HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
6 Kasım 2023 Pazartesi - 13:33

Kırklar Muhtarı vatandaşları uyardı: Tapusuz yer alma, satana itibar etme!

Hazine ve Orman taşınmazlarının, tapusuz olduğu halde noter kanalıyla satışlarının yeniden hızlandığına dikkat çeken Buca’nın Kırklar mahallesi muhtarı Sinan Öğüt, “113 yerle ilgili işlem yapıldı; kaçak 74 bina yıkıldı, 39’nun yasal işlemleri devam ediyor. Mağdur olmayın; tapusuz yer almayın, satana da itibar etmeyin” çağrısında bulundu

Kırklar Muhtarı vatandaşları uyardı: Tapusuz yer alma, satana itibar etme!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Buca kırsalındaki Kırklar mahallesinde Hazine ve Orman alanlarının işgali, bu yerlerin noter satışıyla el değiştirmesi girişimlerinin son zamanlarda yeniden artış gösterdiği öğrenildi.  Kırklar Muhtarı Sinan Öğüt, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıyla, tapusuz yerin satışı noterde yapılsa da alınmaması, bu tür yerleri satanlara da itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyardı. Muhtar Öğüt, ayrıca, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’nü uyardığını, ancak bu tür satışların önüne geçilmesini sağlayacak adımlar atılmadığını öne sürdü.

BU TÜR ALIŞVERİŞLERDE MUHTARLIĞIMIZDA İRTİBAT KURUN
Kırklar Muhtarı Sinan Öğüt, bazı vatandaşlar ve kendilerini emlakçı olarak tanıtan kişiler tarafından, Hazine ve Orman taşınmazlarının işgal durumunun para karşı devredildiği ya da işgalsiz taşınmazları, bilirkişilerin yalan beyanlarıyla belli hakların kazanılmasına yönelik noter satışları gerçekleştirildiği söyledi. Bu tür alışverişlerin, dolandırıcılık tanımına girdiğini hatırlatan Muhtar Öğüt, “Köy muhtarlığı olarak bu tür girişimlere izin vermiyoruz, bu konuda mücadele sergiliyoruz. Bu tür satışların sonucunun ne olduğu da ne olacağına iyi bilinmelidir. Bu tür alış satış durumunda muhtarlığımızla iletişim halinde olunmasını rica ediyorum. Tapusuz yer alma, tapusuz yer satana da itibar etme” şeklinde açıklamada bulundu.

2 B KAPSAMINDA ORALARA EL ATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Muhtarlığı devraldığı günden beri çetelerle mücadele ettiğini belirten Sinan Öğüt, “Gecekonduların yıkımını düzenleyen 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi’ni uyguluyoruz. Bu kanunun verdiği yetkiyle, hiçbir kuruma, taşınmazın üzerindeki kişilere tebliğde bulunmadan, oradaki işgalcileri kaldırıyoruz. Buca Belediyesi ile biz bunu kullandık, çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, bu konuda sessiz kaldılar. Hazine arazisi üzerinde işgalcileri, İzmir Valiliğine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yazışma yoluyla bilgi aktardım. Konudan haberdar ettim. Her defasında, söz konusu taşınmazlarla ilgili parsel, koordinatları, kroki bilgilerini verirseniz, gerekeni yaparız, şeklinde yanıt geldi. Dijitalleşmiş Türkiye’ye yakışan bir cevap mıdır bu? Orman ve Hazine’ye ait tescilli veya tescil dışı arazileri, zilyetliğe dayalı dava ederek ya da Orman Kanunu’nun 2 b maddesince, buraları haksız biçimde el atmaya çalışıyorlar. O yer, geçmişte falancanın yeriydi, biz ondan aldık, şimdi de burayı noter satışıyla devrediyoruz, diyorlar. Sen kendine edinemediğin, tapu alamadığın bir devlet malını başkasına nasıl satabilirsin? Noter, buna nasıl onay verir?”

O EVLERİ YASA DIŞI İŞLER İÇİN KULLANANLAR VAR
İşgalcilerin, işgal ettikleri Hazine veya Orman arazisi üzerine kaçak ev inşa ettiklerini, bunların bir kısmının yasa dışı, gayrimeşru işlerin döndüğü buluşma yerleri olarak kullanıldığını öne süren Kırklar Muhtarı Sinan Öğüt, “Uyuşturucudan kadın ticaretine, silah kaçakçılığına kadar her şeyin döndüğü konuşuluyor. Bunlar yüzünden bölgenin güvenliği, esenliği, huzuru zafiyete uğratılmak isteniyor” dedi ve rakamlarla konuştu:

“Söz konusu bölgede 150 dolayında, tapusuz noter kanalıyla satış yapılan yer olduğunu tahmin ediyoruz. Kırklar mahallesinde Hazine ve Orman arazisi üzerine yapılmış 74 evin yıkımı, yıkım sorumluluğu olduğu için Buca Belediyesi tarafından yıkıldı. 39 evle ilgili yasal işlemler devam ediyor. Üstelik henüz ortaya çıkartılmamız işgaller var. O arazilerin metrekaresi 1000, 1500 liraya satılıyor. Parsel parsel ayırmışlar. Bazıları çitle çevresini çevirmiş. Hakkımda, bu tür kamu arazisine çökenlerle ilgili beni CİMER ve Buca Kaymakamlığına, isim belirterek veya isimsiz çok sayıda şikayette bulunuldu. Kaymakamlık, müfettiş atayıp hakkımda inceleme başlattı. 30’un üzerinde şikayetle ilgili ifade verdim, savcılığa çağrıldım. Sonuçta bu şikayetlerden dolayı ne hakkımda bir soruşturma başlatıldı, ne de mesnetsiz şikayetler nedeniyle hakkımda işlem yapıldı. Uyarım, Muhtarlık Bilgi Sistemi kanalıyla, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, İzmir Valiliği’ne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne, Orman Bölge Müdürlüğüne ve Kaymakamlığa gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, parsel, ada numaraları, koordinatlar ve krokiyi göndermem halinde, gereğini yapacaklarına dair cevap gönderdi. Bu zamanda böyle bir hizmeti muhtarlık beklemek doğru bir şey değil. Vatandaşlara uyarımdır, tapusuz mal almasınlar. Tapusuz mal satanlara da itibar etmesinler. En azından bu tür alışverişlerde muhtarlığımıza gelip benden bilgi alsınlar.”

 
Düğün dönüşü feci kaza: 2 kuzen öldü!
 
İzmir'deki gökdelen projeleri için karar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Iskender 9 Kasım 2023 Perşembe 08:26

Sorumluluk bilincini yerine hakkıyla yerine getirdiğin için tesekkur ederim sinan bey kardeşim.vatan millet yararına çalışanlara yılmadan çalışanlara minnet borçluyuz.izmirin her tarafında bu toprak yağması gecekondu yapma yağması devam ediyor.buna destek olan bazı dairelerde yetkili kişiler var galiba.2b hazine orman vb adlarla vatanın kutsal topraklarının herkesin ortak olduğu toprakları belesten almaya çalışıyorlar.aliaga.da focada dikili de izmirin hemen hemen her yerinde bu olaylar var.bunlarin çok örgütlü çalıştıkları belli.bu kişilere ve emlakçılara ağır cezalar verilmeli.noterler bu gibi kanunsuz işlere sözleşme düzenlememesi gerekir.cesur davranışın için Türk milleti adına teşekkür ederim.

Yorumu oyla      4      3  
Duyarlı VATANDAŞ. 7 Kasım 2023 Salı 22:09

Sizi tebrik ediyorum Sinan Bey.Biz de Cimere aynı konularda ( ada parsel sokak ne varsa bildirerek) defalarca şikayette bulunduk fakat hiçbir işlem yapılmadı. Neyi bekliyorlar anlayamadık.Bütün tarım araziler kaçak binalarla dolunca taşları yeriz heralde.

Yorumu oyla      4      3  
murat 7 Kasım 2023 Salı 09:32

Helal olsun sana muhtar, sana buca belediye başkanlığı yakışır.

Yorumu oyla      4      3  
Doğancılar muhtarı olarak. 7 Kasım 2023 Salı 08:43

Sinan muhtarımın tüm söyledikleri sözlerine katılıyorum söyledikleri doğrudur ama ne yazıkki sesimizi duyan ve bizim yanımızda olan yok tüm cabalarımıza rağmen engel olamıyoruz ne yazıkki tarım alanlarımız ve ormanlarımız yok olmaktadır ilgili makamların sesimizi duymalarını görmelerini ve ilgilenmelerini sahip çıkmalarını rica ediyorum göz göre göre tarım ve ormanlarımıza yazık etmiyelim ve ettirmiyelim sahip çıkıp koruyalım diyorum yagmacılara bırakmıyalım sagılar .

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlük 2 bin TL'ye çalışan yok... İthal işçi formülü masada!
MÜFED yöneticilerinden ve İZTO İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Komite Başkanı ...
Sahte ilanları kaldırdılar: 15 binlik düşüş!
İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar tek tek silinmeye ...
Emlakçıların Başkanı'ndan 'satış' şartı: Vergi oranı düşürülmeli!
Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 oranında vergi ...
 
Sahte ev ilanları tespit ediliyor: 15 bin ilan silindi
İkinci el gayrimenkul ve araç satışlarında, sahte ilanlarla dolandırıcılığı ...
Depremzedelerle ilgili yeni karar!
Kamu Denetçiliği Kurumu, depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 ...
Çeşme Projesi’nde şok… Mahkeme iptal etti!
Çeşme Projesi’nin imar planı çalışmalarına dayanak olan İzmir Toprak Koruma ...
 
Şehir Plancıları'ndan 'Zorlu' açıklaması: İnşaat gizlenmek isteniyor!
Bilirkişinin olumsuz rapor verdiği Zorlu Gökdelen projesiyle ilgili açıklama ...
Kızılay'dan Çeşme'de ihale!
Kızılay, İzmir'in turistik ilçelerinden Çeşme'deki 3 taşınmazı için kat ...
Eski Başkan Şeboy kararı değerlendirdi: Bakanlığın yanlışı düzeltildi!
Üç dönem Buca Belediye Başkanlığı, bir dönem AK Parti’den milletvekilliği ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva