HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 19:32

'Başbakan Alevi kardeşimizden rahatsız'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erzincan'da partisinin seçim mitinginde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'na destek oldu: “Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. ’Nasıl olur’ diyen sayın Erdoğan rahatsızlık duyuyor.”

 Başbakan Alevi kardeşimizden rahatsız

ERZİNCAN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin üçüncü dönem iktidara gelmesi halinde Türkiye’yi büyük bir felaket ve iç çatışmaya götüreceğini ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP lideri olmasından rahatsız olduğunu söyleyen Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zapturapt altına alınması lazım. Gidişat hayırlı değil" dedi.
 
THY’nin tarifeli seferiyle Erzurum’a gelen ve buradan karayolu ile Erzincan’a geçen Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. İşsizlik ve yoksullukla mücadele edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, AK Parti’nin Türkiye’yi büyük bir felakete ve iç kargaşaya sürüklediği görüşünü savundu.
 
Anayasa değişikliği ve ’zırva’ dediği ’demokratik açılım’la Türkiye’nin tehlike altında olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları söyledi:
 
"İki dönem oy vererek bugünkü iktidarın hükümette kalmasına sebep olan başta AKP’li vatandaşlara da sesleniyorum. Üçüncü dönem iktidarı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyin. Gelişmeler karşısında vebaline ortak olmak durumunda kalırsınız. Ülke iyi gitmiyor ve nazik bir yol ayrımında. Bir kardeş kavgasının işaretleri görünüyor. Etnik temelde bölücülük kışkırtılıyor, inanç temelinde ayrımcılık yapılıyor. Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. ’Nasıl olur’ diyen sayın Erdoğan rahatsızlık duyuyor. Siz Sünni- Alevi vatandaşlarımızın arasına bir kargaşa sokarsanız bu ülke yaşanmaz. Bu iktidarı hırs bürümüş. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zapturpt altına alınması lazım. Gidişatı hayırlı değil."
 
DÖRT KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ
Türkiye’de ’100 sorun, 100 çözüm’le toparlanma ve onarım hükümetini kurmaya hazır olduklarına dikkati çeken Bahçeli, iktidara geldiklerinde ilk olarak yoksullukla, işsizlikle mücadeleye öncelik vereceklerini, her türlü asayişsizlik, terörle mücadele kararlılığı göstereceklerini anlattı. Yüzde 7’lik kalkınma hızının yakalanmasıyla yılda 700 bin gence iş bulabileceklerini kaydeden Bahçeli, Türkiye’de her 4 kişiden birinin işsiz olduğu bildirdi. Bahçeli, şunları söyledi:
 
"İşsizlik toplumsal bir yaradır ve sosyal patlamanın da fitilidir. Bunlar istismar edilmiş olsa Türkiye’de yeni bir kardeş kavgasının sebebi olabilir. Nüfusun yüzde 18’i bugün yoksulluk sınırının altındadır. Yoksul insanlarımızın sayısı 13 milyonu bulmuştur. Bu 13 milyonun içerisinde açlık sınırında kalan milyonlarca insan var. Genç işsiz bir kardeşim Erzincan’dan gidip İstanbul’da bir yakını varsa şansını deneyip ekmek kapısı bulabiliyor. Eğer gidenin bir yakını yok ise o zaman büyük şehirlerin arka sokaklarında heba olup gidiyor. Bazıları suça karışıyor yağmalama, gasp, hırsızlık gibi suçlara bulaşıyor cezaevlerine düşüyor. İstanbul’un karanlık dehlizlerinde gençliğini mahvediyor. Bugün Türkiye’nin önemli bir konusu da asayişsizlik olmuştur. Can ve mal güvenliği kalmamış büyükşehirler yaşanamaz yerlerdir. Yıkılan yuvalar çoğalıyor, kadına şiddet artıyor. Türkiye huzursuz, kargaşaya çatışmaya doğru sürükleniyor. Terörle başı belada olan Türkiye, şimdi yoksulluk ve işsizlikten dolayı toplumsal huzursuzluklar yaşıyor."
 
"YOKSULLAŞTIRDIĞI İNSANLARIN İSTİSMAR EDİYOR"
Başbakan Erdoğan’ın hep havada gezdiğini ve sadece seçim meydanlarına indiğini söyleyen Bahçeli, "Halkın arasına girip sesini duymadığı için kendi yakınları huzur içindeyse bu ülkede yaşayan herkesi huzur içinde zannediyor. 8 yıla yaklaşan iktidarında AKP’nin yeni zenginleri türedi. Servetlerine servet katanlar var. Dün at arabası olmayanlar çocuklarının altlarına 4 çekerli cip çekiyor. Bir grup rantla, mutlu ve huzurlu olurken, büyük bir çoğunluk ise sadaka ekonomisine mahrum kalıyor" dedi.
 
Devlet Bahçeli, insanların yoksullaşmasından iktidarın memnun olduğunu belirtirken, "Çünkü kalıcı ve sürekli bir yoksulluk onun istismar edeceği yoksulluk. Bunların oylarını küçük yardımlarla, para veya yiyecek yardımlarıyla, paket uygulamalarıyla gasp ediyor. Dün başörtüsünü, maneviyatı istismar eden hükümet şimdi de yoksullaştırdığı insanların istismar ediyor" diye konuştu.
 
Bahçeli, partisinin iktidara geldiğinde ’Hilal Kart’ın yoksula aş, esnafa iş olacağını belirtti. İktidar olduklarında asgari ücreti 825 lira yapacaklarını, emeklilere Eylül aylarında 13’ncü maaşı kış hazırlığı için vereceklerini, ev hanımlarına özürlülere ücret ödeyeceklerini, öğrencilere destek vereceklerini bildiren Bahçeli, kamu çalışanlarının hepsini kadroya geçireceklerini, köy ve mahalle muhtarlarının aylıklarını da 825 liraya çıkaracaklarına dair söz verdi.
 
Başbakan Erdoğan’ın kimyası ve ruhi dengesinin bozulduğunu ileri süren Bahçeli, Bozkurt’un nefesinin başbakanın ensesinde olduğunu iddia ederek "Korku bacaklarını sarmış, ’iktidar olmazsam beni MHP’liler Yüce Divana verirler’ diye eli ayağı titrer hale gelmiştir. Bozkurt’un nefesi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ensesinde dolaşıyor. Şimdi tek başına iktidar olmak istiyoruz. Erzincan’ın yine desteğini istiyorum. İktidar olmak istiyorum artık" dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
turan 3 Haziran 2011 Cuma 08:41

Sayın bahçeli siz dogruları vurguladınız tşk ederim Evet 1968 lerden 12 eylül 1980 kadarda bu ülkeden aynı zihniyet sag sol diyerek mhp çatısı altında biriken sözde milliyetciler bu ülkeden kan gövdeyi götüren kardeş kardeşe düşüren komşusundan korkar halae gelen bir türkiye yaratdılar. Ne yazıkki maynısını bu gün gine sergiliyorlar alt kimlik üst kimlik açılım felan kürtler üzerinden denediler olu sandılar ALEVİLERE yöneldiler sag duyulu olan bu toplum ne bunlara nede sözde alevi olan sözde onları temsil eden kişilere itibar ettiler sonra başlarının önlerine eyediler ve gitdiler Evet mhp sizinle gerçek milliyetci ruhunu yakaladı tebrik ederim sözde mhp düşman gören Aleviler bu gün o partinin kanadında mücadele ediyorlar aday olup mücadele ediyorlar Başka bir ülke yok YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Sağ-sol yok, Atatürk’te birleştik”
Cumhuriyet Güçbirliği’ne katılan çeşitli siyasi partilerden yöneticiler, ...
'Köylü ve çiftçiye hak ettiği desteği vereceğiz'
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rahmi Aşkın Türeli, 9 yıllık AKP ...
Başbakan’dan CHP’ye sürpriz ziyaret
Başbakan Erdoğan, Isparta mitingi öncesi CHP'nin seçim irtibat bürosuna uğradı.
 
Beko: Sağa verilen oylar haram olsun!
12 Haziran seçimlerinde sağ partilere oy verilmemesi için işçilere çağrıda ...
Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu
Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali ...
Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun
MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet ...
 
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva