HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2011 Cumartesi - 11:43

Günay’dan iki önemli proje

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir’e iki yeni müze kuracaklarını bildirdi.

Günay’dan iki önemli proje

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, genel seçimlerin ardından İzmir’e yönelik ilk icraatlarını anlattı. Daha önce İzmir Milli Kütüphanesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından hazırlanan Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı’nda İzmir Milli Kütüphanesi’nin bu kanunun dışında bırakılması nedeniyle eleştirilen Bakan Günay, İzmir’e iki yeni müze kuracaklarını bildirdi. Kordon’daki Alman Konsolosluğu binasını müzeye dönüştürme ve Attila İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi konusundaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
 
Kordon'da Alman Konsolosluğu tarafından kullanılan ve bir süredir kullanılmayan binanın yeniden kullanılabilir bir yapıya kavuşması için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Günay, “İzmir çok önemli bir tarih ve arkeoloji merkezi olduğu için İzmir'e dünya çapında özel bir arkeoloji müzesi kurmak gibi bir düşüncem var. Bu binanın uygun olabileceğini düşündüm ve Alman makamlarına bilgi gönderdim ve önceki gün sayın büyükelçi aradı beni ve fikri paylaştığını söyledi. Ankara'ya döner dönmez konuşacağım, bunun giderlerinin önemli kısmını üstlenebiliriz. Eğer Almanlar da bir kısmını üstlenecekse ve Alman-Türk arkeoloji müzesi olacaksa o zaman onların da katılması lazım. Aksi takdirde biz üstlenebiliriz. İzmir'e dünya çapında büyük bir arkeoloji kütüphanesinin çok yakışacağını düşünüyorum. Çünkü burada tarih açısından arkeoloji açısından çok özel bir bölge” dedi.
 
Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü’nün yeni bir konsept geliştirdiğini anlatan Bakan Günay, “Edebiyat Müze Kütüphaneleri, Türkiye’de ilk defa geliştirilen bir konsept. Elektronik kitap (e-kitap) süreci kütüphaneleri, özel biçimde çekici kılmazsak bir süre sonra belki de devre dışı bırakacak. E- kitaba geçmemiz, kütüphaneleri yeni kavramlarla tanıştırmamız gerekiyor. Bunun birincisini Adana’da Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi adıyla açtık. Sırada İstanbul’da Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Diyarbakır’da sanıyorum Nisan ayı içinde açılışını yapacağımız, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Trabzon’da Bedri Rahmi Eyüboğlu Edebiyat Müze Kütüphanesi, Erzurum’da Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi, İzmir’de Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi sırada bekliyor” diye konuştu.
 
İzmir’de açmayı planladıkları Attila İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi hakkında bilgi veren Günay, söz konusu müze kütüphanenin konsept bir yerde olmasını arzu ettiklerini kaydetti. Söz konusu müze için yer arayışlarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Günay, İzmir’e iki yeni müze kazandıracaklarını vurguladı.
 
BORNOVA OLMADI
İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, Bornova Belediyesi’nin Atatürk Kitaplığı olarak kullandığı iki katlı tarihi binayı Attila İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak düşündüklerini ancak Bornova Belediyesi’nin bina ile ilgili fraklı planları olması nedeniyle bu binadan vazgeçildiğindi ifade etti. Ediz, müze kütüphane için merkezi bir yerde, insanların isteği zaman rahat bir şekilde kullanabilecekleri bir ortam aradıklarını belirterek, bu konuda da Alsancak’ta yer arayışlarında bulunduklarını açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:59

Ya arkadaş, her gelen müze diyor. Sanki her şey bitmiş, altyapı muazzam, yollar kaymak, körfez mis, metro şıkır şıkır.. Yazıktır, günahtır..

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay’dan İzmir’e iki müze müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, genel seçimlerin ardından İzmir’e ...
İşbilen, AK Partili gençleri denizde buluşturdu
AK Parti İzmir Teşkilatının ağabeyi konumundaki Milletvekili İlhan İşbilen, ...
AK Parti’ye geçen DP’liler sonuçlardan memnun
Genel seçimler öncesi toplu katılım töreniyle AK Partiye geçen Demokrat ...
 
Arıtman ve Mengü, Tekin’e sert çıktı
CHP’de hedefteki isim Gürsel Tekin’in açıklamaları muhalifleri tatmin ...
Yüksel: Başarısız değiliz
İzmir'in Aliağa ilçesinde parti teşkilatını ziyaret eden Yüksel, seçim ...
'Seçimde başarısızız, Susam'a karşı haksızım'
Partisinin toplantısında milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga eden ...
 
İtirazlar şimdilik sonuç vermedi
AK Parti’nin İzmir 2. Bölgede, CHP’nin de 1. Bölgedeki sandıklar için ...
Bayır'dan çarpıcı seçim açıklamaları
12 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında bir sonuç alınması üzerine ...
Erten: Halkın iktidarı için yeniden CHP
Seçimden sonra parti içi hesaplaşma başlayan CHP’de bu sürecin önemli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva