Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
3 Temmuz 2024 Çarşamba

Batılı muktedirler, 1789’dan sonra, halk hareketlerini bastırmanın en etkili yolunun demokrasiyle yönetmek olduğuna karar verdiler ve “Mümkün olanın en iyisi…” dedikleri demokrasiye yol verdiler.

Demokrasinin getirdikleri elbet de çok önemliydi. Serbest seçimlerle halka onaylattırılan sistem dirençli hale geldi. Efendiler iktidara seçimle geldikleri için halk ayaklanmaları bitti, sanayi devrimiyle hızlanan kentleşmeyi kontrol altına almak mümkün oldu.

Batı halklarının kurallarla yaşamayı benimsemesinin temelinde, refah toplumu var. Tabii ki refah toplumunun inşası için kesenin ağzını açmak gerekiyordu. Neyse ki Batı sermaye birikimini sömürgecilikten sağladığından, bu sorun kolaylıkla çözüldü. Zengin, huzurlu, güvenli, gelişmiş, ilerlemiş “Batı hikayesi” böylece yaratıldı.

Sistemden iyi beslenen Batı halkları, demokrasiyle yönetilmekten memnundu. Ta ki ikibinli yıllarda para suyunu çekip de işin rengi değişene kadar. Şimdi, onlar da demokrasiden korunmanın çarelerini arıyor. O çarelere faşizm de dahil. Yeryüzü adeta kaosa sürükleniyor.

Baktım ki durum çok karışık, kendi aklımla işin içinden çıkılamıyorum, Gırgır’dan Muhlis Beye danıştım. O bilir bu işleri… Epey bir akıl verdi. Verdiği akıllara göre;

Günümüzde, insanlığın başında iki dert var; demokrasi ve siyaset. Acilen, demokrasi tezgahında başımıza örülen çoraplardan korunmanın yollarını bulmak gerekiyor… Aksi halde, bu tuzu kuru demokratlardan çekeceğimiz var.

Siyasetçileri, demokratları etkisiz kılacak birinci önlem, siyasete karşı mücadele olmalı... Bunun için avukatlara, -araba ve beyaz eşya satanlar dahil- tüccarlara, hekimlere, eczacılara, İslamcılara, fanatik Kürtlere ve Türklere, sahibinin sesi gazetecilere, muhafazakarlara, CHP’de solculuk yapanlara siyaset yasaklanmalı. Yasağa uymayanlar, tecrit edilmeli. Siyasetçiden kurtulunca demokratlar da kendiliğinden yakamızdan düşecektir.

Böylece siyasetçiden ve demokratlardan kurtulduktan sonra, yapılacak ilk iş, akıllı devlet ve akıllı şehirlere yol vermek olmalı...

Kurulacak akıllı devlet ve şehirler yapay zekaya teslim edildikten sonra, anaerkil döneme dönülerek işler kadınlara bırakılmalı, erkekler de dağlara bayırlara salıverilmeli…

Muhlis Beyin kurtuluş reçetesi aşağı yukarı böyle…

Durum, gerçekten bu kadarda umutsuz muydu?..Onu soramadım, artık.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva