HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 14:10

Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun

MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet sağlayacağız. Yürüyen kaldırım yapacağız" esprisini yaptı. Ayrıca Vural, AK Parti'nin 35 plakalı İzmir'e 35 proje söylemini eleştirerek, İzmir'in plakasının bir kanunla 150 yapılmasını böylece 150 proje olabileceğini de söyledi.

Vural: İzmir in plaka numarası 150 olsun

Soner Çağlar / Egedesonsöz - İzmir Ticaret Odası (İTO), AK Parti ve CHP'nin ardından MHP İzmir milletvekili adaylarını misafir etti. MHP İzmir Milletvekili adayları, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Seçim Beyannamesinin Tanıtımı ve Projelerinin Değerlendirilmesi” konulu genişletilmiş özel meclis toplantısında projelerini ve parti programlarını anlattı.

Toplantının açılış konuşmasında İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, adaylara başarılar dileyerek, “Umut ediyorum ki MHP, bu seçimde de beklediğinin de üzerinde bir başarı yakalar” dedi. Gençlik yıllarında kendisinin de siyasete girdiğini belirten Demirtaş, “Rahmetli Türkeş’in zamanında siyasete girmiş bir kişiyim. İzmir il gençlik kolu başkanıydım o dönemde. İş hayatına atılınca, siyasetin uzağında kaldık. Dolayısıyla böyle bir geçmişim de var. Ama tabi ki şu anda İTO Yönetim Kurulu olarak tüm partilere eşit mesafedeyiz. Tüm milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, AK Parti’nin İzmir için açıkladığı 35 projeye de atıfta bulunarak, “Bizim çantamızda plaka 35 olduğu için 35 tane proje çıkmıyor. Yok ne yazık ki” ifadelerini kullandı. Vural, kendilerinin de bir projeleri olduğunu ama anlatıp anlatmamakta kararsız kaldığını kaydederek, “35 tane projemiz yok ama ben bir proje yaptım. Arabası olanlarla yayalar arasında adalet sağlamayı düşündük. Yaya giden vatandaşlara yürüyen kaldırım yapalım dedik. Böylelikle adaleti sağlayacağız. Bu fikri görenler akıllarında çok önemli bir kaynak oluşturdular. Çok iyi fikir, o zaman bu yayalara plaka koyalım, plakayı da satalım dediler. Türkiye’de sıkışıldığı zaman ‘defterleri getiririm ha bunları yapmazsan, matrahını artırmazsan’ denilen dönemleri yaşıyoruz” şeklineki şakacı ifadeleri salonda gülüşmelere neden oldu. 

Vural, şöyle konuştu:“Şimdi ‘İzmir’in oyunu nasıl alsak’ diye düşünüyorlar. Turistik bakanları buraya göndermek ne ölçüde yararlı? 81 il var. Ne yapalım? 81 ile hizmet gitmesi için bakan mı olmak gerekiyor. İzmir bir şey istemiyor. İzmir 20 milyar lira ödüyor, 4 milyar kamu yatırımı alıyor. Çorum’da bakan yok herhalde. Ne yapıyor oradakiler? Bu zihniyet ahlaki geliyor mu? Ben de diyorum ki ben İzmir milletvekiliyim, İstanbul milletvekili değilim. Gelsinler Ertuğrul Günay’la ben tartışayım. Televizyona tek çıkarlarmış. Bizi böcek gibi görüyorlar. Bunlar kim ya? Adam ama, ‘sana iş verdik daha ne istiyorsun’ diyor. Sivrisinek gibi görüyor bizi” dedi. Şu anda “kayıtdışı bir siyaset” yürütüldüğünü de iddia eden Vural, “Altın keselerinin dağıtıldığı bir siyaset. Nasıl rekabet edeceğiz? Arkadaşlar broşür dağıtıyor. Bayındır’da elbise dağıtıyorlarmış. O bakımdan yarışın demokratik olabilmesi için zeminin de demokratikleşmesinde fayda var.”
 
Türkiye’de büyümenin olduğunu ancak istihdamın artmadığını, özellikle tarımda ithalata dayalı bir büyüme kaydedildiğini belirten Vural, istihdamın da yüzde 46’sının asgari ücretli istihdamı olduğuna işaret etti.
 
Cari işlemler açığının da 1.5 milyar dolardan 60-70 milyar dolara doğru gittiğini, aile geliri artmadığı halde borçlarının 24 kat arttığını ifade eden Vural, “Çekler ödenemiyor, karşılıksız çıkıyor. Senetler protesto ediliyor. Kredi kartını ödeyemeyen 2 milyon 400 bin kişi haciz kıskacında. İşadamları niye yapılandırma istiyor? Türkiye’nin değirmeni dönmüyor. Döndüğünün duyulması için ‘cak cak’ sesi çıkmalı, değirmeni sel olup götürmüş, Ankara ‘cak cak’ sesi çalıyor. Emekliler çöpten geçinmek duruma gelmiş. Böyle bir Türkiye. Bu yönüyle bakıldığı zaman Türk ekonomisinin ahlaki sonuçlar çıkarmadığı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu. Vural, esnaf ve küçük işletmelerin zor durumda bulunduğunu, ailelerin borçlarını ödeyebileceği bir gelir politikası uygulanması gerektiğini söyledi.
 
MHP kadın İzmir Milletvekili Adayı Dr. Süeda Neslihan Çelik, "Şuanda Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yapısı üzerinde çok ciddi bir toplumsal mühendislik çalışması yapılıyor. Birkaç dönem sonrası görecek ki bu yaşadığımız süreç çok ciddi anlamda okutulacak ve örnek olarak gösterilecek. Şuan yaşadığımız süreçte toplumsal çalışmaların bilimsel çalışmaların çok ciddi anlamda siyasal iletişim malzemesi haline getirildiğini görüyoruz" dedi.
 
 
Kendisinin de 9 yıl üniversitede görev yaptıktan sonra kamuoyu alaştırmaları konusunda yöneticilik yaptığını belirten Çelik, "Bu alanın bu kadar ayağa düştüğü, anketçiler olarak görüldüğümüz bu günlerde üzüntü duyuyorum. Özellikle MHP ile ilgili rakamlar hiç örtüşmemektedir" diye konuştu.
 
 
MHP İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise, MHP'ye yönelik komploya rağmen halkın büyük bir teveccüh ile MHP'ye daha çok destek vermeye başladığına dikkat çekerek, bu ilginin en yoğun olarak da İzmir'de yaşandığını belirtti. Dervişoğlu, AK Parti ile CHP'nin seçimin ardından yapılması muhtemel anayasa değişikliği konusunda birlikte aynı konular üzerinde birleştiklerini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
 
Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin ...
Aksünger: İlçelerimizin sorunlarını çözmek için buradayız
CHP İzmir 1. Bölge adayı Erdal Aksünger, İzmir’in Seferihisar ilçesini ...
‘Geleceğe yönelik bazı riskleri üstlenmiş demektir’
İnan Kıraç’ın ‘CHP 1. parti olur’ söylemine Başbakan Erdoğan’dan yanıt ...
 
Cemaatten MHP'ye deklarasyonlu destek
İskenderpaşa Cemaati ''Başbakan, MHP'nin barajı aşamayacağını bekliyor'' deyip MHP'yi destekledi.
Tataroğlu: Ülkenin ve kadınların umudu CHP
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. bölge milletvekili adayı Elfin Tataroğlu ...
Akay: Gölge etme başka ihsan istemez
AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva