HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 17:04

“Sağ-sol yok, Atatürk’te birleştik”

Cumhuriyet Güçbirliği’ne katılan çeşitli siyasi partilerden yöneticiler, neden Cumhuriyet Güçbirliği’ne katıldıklarını Konak Batı Western Otel’de yaptıkları toplantıda bir deklarasyonla açıkladılar.

“Sağ-sol yok, Atatürk’te birleştik”

İZMİR - Açıklamayı, katılımcılar adına Balçova Eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker yaptı. Ülker’in açıkladığı deklarasyon şöyle:
 
“Bizler, bugüne dek gerek sağda olsun, gerek solda olsun, çeşitli siyasi partilerde ülkemize ve milletimize hizmet amacıyla yönetici görevlerde bulunduk veya bulunuyoruz.

Türkiye, olağanüstü bir döneme girmiştir. Artık, çözümler de olağanüstü olacaktır.
Ülkemiz emperyalistlerin emrinde, İstiklal Savaşı’yla kurduğumuz ulusal devletimizi yıkanların iktidarı altında dokuz yıldır gittikçe artan bir karanlığa gömülmektedir.

Ya AKP iktidarı Cumhuriyetimizi hiçbir kalesi kalmaksızın yıkacak; ya da Cumhuriyetimizi yeniden kurmak için AKP’den kurtulacağız. Bizler, AKP’den kurtulmanın ve zor günlerden çıkmanın tek yolunun Atatürk’te birleşmek olduğunu gördük.
 
Milli devletimizi yıkıcılardan kurtarmak, ulusumuzu birleştirmek, vatanımızı bütünleştirmek ve halkımızı özgürleştirmek için güçlerimizi Atatürk’ü esin kaynağı olarak gören Cumhuriyet Güçbirliği’nde birleştirdik.
 
Bizler, Cumhuriyet Güçbirliği’ni vatanı bölünme tehlikesinden kurtaracak güç olarak gördüğümüz için bu çatı altındayız. Bizler, etnik ve mezhepsel bölünmelere son vererek, ulusumuza kardeşlik ve özgürlük getireceği için bu çatı altındayız. Bizler, ordumuza yönelik ABD operasyonuna dur dediği için, korku imparatorluğuna son vereceği için Cumhuriyet Güçbirliği çatısı altındayız.
 
İzmirli seçmenleri, Cumhuriyet Güçbirliği 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı E. Korgeneral Yaşar Müjdeci’ye ve 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu Perinçek’e oy vermeye çağırıyoruz. Sayın Perinçek ve Sayın Müjdeci’nin olduğu Meclis, başka bir Meclis olacaktır.
 
Yurtsever İzmir’e Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci Yakışır!”
 
Deklarasyonun açıklanmasından sonra söz alan eski BBP Akşehir İlçe Başkanı Çetin Başeğmez “Doğu Perinçek’te mangal gibi yürek var. Tek başına Meclis’e o girse bile, Tayyip’in hakkından gelir” dedi.
 
Eski MHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Fuat Ermiş, “Korku imparatorluğunu ve Silivri duvarlarının yıkılması için” Cumhuriyet Güçbirliği’ne destek verdiğini açıkladı.
1991 yılında ANAP ve 1995 yılında DYP İzmir Milletvekili Adayın olan Rana Pektaş ise, geç kaldığını belirterek “Bize, hep komünizm öcüsü ile uyuturlarken, arka bahçeden ılımlı islam girmiş. Bunun farkına yeni vardır ve Güçbirliği’nde birleştik. Biraz geç kalmış olsam da bugün Güçbirliği çatısı altında olmaktan mutluyum” dedi.
 
Türkiye Partisi Eski Seferihisar İlçe Başkan Yardımcısı Oya Menekçe, “Lider demek, önder olmak demektir. Cumhuriyet Güçbirliği, bugün bütün önderleri bağrında toplamıştır. Cumhuriyet Güçbirliği içinde olmaktan mutluluk duyuyorum” açıklamasında bulundu.

Parçalanmanın uzak bir senaryo olmaktan çıkarak bugün fiili bir parçalanmanın yaşandığına işaret eden Eski Halkın Yükselişi Partisi İzmir İl Başkanı Talia Kundakçı, “Türkiye’yi parçalama projeleri, Cumhuriyet Güçbirliği’nin programı ve çabaları ile önlenecektir” dedi.

Toplantıda Cumhuriyet Güçbirliği’nin 5 Haziran 2011 Pazar günü 17.00’ da Cumhuriyet Bornova Meydanı’nda “Cumhuriyet İçin Bayrağını Al Gel” mitingi düzenleyeceklerini belirten Cumhuriyet Güçbirliği Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer, “Bu miting, Cumhuriyet Güçbirliği Bağımsız Milletvekili Adayları Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci’yi Türkiye’nin makûs talihini yenmek için vatanın, namusun ve emeğin sesi olarak Meclis’e göndereceğimiz 12 Haziran seçimlerinin arifesinde alanlarda yapacağımız birlik, bütünlük ve özgürlüğün şöleni olacaktır” dedi.
 
Mitinge, Selda Bağcan, Levent Kırca, Heykeltıraş Mehmet Aksay ve Nasuh Maruki’nin katılacağını söyleyen Özer, yüreği bağımsızlık ve Cumhuriyet için çarpan bütün İzmirlileri mitinge katılmaya çağırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Köylü ve çiftçiye hak ettiği desteği vereceğiz'
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşkın Türeli, 9 yıllık AKP ...
Başbakan’dan CHP’ye sürpriz ziyaret
Başbakan Erdoğan, Isparta mitingi öncesi CHP'nin seçim irtibat bürosuna uğradı.
Beko: Sağa verilen oylar haram olsun!
12 Haziran seçimlerinde sağ partilere oy verilmemesi için işçilere çağrıda ...
 
Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu
Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali ...
Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun
MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet ...
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
 
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva