HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2024 Pazartesi - 18:20

Konak'ta 'yapı kayıt' tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!

Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda gündem yapı kayıt belgesi sahiplerinin tapularını alabilmek için Konak Belediyesi’ne yaptıkları başvuru oldu. Taşınmazların satışı ile talepler Meclis tarafından oy çokluğu ile geri çevrilirken AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti. Başkan Mutlu ise satışlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği tarih olan 2022’yi milat olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Konak ta  yapı kayıt  tartışması... Meclisten satış taleplerine ret!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığındaki oturumda ilçe başkanlığından ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu.

JANDARMA ALANININ PLANI KOMİSYONLARA
8 yıl gecikmeli teslim alınan Güneşli Mahallesi’ndeki jandarma alanının yeni imar planı İmar Komisyonu’na ve Hukuk Komisyonu’na gönderildi. Yeni imar planı, 6 bin metrekarelik alanda 8 kata kadar yapılaşmanın önünü açıyor.

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt kiralanması ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere taşıt satın alınması ile ilgili önergeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Dar gelirli, engelli ve öğrencilerin gıda, giyecek, temizlik ve yakacak ihtiyaçlarının bedelsiz karşılanması amacıyla Temel İhtiyaç Derneği arasında Gıda Bankacılığı iş birliği protokolünün imzalanması ile ilgili önerge Hukuk, Plan ve Bütçe, Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Engelsiz Yaşam komisyonlarına gönderildi.

Konak Belediye Meclisi'nde Doğalgaz Müjdesi - 35 Punto

YAPI KAYIT SATIŞLARINA RET
Yapı kayıt belgesi alarak tapu alabilmek için başvuruları yapılan taşınmazların hak sahipleri adına satışına ilişkin Hukuk, İmar, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ise oyçokluğuyla reddedildi. Karara dayanak olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgesi almış hazine taşınmazların satışına ilişkin son başvuru tarihi olarak belirlenen 31.12.2022 tarihi milat alındı. Komisyonların kararı meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi ve taşınmazların satışı ile ilgili başvurular geri çevrildi. Karar mecliste tartışmalara neden oldu. 

Büyükşehir'de 'takas' gerilimi… AK Parti'den Büyükşehir'e 'tefeci'  benzetmesi!

AK PARTİLİ YILDIZ: YARGIYA TAŞIYACAĞIZ
Söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Hakan Yıldız karardan dolayı vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek komisyonlara geri gönderilmesini istedi. Yıldız, “Neresinden tutsak problemli bir konu ve komisyonlardan dolayı yanlış bir noktaya gidiyoruz. Geriye dönük başvuruları mağdur etmeyelim. Kentsel dönüşümü bekleyen bölgelerimiz var. Buradaki belediye mülkiyeti parçalı parçalı, ufak alanlar. Vatandaşa izah edilemeyecek bir nokta. Bizim bu yanlıştan hızlıca dönüş yapmamız lazım. Bu kararları komisyonlara geri gönderelim. Belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirecek. Neden gündeme getirildi, merak ediyoruz? Bir tarih belirleyelim o tarihe kadar başvurun ve ‘satın almalarınızı yapın’ diyelim dedik. Biz CHP’li belediyelerin vatandaşların sorununa çözüm bulmasını istedik. Biz bu kararı yargıya taşıyacağız ve çıkan sonucu göreceğiz” dedi.



BAŞKAN MUTLU: HUKUK KARAR VERSİN
AK Partili Yıldız'a yanıt veren Başkan Mutlu, “İmar affını bu çatı altında yapmayalım. İzmir deprem şehri. Biz bilimsel destek almamış hiçbir yapılaşmayı savunamayız. İmar afları bu ülkenin başına gelen en kötü sorunlarından biri. Biz bugün yapılaşma sorununu nasıl çözeceğimizi düşünüyoruz. İmar affından sadece gecekondular değil anlı şanlı oteller de yararlandı. Biz, satışlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği tarih olan 2022’yi kendimize milat kabul ediyoruz. Bundan sonrasına hukuk karar versin” ifadelerini kullandı.  

En çok kazanan hastane Tepecik - İzmir Haberleri

TEPECİK HASTANESİ PLANLARINA ONAY
Toplantıda Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden olan ve yıkılıp yeniden yapılmayacağı iddia edilen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1/1000 planları oy birliği ile kabul edildi.



TARİHİ HAMAM İÇİN PROTOKOL
Konak Tilkilik’teki Tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nı restore ederek ayağa kaldıracak proje için İzmir Valiliği ile katkı payı amaçlı protokol yapılması ile ilgili Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılacak protokol kapsamında tarihi hamamın restorasyonu için katkı payı alınacak.  İzmir’in tarihi semtlerinden Tilkilik’teki Anafartalar Caddesi üzerinde yer alan ve klasik Osmanlı mimarisi plan düzeninde inşa edilmiş olan 300 yıllık Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, 1960'lı yıllara kadar aktif olarak kullanılıyordu. Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen tarihi hamam, uzunca süre odun kömür deposu ardından da manav olarak kullanıldı. Hamam geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Konak Belediyesi'ne kiralanmıştı. Tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nın, çalışmaların tamamlanmasının ardından sergi alanı ve kafe olarak hizmet vermesi düşünülüyor.

BİN GIDA KOLİSİ BOZULDU İDDİASI
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Hasan Uzunkaya, Başkan Mutlu’ya “Konak Belediyesi’nin Gediz’de bulunan deposunda bin adet gıda kolisinin kurtlanıp böceklendiğini öğrendik imha edildiğini öğrendik. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı? Bilginiz varsa sorumluları hakkında gereği yapıldı mı?” sorusunu sordu.

 
İtalyan devinden Yusuf Yazıcı hamlesi!
 
Yargıtay Başkanı Kerkez: Önümüzde binlerce dosya var
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 2 Eylül 2024 Pazartesi 21:35

Imar barışından alınan yapı kayıt belgeleri tapuya çevrilirse kentsel dönüşüm balıklar kavak ağacına çıkınca gerçekleşir.

Yorumu oyla      0      0  
Red Kit 2 Eylül 2024 Pazartesi 21:12

Yapi kayıt belgesi kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeldir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'ye yeni kardeş şehirler... Yaralar birlikte sarılacak!
Güzelbahçe Belediyesi, 6 şubat depreminde büyük zarar gören Adıyaman Belediyesi ...
Türkiye'de bir ilk... Büyükşehir'e inovasyon sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ, Türk Standartları ...
Başkan Yiğit, mecliste konuştu: Arsa mağdurları için kavga da ederiz!
Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa ...
 
Başkan Mutlu'dan barış mesajı: Savunmaya devam edeceğiz
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
AK Partili Kaya'dan Tugay'a yanıt: İzmir'in başına gelmiş en büyük kötülük CHP'dir!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Cumhuriyet kızları Zafer Bayramı için sahaya çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
İzmir’de 4 ilçeden Adıyaman ile ‘kardeşlik’ protokolü hamlesi
Bayraklı, Çiğli, Karabağlar ve Buca Belediyeleri, Kahramanmaraş merkezli ...
Barış güvercinleri Konak'ta havalandı
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ile birlikte Dünya Barış Günü ...
İzmir Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci yıl dönümü kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Zabıta Teşkilatı’nın ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva