HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 14:32

Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu

Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, “Projeleri boş” diyenlere cevap verdi.

Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu

İZMİR - Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Projelerimizin boş olduğunu söyleyen boş laf söylemiş. Bizim projelerimiz dopdolu” dedi. 
 
Binali Yıldırım, AK Parti'li kadın milletvekili adaylarıyla Hilton Otel'de düzenlenen kadın derneklerinin toplantısına katıldı.

Günay: Antik liman rüyalarımdan biriydi...haberi için tıklayın

Akay: Gölge etme başka ihsan istemez...haberi için tıklayın

İzmirliler'den çılgın proje yorumları...haberi için tıklayın
 
Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, AK Parti'nin İzmir'e yönelik projelerini “boş” olarak değerlendirenlerin “boş laf söylediğini” belirterek, “Bizim projelerimiz dopdolu” ifadesini kullandı.
 
Efes'i denizle buluşturma projesi hakkında bilgi veren Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
 
“Efes, 8 bin yıl önce denize kıyısı olan bir şehirdi. Şimdi tarih tekerrür ediyor. Efes denizle buluşuyor diyoruz. Denizden isale hatlarıyla antik limana su götürülüyor. Pamucak Limanı'ndan o su denize akıyor. Bu şekilde Efes Antik Limanı ihya edilecek. Projenin özü bu. Proje çalışması başladıktan sonra gerekli izinler alınacak. Şimdi biz projeleri ortaya koyunca herkesi telaş aldı. 'Bizim de böyle projemiz var, biz de düşünmüştük' diyorlar. Düşünceye sınır getirmek doğru değil. Önemli olan düşünceleri projeye dönüştürmektir. Biz bunu yapıyoruz. Farkımız bu.”
 
“İZMİR'İN TARAFINDAYIZ”
Yıldırım, kadın derneklerinin temsilcileriyle yapılan toplantıda da İzmir'in geleceği planlanırken sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin ve her hizmette kadınların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.
 
Sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esasına göre çalıştığını, ancak kamu hizmeti yaptığını anlatan Binali Yıldırım, “Biz İzmir'in tarafındayız. İzmir'i oluşturan sivil toplum örgütleri ile artık beraberiz. Aranızdan biri olarak gücümüz yettiğince İzmir için hizmet edeceğiz. İzmir'in ortak aklı hangi işleri bizden bekliyorsa, kent için hangi rüyayı görüyorsa o rüyayı gerçekleştirmek bizim görevimiz olacak” dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli vatandaşa 3 Haziran 2011 Cuma 11:32

MADEM YILLARDIR KONUŞULAN PROJELER SİZ YERİNE AKP BUNLARI YAPACAĞI İÇİN Mİ BU KADAR RAHATSIZ OLDUNUZ. PEKİ BUNLAR YILLARDIR KONUŞULUYORDU HAYAL DEĞİLDİ DE AKP SÖYLEYİNCE Mİ HAYAL OLDU. CHP DE LAF KALABALIĞINDAN BAŞKA HİÇ BİR İCRAAT YOKKKKKKKKKK.KENDİLERİ BİRŞEY YAPAMAYINCA YAPTIRMAMAK İÇİNDE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR.İZMİR ARTIK FARKINDA...

Yorumu oyla      13      7  
izmirli vatandaş 3 Haziran 2011 Cuma 10:49

Burada proje olarak adı geçen işler hiçbiri yeni ve bilinmeyen şeyler değil. 3 Haziran tarihli Milliyet Egede Hamdi Türkmen'i okursanız, hepsinin fikirlerinin kime ait olduğunu öğrenirsiniz. Bunların dillendirilmesi değil, bu işlerin öncelik sırasına koyulup, bu sıraya göre ayrıntılı bir şekilde gerçekten proje haline getirilmesi ve para ayrılması ve işlerin makul bir süre içiersinde hayata geçirilmesi önemlidir. Yoksa bu kentte 150-250 bin arası binanın yenilenerek kent yenilenmesinin çok önemli bir iş olduğunu herkes biliyor. Buca-Üçyol metro projesinin Buca'nın ulaşımının tek çözümü olduğu yıllarca önce Büyükşehir tarafından belirlenip projelendi, yeterki paradan haber verin, Aynı şey diğer metro ve raylı sistem projeleri için geçerli.Hükümet tarafından İstanbul ve Ankaraya sağlanan imkanların İzmir için şimdiye kadar sağlanmaması HÜKÜMETİN BİR AYIBIRIR. Bu işler hayata geçirilirse ayıplarını kapatacaklar.ÇANDARLIDA LİMAN yıllardır konuşulup, ciddi bir hareket göremeyen bir iş idi. Hatırlanması güzel ama ne zaman nasıl gerçekleşeği önemli. İzmir- İstanbul otoyolu, diğer otoyollar ve hızlı trenler medeni bir ülkede yapılması gereken işler, hükümetin şimdiye kadar bu konularda harekete geçmemiş olması KABAHAT. Bütün bunları seçim öncesi hatırlayıp İZMİRLİLERİN AĞIZLARINA BİRKAÇ PARMAK BAL SÜRMEK O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL. GERÇEKTE 13 HAZİRAN GÜNÜNDEN İTİBAREN BU İŞLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN NE YAPILACAĞIDIR. YOKSA AYNI İKTİDAR 9 YILDIR TÜRKİYENİN BAŞINDA. 9 yILDIR İZMİRİ CEZALANDIRIP İZMİRİN ÖDEDİĞİ VERGİLERİNİ ALIP KENDİ YANDAŞLARINA YATIRIM YAPIYORLAR.

Yorumu oyla      13      7  
iyetoğuna 3 Haziran 2011 Cuma 10:13

iyetoğlu: chp izmirde ne yaptı? cevap bekliyorum sizden. BELEDİYE BAŞKANLARI İYİCE AĞLAK OLDU BE KARDEŞİM BU ZAYIFLIKKTIR. BÜYÜKERŞEN KADAR DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI KADAR OLAMADILAR SÜREKLİ MAZERET ÜRETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK İNKAR ETMEYİN ARTIK. SOKAKLAR PİSLİK İÇİN DE TRAFİK BERBAT HERYER GECEKONDU.. BİRAZ DA REALİST OLALIM LÜTFEN BEN ARTIK CHP NİN İZMİRİ BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ KULLANMASINDAN BIKTIM GINA GELDİ.AKP EN AZINDAN PROJE ÜRETİYOR YA DERS ALIN BİRAZ DERS. KEMAL BEY AKŞAM KONUŞUYOR SABAH İNKAR EDİYOR DEMEDİM KASTETMEDİM DİYOR BÖYLE SİYASET Mİ OLUR ALLAH AŞKINA...OYUMU BU SEÇİMDE AKP YE VERECEM.

Yorumu oyla      13      8  
muallim 3 Haziran 2011 Cuma 01:32

iyetoğlu: belediyenin, "değil başbakan alem-i cihan olsan" izni olmadan çivi bile çakamazsın. ve devletteki hiyerarşik düzeni de bilmeniz gerekir.Belediye yetişemediği yerde isteyecek,devlette şefkatli kollarını açıp hizmet getirecek bu böyledir. bak "izban"da belediye ulaştırma bakanlığına yanaştı derdini anlattı yardım istedi tak tak çalışmlar başladı ve kısa zamanda bitti.. bu işler böyle.. bu arada büyük şehir'in bütçesi bir çok bakanlığın bütçesinide 3'e -4'e katlıyor bilginiz olsun..he bu arada sayın iyetoğlu: ÇOK UZUN ZAMANDAN BERİDİR B.BELEDİYESİ YOL-KANAL-OTOPARK- ADI ALTINDA İLÇE BELEDİYELERDEN ÖDENEN VERGİLERDEN BU PARAYI KESİYOR.. NERDE OTOPARK SİZ GÖRÜYORMUSUNUZ İLÇELERDE OTOPARK .O KESİNLER PARALARLA İLÇELERE OTOPARKLAR YAPMASI LAZIMKEN, HANİ NERDE OTOPARKLAR ŞEHİR MERKEZİNE SIKIŞMIŞ KALMIŞ.BUNUDA SORGULAYIN LÜTFEN..

Yorumu oyla      14      8  
CUMHUR İYETOĞLU 2 Haziran 2011 Perşembe 17:36

İSTANBULA ANKARAYA BURSAYA AYRILAN ÖDENEK NEDEN İZMİRE VEYA DOĞUYA GÜNEYDOĞUYA AYRILMIYOR.KÜRT SORUNU DEYİP DURUYORLAR 200MİLYARA ÇILGIN KANALA VERECEĞİNE YAP BAKALIM DOĞUYA GÜNEYDOĞUYA O YATIRIMI SORUN KALIYORMU ADALET YOK .MALESEF ADALET YOK . BEN MERAK EDİYORUM ACABA YAPILACAK OLAN LİMAN İHALELERİNİ İTO NUN ÖNÜNDE DURAN NEDİME İSİMLİ YATIN SAHİPLERİDE KATILACAKMI????

Yorumu oyla      22      12  
CUMHUR İYETOĞLU 2 Haziran 2011 Perşembe 17:30

PROJE DEYİP DURUYORLAR 550MİLYAR İZBANA BELEDİYE YATIRIM YAPMIŞ TCDD SADECE HALİ HAZIRDA RAYRARI VERMİŞ KENDİLERİ YAPMIŞ GİBİ SAHİPLENİYORLAR.BİLMEM KAÇ KİLOMETRE YOL YAPMIŞLAR TCK NIN GÖREVİ NE? HİZMET ETMEK TABİKİ YOL YAPACAK ASLİ GÖREVİ KARAYOLU YAPMAKBUNLAR GİBİ ASLİ GÖREVLERİ OLAN BİRÇOK KURUMUN YAPTIĞI HİZMETLERİ SAHİPLENİYORLAR ELLE TUTULUR VATANDAŞ İÇİN PROJEMİ ÜRETMİŞLER BOŞ KONUŞMASINLAR EŞİT HİZMET GÖTÜRSÜNLER AYRIMCILIK YAPMASINLAR BURASININ İZMİR OLDUĞUNU U N U T M A S I N L A R.

Yorumu oyla      22      10  
projeler ve izmir 2 Haziran 2011 Perşembe 15:19

2010 yılında İzmir’in 23,5 milyar lira vergi ödemiş buna karşı merkezi iktidardan ancak 457 milyon lira yatırım alabilmiştir. Özal’dan bu yana İzmir cezalandırılmış ve yıllarca İzmir’in vergileri gasp edilerek sağ iktidarların ileri gelenleri tarafından kendi memleketlerine, kendi yandaşlarına transfer edilmiştir. İzmir için duyurulan yatırımlardan göz boyama dışında olanlar (Örneğin, Metro, Liman, Kent Yenileme .. vb) İzmirlilerin gasp edilmiş haklarının iadesidir. Hiçbiri lütuf değildir. İzmir’in ve İzmirlinin hakkı olan aklı başında projelerin uygulanması için kimsenin itirazı olmaz, ama önce oy verin sonra yapalım diye şantaj yapılmazsa veya istedikleri oyu alamazlarsa caymalarından da korkulur. Hükümet bu projelerde samimi ise bu projelerle ilgili olarak İzmir Halkının seçtiği Belediye ile işbirliği yapar, Belediyenin görevleri arasına giren Kent Yenileme ile ilgili olarak Belediyeyi, yasal yönden, maddi yönden destekleyerek, gerekli hazine ve orman arsalarını da tahsis ederek yardımcı olur. Yinetüm yatırımların etüt, proje ve uygulama aşamalarında da ben yaptım oldu zihniyeti gütmeden, Yerel uzman kurumların ve sivil toplum örgütlerinin de görüş ve deneyimlerinden de yararlanılmalıdır. Hükümetin samimiyeti o aman inandırıcı olur. Yoksa bunlar uçuk kaçık projeler halinde kalır.

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun
MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet ...
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
 
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin ...
Aksünger: İlçelerimizin sorunlarını çözmek için buradayız
CHP İzmir 1. Bölge adayı Erdal Aksünger, İzmir’in Seferihisar ilçesini ...
 
‘Geleceğe yönelik bazı riskleri üstlenmiş demektir’
İnan Kıraç’ın ‘CHP 1. parti olur’ söylemine Başbakan Erdoğan’dan yanıt ...
Cemaatten MHP'ye deklarasyonlu destek
İskenderpaşa Cemaati ''Başbakan, MHP'nin barajı aşamayacağını bekliyor'' deyip MHP'yi destekledi.
Tataroğlu: Ülkenin ve kadınların umudu CHP
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. bölge milletvekili adayı Elfin Tataroğlu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva