HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 20:22

Kılıçdaroğlu: Başbakan Emine Hanım'a sorsun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ‘alçak, edepsiz’ demesine “Ben doğruyu yapıyor muyum diye sorsun bakalım Emine Hanıma. Eminim Emine Hanım da bundan rahatsızdır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu: Başbakan Emine Hanım a sorsun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ‘alçak, edepsiz’ demesine ‘Dün arkadaşlara talimat verdim. Dava açacağım. Bu kadar ahlaksızlık olmaz’ diye yanıt verdi.
 
KARABÜK - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın kendisine 'alçak, edepsiz' demesine 'Dün arkadaşlara talimat verdim. Dava açacağım. Bu kadar ahlaksızlık olmaz' diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, İnan Kıraç’a yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine de ''Şantaj ve tehdit. Olmaz böyle şey' dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını bildirdi.
 
Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın mitinginin ardından Karabük’e hareketinden önce parti otobüsünde gazetecilerle sohbet etti.
 
Sabah saatlerinde Amasra Türkiye Taşkömürü Tesislerini ziyaret edip işçilerle görüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, işçilerin "eşit işe, eşit ücret" talepleri olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, hükümetin bu sorunu çözmek istemediğini savundu.
 
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Sayın Başbakan’ın size yönelik sert eleştirileri oldu. Sayın Başbakan’la ilgili bir tazminat davası açmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:
 
"Açacağım. Dün arkadaşlara talimat verdim. Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Benim söylediğime bakın, onun söylediğine bakın. Hopa’daki olaylar dolayısıyla bana sorulduğu zaman şunu söyledim: Hangi siyasetçi olursa olsun bir yere gittiği zaman düşüncesini beğenmesek bile ona taşla, sopayla, başka bir araçla şiddet kullanarak onu konuşamaz noktaya getirmenin doğru olmadığını söyledim. Bir yurttaşımız yaşamını yitirdi. Onun için Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledim. Araçtan düşen Sayın Başbakan’ın korumasıyla ilgili olarak arkadaşlar bana bilgi verdiler. Ona da geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ben bu kadar iyi niyetle yaklaşıyorum. O kalkmış, bırakın siyasetçi olmayı, sağlıklı, düzgün bir terbiye alan insan bu kadar ağır sözlerle bir başka kişiye saldıramaz. Terbiyesinden benim ciddi endişelerim var. Sağlık sorunları var. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede sağlık sorunu var. Kesinlikle gidip tedavi olması lazım. Bunu samimi olarak söylüyorum. Böyle bir anlayış olabilir mi? Beni sevmeye bilirsin, eğer benimle hesaplaşmak istiyorsan istediğin yerde ben seninle hesaplaşırım ama cesaret edemiyor. Korkuyorsun karşıma çıkmaktan, çıkıyorsun
meydanlardan küfür ediyorsun."
 
Kılıçdaroğlu, "Tazminat davası mı açacaksınız?" sorusu üzerine de "Tazminat davası açacağım. Sadece bu değil, daha önceki olaylar dolayısıyla da tazminat davası açacağım. Mahkemeye vereceğim, gidip hesabını versin mahkemede" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dava açacağı diğer konuların sorulması üzerine şöyle devam etti:
 
"Bana yalancı diyor. Ben, ’siyasette yalan söylemeyeceğim’ diye halkıma söz verdim. Böyle bir şey yok. ’Belge açıklıyorum’ diyor. ’Belgenin birinci sayfasını açıkla’ diyorum, açıklamıyor. Şimdi ben o belgeyi bilgi edinme yasasına göre istedim. Gelecek, onu da mahkemeye vereceğim. O belgede sınavsız bir tek akrabamın işe alındığını göremeyeceksiniz. Bir başbakana yalan söylemek yakışır mı? Devletin bütün imkanları elinde, al bütün belgeleri çık karşıma. Karşıma çıkmaktan korkuyor, iftira atıyor. Yalan söyleyen bizzat kendisidir. Zonguldak’a gidip milletin gözünün içine baka baka ’üniversiteyi ben kurdum’ dedi. Binlerce kişiye yalan söylüyor, dönüp ’Kılıçdaroğlu yalan söylüyor’ diyor. Kafayı Kılıçdaroğlu ile bozmuş, sağlık sorunu buradan başlıyor. Sabah Kılıçdaroğlu, öğlen Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu. İkindi Kılıçdaroğlu, yatarken Kılıçdaroğlu. Çünkü artık rüyalarına giriyorum."
 
Bir gazetecinin, "Sinirlendiğiniz belli oluyor" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Binlerce CHP’li bundan rahatsız oluyor. Böyle bir şey yapmaması lazım. İki uygar insan gibi tartışabiliriz, rakip olabiliriz. Kendine güveniyorsa, ahlakı varsa, demokrasi kültürü varsa, özgürlük anlayışı varsa çıkar karşıma. Çıksın, samimi söylüyorum onu dut yemiş bülbüle çevireceğim" şeklinde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, "13 Haziranda bireysel kırgınlıkları unutup tokalaşabiliriz demiştiniz. Bunu mümkün görüyor musunuz?" sorusuna, "Bu şartlarda nasıl olacak. Ben tam tersine yumuşatmaya çalışıyorum. Siyaset ortasındaki gerginliği yumuşatmaya çalışıyorum. O tam tersine gerginlik ortamı yaratıyor. Onun için söyledim, öfkeyle bu iş yürümez, toplumu geriyorsun, rüzgar eken fırtına biçer dedim, yapmayın bunu dedim. Ama hayır küfürler, hakaretler, en küfürlü insanın bile ağzına alamayacağı küfürleri söylüyor. Dönsün bir eşine sorsun bakalım ’ben doğru yapıyor muyum’ diye. Ben doğruyu yapıyor muyum diye sorsun bakalım Emine Hanıma. Eminim Emine Hanım da bundan rahatsızdır" yanıtını verdi.
 
İNAN KIRAÇ’A YÖNELİK SÖZLER
Başbakanın Erdoğan’ın, İnan Kıraç’a yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Şantaj ve tehdit. AKP zaten önümüzdeki seçimde iktidar olursa iş adamlarının hepsine söylüyorum, mal varlıklarını başka yerlere kaydıracaklardır. AKP bunu yapacaktır. Gazetecilere böyle yaptı, iş adamlarına böyle yapıyor, sıradan yurttaşa böyle yapıyor. 13-14 yaşındaki çocuğun boğazını sıkıyor, iş aramaya gelen genci dövüyorlar ve bunun adı demokrasi oluyor. Olmaz böyle şey" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Konya’daki mitinglerinde bazı CHP’li belediye başkanlarının seçim otobüsünde olduklarına dair haberle çıktığının belirtilerek, bir soruşturma başlatıp başlatmadığının sorulması üzerine, ayrıntılı bir bilgisi olmadığını, konuyu gazetelerden okuduğunu söyledi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın dünkü konuşmasında, bazı ses kayıtların yayınlanabileceğini söylediğinin anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:
 
"Bütün kasetler yayınlanmadan Erdoğan’ın önceden haberi var. Bütün kasetleri önce dinliyor, önce seyrediyor sonra çıkıp kamuoyuna bir kısmını açıklıyor, bir kısmını açıklamıyor. Artık bu hükümet, Sayın Erdoğan, yasadışı işlerden, yasadışı olgulardan beslenen ve ayakta kalmaya çalışan bir iktidardır.
 
İnsan utanır. ’Kasetler var, yarın öbür gün çıkacak’ diyor. Sen Başbakansın, yasadışı yollardan elde edilen kasetleri nasıl çıkıp kamuoyuyla paylaşırsın.
 
Ahlakın, ayıbın sorgulanacaksa bu açıdan da sorgulanması gerekir. Buradaki en büyük görev medyaya düşüyor. Yeterli tepki yok. Herkes Erdoğan’ı alkışlamakla meşgul, başıma bir şey gelmesin diye. Eğer sizler geri adım atarsanız daha da üstünüze gelecektir, daha fazla baskı kuracaktır. Medyanın daha fazla sorumluluğu var bu konuda."
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra helikopterle Karabük’e hareket etti.
 
KARABÜK’TE HALKA SESLENDİ
Kemal Kılıçdaroğlu, Karabük’te de ’Emekli çayı veresiye içiyor. Hayaldi gerçek oldu’, ’Evlat Kemal emekli amcanın derdini sen bilirsin’ pankartlarının açıldığı PTT Meydanı’ndaki mitingte konuştu.
 
Sözlerine "Herkesin kandilini kutluyorum" diye başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın derdinin geçmişi nasıl kötüleyeceğini düşünmek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"İnsanlar inanç sahibiyse geçmişte hayatını kaybeden insanlar için kötü söz söylemezler. İmam cenazede sorar, ’nasıl bilirsiniz?’ Cemaat de ’iyi biliriz’ der. 3 kez tekrarlarız. Bu Erdoğan’ın geçmişte ülkeye hizmet eden adamlarla ne işi var? Ölmüş, Allah’ın rahmetine kavuşmuş, sen kalkıp sabah akşam o insanları kötülüyorsun. Cebine ne girecek? Düşmanlıktan bu millet çekmedi mi? Geleceğe bakalım. Derdimiz bu. Herifin derdi başka bir şey. Geçmişi nasıl kötüleyeceğini düşünüyor. Sabah akşam o böyle yaptı, bu böyle yaptı diyorsun. Benim ağzımdan kimseyle ilgili olarak, hayatını kaybeden kimseyle ilgili olarak laf çıkmaz. Ne rahmetli Erbakan için, ne Özal için, ne İnönü için, ne Menderes için. Kim taş taş üstüne koymuşsa hepsini saygıyla anıyorum."
 
"HZ. ÖMER’DEN BAHSETTİ TEPEM ATTI"
Başbakan Erdoğan’ın Hz. Ömer’in adaletinden bahsedince tepesinin attığını söyleyen Kılıçdardoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Hz. Ömer’in adaletini tüm dünya bilir. Adaletli bir kişi olduğu bilinir. Kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu yakacak kadar adaletlidir. Hz. Ömer’den bahsetti benim tepem attı. Kardeşim sen kızının düğün davetiyesini devletin uçağına binip Ürdün kralına götürdün mü, götürmedin mi? İnkar etti. Resmi davet olmadığını söyledi. Bir de davetiyeni resmi davetle götürseydin. ’Devlet Bakanı Egemen Bağış yanımdaydı’ dedi. O dönem Egemen Bağış bakan değil. Tayyip’in tercümanı. Tercümanla gitmişsin doğru. Dil bilmiyorsun ya. Mecburen bir taş... Afedersiniz taşeron diyorum ya kimin taşeron olduğunu biliyorsunuz. Kardeşim sen Hz. Ömer’in adaletinden bahsedeceksin, hem de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyeceksin. Bir daha Hz. Ömer’in adaletinden bahsettiğinde önüne başka şeyler koyacağım. Dut yemiş bülbüle dönecek."
 
"BAYRAĞIMIZLA ONUR DUYARIZ"
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın bayrak üzerinden siyaset yaptığını oysa bayrağın 73 milyon yurttaşının ortak paydası olduğunu belirtti.
 
"Bunlar tekin adamlar değil, hepsi köşeyi döndü, hepsinin gemileri oldu" diye Kemal Kılıçdaroğlu, "Yoksullaşan siz oldunuz. Diyorum ki bu ülkede yoksulluğu bitireceğim. Her ay en az 600 lira banka hesabına para yatıracağız. Yoksulluğu tarihe gömeceği. Bu ülkede bir çocuğun bile yatağa aç girmesine izin vermeyeceğim. Herkesin karnı doyacak" dişe konuştu.
 
"ADAM GİBİ KONUŞ"
Başbakan Erdoğan’ın kendisine sabah akşam küfür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hayatımda böyle bir adam görmedim. Bir kere normal konuş, adam gibi konuş. Uygar bir insan gibi çağrı yapıyorum. Üniversite mezunu gibi çağrı yapıyorum. Arkadaş benimle hesabın varsa çık karşıma, oturalım tartışalım. Neden korkup kaçıyorsun. Neden küfür ediyorsun?" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın korktuğu için karşısına çıkamadığını belirtirek, "Karşıma çıksın onu dut yemiş bülbüle çevireceğim. Karşıma çıkamıyor ki?. Çıkması için 3 şart var. Bir; geçmişinin temiz olması lazım, İki; hakkı yememesi lazım. Üç; mangal gibi yürek lazım. Peki korkak adamdan başbakan olur mu? Benim korkmuş yüzüm mü var? Ben karate ve boks kursuna da gitmedim. Oturup konuşacağız. Neden gelmiyor. Neden korkuyor. Sabah akşam küfür ediyor" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, halkı selamlayıp seçim otobüsünden indikten sonra tekerlekli sandalyesiyle gelen 85 yaşındaki Naciye Demirbaş kedisini görmek istediğini söyledi. Korumaların haber vermesi üzerine Kılıçdaroğlu, yaşlı kadının yanına gelip elini öperek sohbet etti.
 
"TELEKULAK HÜKÜMETİNE SORUN"
Kılıçdaroğlu helikoptere binerken bir gazetecinin, ’Güneydoğu’da, BDP’lilerin MHP ve CHP’ye destek vereceğine yönelik ses kayıtları çıktı, ne diyeceksiniz?’ sorusuna, "Onları bana sormayın. Onları Recep beye sorun. Onları telekulak hükümetine sorun daha iyi bilirler" diye konuştu. Gazetecilerin ’Başbakan’a dava açmışsınız’ demesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Daha açacağım" karşılığını verdi. (AA, DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eda 3 Haziran 2011 Cuma 10:02

Bişey yazamadan edemeyeceğim cehape anayasa mahkemesinde belediyelerin verdiği bursları kestirdi.Mitinglerinde herkesi kucakladıklarını söyleyip duruyorlar ben izmirliyim burada chp hep belli bir kesimi iş alırken dahi kayırmış, kendisine oy vermeyen mahalleleri de chp cezalandırmış ve hizmet götürmemiştir. Bizzat ben ve çevrem bir çok insan chp ye oy vermelerine rağmen hizmet göremedikleri için rahatsız dır. Ben herkesi kucaklayacaklarına izmirde nasıl kucakladıklarını gördüğüm için herkese aynı hizmeti vereceklerine artık inanmıyorum İzmir de eşit olsaydı chp iktidar olunca da ayını eşitliği bekleyebilirdim ama İzmir de herkesi kucaklamayan türkiye de herkesi kucaklamaz. İzmir de yaptıkları chp nin türkiye de ne yapacağını gösterir. Belli bir kesimden olmadığımız için hizmet zaten göremedik. O yüzden oyumu bu defa chp ye vermeyeceğim ben ve sülalem akp ye vereceğiz öyle karar aldık. chp den her yönden akp daha ilerici ve hizmet eksenli hareket ediyor. Kılıçdaroğlu diyorki İzmire fabrika kurcam şunu yapcam bunu yapcam kardeşim 10 yıldır izmir chp de ne yaptın ki...inandırıcı değil...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Başbakan Alevi kardeşimizden rahatsız'
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erzincan'da partisinin seçim mitinginde yaptığı ...
“Sağ-sol yok, Atatürk’te birleştik”
Cumhuriyet Güçbirliği’ne katılan çeşitli siyasi partilerden yöneticiler, ...
'Köylü ve çiftçiye hak ettiği desteği vereceğiz'
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşkın Türeli, 9 yıllık AKP ...
 
Başbakan’dan CHP’ye sürpriz ziyaret
Başbakan Erdoğan, Isparta mitingi öncesi CHP'nin seçim irtibat bürosuna uğradı.
Beko: Sağa verilen oylar haram olsun!
12 Haziran seçimlerinde sağ partilere oy verilmemesi için işçilere çağrıda ...
Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu
Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali ...
 
Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun
MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet ...
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva