HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2024 Perşembe - 15:06

Karşıyaka’nın kalbindeki revizyon askıda… Planın ayrıntılarında neler var?

Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi kapsayan imar planları yayımlandı. İlçede nüfusun yaşadığı en büyük alanları kapsayan imar planlarının ayrıntıları da belli olurken plan, herhangi bir sosyal donatı ve teknik altyapı alanı ayırmadan, inşaat yoğunluğu ve nüfus arttırılmasına olanak tanıyor.

Karşıyaka’nın kalbindeki revizyon askıda… Planın ayrıntılarında neler var?

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde tamamladığı yeni revizyon imar planı askıya çıktı.

Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane mahalleleri ile Bostanlı Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan alanın imar planı yayımlandı.

400 hektarlık bir alanı yakından ilgilendiren Karşıyaka 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu'na bir ay içinde itiraz edilebilecek. 



PLANIN AYRINTILARINDA NELER VAR?
Cumhur İttifakı’nın çekincelerini sıralayarak geri gönderilmesini talep ettiği çalışma Tugay ve teknik ekibin açıklamalarının ardından oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal İşçimenler, bir meclis toplantısında planın ayrıntısına hakim olmadığını ifade etmişti.

Planlama alanının 144 hektarı konut alanlarına, 121 hektarı ise konut-ticaret alanlarına ayrıldı. Askıya çıkan planlar bölgenin nüfusunun 237 bin kişiye kadar çıkmasına olanak sağlıyor.

İlçede nüfusun yaşadığı en büyük alanları kapsayan imar planlarının ayrıntıları da belli olurken plan, herhangi bir sosyal donatı ve teknik altyapı alanı ayırmadan, inşaat yoğunluğu ve nüfus arttırılmasına olanak tanıyor. İmar kanununa ve mekansal planlar yapım yönetmeliğine  aykırı olduğu belirtilen yeni plan kararı, aynı zamanda şehircilik ilkelerine, modern kentleşme unsurlarına, yüksek yaşam standartlarını oluşturma kriterlerine uymamakla gündeme geldi.

Mahkeme süreçlerine açık olduğu ve dava yoluna gidilebilmesi muhtemel yeni plan revizyonunun uygulanmasının zor olduğu anlatılırken inşaatları arttıran, betonlaşmanın önünü açan bir çalışma olması da dikkat çekti. 

Ada bazında dönüşümün hedeflendiği planda kamuya herhangi bir terk yapmaksızın mevcut inşaat haklarının yüzde 20 arttırılmasına ilişkin plan notu revizyona eklendi



PLAN AÇIKLAMA RAPORU: DEPREME DAYANIKSIZ YAPI STOĞU
Plan açıklama raporunda ise “Planlama Alanı genel olarak yapılaşmasını ruhsatlı olarak tamamlamış bir bölgedir. Planlama alanının konumu, tarihi kimliği, gündelik hayatın önemli bir parçası olması göz önünde bulundurulduğunda; söz konusu bölge sağlıklı sürdürülebilir kentsel çevre oluşturabilmek adına birçok potansiyele sahiptir. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında; genel olarak kendi örüntüsünü oluşturan ve büyük bir kısmı yapılaşmış, planlama alanı içerisinde dengeli yer seçmiş eğitim, sağlık, ticaret ve kültürel faaliyetleri ile yaşayan bir konut ve eğilimi nedeni ile konut + ticaret kullanımına sahip alanlar korunarak, konut kimliğinin büyük oranda gelecekte de devam ettirilmesi öngörülmüştür.

Yapılan sentez çalışmaları sonucu mevcut yapılaşma kararları ve çevre koşulları nedeni ile sıkışık dokuya sahip alanlara konu yaşam standartlarının düşük olduğu mahalleler ile birlikte yoğun ticaret baskısı, eski ve depreme dayanıksız yapı stoğu göze çarpmaktadır. Planlama Alanında çalışma ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi, sağlıklaştırılması, kentsel gelişmenin yönlendirilmesi, afet odaklı katılımcı planlama anlayışı benimsenmiştir.” ifadeleri yer aldı.

 
Sunucu Kadir Ezildi evleniyor
 
AK Partili Dağ'dan Özel'e 'Demiral' tepkisi: Madara olmayın!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet balanuyan 6 Temmuz 2024 Cumartesi 17:39

Bir cok ev eski ve huc güvenli degil bende tersane tarafında oturuyorum araç geçtiğinde bile binanın sallandigini hissediyorum bu tür eski konutların ikamet edenidemagdur etmeden giderilmesi iyi olur diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Seval Turhan 6 Temmuz 2024 Cumartesi 10:07

Karşıyaka nın planı böyle olmamalı hele Alaybey binalar içiçe kentsel dönüşüm deniyor ama evsel dönüşüm binalar aynı yere dikiliyor hiç bir değişiklik yok, karşıyaka boğuluyor!!!

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 6 Temmuz 2024 Cumartesi 07:01

Bu hali ile insan gitmek istemiyor ustune nufus geliyor.

Yorumu oyla      0      0  
Cumhuriyeti 5 Temmuz 2024 Cuma 21:48

Plan cumhuriyetli tarafından kabul ve onay görmedi bir tarafta %45 terk alıp 10 sene surundureceksin diğer taraftan da %20 artış ve hiç terk yok üstelik oraların emsal zaten yüksek 3.75 4 üstü 400 hektar birde çok beklersiniz ağalar Yeşil sevdalıları sizi rantın kralı bu

Yorumu oyla      1      0  
Emin Öztürk 5 Temmuz 2024 Cuma 20:14

Cevat durağın hazırladığı şehirciliğin tüm kriterlerini dikkate alan gözden geçirilmesini öneririm.

Yorumu oyla      0      0  
kar35 5 Temmuz 2024 Cuma 13:32

deprem riski çok fazla, bir an önce bu plan çıkmalı.itiraz etmeye gerek yok.olumlu karşılıyorum.

Yorumu oyla      0      1  
PolTar 5 Temmuz 2024 Cuma 10:00

Peki İstanbul''u bile geçme noktasına gelen trafik yoğunluğu ne olacak ? Artırın bina ve kat sayısını Karşıyaka''dan konağa artık 1,5 saatte anca gidilir şu trafige niye hiçbir belediye çözüm üretmiyor fiziki olarak ? EDS bile olmayan bu büyük köyde insanlar işlerine evlerine saatlerce trafikte kalarak gidecekler.

Yorumu oyla      0      0  
Misafir 5 Temmuz 2024 Cuma 09:31

Zaten araçlar kaldırımlara park etmek zorunda kaldığı için daracık sokaklardan geçilmiyorken sırf kentsel dönüşümü özendirmek adına binalara %20 daha fazla yoğunluk verilmesi resmen Karşıyaka'ya ihanettir.

Yorumu oyla      2      0  
kskli 5 Temmuz 2024 Cuma 01:21

%20 artış ve terk yok bu planı çıkmasını rüyanızda görürsünüz.

Yorumu oyla      4      0  
İzmir'li 4 Temmuz 2024 Perşembe 21:41

Okul,yeşil alan,sokak,otopark...yani sosyal donatı alanları aynı kalacak,sadece binalar yükselecek,nüfus artacak.20 yıl sonra yine gereksinim olursa %20 daha verirsiniz.sonra bir %20 daha...Bulduğunuz kensel dönüşüm bu.Avrupa'da 30 yıl gibi kredi alınıyor,vefat olduğunda borçta binada miras kalıyor.

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Mutlu sözünü tuttu... ‘Mutluluk Kahvesi’ hizmete açıldı!
Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk ...
Güzelbahçe'nin temizlik filosu büyüyor
Güzelbahçe Belediyesi, temizlik filosuna yeni araç ve ekipmanlar ekleyerek ...
Büyükşehir’den Üçyol Metro İstasyonu’nda detaylı bakım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro AŞ, Evka-3-Narlıdere Kaymakamlık ...
 
Başkan Duman sahaya indi... Sorunları tek tek not aldı!
Mahalle ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Buca Belediye Başkanı Görkem ...
İzmir'de sağlık turizmi zirvesi
Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir Zirvesi’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
‘Sokak Senin’ coşkusu Karşıyaka’yı sardı
Yaz aylarını “Sokak Senin” etkinlikleriyle renklendiren Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Kulüp ve Başkan Zeyrek'ten karşılıklı açıklamalar... Manisa'da 'tesis' atışması!
Bugün Manisa Futbol Kulübü bir açıklama yaparak, Manisa Büyükşehir Belediye ...
Başkan Önal, muhtarlarla buluştu: Bayraklı için gece gündüz çalışacağız!
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, 24 mahalle muhtarıyla bir araya ...
Menemen'de işçi eylemleri sürüyor... Sendikadan 'muhatap yok' çıkışı!
Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin mağdur edildiğini belirten ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva