HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 10:30

Kamalak: Terörün çözümü Milli Görüş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Terörün çözümünde tek çare Milli Görüş'tür'' dedi.

Kamalak: Terörün çözümü Milli Görüş

İZMİR - Kamalak, partisinin İzmir İl Teşkilatı tarafından Buca Kaynaklar Birlik Otel'de düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'sız ilk ramazan ayı geçiriyor olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirtti.
    
Erbakan'ın önem verdiği konuların bugün de Türkiye'nin en önemli meselelerini oluşturduğunu ifade eden Kamalak, Erbakan'ın 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl'de yaptığı bir konuşmasında tüm dikkatleri teröre ve bölücülüğe çektiğini kaydederek, mevcut gidişin sonunun bölünmeye varacağı konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade ederek, ''Ödüllendirilmesi gereken o konuşma ne yazık ki cezalandırıldı'' dedi.
    
Kamalak, Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle sarsıldığını belirterek şunları kaydetti: ''Şehit olanlara rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Elbette her derdin bir çaresi vardır. Terörün çözümünde tek çare Milli Görüş'tür. İkinci bir yol yoktur. Bir sorun varsa ilk önce o sorunu gerçek nedeni ne ve o olayları besleyen vakaları bilmek icap eder. Olayın sebebi bizzat olayları çözmekle görevli olan Olimpus tanrılarının kendileridir.''
    
''Olimpis tanrılarının'' yıllar boyunca milletine, örfüne, ananelerine bağlı nesiller yerine farklı görüşte bir nesil yetiştirme çabasına girdiğini savunan Kamalak, ''Olimpus tanrılarının meydana getirdiği nesil şimdi sahiplerine isyan ediyor. Bu milletin ortak değeri, üstün değeri İslam'dır. Bu gerçeği dışladığınız sürece terörü önleyemezsiniz. Türk, Kürt, Laz herkesin ortak değeri İslam'dır'' diye konuştu.
    
Konuşmasında sınır ötesi hava harekatını da değerlendiren Kamalak, dışardan sızmaların söz konusu olması durumunda gerekli tedbirlerin elbette alınacağını ancak terörü besleyen ana nedenlerin ''Evin dışında değil içinde'' olduğunu, bu nedenlerin en başında da ülkenin eğitim sisteminin geldiğini ileri sürdü.
    
Kamalak, bugün Somali'de ve Afrika kıtasındaki birçok yerde insanların kıtlıkla mücadele ettiklerini belirterek bugün gelinen durumun nedeninin kıtanın yer altı ve yer üstü kaynaklarını uzun yıllarca sömüren Avrupa olduğunu kaydetti.
    
Kamalak, ''Avrupa nereye ayak bastıysa katliam yapmıştır. Nereye gittiyse orayı sömürmüştür ve insanları birbirine düşürmüştür. Avrupa Birliği diyorsunuz ya, o cadde çıkmaz sokak'' şeklinde konuştu.
    
Saadet Partisi lideri Kamalak, Suriye'de meydana gelen olaylara ilişkin olarak da ''Elbette çevremizdeki olaylara tepkisiz kalamayız ama Suriye olayları Türkiye'nin iç meselesidir diyerek emperyalizmin ekmeğini de yağ süremeyiz'' dedi.
   
İftara Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılınç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı İsmail Öztürk, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ve partililer katıldı.
    
Kamalak'ın konuşmasından önce merhum Necmettin Erbakan'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterildiği sunuldu. Partililerin gösteriyi izlerken duygulandıkları gözlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makedonya ile hemşeri diplomasi
İzmir milletvekili, TBMM Dış İşleri komisyon üyesi ve Balkan Stratejik ...
Emniyet şeridinde Suriye diplomasisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Köprüsü girişindeki emniyet ...
'Balkanlar'a doğrudan uçuş sözümüzü tuttuk'
Pegasus Hava Yolları'nın İzmir'den Üsküp'e başlattığı seferlerin ilkine ...
 
Eski bakan Gönül'den 'andıç' açıklaması
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında ...
'Zorunlu askerlik kalkmalı'
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini ...
CHP'de operasyon sürüyor
MYK'daki değişiklik sonrası CHP'de operasyon sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Öztürk'e 'bayrak' suçlaması
Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ve Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’ın, ...
Balkan bloğunda ‘siyaset’ çatlağı
Genel seçimler öncesi bir araya gelerek ‘Balkan Platformu’nu oluşturan ...
Erdoğan yardımları elleriyle dağıttı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'nin Cezire bölgesinde Kızılay tarafından ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva