HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2024 Pazartesi - 20:11

Foça’da gündem ‘eko-kondu’… Mahkeme kararı beklenecek!

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri tarafından Foça’da tarım arazileri üzerinde hayata geçirilen ‘Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy’ projesi ile ilgili Foça Belediyesi ‘mahkeme kararının beklenmesi’ kararı verdi.

Foça’da gündem ‘eko-kondu’… Mahkeme kararı beklenecek!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Foça İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 510 dönümlük tarım arazisi üzerinde yapılmak istenen ‘Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi’ Foça Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında gündeme geldi.

Konuyla ilgili önergeyi ele alan Hukuk, İmar ve Tarım ve Çevre Komisyonları proje ile ilgili kararını verdi. Komisyonlarda AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri Ekoköy projesi için verilen ruhsatın iptal edilerek yeniden planlama sürecinin başlatılmasını isterken CHP’li üyeler ise proje ile ilgili mahkeme süreçlerinin beklenmesi yönünde görüş bildirdi. Oy çokluğu ile komisyonlardan mahkeme sürecinin beklenmesi yönünde kararı çıktı. Karar mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.

BOZTEPE: KAMUYA TERK ETMEDEN İNŞAAT YAPAMAZSINIZ
Komisyon raporları ile ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “Bu 510 dönümlük arazi kime ait olursa olsun onlara plansız bir yapılaşma hakkı vermez. Ben İl Tarım’dan görüş aldım demekle olmaz. Bu alanın imar planı bulunmamaktadır. Önce 100 binlikleri ardından 25 binlikleri, 5 binlikleri ve binliklerinin yapılması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. 510 dönümden 1 metrekare bile kamuya terk etmeden bir inşaat yapamazsınız. Durdurulduğunu söylediniz. Temennimiz izinsiz devam etmez. Yargının vermiş olduğu karar da yanlış. Dava istinafta. Kararın istinaftan döneceğini düşünüyorum. Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası bu konuda yetkildir. İzmir’in koca koca iş adamlarının böyle bir şeye soyunmaları gerçekten üzüntü vericidir. Bu arkadaş bu planlardan vazgeçerek planlama sürecine yönelmeli. Biz de AK Parti olarak bu sürece destek koyarız. Çünkü ilçemiz bu terklerle ciddi bir ekonomik bir getirisi olacaktır. Bu da azımsanmayacak bir olaydır. İlçemizin borçlarını sıfırlayacak bir miktardan bahsediyoruz. Kentimiz parasızlık sorunu yaşamadan bir 5 yıl geçirsin. Biz de bu konuda her türlü yanınızdayız. Bu kentin bu kadar büyük iş adamlarının bu kadar büyük bir haksız kazanç elde etmesini kabul etmiyoruz. Etmemizin de sebebi yasal dayanaklar” dedi.

FIÇI: ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİM
Söz alan Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ise, “Sizin Büyükşehir’de söylemlerinize baktığımızda Foça talan ediliyor şeklinde beyanatlarınız var. Şaşkınlık içerisindeyim” dedi. 

BOZTEPE: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM
Yanıt veren AK Partili Boztepe ise, “Ben yine onu söylüyorum. Bu bir talandır. İmarsız bir yeri imara açarsan terksiz yapamazsınız. İmara açmayalım demiyorum. İmara açalım ve düşük yoğunluk vererek planlayalım. Bu araziden kamuya yarar sağlayalım. Ben kendimiz için bir şey değil, Foça halkı için bir şey istiyorum. Elma ile armutu ile birbirine karşılaştırmayalım. Ben yapmasınlar demiyorum. Yaparken kamuya terk etsinler” ifadelerini kullandı.

YEREL MAHKEME REDDETTİ
İzmir'in Foça ilçesinde "ekolojik köy" adı altında geliştirilen turizm projesi kapmasında tarım alanlarının imara açıklamasının yankıları sürüyor. Foça Belediyesi ile Foça'da bulunan çevre-doğa derneklerini karşı karşıya getiren inşaatların ruhsatlarının iptal edilmesi gündeme gelirken Belediye Başkanı CHP'li Saniye Bora Fıçı geçen dönem yapılan işlemlerle ilgili süreç başlattıklarını duyurmuştu. Belediye yeni dönemde henüz ruhsatların iptaline yönelik bir işlem yapmazken mahkemeden karar çıktı. İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından açılan "ruhsatların iptali" davası ret edildi. Mahkeme, "davanın ehliyet yönünden reddi" kararını taraflara tebliğ ederken oda ise kararı üst mahkeme olan bölge idare mahkemesine taşıdı. Odanın avukatları emsal kararları gerekçe göstererek dava açmaya ve ruhsatların iptal edilmesini istemeye ehliyet ve yetkilerinin olduğunu belirtti.

 
Bornova Meclisi'nde tartışmalı teklif: Homeros'un adı değişsin!
 
Müdürlükten 'ormanlık alana yapılaşma' iddiasına yanıt: Yanan alan verimsiz bölge!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Eylül 2024 Salı 06:09

Kendilerine oldu mu hiç problem olmaz bu ce ha pe. Eko köy keko köy süslü adlarla yediği naneleri kapatacığını sanır. Depremzedeye oldu mu hemen mahkemeye koşar bu alçaklar.

Yorumu oyla      0      0  
3 Eylül 2024 Salı 06:01

Yiyin efendiler yiyin....,Tıksırıncaya ,çatlayıncaya.. patlayıncaya kadar yiyin,,,,,,.Bu hanı yağma sizin..........Aç gözlüler duymuyorsunuz .Izmirin ünlü kişileri zenginleri.Izmiri parsel parsel paylaşıyor.. Zaten bu ülkede yasalara uyan..kurallara uyan halk enayi... Çalan.cirpan,satan ,yakan ,soyan akıllı ve zengin.Rant uğruna her şeyi kapan kapana,Gözleri doymuyor bir türlü. Sağdan soldan,farketmiyor.Ortak noktada kendi çıkarları için birleşiyorlar. Şirketler kurup paylasiyorlar.Belediyelere de gizli açık yardım yapıp işlerini sürdürüyor diktikleri betonlar yıkılmiyor,,Yeşil alanlar yok ediliyor.Bogaziniza dursun..

Yorumu oyla      0      0  
Haramzadeciler. 2 Eylül 2024 Pazartesi 20:47

Mahkeme hayır iptal edin desede binalar çoktan bitmiş olacak bu sırada arka kapılardan valizler gitmiş olacak peki ya nasıl mı ? Asının öğrencisi ve manevi oğlu birtan ve onun cüzdancısı eren bir geçmişlerini kontrol edin hangi cafede oturulup planlar yapılıyor siz düşünün…

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde tartışmalı teklif: Homeros'un adı değişsin!
Bornova Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Musa Çevik, ...
Başkan Önal'dan 'deprem' çıkışı: Merkezi hükümet Bayraklı'ya ne verdi?
Halk Konut’ta sözleşmelerin reddedildiği iddiaları ve süreç hakkında konuşan ...
Karşıyaka Meclisi’nde dönüşüm tartışması!
Karşıyaka’nın merkez mahallelerinde 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
 
Konak'ta 'yapı kayıt' tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda gündem yapı kayıt ...
Güzelbahçe'ye yeni kardeş şehirler... Yaralar birlikte sarılacak!
Güzelbahçe Belediyesi, 6 şubat depreminde büyük zarar gören Adıyaman Belediyesi ...
Türkiye'de bir ilk... Büyükşehir'e inovasyon sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları ...
 
Başkan Yiğit, mecliste konuştu: Arsa mağdurları için kavga da ederiz!
Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa ...
Başkan Mutlu'dan barış mesajı: Savunmaya devam edeceğiz
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
AK Partili Kaya'dan Tugay'a yanıt: İzmir'in başına gelmiş en büyük kötülük CHP'dir!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva