HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2011 Cumartesi - 11:48

CHP'de operasyon sürüyor

MYK'daki değişiklik sonrası CHP'de operasyon sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis ve Parti’deki “A takımını” da yenilemeye başladı.

CHP de operasyon sürüyor

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’daki köklü revizyonun ardından Meclis ve Parti’deki “A takımını” da yenilemeye başladı. CHP lideri, Başbakan Erdoğan’ı kedi olarak gösteren karikatürist Musa Kart hakkında açılan davayı reddeden Hâkim Mithat Ali Kabaali’yi danışman olarak atadı.

Habertürk'te yer alan habere göre, seçimlerden sonra özel kalem müdürlüğüne Tuncay Ceylan’ı atamasının ardından özel kalem müdür yardımcılığına Kemal Işıldak’ı getiren CHP lideri, asıl sürprizi ise danışman kadrosunda yaptı.

DANIŞMAN OLDU
Kılıçdaroğlu, kamuoyunda “kedi karikatürü davası” olarak bilinen ve Başbakan Erdoğan tarafından açılan davada beraat kararı veren eski hâkim Kabaali’yi partide kendisine danışman yaptı. Kabaali, beraat kararıyla 2006 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından, karikatürist Musa Kart ile birlikte “Basın Özgürlüğü” ödülüne layık görülmüştü. Seçimlerden önce Şişli 1. Asliye Ceza Hâkimliği’nden istifa eden Kabaali, CHP’den Hatay’dan milletvekilli aday adayı olmuş, ancak listeye girememişti. Adaylık için istifa eden hâkim ve savcılar diğer memurlar gibi görevlerine geri dönemedikleri için Kabaali, emekli olmamasına rağmen cübbesini yeniden giyememişti.

“TEBESSÜM ETTİRİR”
Kabaali, kedili karikatür davasında suç unsurunun bulunmadığını şu gerekçeyle açıklamıştı:

“Siyaset adamlarının politikaya atılırken haklarında verilecek haber ve eleştirilerin sert olacağını öngörmeleri gerekir. Karikatürün gözleyeni düşünmeye ve tebessüm ettirmeye yönelik, ince zekâ ve yetkinlik ürünü, genellikle içeriğinde anlam kaymaları bulunan, güncel bir olayla ilgili abartılı vurgular taşıyan ve az sözlü ya da çizgisel anlatım sanatı olduğu kabul edilmektedir.”

MECLİS GRUBU VİTRİNİNDE DE DEĞİŞİKLİK
Kılıçdaroğlu, Meclis grubu vitrininde de değişikliğe gitti. Yıllardır CHP GrupMüdürü olarak görev yapan Mustafa Gül’ün yerine, grup müdürlüğüne Levent Bayraktar’ı atadı. Grup’ta ikinci sürpriz değişiklik grup basın müşavirliği kadrosunda yapıldı. Yıllardır bu görevi yürüten Baha Ülgen’in yerine Ali Öztunç, Grup Basın Müşaviri olarak atandı.

12 Haziran seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olan Öztunç, Kılıçdaroğlu’nun partideki danışmanları arasındaydı. Kanal D, Show TV, Vatan Gazetesi ve Habertürk Gazetesi’nde parlamento muhabirliği görevini yürüten Öztunç’un “En Son Umutlar Ölür” isimli bir de kitabı bulunuyor.

DANIŞMAN KADROSU GENİŞLEYECEK
Kılıçdaroğlu’nun, Genel Merkez’deki Ali Kılıç, Recep Cengiz ve yeni göreve atanan Mithat Ali Kabaali’nin yanı sıra çok sayıda yeni ismi danışman olarak görevlendireceği öğrenildi. CHP liderinin kendisini gölge gibi takip edecek ve konuşmalarının hazırlanmasına yardımcı olacak yeni bir ekip kuracağı bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERDiNC ÜNLÜ 23 Ağustos 2011 Salı 05:01

Rotadan sapan zihniyet degismeli. Türklük, Atatürk ilke ve devrimleri, ulus devleti/milli devlet. Özünüze dönün. AKP-BDP´lesmekten vazgecin. Ve yikici, gerici, bölücü, libos, soroscu, Atatürk düsmani, Türk düsmani, AB-ABD´ci, emperyalist isbirlikcisi, teslimiyetci, vatansever duygulardan yoksun, devlet ve rejim düsmani, profili düsük unsurlari temizleyin ya topluca istifa edin. i S T i F A A A ! “Türküm” diyemeyen bir CHP Genel Baskani ve yöneticisi istemem. NE MUTLU TÜRKÜM DiYENE.

Yorumu oyla      13      6  
nehat başaran 21 Ağustos 2011 Pazar 14:02

siyasette başarının sırrı ekibinin çalışmasından geçer...

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk'e 'bayrak' suçlaması
Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ve Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’ın, ...
Balkan bloğunda ‘siyaset’ çatlağı
Genel seçimler öncesi bir araya gelerek ‘Balkan Platformu’nu oluşturan ...
Erdoğan yardımları elleriyle dağıttı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'nin Cezire bölgesinde Kızılay tarafından ...
 
Demirtaş: PKK bana göre iyi yapmıyor
Son dönemde giderek artan saldırılar nedeniyle PKK’yı eleştiren BDP Grup ...
Bakanlar 'ev'leniyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Urla’dan ev aldığını, kabinenin diğer ...
Moroğlu ve Türeli çiftçi turlarında
CHP’nin İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Rahmi Aşkın Türeli İzmir ...
 
Akay ilçe başkanlarıyla iftarda buluştu
Çalışmalarına Ramazan programlarıyla birlikte yoğun bir tempoda devam ...
Yeni MYK ses verdi görüntü yok
Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan ...
Başkan Keskin de disiplinde ifade verecek
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nda ifade verecek olan İl Başkanı Tacettin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva