtiğimiz dönemde kuruldu ve Cemil Tugay ciddi bir önem atfetmişti, ciddi çalışmalar yapılmıştı. Bu müdürlüğün kapatılmasının nedenini öğrenebilir miyiz?” dedi.

Başkan Ünsal şu açıklamayı yaptı:

“Park Bahçeler Müdürlüğümüz, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü de yapabilecek kapasitede. Zaten Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne tüm desteği Park Bahçeler Müdürlüğümüz veriyordu. Müdürümüz aynı zaten, vekalet etti bir süre. Şimdi göreve devam ettiği için kapatmayı uygun bulduk. Böylelikle görev tanımı oturdu.”

İlgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

İŞÇİLERİN ATILMASI YASAL DEĞİL
AK Partili meclis üyesi Hasan Ünal, dilek ve temenni bölümünde Hiltown Karşıyaka AVM’nin bahçesindeki Mandelas Ubuntu adlı işletmenin kaçak kısımları yıkılması, atılan işçiler konuları üzerinden söz aldı.

Ünal açıklamasında, “İlgili AVM’deki kaçak yapılarla alakalı defalarca konuştuk. En son burada siz, meclisin ve kamuoyunun önünde söz verdiniz. Orada sadece pergole yapı olacak dediniz. Kaçak yapılarla ilgili herkes görüyordur. Basında, sosyal medyada özellikle servis edilen bir haberdir, kaçak yapı yıkıldı şeklinde, bir iki fotoğraf konularak algı yaratılmaya çalışıldı. Kaçak yapının sadece mutfağı ve tuvaleti kalktı. Ticari faaliyetine sonuna kadar devam ediyor, bilginiz olsun. Kolon, kiriş, beton ve demirin içinde olduğu bir pergole yapı kabul edilemez. Karşılığı bu değil. Dört tarafı açık, halkın ortak kullanımına açık alanlardır, kamelya, pergole dediğimiz alanlar.

Sizden de benden de daha çok sahiplenerek yakından takip eden en yakınınızdaki bürokrat arkadaşınız var. O arkadaşınızı pergole hakkında bilgilendirmenizde fayda var. Beton, kolon ve kirişler ne zamandan beri hafif malzeme sınıfına giriyor ya da pergoleler ne zamandan beri kolon ve kirişlerle yapılıyor. Konuyla ilgili bizzat ilgilenmenizi istiyorum. Adı üstünde otopark. Ama otoparkların tamamında ticari kuruluşlar var.

İşçi emekçi arkadaşlarımız var. Bir belediye işçi çıkarabilir. Bunda bir beis yok ancak 93 tane işçi kot 46’dan atılamaz. Bu arkadaşlarımız neden atıldı? Eyleme gittiniz. Peki madde 34 ne diyor İş Kanunu’nda? Ücret ödeme gününden itibaren 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi iş görme borcu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz. 93 arkadaşımızın iş anlaşması bu nedenle feshedildi. Kanununa aykırı. Sizin de özel işletmeleriniz vardır. 25/2’den sizin kapınıza gelen bir çalışanı içeri alır mısınız? İşe kabul etmez. Uyuşturucu kullanımı, alkollü işe gelmek, edepsizlik var, hırsızlık var, hepsi var. İçinde 25 yıl belediye emek vermiş arkadaşlar var. 2 yıl 7 ay demiyorum. Siz kapının önüne koyamazsınız bu insanları.

Her ay 150-200 işçi emekli oluyor. Bununla ilgili sırtınızda bir yük varsa, Karşıyaka Belediyesi’ni yönetilemez duruma getirip ödül olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Bey’e bunu iletin. Cemil Bey için 200-300 kişiyi almak şu şişeyi buradan alıp buraya koymak kadar kolay” ifadelerini kullandı.

SİZ DE BELEDİYELERİNİZDE AYNI HASSASİYETİ GÖSTERİN, SAMİMİYETİNİZE İNANAYIM
Başkan Ünsal, AK Partili Ünal’a cevaben şunları söyledi:

“AVM ile ilgili, ilk meclis toplantımızda plan değişikliği talebiyle başlayan bir süreç var. Herkesin bildiği gibi o plan tadilatı reddedildi. O günden itibaren yasal olan ne gerekiyorsa o işletme için yapıldı. Defalarca ceza yazıldı, kapatılma kararı çıktı, üç kere kurşunlu mühür yapıldı her seferinde kırıp açtılar. Haklarında dava var. 7 milyon TL cezaları var. Sonra yıkım yapıldı. Yasal zeminde hizmet verebilmeleri için prosedürleri takip ediyorlar. Herkese eşit mesafedeyiz. Konuyu kişiselleştirme söz konusu değil. Tüm işletmeler için de aynı yöntemi uygulayacağız.

İşçilerle ilgili bilgi vereyim. Göreve geldiğim günden bu yana emeğin ve emekçinin yanında bir tavır takındım. Kimse inkar edemez. Geriden gelen 2,5 aylık maaş vardı alamadıkları. Şu an yarım ay var, her şeyi durdurduk. Temmuz sonunda sendika ile yeni sözleşmemizi imzaladık. Sendikalarla ilişkimiz hep pozitif oldu. Çalışanlarla da ilişkilerimiz hep pozitif oldu. Maaşların zamanında ve tam olarak ödenmesiyle ilgili bir problem olduğu gerçek... 30 aydır böyle. Çeşitli sebepleri var elbette. Özveriyle çözmek için çaba sarf ediyoruz. Bahsi geçen işten çıkarmaların doğrudan bu durumla ilgili olmadığını belirtmek istiyorum. Ortada bir disiplin suçu var. Sendikanın bile karşı çıktığı belediyenin gelir getirici tesislerinin hukuksuz olarak üç gün boyunca kapatılması söz konusu. Bu durum mesaide olması ve halka hizmet etmesi gereken çalışanlarla kurumumuz arasında güven ve disiplin sorunu doğurmuştur. Kamuyu korumak adına böyle bir aksiyon aldık. Şahsi menfaatlere değil, kamuya hizmet etmektedir. Kim olursa olsun buna izin veremeyiz. Haksızlığa uğradığını düşünenler haklarını arasınlar hukuk yoluyla. Kurumun itibarını korumaya yönelik bunu yaptık. Sizden aynı hak arama hassasiyetini, belediye ayırt etmeksizin sizin iktidarda olduğunuz belediyelerde de göstermenizi temenni ediyorum. O zaman samimiyetinize inanacağım.”

 
Teğmenleri eleştirdi: Muhalefet görevi bizim!
 
Başkan Önal'dan 'deprem' çıkışı: Merkezi hükümet Bayraklı'ya ne verdi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zahide 4 Eylül 2024 Çarşamba 10:13

Düşünceler çok güzel Kentsel dönüşüm adına yapılan çalışmalarda Şemikler Nergis Bahçelievler bina yığınına çevrildi Ne otopark ne yeşil alan diye birşey yok Bir felakette itfaiye arabası ambulans girmesi mümkün değil Binalardan nefes alacak yer kalmamış Bumu kentsel dönüşüm

Yorumu oyla      0      0  
Alaattin Özlü 3 Eylül 2024 Salı 20:38

K yaka da Kentsel Dönüşüm acilen hızlandırılmalı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'yapı kayıt' tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda gündem yapı kayıt ...
Güzelbahçe'ye yeni kardeş şehirler... Yaralar birlikte sarılacak!
Güzelbahçe Belediyesi, 6 şubat depreminde büyük zarar gören Adıyaman Belediyesi ...
Türkiye'de bir ilk... Büyükşehir'e inovasyon sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları ...
 
Başkan Yiğit, mecliste konuştu: Arsa mağdurları için kavga da ederiz!
Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa ...
Başkan Mutlu'dan barış mesajı: Savunmaya devam edeceğiz
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
AK Partili Kaya'dan Tugay'a yanıt: İzmir'in başına gelmiş en büyük kötülük CHP'dir!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Cumhuriyet kızları Zafer Bayramı için sahaya çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ...
İzmir’de 4 ilçeden Adıyaman ile ‘kardeşlik’ protokolü hamlesi
Bayraklı, Çiğli, Karabağlar ve Buca Belediyeleri, Kahramanmaraş merkezli ...
Barış güvercinleri Konak'ta havalandı
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva