HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 15:41

Beko: Sağa verilen oylar haram olsun!

12 Haziran seçimlerinde sağ partilere oy verilmemesi için işçilere çağrıda bulunan Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, “IMF’nin ve Dünya Bankası’nın talimatıyla diz çökenlere vereceğiniz oylar haram olsun” dedi

Beko: Sağa verilen oylar haram olsun!

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Çiğli Belediyesi ile 600 belediye çalışanı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törene Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, DİSK Ankara Temsilcisi ve Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, DİSK Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ile CHP’nin İzmir milletvekili adayları Birgül Ayman Gürel ile Hüseyin Sezer de katıldı.  Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin CHP adayı olarak siyasete atıldığı Kani Beko, burada yaptığı konuşmada sağ partilere oy verilmemesi çağrısı yaparken, 'Ülkeyi 70 yıldır yönetiyorlar. Onlara verilen oylar haram olsun' ifadesini kullandı.

UCUZ EV VERİLECEK
Çiğli Belediyesi’ne bağlı Kafesan Şirketi’nde çalışan 600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinin 7 oturum sonunda imzalandığını belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, emekçinin emeğinin sözleşmelerle ödenemeyeceğini söyledi. Belediyeler arasında en iyi sözleşmenin kendileri tarafından yapıldığını savunan Başkan Solak, “Sizin hakkınız bu değil. Siz daha fazlalarını hak ediyorsunuz” dedi. Törende belediye çalışanlarına bir müjde daha veren Solak, evi olmayan belediye çalışanlarına ucuz ev vereceklerini söyledi. Evi olmayanlara 50-60 bin lira bedelle piyasa değeri 100-150 bin liralı evlerden vereceklerini belirten Solak, proje için hazırlıklara başladıklarını belirtti. Solak, Çiğli belediyesi olarak emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

BEKO’DAN SERT SÖZLER
İşçilere destek için törene katılan DİSK Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ise yaklaşan genel seçimler öncesi işçilere çağrıda bulundu. “Türkiye’yi 70 yıldır sağ partiler yönetiyor. Bu seçimde artık sağ partilere oy vermeyin” diyen Beko, AK Parti’ye yüklendi. İşçi sendikalarının hiçbir iktidar partisinin arka bahçesi olamayacağını belirten Beko, “Bizler sıradan partilere oy vermeyiz. Demokrasiden, insan haklarından, sendikal haklardan yana olan siyasi düşüncelere oy veririz. Biz siyasi partilerden bağımsız, devletten bağımsız, hiçbir siyasi partinin ve devletin arka bahçesi olmayan bir sendikayız. Bizim böyle bir geleneğimiz var” dedi.

HARAM OLSUN
Türkiye’yi 70 yıldır sağ iktidarların yönettiğini söyleyen Beko, “70 seneden beri iktidarda olan sağ partilere bu seçimde kesinlikle oy vermeyin. Bu memlekette 10 milyona yakın işsiz varsa, 1 milyona yakın çocuğumuz geceleri yatağa aç yatıyorsa, IMF’nin ve Dünya Bankasının talimatıyla diz çöken insanlara,işsizlik fonunu kendi belediyelerindeki işçilere peşkeş çeken, 1 milyon 700 bin gencimizin geleceği ile oynayanlara oy verecekseniz, o vereceğiniz oylar haram olsun” dedi. Beko’nun konuşması alandaki işçilerden büyük alkış aldı. Toplu iş sözleşmesi imza törenine katılan CHP milletvekili adayları Birgül Ayman Gürel ile Hüseyin Sezer de partileri için işçilerden oy istedi. AK Parti iktidarı döneminde taşeronlaşmanın arttığını belirten Gürel, son yıllarda sendikaların gücünün kırılarak, para destekli sivil toplum kuruluşlarının desteklendiğini iddia etti.



MAAŞLARA YÜZDE 25 ARTIŞ
Konuşmalar sonunda Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile Çiğli Belediyesi’ne bağlı Kafesan Şirketi’nde çalışan en düşük işçi maaşı bin 312, en yüksek işçi maaşı ise bin 763 lira oldu. Toplu sözleşme ile maaş dışında yılbaşı ve dini bayramlarda 350 liralık fiş, yılda dört kez yarım maaş ikramiye, üniversiteyi kazanan çocuğu bulunan işçilere bir kereye mahsusu 500 lira ile tüm işçilere günde yarım kilogram yoğurt, yazlık ve kışlık giyim yardımı ve sabun, yüz ve banyo havlusu da verilecek. Tüm zam ve yeni eklenen haklarla beraber işçi ücretlerine yapılan zammın yüzde 25’i bulduğu öğrenildi. İmza törenin ardından işçiler ve sendika yöneticileri hep birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERBİL1955 3 Haziran 2011 Cuma 09:07

SAĞOL BAŞKAN İŞÇİYİ DÜŞÜNMÜŞSÜN AMA DİDİM-ANTALYA BODRUM MARMARİS ALINAN YAZLIKLAR SOYAK MAVİŞEHİR KARŞIYAKA BORNOVA KIŞLIKLAR AYLIK 5 KURULUŞTAN 25,000 TL AYLIK SÜPER EMKLİLİK BUNLARA NE DİYECEĞİZ.

Yorumu oyla      17      8  
EMEL 2 Haziran 2011 Perşembe 22:57

EMEKÇİNİN EMEĞİNİN SÖZLEŞMELERLE ÖDENEMEYECEĞİNİ Mİ SÖYLEMİŞ...YAHU İNSANDA BİRAZ GRUR OLUR BE KARDEŞİM SEN KİM EMEK KELİMESİNİ AĞZINA ALMAK KİM ...METİN BEY METİN BEY SEN DEĞİLMİSİN İŞÇİ ÇIKARTAN SEN DEĞİLMİSİN ÇIKAN İŞÇİLERİN YARGITAY DAVALARINI BİLE KAZANDIKLARI HALDE HAKLARINI ÖDEMEYEN İŞE İADE ALMAYAN BELEDİYEDEN MAAŞ ALACAKLARI OLUPTA ÖDEMEYEN BİRDE ÇIKMIŞSIN EMEKTEN BAHSEDİYORSUN ...YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK SEN KENDİ PARTİLİLERİNE KAZIK ATACAKSIN BİR DAHA Kİ SEÇİMLERDE OY BEKLEYECEKSİN DAHA ÇOOOKKKK BEKLERSİN..ÖNCE ÇIKARTTIĞIN İŞÇİLERİN HAKLARINI VER SONRA ÇIK KONUŞ TAMAM MI METİN BEYYYY...

Yorumu oyla      17      8  
şahmeran 2 Haziran 2011 Perşembe 21:46

sevgili beko hic bir oluşumun ve partinin arka bahcesi degilmiş arka bahcesi olsa ne olur yapılan sözlesme orda bulunan işcileri ve ailelerini baglar secim dönemine denk gelmeseydi chp millet vekili adayları orda olurmuydu hic inandırıcı gelmiyor sendikacı abi sen iscileri düsünme onların hic biri size inanmıyor çünkü siz sırça köşklerde kaçtane emekçinin aydatı kasamıza girecek diye düşünmeye devamet

Yorumu oyla      18      8  
eda 2 Haziran 2011 Perşembe 20:04

metin solakın dediklerine katılmam mükün değil imf ile anlaşma ecevit zamanında oldu imf bile o anlaşmanın yanlış olduğunu sonradan itiraf ett. AKP hükümeti türkiyenin imf il bağlarını koparmıştır. Bugüne kadar türkiye de sendika başkanları işçleri sömürdüler işçilerin üzerinden geçindiler. altlarında son model arabalar, birde çıkıp işçilerin haklarını savunuyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Bizim projelerimiz dop dolu
Eski Ulaştırma Bakanı ve Ak Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali ...
Vural: İzmir'in plaka numarası 150 olsun
MHP Grup Başkanvekili Vural, "yayalarla araç kullananlar arasında adalet ...
'Antik Liman rüyalarımdan biriydi'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, ''Efes Antik Limanı ve Limana ...
 
‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’
TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına ...
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin ...
 
Aksünger: İlçelerimizin sorunlarını çözmek için buradayız
CHP İzmir 1. Bölge adayı Erdal Aksünger, İzmir’in Seferihisar ilçesini ...
‘Geleceğe yönelik bazı riskleri üstlenmiş demektir’
İnan Kıraç’ın ‘CHP 1. parti olur’ söylemine Başbakan Erdoğan’dan yanıt ...
Cemaatten MHP'ye deklarasyonlu destek
İskenderpaşa Cemaati ''Başbakan, MHP'nin barajı aşamayacağını bekliyor'' deyip MHP'yi destekledi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva